כן רגיל אבל צריך לסנן. זה צרכן חול גדול מאוד אז אם מדובר על משהו גדול צריך להביא כמה שקים. על ג'אנט וחצי לקח לי 3 דליי חול
מדובר על ניקוי חול רטוב. כלומר שילוב של מים וחול. קח בחשבון.
Printable View
כן רגיל אבל צריך לסנן. זה צרכן חול גדול מאוד אז אם מדובר על משהו גדול צריך להביא כמה שקים. על ג'אנט וחצי לקח לי 3 דליי חול
מדובר על ניקוי חול רטוב. כלומר שילוב של מים וחול. קח בחשבון.
לפי התמונות לא הייתי מעביר את הבודי בזה ניקויי חול. ניקוי "חול" רגיל יהרוג את הבודי הזה וחבל, יש ניקוי בהתזה של חומרים פחות אגרסיבים ומליחים אבל די נדיר.
אני הייתי "מנקה ומתקן רק באיזורים הקשים ואת שאר הבודי משייף קלות וצובע ביסוד איכותי. אני משתמש ביסוד דו קומפוננטי שמיובא ע"י תמבור שנקרא אפטמריןן סולקוט אלומיניום שמיועד לסביבה קורסיבית ימית וניתן לצביע על גם על צבעים ישנים ואפילו חלודה. על זה אפשר להמשיך בצביע עליונה לפי הצורך והמיקום.
לתחתית מומלץ לסגור את כל החיבורי פנלים עם "בוסטיק" ולצפות הכל עם זפת יעודית לרכב ולא עם המיכלים שקונים באייס.
לפנים הרכב אפשר לצפות ברוד ווריאר או בכל מיני ציפויים שמגיעים קקיט לאמבטיות של טנדרים אמריקאיים גדולים.
אם יש לך את האפשרות לשנע את הבודי ואישור כללכלי מהאישה אז תבדוק לגבי פוליאוריה חמה לציפויי פנימי ובמקום ה"זפת" בתחתית.
ביסוד הזה גם טוב כבסיס לחומרי צבע לרכב עבור הדפנות.
תתחדשו
מנסיוני, ניקוי חול כלל לא מומלץ למרכב של רכב או בכלל לגופים שיש בהם הרבה חללים פנימיים.
החול נשאר חבוי בפינות, סופח לחות, והופך לחלודה עם הזמן.
אסף.
ניקוי חול ביד מקצועית יכול להניב תוצאה טובה , אפשרי ויותר טוב ניקוי עם סודה לשתיה מה גם שאפשרי בבית ונתון תוצאות מעולות .
עידו
רק לציין שלרגע לא חשבתי על ניקוי חול לבודי עצמו. רק לכנף. לא שאכפת לי מה נמרוד יעשה אבל ניקוי חול לבודי שלם נראה לי ביזבוז זמן. ניקוי נקודתי, אפשרי לחלוטין אבל כמו שאסף כתב, תמיד יש מצב שישאר חול איפשהו.
תתחדש ובהצלחה בפרויקט
איזה יופי, אני כל כך שמח שהגיפ הזה הגיע אליך.
הוא היה שלי ואני מכיר היטב את ההיסטוריה שלו.
צור עימי קשר
יוסי
אל תתאמץ להביא צמה חדשה ב 800 דולר , בסכום כזה חפש לך צמה של סופה קומפלט עם הצמה של ההזרקה , או שבכלל עדיף לקנות איזה פגר של סופה
לגבי הכנפיים אם הרכב הזה מיועד לעבירות לא הייתי טורח לתקן והולך ישר על צינורות נכון זה פחות קלאסי ויפה אבל אין מה לעשות
זו התוצאה הטובה ביותר .
מה בתפריט לגבי מנוע גיר סרנים ?
קח בחשבון שקשה מאוד לשתול ברכב כזה קצר גיר ארוך או טרנספרים של הפחתה
- - - Updated - - -
אגב חבל שאתה מוותר על מערכת החימום סך הכל להחליף רדיאטור ,
דיברנו, יוסי יגיע השבוע לבירה וליטופים, נעדכן אתכם בסיפורים :rolleyes:
נשארו לי עוד כמה פירוקים בתא המנוע - מסכה קדמית, שאריות מזגן וקומפרסור אויר, דוושות, הגה. כמו כן מדרגות צד, מיגוני גחון ומיכל דלק. קשת התהפכות - פירקתי כבר חצי מהברגים אבל יש כמה עקשנים שאם לא יוותרו השבוע, ראשיהם יערפו והקשת תצא. אני מצפה בשבוע הבא לנתק את המרכב מהשלדה, לגלגל את השלדה החוצה ולעמוד מול חלקי פח ערומים בגראז'- אמבטיה, מסכה, מכסה מנוע, זוג כנפיים, דלת אחורית, ומסגרת שמשה. כשאלו יהיו מסודרים אני אתחיל בנתיחה כדי לברר את המצב.
