תגובה: מיכל מים - התלבטות בין נירוסטה לפוליפרופילן
אני עדיין עומד מאחורי דבריי.. ארנון בכבודו ובעצמו השחיל אותי. ובי נשבעתי באותו יום שהמלצה טובה ממני לא תצא עליו לעולם!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirmoshe
אני עדיין עומד מאחורי דבריי.. ארנון בכבודו ובעצמו השחיל אותי. ובי נשבעתי באותו יום שהמלצה טובה ממני לא תצא עליו לעולם!
++1
למה 3 מ"מ????
זה משקל לא מבוטל.
בקש הכי דק שאתה יכול, ושבעל המקצוע יכול לעבוד איתו,
בהנחה שהמיכל לא נושא עומס למעט משקל המים עצמם.
אני מתחרט על העובי הזה אצלי. זה משקל אימים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
רוק סוליד של היום זה לא רוק סוליד של לפני כמה שנים...
מאחר ושמעתי מספר גרסאות ואני לא באמת יודע מה קרה שם, אזי אני יכול לכתוב רק את החוויה האישית שלי:
יצא לי לעבוד בעבר עם ארנון וזה היה פשוט תענוג. בביקורים אחרים ברוק סוליד דאז ,יצאתי עם חוויה פחות נעימה...
לעניינינו כעת - פניתי גם לארנון (וגם לכל הרשומים מעלה) ואני ממתין להצעות מחיר עבור מיכל מנירוסטה 316 בעובי חומר של 3 מ"מ ...
עזרא, ההנחה שלך לא מתקיימת אצלי. המיכל בהחלט אמור לשאת בעומס נוסף של המטען שמעליו, והג'יפ כידוע קופץ ומיטלטל, לכן 3 מ"מ ...
נדב,
יהיה קל יותר במשקל לבנות מסגרת מגינה מאלומיניום מאשר עוד עובי נירוסטה.
תסתכל מה עשיתי אצלי בטנדר, יש הרבה משקל מועמס מעל למיכל מים מפוליפרופילן, וזה עובד יופי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ezraiz
למה 3 מ"מ????
זה משקל לא מבוטל.
בקש הכי דק שאתה יכול, ושבעל המקצוע יכול לעבוד איתו,
בהנחה שהמיכל לא נושא עומס למעט משקל המים עצמם.
אני מתחרט על העובי הזה אצלי. זה משקל אימים
הוצאת לי את המילים מהמקלדת.
אני השתמשתי ב 2 מ"מ רק בגלל שריתכתי באלקטרודה ורציתי שלפחים יהיה מספיק עובי בכדי להיות סלחנים ליד הגסה שלי.
גם אם המכל נושא עומס תכנון נכון, עם מחיצות, ו/או הגישה של דורון יאפשר עובי דופן נמוך וחיסכון במשקל וכסף .
האופטימיזציה מבחינתי היא לנפח מים מקסימלי בחלל הנתון מתחת לרצפה הכפולה (דפדפו לתמונות בהודעה 13). הוספת מסגרת הגנה, מעבר למורכבות הנוספת, תגזול ממני נפח מים משמעותי. מה לדעתכם יהיה משקל של מיכל כזה בעובי 3 מ"מ ?
Sent from my HTC One using Tapatalk
נדב,
יש מצב שתכנון יותר מחיצות פנימיות יאפשר שימוש בחומר דק יותר ועדיין להחזיק משקל.
חוץ מ 2 או 3מ"מ, אתם יכולים בבקשה לחלוק כמה זה עלה לכם , בבקשה? מושג....בערך....+- 10-20%
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חוץ מ 2 או 3מ"מ, אתם יכולים בבקשה לחלוק כמה זה עלה לכם , בבקשה? מושג....בערך....+- 10-20%
בשמחה
מיכל של כ 50 ליטר, צורני, 3 פחים חתוכים בלייזר ומכופפים ו 2מחיצות, 2 ממ עובי, פלב"מ 304 - 450 ש"ח פלוס מעמ.
לא כולל מופה וניפל נירוסטה ועוד אביזרי צנרת.
צריך לציין שמחיר זה זול משמעותית מעוד שתי הצעות מחיר שקיבלתי. אולי בגלל שההצעה היתה על שם מפעל מתכת גדול ולא על שמי.
ואת הריתוכים אתה ביצעת?
מיכל 90 ליטר מנירוסטה 2מ"מ ,עם 2 מחיצות, עלה לנו כ-1000ש"ח כולל עבודה אחרי הנחה משמעותית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ואת הריתוכים אתה ביצעת?
כן.
אני אוהב לטעות בעצמי.
ריתוכי טיג כמובן נותנים את התוצאה הכי מדוייקת ונאה אבל לי יש רתכת אלקטרודה. אני נוהג להשתמש במה שיש לא במה שאין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
האופטימיזציה מבחינתי היא לנפח מים מקסימלי בחלל הנתון מתחת לרצפה הכפולה (דפדפו לתמונות בהודעה 13). הוספת מסגרת הגנה, מעבר למורכבות הנוספת, תגזול ממני נפח מים משמעותי. מה לדעתכם יהיה משקל של מיכל כזה בעובי 3 מ"מ ?
Sent from my HTC One using Tapatalk
מטר רבוע בעובי מ"מ שוקל 7.8 קילוגרם.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בחישוב גס אמור להיות שם בערך מטר רבוע אחד של חומר (כולל המחיצות), אז בשביל עוד 8 קילו שהאוטו סוחב ולא אמורים להכניס ולהוציא מהאוטו, שיהיה 3 מ"מ ...
נדב, המיכל הצורתי שהצגת כאן יכול להבנות גם מפלדה בעובי מ"מ אחד והוא יחזיק בקלות משקל אדם. אין צורך במחיצות או חיזוקים בזכות הצורה שלו. תבנה אותו בשקט משתיים או פחות מ"מ בהתאם להמלצה של מי שיבצע. שלוש מ"מ במקרה זה בזבוז כסף מוחלט.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נמרוד,
המחיצות חשובות לוויסות תנועה של המים במיכל, לא רק לחוזק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
כן.
אני אוהב לטעות בעצמי.
ריתוכי טיג כמובן נותנים את התוצאה הכי מדוייקת ונאה אבל לי יש רתכת אלקטרודה. אני נוהג להשתמש במה שיש לא במה שאין.
השאלה הייתה לטובת הבנת המחיר.
זה מסביר את המחיר הנמוך.
2 קבצים מצורפים
לסגירת המעגל:
אולי יכלתי לשלם קצת פחות, אבל העדפתי ללכת על בטוח גם מבחינת החומר וגם מבחינת בעל המקצוע, לכן המיכל הוזמן ובוצע ע"י ארנון שושני (ולא ע"י לא ההצעה הזולה ביותר - פער של כמה מאות שקלים), מנירוסטה 316 בעובי 3 מ"מ.
המיכל אומנם כבד אבל לא נורא (לא שקלתי).
נראה עבודה איכותית ומקצועית, התאים למקום בצורה מושלמת, וסוף-סוף הורכב וקובע למקומו.
נפח מים שמיש: 38 ליטר.
תמונה על השולחן בבדיקת לחצים:
קובץ מצורף 112875
ובמקומו הטבעי :)
קובץ מצורף 112876
תודה למייעצים :)