תגובה: כמה שאלות על סמוראי שנת 90+
לדעתי הכי מוצלחים זה מודלים 94-96 הזרקה וקפיצי עלים. אני כן הייתי מוותר מראש על דגם הסלילים,הם הופכים לנדירים יותר וקשה יותר להשיג חלקים.
בשלב ראשון לך לראות כמה סמוראים בעיניים, תתרשם מהרכב והמוכר.
אין בעיה עם הגבהה, לא שיקול לפסול.
סגירת פיבר זה סדר גודל של 5000 שקל. לא הייתי ממהר ללכת על זה, יש קסם בגיפ פתוח, פשוט אל תשאיר דברים יקרים בתוך הגיפ.
אל תקנה רכב בלי טסט! הבעלים תמיד יגיד שזה שטויות, ואם זה באמת שטויות הוא היה מעביר אותו בעצמו.
לא יודע מחירי תיקון במוסך, אבל עלות מנגנון חלון זה 200-300 שקל, מצוף גם איפשהו בטווח הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
לדעתי הכי מוצלחים זה מודלים 94-96 הזרקה וקפיצי עלים. אני כן הייתי מוותר מראש על דגם הסלילים,הם הופכים לנדירים יותר וקשה יותר להשיג חלקים.
בשלב ראשון לך לראות כמה סמוראים בעיניים, תתרשם מהרכב והמוכר.
אין בעיה עם הגבהה, לא שיקול לפסול.
סגירת פיבר זה סדר גודל של 5000 שקל. לא הייתי ממהר ללכת על זה, יש קסם בגיפ פתוח, פשוט אל תשאיר דברים יקרים בתוך הגיפ.
אל תקנה רכב בלי טסט! הבעלים תמיד יגיד שזה שטויות, ואם זה באמת שטויות הוא היה מעביר אותו בעצמו.
לא יודע מחירי תיקון במוסך, אבל עלות מנגנון חלון זה 200-300 שקל, מצוף גם איפשהו בטווח הזה.
לגבי השנתון של הסלילים זה כולל שנת 96 או ש96 עדיין עלים?
וכרגע אין הרבה אופציות יש אולי שני רכבים למכירה מתחת ל96 אז בכלל לא נדבר על האופציה פתוח או סגור מה שיצא יצא חח
יש הרבה רכבים...רק צריך למצוא.
תתחיל מללכת לעשות סיבובים על סמוראים - קרבורטור, עלים, סלילים, ארוך, קצר, פתוח סגור...
תטעם את כל ההיצע. אחרי זה תנסה להחליט למה הכי התחברת, מה הכי בא לך.
למצוא סמוראי למכירה זה לא הבעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
יש הרבה רכבים...רק צריך למצוא.
תתחיל מללכת לעשות סיבובים על סמוראים - קרבורטור, עלים, סלילים, ארוך, קצר, פתוח סגור...
תטעם את כל ההיצע. אחרי זה תנסה להחליט למה הכי התחברת, מה הכי בא לך.
למצוא סמוראי למכירה זה לא הבעיה.
לצערי יצא לי כרגע לבדוק רק שני מכוניות שנת 90 ושנת 95.
על ה90 למדתי מזה רכב שבור מהתחת ולצערי ל95 היה פוטנציאל מפחיד רק חבל שהבעלים חשב שזה סירה ונכנס איתו לים אז הרכב בהתאם =\
כרגע יצא לי לסנוע ממש בקטנה על רכב שנת 90 שבור מאוד אבל אהבתי את ההרגשה המחוספסת של ג'יפ קשה חח
נקווה שבבדיקות הבאות נמצא את האחד מבלי הצורך לחכות חצי שנה לרכב המיוחד =]
סתם לדעת אם יש פה מישהו שיכול לעזור לי בנושא קטן.
היום כשבדקתי את הרכב שנת 95 ממש אהבתי אותו הבעיה היחידה בהתחלה הייתה הסדקים בצירים של הדלתות וחלודה ומפנים הרכב נראה קצת שבור.
האם טיפול קוסמטי וסדקים בפנים בחוץ יקר?
כי היה רגעים שחשבתי במחיר הנכון לקחת את החמוד ולטפל ולהשקיע ואז בהמשך הבדיקה ראיתי שהגיר המצב מאוד קשה וסדוק והתייאשתי והלכתי =\
חלודה זו מחלה קשה שצריך לעקור מהשורש. פחח טוב עולה לא מעט.
