דרור
לרדת מהרכב שלך לדיפנדר עם מנוע TDI 300 עלול להיות נפילה חזקה מדי , הייתי חושב יותר ברצינות על TD5 , במחיר שהקצבת לדעתי תצליח להגיע לדיפנדר TD5 טוב עם שיפורים חלקיים מהרשימה שלך ,ובהמשך תוסיף עוד שיפורים על בסיס טוב יותר
Printable View
דרור
לרדת מהרכב שלך לדיפנדר עם מנוע TDI 300 עלול להיות נפילה חזקה מדי , הייתי חושב יותר ברצינות על TD5 , במחיר שהקצבת לדעתי תצליח להגיע לדיפנדר TD5 טוב עם שיפורים חלקיים מהרשימה שלך ,ובהמשך תוסיף עוד שיפורים על בסיס טוב יותר
מיכל עיבוי מפלסטיק מחליפים כל 7 שנים. יחד עם כל צנרת המים. בכל אוטו- לא רק בלנדרובר.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
טיימינג- בשנים 95-96 היתה גלגלת מסוג שגרם לבעיות. מאז היא הוחלפה, וכל מי שעושה טיימינג מרכיב את הסוג הטוב, ובזה נגמרת הבעיה. אין שום חוסר עקביות. תעשה בזמן- לא יהיו בעיות- זה בדיוק כמו בכל רכב אחר.
יש בעיות בדיפנדר- אתם רוצים, תדברו עליהן, אבל לזבל במוח מחלקי שמועות ששמעתם באינטרנט- חסר טעם.
הנה- על זה אתם יכולים לרדת חופשי (גם אני עושה את זה)-
- דלתות קדמיות- בשנים 93 עד 2002 אם טורקים אותן חזק יותר מדי פעמים- הפח שלהן נסדק למעלה (דומה לסדקים שיש בסופה ובסמוראי, רק קצת יותר אחורה, ובתוך הדלת) וצריך לרתך אותו.
- בחלק מהדיפנדרים "שכחו" לשים גומי בדלתות בין שלד הפח למעטפת האלומיניום- והן מחלידות בחלק התחתון שלהן.
- הבקליט של הפנס בלימה נמסה אחת לשנתיים- שלוש. פתרון מקובל הוא שימוש בלדים. כיוון שהפנס כולו, עם נורה חדשה בתוכו, עולה 60 שקל, עדיף פשוט להחליף אותו כשהוא נמס.
- הפנסים הקטנים אטומים למים- כלומר- המים שנכנסים לא יוצאים- ויש קורוזיה, ושוב- צריך להחליף פעם בכמה שנים.
- המיקום של גלגל ההגה- כבר נאמר הכל- אבל זה ממש לא נורא. כיוון שיש הגה כוח- אפשר פשוט להחליף גלגל הגה ליותר קטן (ואוו! אבל אז לא יהיה לכם נושא שיחה, אז נעזוב)
- יש 9 ניטים לא צבועים כל צד
- הריתוכים של הדלתות לא משוייפים יפה
- התיבת הגה נוטה לנזילות, וצריך להחליף מחזירי שמן פעם בכמה שנים
- יש חופש בין הציריה לפלאנג', שמורגש יחד עם החופש שנוצר בשנתונים מסויימים של הטרנספר, כחופש גדול במערכת ההנעה. פלאנג'ים תחליפיים ו/ או ציריות תחליפיות (או "סתם" ציריות ופלאנג'ים שעושים להם חיסום) מקטינים את החופש ל0.
- נהיגה אגרסיבית עם נעילה עלולה לשבור ציריות. ציריות מחוזקות (יש יקר ויש זול מאוד) פותרות את הבעיה.
עכשיו- אתם יכולים לרדת על דיפנדרים כמה שאתם רוצים- אבל לפחות על דברים אמיתיים.
(ותיזהרו- אני יודע גם על כל הבעיות הסידרתיות של היילקס- אלו שאתם שומרים בסוד)
דרור- יש לך היילקס, בגרסה הכי נוחה וחזקה שלו. תחשוב על זה ככה...
