בתור רוכב אפניים (כביש ושטח) וגיפאי, אתם משעשעים...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...30efe1b7a9.jpg
Printable View
בתור רוכב אפניים (כביש ושטח) וגיפאי, אתם משעשעים...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...30efe1b7a9.jpg
מבלי להתייחס לגופו של אדם או תחביב, כפי שקצת קרה כאן...
רק אציין שלגולשי ג'יפולוג כאתר טכני (ואף הנדסי לפעמים), הטכנולוגיה וההנדסה שיש באופניים זה עולם ומלואו ומי שיגלה עניין בצד הטכנולוגי של זה יופתע עד כמה.
אני חושב שמבחינה הנדסית תחום האופניים היום יותר קרוב לF1 מאשר לעולם הג'יפים...
אבל זכותו של כל אחד להיות בעל דעה. (קדומה).
זה לא רעש, זה צליל
אההה.... הלכת קצת רחוק... מבחינת השימוש בחומרים מרוכבים בדרכים מתקדמות - כן, אפשר להגיד. מכל בחינה אחרת... לא ממש... אבל:
בכל מקרה אני גם לוקח פופקורן לשובר הקופות "ברלי VS הפוקימונים"ציטוט:
זכותו של כל אחד להיות בעל דעה
קובץ מצורף 107163
יונתן לא הלך רחוק בכלל.
נמרוד, תתעדכן מה קורה בשנים האחרונות בתחום.
אם פות"ש יכריז שהדיון מבחינתו מוצה (אני מניח שכן) אז תרגישו חופשי לעדכן אותנו...
אני לא באמת יודע מה הקריטריונים כדי לבדוק את זה. זה התחום שלך.
אבל אני כן יודע שהיום יש מירוץ טכנולוגי של ממש בעולם האופניים וההתפתחויות וקצב השינויים הוא מטורף.
למה? כי זה ספורט תחרותי שיש בו כסף גדול. ממש כמו ספורט מוטורי עולמי.
ככה נולדו בולמי פוקס. עוד לפני שהיו בולמים של ג'יפים הם היו של אופניים...
זה מדהים לראות את ההמצאות שיש בתחום האופניים בשנים האחרונות ואיך הטכנולוגיה היום היא מה שהיה מדע בדיוני לפני 5 שנים.
בעולם הג'יפים (לא המירוצים) אני לא חושב שזה ככה.
אמממ. אתה בטוח שפוקס לא התחיל כבולמי מוטוקרוס?
פוקס התחיל לייצר בולמים לאופנועי שטח ורכבי שטח בשנות ה70', מכוניות ואופנועי מרוץ לאספלט בשנות ה80', אופנועי שלג, טרקטורונים, ורק בסוף, בשנות ה90', לתחום האופניים.
תראו, אופניים זה באמת מאד נחמד ונדרשת מהייצרנים רמה טכנולוגית והנדסית גבוהה מאד כדי לשייף גרמים בלי לאבד חוזק מחישוקים, שלדות, קראנקים, וצירים.
אני רק לא מקבל את זה שלתקן או לבנות אופניים מסובך טכנית ביחס למכונות נושאות-אדם מורכבות יותר: אופנועים, רכבי שטח קל, ובוודאי מכוניות ורכב 4X4. ברור לי שזה מסובך הרבה פחות.
גם למוסך לרכב יש קיר מלא כלים יעודיים, שלחובב אין. צריך כלי - אז קונים. אני בטוח שאם בניית אופניים היה התחביב הבלעדי שלי הייתי עשיר יותר באיזה 15 אלף שקל של כלי עבודה שלא הייתי קונה. תגידו שצריך להיות עדין ומדויק ועבוד לפי הספר? ברור. לא שונה מתחביבים טכניים אחרים. כן פשוט יותר.
זה שקר הכי גדול שרוכבי אופנעים בלעו... זה ו29 שעכשיו נעלם לטובת 27.5
בעוונתי רציתי להיכנס לפני מספר שנים לתחום האופנים.
נראה לי גם ספורט (פעילות גופנית) גם אתגר טכני (שיהיה קצת להפעיל את השכל על דברים מכנים).
התברר לי שכל הלוגיסטיקב של נסיעה על האופנים הרבה יותר מסובכת ממה שחשבתי.
אני רגיל לגיפ, זורקים מאחורה בקבוק מים אולי סנדוויץ והופ לדרך.