לדעתי תשאר בתחום המוזרק והעלים. חפש לאט לאט עד שתמצא אחד טוב
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
לדעתי תשאר בתחום המוזרק והעלים. חפש לאט לאט עד שתמצא אחד טוב
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
עוד שאלה קטנה התחלתי על הדרך לנסות לחפש ביטוחים והבעיה היא כזו שבאינטרנט אין אפשרות לחפש ביטוח לרכב מתחת לשנת 97 וצלצלתי ל2 חברות בנתיים והם מאז משגעים אותי ממש יש המלצות על חברת ביטוח טובה לשנתונים 90-95?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אני מכיר את הרכב שאתה מדבר עליו די טוב, הייתי חלק מתהליך הבניה שלו, ומזמן הוא היה רכב מאוד מרשים, מאז הוא עבר 2 ידיים ולא יודע מה קרה לו.
יש בחור שמוכר סמוראי מסולסל במצב טוב יחסית, צמיגי 215 נעילה אחורית והגבהה קטנה.
רכב גיבור שמור יחסית שלא עבד קשה אצל הבעלים הנוכחי בשנים האחרונות.
אם רצה קישור תדבר איתי בפרטי
חברים אני צריך עצה קצת דחופה.
היום ראיתי רכב שממש אהבתי חיצונית נראה מאוד טוב פנימית צריך טיפה השקעה.
אבל מכנית יש קצת בעיה ואני אזדקק למומחי האתר בייעוץ הזה =]
דבר ראשון הרכב עבר בדיקה ראשונית לא מלאה לא הספקתי לנסוע בה.
בבדיקה ראשונית נמצאו הבעיות האלה.
נזילה מהאזור של הפולי הקדמי.
משאבת מים.
נזילת שמן באזור האחורי של המנוע במפלג.
והחלפת בולם קדמי של ההגה.
וגומיות לאגזוז.
זה מה שמצאנו בבדיקה ראשונית בגלל שהרכב מאוד נראלי המוכר מבקש 25 וכרגע במשא ומתן מבררים עלויות של התיקונים ונראה אם אפשר להתפשר ולהוריד את מחיר.
כרגע אני בדקתי באזור שלי במוסך שמתקן מכוניות לא מתמחה או משהו כזה אמרו לי סביבות ה5 אלף כל הסיפור והמוכר אמר שיבדוק עם מוסך שמומחה לסמוראי באזור ראשון לציון ונשווה מחירים ונראה.
עכשיו לפני שקופצים אני מעוניין להזמין בודק מקצועי שבודק את הרכב עד לפרט הקטן ואם לא ימצא תקלות נוספות והמוכר יתקזז על התיקונים זה נראלכם בסדר ומקובל? אשמח לשמוע את דעתכם האישית.
רק חשוב לציין שיש לי קצת בעיה בלחכות ואולי יהיה רכב יותר טוב אני ממש ממש חם על סמוראי.
מה גם שעד עכשיו ראיתי רכבים במצב מאוד גרוע מבקשים מחיר דומה 20-23 והמוכר מאוד חביב לעומת הסוחרים שפגשתי עד היום.
בקיצור מדובר על סמוראי שנת 91 שחור
מוגבה 2.5.מדרגות צד.צמיגים 5050 215 ברישיון מצבר בן שנה.ברזנט שופץ לפני כמה חודשים מערכת כריזה. וטסט עד סוף יולי.
אשמח לשמוע חוות דעת של בעלי נסיון וכמובן שרק את האמת אפילו עם היא קשה =]
יש באתר כפתור "תגובה". לא צריך לצטט הודעה מקרית כל פעם שאתה רוצה להוסיף תגובה.
לא הצלחתי להבין במדויק ממה שכתבת איזה סוג של "בדיקה ראשונית" ביצעת. האם זה במכון בדיקה? אם כן - כדאי לצרף צילום של טופס הבדיקה. אם זה בוצע ע"י מוסך המכיר את הרכב - תוכל לקבל הערכת מחיר לתיקון הליקויים ולסגור עם המוכר.
אם זה במוסך שבעל הרכב מכיר - הייתי נזהר הרבה יותר.
לא ברור לי מה כוונתך "להביא בודק מקצועי שבודק עד הפרט הקטן" - מה אתה מצפה שיגלו בפרטים הקטנים ברכב בגיל כזה?
בכל רכב שנסע קצת, גם ברכבים צעירים בהרבה, יהיו ליקויים. אם הרכב מוצא חן בעינך חיצונית ופנימית, הליקויים רשומים וניתן לתמחר אותם ולהגיע להבנה עם המוכר, כל מה שאתה בעצם שואל האם רשימת הליקויים שציינת:
ציטוט:
משאבת מים.