עוד לפני שאני מחליט אם לקחת ומה לקחת לניקוי חול, אני אתחיל בבדיקה סלקטיבית עם דיסק. אשמח לעצות ספציפיות בנקודה הזאת - עם איזה דיסקים לעבוד, ובאיזה צבע יסוד/ממיר חלודה בדיוק כדאי להשתמש עכשיו כדי להגן על מה שאני אחשוף ואחתוך.
מברשת ברזל, אפילו לא דיסק. רק אם יש נקודות עקשניות תשתמש בדיסק.
צבעמייסוד תלוי במה שאתה רוצה לעשות. כלומר, הכי טוב לדעתי זה ייסוד של רכב דו קומפננטי מקשה+צבע אבל אם לא בא לך לה עסק ולהשקיע, תרסס עם צבע פחית. גם ככה תצטרך לנקות מחדש לפני צבע.
על חלקים פנימיים, אם מדובר על חלק חיצוני ובהנחה שלא צריכים להחליף את החלק אז צבע ייסוד לרכב.
עוד נושא פתוח שאשמח לשמוע הצעות ותובנות - חיבור רגלי הכלוב הקדמיות לבודי.
זה מה שעשיתי לפני 14 שנה - חיבור ישיר לרצפה. מפריע.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
ועירא קצת אחרי זה בסגנון אמריקאי... לדעתי לא מספיק as is.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
אתה יכול לשלב, חיבור לרצפה אחרי הסף שמתחבר לדשבורד מצד אחד ומצד שני לקשת הקדמית. את הרגל מאחורי הדשבורד אפשר לבנות מפלאחים או מצינור, יש שיקולים לכאן ולכאן.
השאלה עד כמה אתה מתכנן להתהפך?.................:rolleyes:
אני מודה שטרם חויתי התהפכות בעצמי (ברררר.... חמסה חמסה) אבל התכוננתי לאפשרות הזו.
גם ראיתי התהפכות מאוד טראומטית וקשה בלייב שנגמרה טוב רק במזל.
לדעתי מה שבנית לפני 14 שנה זה בדיוק הדבר הנכון.
קשת קדמית עד הריצפה, צינורות צמודים ככל האפשר למרכב כדי שלא יגזלו יותר מדי מרחב, מפזרי לחץ גדולים ובריאים. אני הוספתי גם פלאחים שמחברים את כל העסק לקורות שתומכות בדשבורד.תוסיף צינור אופקי לרוחב הקשת מעל לגובה הדשבורד. כל זה ממש לא מפריע לי להיכנס ולצאת.
אפשר גם לכופף את רגלי הקשת קדימה כדי ש"ייעלמו" מאחורי הדפנות הקדמיות - לדעתי סתם מסבך עניינים.
אם הרגל השמאלית של הקשת מפריעה להפעיל את בלם היד (רגל) האמריקאי המקורי - זה הזמן לעבור לבלם יד מקורי של סופה ממודל גבוה - ידית בין המושבים כמו בכל אוטו נורמלי. הרבה יותר יעיל, נוח ושימושי.
את כל זה תחבר לקשת האחורית המקורית של הג'יפ שלך ליצירת כלוב. חיזוקים וזויות איפה שצריך וזהו - בג'יפ כזה חשובה גם האסטתיקה.
תשתדל שקוי הקשת הקדמית יעקבו במדויק אחרי זויות החלון הקדמי - לאורך ולרוחב. כי הג'יפ צריך להיות יפה גם כשהחלון הקדמי שלו מקופל (עוד משהו שתצטרך למצוא לו פתרון טכני ואסתטי - כשיש קשת קדמית כבר אי אפשר לנעול את החלון עם ה"ברזים" המקוריים.
התוכניות לא סגורות, אבל באופן כללי הפילוסופיה שלי לגבי הפרויקט הזה היא להוריד כמה שיותר ולהוסיף כמה שפחות. חימום, מזגן וברזנט הורדתי והסתדרתי מצויין בלי בסיקס הקודם שלי. הסרנים ישארו דנה 44 ו30 רחבים הנוכחיים, הם מספיק טובים עם צמיגים 33 וזוג נעילות אוטומטיות, על ג'יפ קצר וקל. יחסי העברה יגיעו, דאבל טרנספר בוודאי שלא. הסבה של הטרנספר ל4:1 כן. http://www.jbconversions.com/products/dana300. הבודיליפט ירד, ואיזושהי עבודה על הכנפיים תבוצע כי אני רוצה הגבהת קפיצים מינימלית - קפיצי 2.5 אינץ' בלבד(בכל מקרה צריך להחליף את הקפיצים שנראים כמו המקוריים עד כמה שאני יודע). כננת כבר יש, מנשא גלגל אחורי עם מיכל מים משולב יש, מחכים לסוף להרכבה. מושבים יהיו מושבי suspension אמריקאים כאלו או אחרים. מבחינת מנוע - קרבורטור. או שנסדר את הוובר שיש כרגע או מסטרקרפט. יש נסיעות לארה"ב על בסיס קבוע, וזה יכול לסגור כמעט הכל למעט המושבים.