אסף.
תראו איך קפצתם..
"הצלחתי" להעביר תגובה שלמה בלי להשוות את הדיפ' למשהו אחר אלא לדבר רק עליו.
והופה,
ישר זרקתם הקבלה להיילקס, מה קרה? דיפ' לא יכול לבוא לבד?
אסף,
"לזבל במוח" זאת מינוח שלתומי סברתי שלא כ"כ ראוי כדי לתאר ציטוט של מישהו אחר,במיוחד כשמצטטים אותך, קח את זה בחשבון כשאתה "מגלה" את הבאגים בדיפ', מה לעשות, מה שמתועד יכול לחזור בחזרה,מה שמפריע לאחד אחר לא סופר כלל כמטרד.
התגובה האחרונה שלך רק מחדדת את הנקודה ומוסיפה לרשימת הקניות שצריך לסמן לידה V אחרי קניית דיפ', לחפש מאיזה שנה הטרנספר, לבדוק אם הגלגלת של הטיימינג כבר הוחלפה למשופרת וכו', הרשימה מתארכת.
אבל אל תיתן לאמת לעוות לך את המציאות, הכל קטן.
שוב חזרתם להיילקס בלי שהזכרתי אותו אז קדימה, תעלה את הבאגים שאנחנו שומרים בשרוול, אולי תיתן כמה רעיונות מה לבדוק בטרם עת כי באמת הרכב הזה יכול להרדים מבחינת צפי תקלות 8)
אגב,
אתם כאן באתר לא הדמויות היחידות שאני מכיר עם דיפ', יש דמויות פחות וירטואליות ויותר מוחשיות שמהוות פרטנרים קבועים לטיולים שלי שמספקים לי את התצפיות האלו בגוף ראשון.
אתם כאן באתר רק מצליבים מידע לגבי הבאגים האלו,המידע ברשת או לצורך העניין ה-Refference לבאגים במקרה זה הוא אתם, המציאות נמצאת בהישג יד.
סוזי, יכול להיות שהחבר שלך צריך ללמוד לנהוג :?:
מאחר ולי היה דיסקו ועתה הייליקס (ובעבר CJ) אני חושב שיש לי מה להוסיף לדיון
אומנם כבר אמרתי זאת בעבר אבל כל חצי שנה הדיון עולה :lol:
היה לי דיסקו שנתים וחצי. סך הכול חייתי איתו לא רע. חוץ מראש מנוע שהלך (חלקית באשמתי כי לא הבנתי כמה מנוע דיזל רגיש) שעלה 2000 שח (כמובן לא אצל גורו) לא היתה לי שום תקלה מאוד גדולה == יקרה. הסעתי עם הרכב יום יום ומספר לא מבוטל של טיולים לנגב (כולם הסתימו בשלום אגב).
אבל מה כן היה - כל הזמן דברים קטנים. פה חוט שניתק, שם צינור שהתפוצץ ועוד ועוד. כל יום שישי היה לי משהו קטן לתקן. ריפוי בעיסוק...
סך הכול אפשר לחיות איתו אם אתה מתקן את רוב הדברים לבד. אם לעומת זאת אתה הולך לגורו... זה יעלה והרבה.
מבחינת נוחות אין בכלל מה להשוות לכול רכב אחר (בוודאי לא היליקס).
הייליקס יש לי כמעת שנה. מה אגיד - אפס תקלות. להכניס סולר ולנסוע. מרגע שישרתי קו פשוט לא היה יותר מה לעשות. אין דבר כזה לתקן רכב ביום שישי. והרכב נסע והרבה (שלושה טיולים ארוכים לנגב + 15 אלף קילומטר). הגעתי למצב שפעם בשבועים אני פותח מכסה מנוע - וזה רק כדי לבדוק שמן ומים (כמובן שאף פעם לא מוספים).
מה שכן - כמו שחבר טוב קורא לו - רכב עבדים :?