וגומיות לאגזוז.
מהווה סיבה מדאיגה שעלולה למנוע את רכישת הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
יש באתר כפתור "תגובה". לא צריך לצטט הודעה מקרית כל פעם שאתה רוצה להוסיף תגובה.
לא הצלחתי להבין במדויק ממה שכתבת איזה סוג של "בדיקה ראשונית" ביצעת. האם זה במכון בדיקה? אם כן - כדאי לצרף צילום של טופס הבדיקה. אם זה בוצע ע"י מוסך המכיר את הרכב - תוכל לקבל הערכת מחיר לתיקון הליקויים ולסגור עם המוכר.
אם זה במוסך שבעל הרכב מכיר - הייתי נזהר הרבה יותר.
לא ברור לי מה כוונתך "להביא בודק מקצועי שבודק עד הפרט הקטן" - מה אתה מצפה שיגלו בפרטים הקטנים ברכב בגיל כזה?
בכל רכב שנסע קצת, גם ברכבים צעירים בהרבה, יהיו ליקויים. אם הרכב מוצא חן בעינך חיצונית ופנימית, הליקויים רשומים וניתן לתמחר אותם ולהגיע להבנה עם המוכר, כל מה שאתה בעצם שואל האם רשימת הליקויים שציינת:
מהווה סיבה מדאיגה שעלולה למנוע את רכישת הרכב.
צודק מצטער אני רגיל מפורומים רגילים שיש התראות.
הבדיקה הראשונית נעשתה על ידי ועל ידי דוד שלי שהוא קצין בטיחות ומטפל בכלים הכבדים שיש לנו במשפחה כמו משאיות ושופלים ויש לו הרבה נסיון בתחום.
בדקנו את כל הרכב חיצונית שלדה מנוע והכל חוץ מנסיעה רצינת מה שעלה מהדיקה זה מה שרשמתי שראינו ככה בבדיקה.
כמובן שלפני הקניה אני מעוניין להביא מצאתי באינטרנט משהו שנקרא שמאי על גלגלים שמתמחה ברכבי שטח ישנים והוא מגיע למקום ועושה את כל הבדיקות ברמה של מוסך מרים את האוטו חופשים בגלגלים אפילו בדיקת הפח ברמה מאוד מורחבת זה הבדיקה שאני רוצה לעשות מה גם שזה נטרלי כי לא אני ולא המוכר מכירים אותו ככה שזה מאוד נטרלי.
וכן זה הסיבה שאני שואל אם הדברים הראשונים האלה זה אזהרה של לעזוב את הרכב ולחפש אחד אחר?
ואני אשמח לקבל פה כמה מספרים של מוסכים שמבינים בסמוראים ויכולים לתת לי הצעת מחיר ראלית תמיד עדיף לקבל הצעה מכמה מקומות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
בבדיקה ראשונית נמצאו הבעיות האלה.
משאבת מים.
וגומיות לאגזוז.
אז ככה:
נזילה מאיזור המפלג זה נפוץ מאוד בסמוראים, כנראה שאתה גם לא תתקן את זה בעצמך אי פעם.
החלפת בולם הגה זה עניין של - 300-250 שח
עכשיו בקשר לכל השאר - אני ממליץ לך לקחת את הרכב לאחד המומחים לרכבים האלו - יש בתל אביב, טירה, נתניה וראשון לציון אנשים שהרכבים האלו זה כל התחום התעסקות שלהם.
הם ימצאו לך עוד מלא מלא בעיות - כי ברוב הסמוראים באמת יש מלא בעיות.
אני מכיר את הרכב שאתה מדבר עליו, אבל לא מספיק בשביל לחוות דעה.
אם תלך לבדוק רכב באיזור תל אביב והסביבה - אולי אוכל לבוא לעזור לשים עין בבדיקה.
בכל מקרה - אל תעשה שום דבר תחת לחץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אז ככה:
נזילה מאיזור המפלג זה נפוץ מאוד בסמוראים, כנראה שאתה גם לא תתקן את זה בעצמך אי פעם.
החלפת בולם הגה זה עניין של - 300-250 שח
עכשיו בקשר לכל השאר - אני ממליץ לך לקחת את הרכב לאחד המומחים לרכבים האלו - יש בתל אביב, טירה, נתניה וראשון לציון אנשים שהרכבים האלו זה כל התחום התעסקות שלהם.