באופנים הרבה יותר מסובך כי צריף להוביל את האופנים לדאוג לשותפים אוכל עזרה ראשונה והכל אתה סוחב על הגב..
בקיצור ירדתי מזה אבל לא לפני שלמדתי קצת את הנושא קניתי אופנים ונכנסתי לכל הפאן הטכני של הענין.
יסלחו לי רוכבי האופנים אבל מבחינת אחזקה וטיפול באופנים אין בכלל מה להשוות לעומת כלי רכב כל שהוא, ובטוח לא גיפ.
מדובר על כמה מכלולים פשוטים שהמסובך מבינהם הוא מנוף שמעביר שרשרת על גלגלי שנים (או הילוכים בשפת העם (-: )
כל הדיבורים על טיפולים מיוחדים עם מכונאי אומן התגלו כעורבה פרח.
הכלי הכי מיוחד שצריך הוא מד מומנט למומנטים נמוכים.
כל השאר הם כמה מפתחות ברגים ואולי איזשהו מפתח עם תצורה מיוחדת.
שם דבר שמשהו עם קצת יכולת טכנית לא יכול לאלתר.
במקרה הכי גרוע אפשר לקנות את הכלים הנדרשים. פרוטות יחסית למחירים האסטרונומים שמבקשים על האופנים.
כל החוכמה באופנים היא ההנדסה איך לתכנן כלי שיהיה הכי קל שאפשר ויחזיק מעמד בעומסים.
מבחינה מכנית האופנים היו ונשארו כלי מאוד פשוט.
אז למה הרוכבים לא מטפלים בהם לבד?? לדעתי ענין פסכולוגי.
אם אתה משלם 20 אלף שח ויותר על אופנים אתה משכנע את הסביבה ואת עצמך שיש משהו מאוד מאוד מיוחד באופנים.
ועל כן רק מכונאי אמן מבית ספר עם הסמכה יכול לטפל בהם.
כבר שמעתי אנשים אומרים שיש להם עוד שבוע תור למכונאי אופנים שלהם לבדיקה חודשית רוטינית...
מי שרוצה לטפל באופנים לבד יכול בלי בעיות, כל המידע באינטרנט והכלים (כולם) למכירה ב EBAY.
רק צריך לפתוח את הראש ולהתחיל לעבוד.
זה לא רק כדי לשייף משקל. זה גם כדי לייצר גאומטריה שמסוגלת מצד אחד לייצר שיכוך מירבי ומצד שני לא פוגעת בהעברת הכוח של השרשרת לציר הגלגל האחורי. וזה אתגר גדול. כמו ברכבי מירוץ אני מניח...
אף אחד לא טען שזה יותר מסובך. אבל זה גם לא עניין כ"כ טריוויאלי. רוצה דוגמה? נסה לבנות גלגל מ-0 למשל (החלפת חישוק או נאבה). בשביל זה צריך ידע, נסיון וכלים יעודיים. אחרת יהיה לך גלגל שאחרי כמה רכיבות ייראה כמו נחש חולה. ואת זה ראיתי יותר מפעם אחת.
ואגב, אני מציע להפריד בין תיקון לבין בנייה. יש מעט מאוד אנשים שהצליחו בארץ לבנות אופניים ראויות מ- 0, כולל שלדה (יש בודדים שכן). כמה בוני רכבים הצליחו? לא מעט...
קשה להגיד שהתחביב בארץ לא מפותח ושאין בו אנשים שאוהבים לעבוד לבד על האופניים שלהם.
לגבי פוקס, ייתכן ואני טועה. למרות שלדעתי הם ייצרו בולמי מירוץ לאופניים לפני עולם ה- 4X4.
לגבי כלי עבודה יעודיים, אין ספק שיש הרבה מקום לאלתור. אבל יש המון מערכות ראשיות שבלי כלי יעודי אתה פשוט לא יכול להתעסק איתם.
אבל עזבו, כבודו של כל תחביב במקומו מונח.
אין כאן באמת תחרות...
מוני אין וויכוח.
יש גם אנשים שקובעים תור למכונאי הגורו התורן שלהם כדי להחליף שמן או בלמים בג'יפ. מה זה אומר? לא יודע...
אף אחד לא טוען שאי אפשר לעבוד לבד על אופניים. אבל מי שרק רוצה לבדוק אם התחום מושך אותו ורוצה להיכנס אליו עם אופניים בסיסיות לא כדאי שיקנה משהו שהוא למתקדמים.