הנוחות של הרכב בקנטים. ואני לא מדבר על הרכב שלי (סטנדרטי לחלוטין) אני מדבר על רכבים ששופרו עם מתלים רכים ועוד. במקרה הטוב אתה מגיע לנוחות של CJ. מאחורה הכסאות על הפנים - וגם מקדימה לא משהו. פנים הרכב הוא קופסת פלסטיק של שימורים. איפה הוא ואיפה הדיסקו (ואני מנחש שדיפנדר לא כל כך שונה מדיסקו)
בימים אלו אני רוצה להחליף אותו לרכב פתוח. למה --- שגעון שלי.
אם היה הייליקס פתוח - בשבילי הוא הרכב האולטמטבי.
אבל הוא לא - ולכן אני חושב או על דיפנדר פתוח או סיקס.
סיכום
1. אם אתה רוצה ללכת על בטוח(עם השכל), קנה הייליקס.
2. עם הלב מושך לדיפנדר - קנה דיפנדר. תוכל לחיות איתו. זה יהיה הרבה יותר ניגוסים מהיליקס אבל אפשר לחיות איתו, עם אתה עושה את הרוב לבד.
סך הכול קנית רכב שטח היא ממש לא כלכלית (ולא משנה איזה). ולכן עדיף ההרגשה הטובה שלך. אחרי הכול עם לא תסתדר עם הדיפ תמיד תוכל למקור. ואז לא יהיה לך את ההרגשה שאיבדת משהו.
וואאוו, לשמוע את זה ממך? סדרת חינוך של 3 ימים עזרה???ציטוט:
סך הכול קנית רכב שטח היא ממש לא כלכלית (ולא משנה איזה). ולכן עדיף ההרגשה הטובה שלך.
:wink: :wink: :wink:
אביגדור
צודק, אני מתנצל.ציטוט:
אסף,
"לזבל במוח" זאת מינוח שלתומי סברתי שלא כ"כ ראוי כדי לתאר ציטוט של מישהו אחר
עזבו... הדיון הזה מתיש אותי... השורה התחתונה שלי לדיון הזה- אני לא מוכן להתנייד בטנדר קטן כמו היילקס. בשביל לנסוע כמו בנאדם בג'יפ עם נוחות נסיעה סבירה- אני מוכן לשלם את המחיר של כל הניג'וסים הקטנים, גם אם הם עולים כך וכך שקלים בשנה. הכשלים הגדולים בדיפנדר- ברכב שמטופל נכון- הם לא יותר מאגדות אורבניות.
שיהיה ברור- אין לי אידאולוגיה של נסיעה ברכב כזה או אחר. היתה לי ניבה, היתה סופה, ועכשיו דיפנדר- פשוט כי זה הדיזל 5 דלתות 2 סרנים שהוא לא טנדר שהיה בתקציב שלי, בסיטואציה אחרת יכול להיות לי גראנד או ניסאן פטרול או טויוטה 105 (כן, בטח...). אני חושב שאני מסוגל להסתכל אובייקטיבית על הדיפנדר ולומר "מה הם שתו לפני שהם בנו את...", אבל באותה מידה להיות מודע למה שכן בסדר בקופסה הזאת. מרגיז אותי (וזה קטע אמוציונלי- בשבילך, חנן) שממחזרים אגדות אורבניות על טיימינג, בלי להכיר את המציאות.
ולהביא דברים על דיוקם-
זה משהו כל כך לא חשוב- בסה"כ מדובר על נזילה שאפשר לחיות איתה מאות אלפי קילומטרים. לא קריטי. נכון- אולי דרור לא יכול לחיות עם זה- ויש פתרונות... אבל כאן זה הקטע שמתחיל לעלות כסף מיותר.ציטוט:
לחפש מאיזה שנה הטרנספר
אם עשו טיימינג ב5 השנים האחרונות- היא הוחלפה. אם לא- אין מה לגעת באוטו. גם זה משהו שהיה, עבר, ועדיין יש כאלה שנהנים לדבר עליו.ציטוט:
לבדוק אם הגלגלת של הטיימינג כבר הוחלפה למשופרת
זו היתה השאלה המקורית של דרור. הוא זה שמתלבט.ציטוט:
שוב חזרתם להיילקס בלי שהזכרתי אותו
אסף.
