חחח ... Gnaveh, אתה מוזמן לקבל את הנבלה המוטורית שלי, גם היא חינם אין כסף. (אבל תכין כפפות עבודה, אתה תזדקק להן ...)
Printable View
חחח ... Gnaveh, אתה מוזמן לקבל את הנבלה המוטורית שלי, גם היא חינם אין כסף. (אבל תכין כפפות עבודה, אתה תזדקק להן ...)
רון, אשמח לסיבוב ...
לא מכיר חשמליים אבל במוטוריים ( ואני משער שגם בחשמלי) קסטה וחרמש זה שני דברים שונים בתכלית.
יתכן שאינך מתפעל את הקסטה נכון ולכן אתה סובל ויתכן שהקסטה מאיכות נחותה אבל קסטה לרוב זה חלק מתכלה שאפשר להחליף באחר איכותי יותר....
נסה לראות ביוטיוב כיצד מלפפים חוט
או בקיצור RTFM
https://youtu.be/m4Vkq2L7fwo
תפעלתי מכל כיוון, מקולל היום שהבדיחה החשמלית נולדה לאוויר העולם.
נדב42, נשמע לי כמו קטע לא נורמלי בשרשור הזה - שני המתוסכלים מצליבים נבלות ואחר כך מעלים חוות דעת לטובת הציבור היקר, כולל הקלטות אותנטיות של קללות בשפות נבחרות.
מולך בפרטי
ואם בנושא דשא עסקינן.. כמה אמור לעלות מ"ר שטיח דשא? (רק השטיחים, ללא הכנה, שטילה וכו')
Sent from my SM-J700F using Tapatalk
שילמתי 19
סיכום ביניים מהצד החשמלי: החרמש החשמלי של גיתאי תקין מבחינת המכלולים, אבל כמו שגיתאי תאר בעסיסיות - לא ממש מספק את הסחורה בפועל.
עד כמה שאני מצליח לנתח ולהבין, נראה שהבעייה נובעת או מהקסטה או מהחוטים, ולא מהחרמש עצמו. החוטים נקרעים באופן קבוע ממש בפתח היציאה מהקסטה ואז כנראה שאין מספיק כוח צנטריפטלי כדי למשוך את החוט החוצה. הסיבה שהרוט נקרע דווקא שם יכולה להיות בגלל מבנה הקסטה או מבנה החוט. נתוני החרמש: 9000 סל"ד עם מנוע של 450W
אח"כ קיבלתי להשאלה קצרה את החרמש של רון - הכל עובד פשוט ויפה בלי עניינים :) נתוני המכשיר: 10,500 סל"ד 650W.
בסופו של דבר קניתי את הסטיגה - אמנם "רק" 7300 סל"ד, אבל מנוע של 1000W ומגיע (במחיר הזה) גם עם סכין נינג'ה.
לקח לי כמה דקות להתרגל לעוצמת המכה שצריך לתת כדי לשחרר עוד חוט, ומשם זה פשוט עובד חלק. המכשיר עוד חדש למדי ועוד לא החלפתי את החוט המקורי. אם תהיה לי סבלנות, אולי אנסה להעביר מתישהו את החוט הזה לחרמש של גיתאי ...
הסכין במכשיר הזה הוא בונוס אמיתי - מוריד בלי למצמץ ענפי שיח בעובי 2 ס"מ - כאן בהחלט מרגישים את עוצמת המנוע ...
המכשיר חדש מדי אצלי מכדי לדבר על אמינות - אבל ברושם הראשוני, אני מרוצה.
מהצד המוטורי השארתי לגיתאי אתגר קצת יותר רציני - כשהחלפנו מכשירים גיליתי שהמנוע של החרמש המוטורי תפוס, לא משהו שהייתי משקיע בו משיקולים פרקטיים ... מעניין לשמוע מה נהייה איתו ...
מהצד שלי פירקתי את המנוע כדי לגלות, שהכל שם היה מלא קורוזיה כאילו שלו את המכשיר ממצולות האוקיינוס אחרי 200 שנות.
במצב אבוד כזה לא היה טעם וגם לא יכולת להציל משהו.
ויהי אחר הדברים האלה קניתי חרמש מוטורי סיני 26 כ"ס בפחות מ-900 שקל כולל.
עבדתי איתו כמה פעמים, אני לא רוצה לדבר גס אבל הוא בן לאמא טובה. מאד.
חוט 3 מ"מ (יכול לקבל גם 4 מ"מ אבל ממש אין צורך), לא נקרע אפילו פעם אחת למרות שבהפעלה הראשונה לא הערכתי מספיק את העוצמה האכזרית שלו ו'נכנסתי' בגזע עץ (הוא פשוט הוריד חתיכה בלי להתרגש ובלי להיקרע).
המכונה עצבנית ביותר ולא רואה שום דבר ממטר. אני נזהר מאד בעבודה איתה, ניגש לחיתוך מרחוק ובהדרגה ובדרך כלל עובד חצי-גז בלבד.
הפעלת הקסטה קלה מאד ואין תקיעות.
העבודה עם המכונה היא תענוג צרוף; אם בחשמלי המאזן היה 10% עבודה \ 90% תפעול איו"ר, במוטורי המאזן הוא 100% עבודה \ 0% תפעול.
כיף.
שורה תחתונה: איפה הוא היה עד היום לעזאזל?
עם כניסתנו לחורף אני ממליץ לכם לעשות טיפול מונע ולהילחם בעשבים פחות.
אצלי אני מתחח ומעשב כבר שנתיים כך שאין לחרמש עבודה והקרקע נקיה לחלוטין.
אפשר גם ריסוס מונע הצצה