כמו שלא היית מייעץ למי שרק נכנס לתחום השטח לקנות נבלת דיפנדר עם שלדה שבורה.
שוב, אלא אם כן המטרה היא העניין הטכני שזה לפי הבנתי לא מה שאמיר מכוון אליו.
אין במכונאות אופניים שום דבר שהוא בגדר "קסם". הכל עבודה טכנית בסיסית טהורה.
כן יש כלים יעודיים לחלק גדול מהדברים (בעיקר אם צריך להחליף שלדה), ופה ושם כמה עבודות שבלי נסיון קצת קשה להצליח (נתתי למעלה דוגמא).
נמרוד, זה לא רק הרמה הטכנולוגית והנדסית כדי לבנות אופניים, כשאתה אומר אופניים זה בעצם רק השלד, כל האבזור הנוסף והמתוחכם שיש זה יצרנים כאלה ואחרים, יש כאלה שמעדיפים הילוכים כאלה, יש שמעדיפים אחרים, כנ"ל בולמים וכו', וזה כבר הופך למורכב מאוד מבחינת התאמה וטיפול וכו', לכוון או לתקן הילוכים צריך מיומנות ניסיון וידע, וכל דבר אחר עד רמת הגלגל, בניה שלו מאפס, חישוק, נאבה, שיחים, אתה מסוגל? אני ייתן לך לכוון הילוכים עד לרמה של דיוק 1-1 , אני אומר לך ייקח לך זמן ופשוט זה לא יהיה כמו שתיארת, ואני לא מזלזל חס וחלילה.
למה לזלזל בתחום אחר שהוא גם ספורט ומהנה ביותר? אפילו שאין להם מנוע בין הרגליים... המנוע שלהם נימצא במרכז מסה....
ואם הזכרת אופנועים(טפו לא עלינו הספיק לי)פעם אחד החברים הביא לי חישוקים בצבע כחול ל dr שלו שהביא מחו"ל, מיוחדים משהו, ביקש שאני יעביר לו את הנבות לחדשים, למה? כי באיזור מתברר שאף אחד לא יודע/רוצה/מסוגל לבנות גלגל לאופנוע, מה, מסובך?
מוני, אני לא יודע איזה. אופניים קנית אבל כנראה מה שניקרא אופני כניסה לתחום, אופניים כאלה זה כמו אופניים של יום כיפור, לא מתאים לך אתה זורק/מאפסן/מוכר או לא משנה מה, אופניים כאלה לא צריך להיות מומחה כדי לתחזק, הם שונות לגמרי, רמה אחת או שתיים מעליהם זה כבר עולם אחר, ולכן לפעמים כשמתחילים וקונים אופני כניסה הם לא בדיוק מה שציפית ולא נוח לך, ולא כייף לך, מי שרוכב ועלה בסולם הדרגות מבין על מה אני מדבר.
גירסה מקוצרת:
https://youtu.be/3knD7Me_L6w
ארוכה:
https://youtu.be/oUgFWpQJTXI
אני יודע שכיוון הילוכים זו פעולה מורכבת שדורשת הבנה ונסיון. אבל אין לי ספק שלכוון הילוכים לא יותר מסובך מאשר לכוון קורונה פיניון, הצתת פלטינות או מרווח שסתומים במנוע. לא שאני יודע לעשות כמו שצריך מי מאלו, אבל אם הייתי מחליט - הייתי קונה את כלי העבודה המתאים, קורא את הספר, לומד, מנסה, כנראה טועה, חוזר אחורה ומתקן, ובפעם השלישית עושה את זה כמו שצריך.
בעצם הדיון התחיל מזה שאמיר דיבר על פרויקט של פרוק והרכבה של אופניים והעברה של מכלולים משלדה לשלדה. ברור לי שזה לא אחד לאחד ולא כל דבר יתאים והוא יצטרך ללמוד מה הוא עושה ואולי לקנות מפתחות מסוימים שאין לו (ידית מומנט 1/4 הוא יכול לקבל ממני). אבל הטענה שזה דורש הרבה עבודה מיוחדת שהיא יקרה, לא מחויב המציאות - אין לי ספק שהעבודה יכולה להתבצע בעבודה עצמית, וזה בסדרי גודל יותר פשוט מאשר לפרק ולהרכיב ג'יפ, או אופנוע, או טרקטורון. יותר פשוט - ולו רק כי יכול להתבצע בסלון, בסביבה ממוזגת, כי לא דורש לא ג'ק ולא ליפט, כי לא מלוכלך, כי כמות הברגים שצריך לפתוח ולסגור הרבה יותר קטנה, כי יש הרבה פחות חלודה, והכל דורש הרבה פחות זמן.