גם אני חושב שהדיפנדר הוא בסדר ההרבה יותר מבסדר ( טכנית )
אבל הוא לא בנוי נח הוא מאד מאד לאאאאא נח .. גם מבחינה טכנית .
לכן אני מעדיף הילקס .
איציק
דרור שלום
באופן אישי היו לי מס' רכבי שטח רב מאוד ורובם משופרים ביותר. ביניהם היו לי היילקס 94 ואח"כ 96 (אין הבדל - אותו רכב מודל שונה ) , דיפנדר 110 , דיפנדר 90 ולנדרובר 109 ( מודל 66) .( היו עוד הרבה אחרים כמו פורננר כמו שלך , טרופר , לנדקרוזר 73 ומס' לא מבוטל של CJ) . לעניין הדילמה : נחלק אותה לשניים : 1. היילקס או דיפנדר
2.דיפנדר משופר או סטנדרט .
היילקס : חסרונות .
א. ההילקס מבפנים הינו באותם מידות של הפוררנר , מאחורנית הוא צפוף ביותר וממש לא נח . לאדם במידות שלך אין ממש מקום לא מקדימה ובוודאי לא מאחורנית .
ב.הרכב רועש למדי ( לא כמו דיפנדר אבל רועש מאוד לעומת הפוררנר ) , מבחינת מנוע -המקורי אמין מאד אבל .... זה מנוע ? לקורקינט יש מנוע חזק יותר והרכב לא סוחב בלשון המעטה. גם כשמחליפים למנוע עם טורבו אז איכשהוא זה עוד נוסע . בעליות ההילקס " מחרבן קוביות " בייחוד עם הוא עמוס בציוד רב ובמס' נוסעים. ה- 96 שלי היה עם מנוע משופר וחזק במיוחד ( מעל 100 כ"ס ) ועדיין לא מתקרב לביצועים של טנדרים אחרים בודאי לא של דיפנדר .
ג.אמינות :1) להיילקס בעיות התחממות קשות המע' המקורית פשוט לא עומדת במשימה וכשהוא מתחממם ( וזה קורה תמיד תחת מעמצי עליה קשה / ארוכה ) אז הולך ראש מנוע ויותר זול להחליף מנוע מאשר לשפץ . עליות של כ- 8-10 אש"ח .
2) מתלים קידמיים - המקוריים לא מחזיקים מעמד וקורסית תחת המשקל ( הקפיץ משתטח ואף מקבל קשת הפוכה ) חייבים להחליף למערכת טובה יותר ( ויש כמה יצרנים טובים בתחום ) אחרת למעשה אין מהלך כניסה וכל מהמורה קטנה בכביש מגיעה עד למח. בולמי הזעזועים המקוריים הינם סימליים ביותר וצריך להחליפם. ההיילקס במקור אינו נח בעליל רק לאחר שיפור משמעותי ויקר ( אם משתמשים בחלקים איכותיים ) מקבלים תוצאה סבירה/ טובה .
3) זרוע ההגה ( בצורת ל) נשברת במרבית הרכבים אשר הוגבהו מעבר למידות הסטנדרטיות . יש להחליף את הזרוע המקשרת למתאימה להגבהה אחרת זה ישבר בעת הצלבה עמוקה.
4) עם הג'נטים המקוריים אי אפשר לחיות - כבדים מאוד יותר מאשר של נ.נ צבאי. מידות הצמיגים המקוריים (205/16) הינן מגוחחות ולמעט בשטח סלעי /קשה לא ממש מאפשרות ניצול היכולות של הרכב . רצוי להחליף .
יתרונות :
א. עמיד ביותר גם תחת התעללות קשה .