ד.א. אשמח לאמץ סט של צמיגי 33/12.5R15 שזרוקים אצלכם בחצר, מצב לא משנה כל עוד הם מחזיקים אויר. זה לצורך העמדת הג'יפ.
לגבי הורדת הצבע.
מברשת ברזל על מקדחה מורידה אבל לאט ובהרבה מאמץ. אני השתמשתי בה בעיקר לפינות שם אין גישה לדיסק.
להורדה מסיבית השתמשתי בדיסק פלאפ (יש באלי לבן ובכל חנות בנין נורמלית) בעוביים שונים (מ 80 ועד 180)
הבעיה שעם דיסק זה מאוד אגרסיבי ומתאים בעיקר להורדת צבע עד למתכת. זה היה השימוש העיקרי שלי בו.
אם אתה רוצה הורדה עדינה יחסית כמו הורדת רק הצבע העליון או יישור חומר פחחים אתה צריך להשתמש במלטשת אקצנטרית
או בדיסק פחחים (שנראה כמו דיסק רגיל רק בו אפשר לברור את המהרויות ולא 12 אלף קבוע).
השפשוף הסופי הוא ידני או מלטשת אקצנטרית.
אני אלמד אותך את התורה אם תרצה להכין בעצמך את הרכב לצביעה.
רק לבדיקה, תשתמש בדיסק ובפלאפ גס.
לגבי הגנה אחרי הגעה למתכת חשופה, אצלי האזורים לא היו גדולים מאוד ועל כן לפני צביעת היסוד פשוט שפשפתי שוב וצבעתי.
אם אתה מנקה בחול, תצבע בצבע יסוד פשוט (אפשר אפילו מיכל ריסוס) אחרי הניקוי. הוא רק הגנה בפני חולדה.
לאחר מכן תוכל להוריד אותו ולצבוע במה שאתה רוצה.
דע לך שהורדת צבע\חומר פחחים היא תהליך מאוד מלוכלך. במקום סגוור כמו שלך יצור המון משקעים.
תשתמש במאוורר כדי לזרוק את רוב האבק החוצה.
תשתמש במסנן אבק +משקפי אבק אתה לא רוצה לנשום את החרא הזה..
יש מסנני אבק בשלל איכויות ומחירים בשזר.
אני מנחש שכל הרכב שלך מכוסה שכבה דקה של חומר פחחים, גם אצלי היה כך.
גיפ בן 35 לא יכול שלא יהיו לו צלקות, ואם אין יש מסכת איפור שמכסה עליהן.
זה לא רע לכשעצמו (אם השכבה לא עבה מאוד). אבל צריך להביא את זה בחשבון כאשר עושים ניקוי חול.
אתה תקבל את הגוף נקי רק מתכת, ואז אתה זה שתצתרך לעשות את השכבה המישרת.
מה שאומר הרבה עבודה. הרבה יותר ממה שחשבת.
היתרון שאתה בטוח שאין "הפתעות" שמתחבאות מתחת ערמה של חומר פחחים.
אני בדקתי כל איזור חשוד והחלפתי איזורים מועדים לפורענות, והחלטתי לוותר על ניקוי חול.
אני מודה שהיה כאן סוג של פשרה היות ו"הזמן איכות" שלי עם הגיפ מאוד מוגבל, ולא יכולתי להתפרע עם כמות העבודה.
אשר לקשת ההתהפכות, גם לי נראה שמה שעשית לפני 14 שנה הוא הכי חזק וטוב.
כל דבר אחר הוא פשרה, שאתה צריך להחליט אם אתה רוצה לחיות איתה.
אני החלטתי שימי כמטפס סלעים נגמרו, לא רואה את עצמי עולה את עין אל טיז איתו.
ולכן וותרתי בכלל על קשת קדמית.
שוב סוג של פשרה...
מתי הכנס אצלך ...
אני יבוא לעזור או להפריע .
עידו
לגבי הכלוב.
אני בעד הסיגנון של עירה. האיזור של הדופן הקדמית והפנל העליון שמתחת לחלון זה איזור מחוזק ובנוסף יש גם את הקיר אש שנותן בכלל חיזוק מבני לאיזור.
זה לכשעצמו מספיק חזק כדי לתמוך בקשת הקדמית לא פחות מהמטר הנוסף של הצינור שיורד לרצפה,
מעבר לזה אצלי הוספתי גם צינור רוחבי מעל הדשבורד שמפזר/מחלק עומסים וחוזק בין הצדדים, ועוד שתי קושרות לקשת המרכזית מחלק העליון מה שיצר משולש במבט צד. כמובן שהגדלתי את הברגים ועבדתי עם פלטות לקונטרה טובה.
קישור לתמונות של הכלוב שלי שנמכר. (אני בתהליך בנית חדש דומה על בודי חדיש)
http://www.jeepolog.com/forums/showt...%91-%D7%9C-CJ8
יואב
יואב, הקישור לא עובד