זה הכל. אם השתמע מדברי שאני מזלזל - חלילה. אופניים הם מכונה מופלאה שהבן אדם הוא חלק בלתי נפרד ממנה וזו בעצם המורכבות העיקרית בתכנון ובהנדסה - הרכיב העיקרי באופניים הוא הרוכב, הוא גם המנוע, גם מערכת הבקרה, גם המסה, גם האוירודינמיקה. אבל מבחינת תחזוקה/תיקון אופניים היו ונשארו מכונה בסיסית ופשוטה.
לא אמרתי שאי אפשר.
גם לא אמרתי שהכלים יקרים.
אמרתי רק שכדאי שאמיר יתחיל להתגלח על עולם האופניים עם כלי מוכן לנסיעה, שאחרת כנראה יירד לו החשק.
עשיתי את זה כפרוייקט ראשון.
נכון, הייתי צריך לחכות לכלי (מפתח קסטה), הייתי צריך למדוד ולחכות לשפיצים במידה הנכונה, אבל ברגע שהגיעו הכלים והחומרים הגלגל היה מוכן תוך שעתיים שלוש.
הוא עבר כבר הרבה רכיבות, והוא לא נראה כמו נחש.
כן, וגם כיוונתי הילוכים.
מצד אחד - זה ממש לא מדע טילים. זה אפשרי, בפרט שגולשי גיפולוג הם בדרך כלל שאלו שיודעים איך להחזיק כלי ומה לעשות איתו.
מצד שני, בניגוד לאופני הראלי 3 הילוכים שקיבלתי לבר מצווה, יש היום צורך במספר כלים מיוחדים כדי לתחזק, ופלאייר ומברג, שהספיקו לי לפני 40-50 שנה - כבר לא מספיקים היום כדי לתחזק אופניים.
מצד שלישי ואחרון ( :) ) - מי שרוצה, שיזמין מפתח קסטה לגלגל האחורי, מפתח לקראנק, חולץ שרשרת, מולטיטול ויאללה, ראבוטה.
כל סיפור הכלים - 50 ש"ח, וגג 100 לפחות בזה נמרוד צודק.
רק הערה אחת בקשר לברגים חלודים. נתקלתי כבר בברגים, בדרך של הקרנק/הציר המרכזי שממש היה בלתי אפשרי לפתוח. זה בדכ קורה בעקבות השוני בחומרים בין שתי ההברגות. היו מקרים שממש עבדנו על זה יום שלם ואף יותר, בעיקר כדי לשמור על השלדה, במיוחד כשמדובר בשלדת קרבון...
זה לא נעים שלקוח בא להחליף ציר מרכזי ומקבל שלדה שבורה.
שמיל, גם הכלים שצירפת מתאימים רק לחלק מהדגמים. יש כל מיני סוגי כלים גם לעבודות שאליהן הקישורים רלוונטיים.
הכלים האלו אגב לא יספיקו כדי להעביר את כל המכלולים משלדה אחת לאחרת.
לגבי הגלגל, אתה רוכב בסגנון אגרסיבי? איכות העבודה לא נמדדת רק לפי אורך חיי הגלגל, היא נמדדת גם לפי הנזק שנגרם לגלגל אחרי מכה אחת הגונה או לאורך רכיבות מאוד אגרסיביות כולל דרופים של מעל מטר.
אני למשל לא יודע לבנות גלגל. יש חשיבות גדולה לסדר המתיחה, לעצמה שלה וכל זה בהתאם לסוג החישור והאורך שלו.
נכון שהמידע זמיןפ ברשת ושום דבר הוא לא קסם, אבל זו לא מהמשימות הפשוטות.
לא מומלץ לקנות, בטוח שישי הרבה יותר מציאות שהשלדה שלהם לא שבורה, מניסיון הסדק רק יגדל בטח בפרויקט שאתה רוצה לעשות
Sent from my SM-J500F using Tapatalk