ב.ניתן בהשקעה כספית לא מבוטלת ( החלפת מנוע , מתלים , מע' קירור וכו' ) להגיע לרכב טוב בעל עבירות טובה מאוד ודי אמין.
ג.טנדר -גיפ' = נפח מטען גדול מאוד ומתאים לטיולים ארוכי טווח , עדיף בשטח על כל הטנדרים האחרים , נחות מהם משמעותית בכביש.
עדיף להישאר עם הפוררנר מאשר לעבור להיילקס.[/size] ( אגב לפוררנר ישנם קיטים בארה"ב שצביאים אותו ליכולות שטח מדהימות )
דיפנדר : חסרונות :
א. רועש . מאוד רועש . ניתן לשפר זאת משמעותית ע"י הוספת חומרי בידוד ושטיחים עבים בתא הנוסעים אבל עדיין יהיה רעש יותר מהיילקס או רכבים אחרים. זה מפריע ( לי לפחות ) בנסיעות כביש ארוכות מאוד .
ב. לנוסעים נח מאוד - רך נעים ומרווח ( יתרון) אך לנהג הוא מאוד לא נח (חיסרון גדול).תנוחת נהיגה והרגשה מוזרה ביותר. צריל להיתרגל לזה . - ניתן לשיפור ע"י החלפת הכיסא , וחישוק ההגה כדי לקבל נוחות ומירכוז בדומה לרכבים "נורמאליים" . אח מושב הנוסעים האמצעי רצוי להחליף ולהזיז מיקום מעת אחורנית ( לא ניתן לביצוע במושב המקורי) כך מקבלים מרווח רגליים גדול ונח ( ניתן להכניס בעת הצורך צינדנית גדולה לשם או מטען אחר ) ואף הגובה לראש לא נפגע והראות מהמושב האחורי קדימה משתפרת .
ג. עלויות החלפים המקוריים בחברה אסטרונומיים ( אגב גם בטויוטה לא זול בלשון המעטה ) אך ישנם מקורות לחלפים תחליפיים זולים משמעותית או משומשים מפירוק. (ישנם המון רכבים כאלה בייחוד מכוחות הביטחון שנמכרו לפירוק ).
ד.אמינות : 1)בעיות בציריות המקוריות - בלאי גבוה וסכנות שבר תחת מאמץ. מןמלץ להחליף את האחוריות למשהוא טוב יותר .
2)בעיות חשמל כאלו ואחרות - צצות מידי פעם , ע"י טיפול מונע והחלפת רכיבים לרכיבים יפנים ניתן לצמצם תופעות אלו כמעט לגמרי.
3) נזילות שמן - ישנן תמיד ממקור כזה או אחר. קשה ביותר למנוע אותן לחלוטין . צריך להקדיש לזה תשומת לב וכל פעם לטפל .
ה.הג'נטים המקוריים הינם מיושנים ומורכבי פנימית . רצוי להחליפם לטיובלס .
יתרונות :
א. גם כסטנדרטי הוא רכב שטח מעולה . נח בשטח מרוב הרכבים , רך ונעים גם בדרכים משובשות ביותר .
ב. מרווח . בייחוד לנוסעים . גם לאנשים גבוהים יש מקום ואין סקנת פיצוח ראש בקפיצות.
יש הרבה מקום למטען בתוך ועל הגג.
ד.זויות גישה / נטישה , מרווח גחון - בסטנדרט הוא טוב מאוד ומספיק לרוב האנשים . שיפורים יש ללא סוף ,מהרבה מקורות כיד הדימיון/תקציב ואפשר להגיע לרכב מוטרף לחלוטין ועדיין בגבולות ה"חוקי לכביש" .
ה.ייחודייות . אין סוף שיפורים ועיצובים ככל העולה על רוחך / כיסך. יש המון דיפנדרים בעולם ובארץ וכולם שונים זה מזה בהתאם לנפש בעליהם.