הם ימצאו לך עוד מלא מלא בעיות - כי ברוב הסמוראים באמת יש מלא בעיות.
אני מכיר את הרכב שאתה מדבר עליו, אבל לא מספיק בשביל לחוות דעה.
אם תלך לבדוק רכב באיזור תל אביב והסביבה - אולי אוכל לבוא לעזור לשים עין בבדיקה.
בכל מקרה - אל תעשה שום דבר תחת לחץ.
אשמח לדעת שמות של מומחים ומוסכים שמבינים בתחום באזור השרון או תל אביב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
אשמח לדעת שמות של מומחים ומוסכים שמבינים בתחום באזור השרון או תל אביב
בתל אביב: עמית גלעד
ראשון לציון: ד"ר מורי
נתניה: ליאור זוקילנד
טירה: סלמן, סאל מוטורס
ארז סנטו, מוסך טופ גיר.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
בתל אביב: עמית גלעד
ראשון לציון: ד"ר מורי
נתניה: ליאור זוקילנד
טירה: סלמן, סאל מוטורס
ארז סנטו, מוסך טופ גיר.
בהצלחה.
תודה רבה חברים על התשובות והעזרה זה לא מובן מאליו וזה מאוד עוזר =]
כרגע אני ארגע קצת ומקווה שבוע הבא לקחת את הרכב למורי קראתי עליו הרבה דברים טובים פה בפורום.
הבעיה היחידה שלי זה שהסמוראי התחיל לרדוף אותי בחלומות חח :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
תודה רבה חברים על התשובות והעזרה זה לא מובן מאליו וזה מאוד עוזר =]
כרגע אני ארגע קצת ומקווה שבוע הבא לקחת את הרכב למורי קראתי עליו הרבה דברים טובים פה בפורום.
הבעיה היחידה שלי זה שהסמוראי התחיל לרדוף אותי בחלומות חח :)
סמוראי הוא רכב חוויתי מאוד! וסלחן לטעויות, אבל אתה חייב להפנים שזה רכב בן כמעט 30 שנה, וככזה, יהיו לו בעיות ותקלות.
אני ממליץ לך בחום לשבת ולקרוא את המדריך קניה לסמוראי שכתבו כאן בפורום, תדפיס אותו ותבדוק איתו את הרכבים. הוא יוכל לחסוך לך המון כסף ולזהות הבדלים ברמות בין רכבים שונים.
נסה פעם אחת להוסיף תגובה מבלי לצטט את כל הטקסט שמעליך.
אם אתה רוצה להתייחס למשפט מסויים (או מספר משפטים) - אתה יכול לצטט רק אותם (להשמיט את שאר הטקסט, למשל).
זה לא סתם "שיגעון" שלי, אלא דרך נכונה יותר לרכז את הקוראים בעיקר, לשמור על הפורום נקי יחסית מ"רעשים" שיפריעו למי שיקרא אותו כעת או בעוד מספר שנים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
נסה פעם אחת להוסיף תגובה מבלי לצטט את כל הטקסט שמעליך.
אם אתה רוצה להתייחס למשפט מסויים (או מספר משפטים) - אתה יכול לצטט רק אותם (להשמיט את שאר הטקסט, למשל).
זה לא סתם "שיגעון" שלי, אלא דרך נכונה יותר לרכז את הקוראים בעיקר, לשמור על הפורום נקי יחסית מ"רעשים" שיפריעו למי שיקרא אותו כעת או בעוד מספר שנים...
מה שהוא אמר ;)
סבבה אחי אני אשתדל לצמצם בציטוטים :)
חברים עוד דאגה קטנה שעלתה לי וכרגע אין לי מוסך לברר אז חשבתי אולי מישהו ממכם יודע להגיד לי בערך אם לסמוראי אין מזגן ואין מדחס זה סיפור יקר לסדר מזגן אני פשוט סובל מאוד מחום (בחורף מזגן על 20 מעלות)
יש לי שאלה למה דווקא סמוראי?
שקלת אולי גמיני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חן דן
יש לי שאלה למה דווקא סמוראי?
שקלת אולי גמיני?
שקלתי ג'מיני ממש לא אהבתי את המראה שלו ומשהו טוב לא נכנס לי לתקציב.
חוץ מזה שהיה הרבה רכבים בהתחלה שרק התחלתי לחפש ובסוף זה היה התאהבות בסמוראי וכל רכב שאני הולך ובודק רק מחזק את הרצון לקנות אחד כזה =]