לסיכום : אין לי ממש מסקנה ברורה בהעדפה ביניהם . זה תלוי בך ובהעדפותך / שימושך ברכב . אני אישית מעדיף את הדיפנדר בהרבה על ההיילקס . ואם כבר ההתלבטות היתה בין הדיפנדר לפוררנר ולא להיילקס. ההילקס נופל בהכל מהפוררנר ואם משווים שיפורים אז לפוררנר יש יותר וניתן להגיע לרמה גבוהה בהרבה.
לעניין דיפנדר משופר או סטנדרט ולשפר .
כאן ההתלבטות קלה יותר . מה אתה רוצה ?
נוחות מיידית - לך על משופר . כי לבנות ולשפר לוקח זמן רב ובסה"כ זה עולה הרבה יותר . אף אחד לא מקבל את מלוא התמורה תמורת התוספות והשיפורים , הזמן שהרכב מושבת לצורך השיפורים / הזמן שאתה משקיע בזה - יש להם ערך כספי וזה לוקח הרבה זמן והתחבטויות איזה / מה / כמה וכו' , הניסיונות - להרכיב משהוא ולגלות שזה לא בדיוק מה שרצית , לא ממש לטעמך , לא ממש איכותי ואז להחליפו שוב - עולה כפול. ( כידוע הזול עולה ביוקר ) .
לעצב משהוא לטעמך / דימיונך - קח סטנדרט ותתחיל לבנות . אין סוף אפשרויות בניה יש לדיפנדר . כח בחשבון שזה עולה הרבה יותר.
לגבי תקלות ובלט"מים - בכל רכב ישנן כאלה . רציוי לבדוק היטב קודם ע"מ לאמוד את ההוצאות הצפויות . רכב מושקע ושמור לרוב יש בו מעט תקלות לא צפויות בניגוד לרכב מוזנח / בלוי.
לדעתי עדיף לצאת מרכב מושקע ולהתפתח מאשר להתחיל הכל מהתחלה כי בדר"כ נקודת המוצא טובה יותר , ההנאה מהרכב מלכתחילה גבוהה יותר ואין צורך לרוץ מיד ולשפר כך שניצולת הזמן איכות עם הרכב גבוהה ( עדיף לצאת לטיול הגון בייחוד עכשיו בבוץ מאשר לפרק ולתקן כל מיני כדי שבשנה הבאה תוכל להנות ) .
החלטה נעימה .
דרור זיתוני
אתה צריך לציין שמהע' קירור המקורית מתאימה למנוע המקורי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי drorz
העלת את הספק המנוע (מעל 100כ"ס כפי שאתה מציין) ועם יותר הספק מגיע יותר חום ובטח שתהייה בעיית התחממות עם מע' קירור שמתאימה למנוע הקודם.
מע' הקירור המקורית מתאימה בדיוק למנוע האטמוספרי המקורי.
דרך אגב הגדלת הספק ופלטת חום....אנחנו(overland) מבצעים עבודות כאלו על דיפנדרים/דיסקברי ולא מעט, אם על ידי הגדלת האינטרקולר של הטורבו ,הגדלת הטורבו עצמו ועם על ידי צ'יפים למינהם, עוד לא נתקלתי בבעיות התחממות לאחר הגדלת ההספק, המערכת הקרור המקורית מתמודדת יפה מאוד גם במצבים קיצונים כמו TD5 110 שההספק שלו הוגדל מ122 כ"ס ל205 כ"ס!
חברים יקרים,תודה רבה הדיון הנ"ל היה חשוב לי מאד לגבש דעה ולהגיע להחלטה מתאימה.
אני החלטתי שהרכב הבא שלי יהיה "דיפנדר" 110 .
אבל,ההחלטה שלי לא שווה כלום,משום שאישתי היקרה הטילה ווטו,והודיעה לי או היילקס,או "הלך הכסף".רעייתי שתחיה ,בדקה ובדקה וקראה גם את השרשור הנ"ל,ואני מוכרח לציין בעדינות שהאירה ואמרה,שיש לנו הרבה מה לילמוד מtop girr ,ובדקה גם אתרי אינטרנט מחו"ל (יוני אין שום קשר בין ההיילקס שלך,ודעותך לבחירתה,למרות שאתה חביב על משפחתנו-כאשכנזי מחמד,כל משפחה צריכה אחד כזה).והחליטה ללא כל זכות ערעור ש"אנחנו" קונים היילקס,ומאחר והיא ישבה בספסל אחורי של היילקס יותר מכל אחד מאיתנו,לא נותרו לי טיעונים,וגם תחינות,הבטחות ואפילו דמעות לא עזרו,כמו שנאמר "בעל המאה הוא בעל הדעה".
לכן משבוע הבא שאחזור מחו"ל אשנס מותניים לביצוע מכירת הפוראנר ואחפש היילקס משנת 98 ומעלה.
לפחות קיבלתי אישור להשקיע ככל רצוני ברכב-ארגז מדוגם,צמיגים,הגבהה,בולמים,קפיצים,כסא נהג ועוד ועוד,אם כבר היילקס שיהיה כמו שצריך .
תודה חברים
דרור הראל
החלטה נבונה, רק תקפיד לרשום את הרכב ע"ש אישתך, כך שיעצרו אותך משטרת ההגירה, תוכל להגיד שלא גנבת אותו, אלא הוא שייך לקבלן שמעסיק אותך.
יוני5
יוני-אני רק מזכיר לך מי ניצח בבחירות היום,וכשתופיע לעדות בוועדת "חקר האמת" ,בנושא פישעי האשכנזים,אני לא אעמוד לצידך,מקסימום מולך.
דרור הראל
אתם בדרנים .. ויוני .... ?!?!? ......
לעניין ההילקס. לגבי המתלה הקידמי של עלים. קיבלתי ממישהו שמוכרז פה כמבין. הסבר למה העלים הקידמיים כפופים הפוך ואני חושב שזה הסבר טוב והגיוני.
ההסבר הוא שזה ככה לא כי זה קורס ולא עומד בעומס. אם כי, על מנת שהאוטו יהיה מאוזן ובגלל שהסרן הקידמי על שלל מערכות ההיגוי שלו שונה מהאחורי וגובה התושבות שונה בגלל העיקולים של השלדה עצמה, יש צורך בעלום עם כיפוף שונה.
קודם כל לדרור מזל טוב!
מה שחסר בהסבר הזה הוא שהקפיצים הקידמיים במצב חדש שטוחים ולא עם קשת הפוכה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא
דרור בחירה מצויינת
יהיה היכן להעמיס את הזבל :lol:
למה להעמיס? אני כבר עולה לבד להיילקס שלי...ציטוט:
נכתב במקור על ידי shachar
יוני5
דרור
מזל טוב על הבחירה בעיני הנבונה לרכוש דיפנדר
ובהצלחה עם היילקס שתחייה אישרה לך
הניסיון לקבל טיעונים הגיוניים להחלטה אמוציונאלית מעניינים תמיד מחדש
לא יאמן כמה תהליך קבלת ההחלטות גם בנושאים הרבה יותר חשובים והרי גורל מתקבלים ממש
כמו בדיון כאן על בחירת רכב שטח ולא חסרות דוגמאות מעולם העסקים הגדול וכמובן בפוליטיקה.
או בקיצור הטיעון היחידי שהאפשרי הוא "מה שבכיף שלך"
אחד מוצא גן עדן במקום שאחר בטוח שזה גהנום עלי אדמות ...
והדעה שאתה מגבש היא הרבה פעמים מה שאתה חושב על הכותב ולא על מה שהוא כתב...
ובכל זאת הדיון כל פעם מתלהט מחדש והוא אף פעם לא משעמם
מברוק
YosseF100
צריך לבדוק אם ישיבה ארוכה בספסל האחורי בהיילקס לא פוגעת בכושר השיפוט...אפשר לתבוע את הביטוח על זה?????ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
בהצלחה