תגובה: Article: פרויקט: מקרר רכב בבנייה עצמית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
++1
יש לי מקרר (25L) אמוניה בן עוד מעט 30 שנה!
הוא עובד נחמד מאוד במקום קבוע, ובכלל היכולת לעבוד על גז (אש) , נהדרת שעושים "מחנה" של כמה ימים.
עדיין, מדובר בתפוקת קירור מאוד קטנה , מה שמצריך משטר מאוד קשיח של פתיחות וסגירות של המקרר.
לגבי הרעיון של להשאיר מקרר עם אש דולקת בתוך רכב....... שכל אחד אחד יעשה את השיקול שלו.
לגבי להשאיר מקרר (עם מדחס) עובד ברכב חונה, תחפש בגוף הכתבה עצמה התייחסתי לזה - אין בעייה להשאיר מקרר ל 5-8 שעות.
דרך אגב, מיכל גז, לוקח מקום? אז במקומו תשים מצבר נוסף.
דורון,
אמוניה אכן משמשת בתעשיה לקרור, אבל האם אתה מכיר דגם של מקרר אמוניה, שמקרר גם בטילטולים של רכב שטח, בבקשה תשלח איזה קישור.
לגבי הטיעונים נגד מקרר חשמלי, אני מוכרח להודות, שהטענה ש 3A זה עומס בלתי נסבל על האלטרנטור.......לא בדיוק משכנעת.
נסית פעם לחשוב איזה עומס גורמת נסיעת לילה? או נסיעה עם אורות ביום ( 2X55W = > 9-10A ).
גם הטענה של הספייק זו סתם הפחדה, אני אומר לך באחריות (ותאמין לי שהשקעתי בזה לא מעט בחצי שנה האחרונה), בדקתי 3 מדחסים שונים , כולם צרכו בין 2.5A ל 5,5A (במצב עבודה) ואף אחד לא עבר לעולם את ה10A בהתנעה, וגם זה, היחידי שהתקרב זה 50 DANFOSS וגם זה בהתנעה למהירות גבוהה עם מערכת חמה (לחץ ראש גבוה).
בד"כ , המדחסים האלו לא חוצים את ה 6-8A זרם התנעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תודה.
לפי המחשבון, חוט 4ממ באורך 3,5מ גבולי למקרר+משאבת מים, ויכול להסביר למה המקרר מגלה חוסר שביעות רצון מהצרכן החדש על הקו.
בחיית דורון...
כמה עולה 8-10 מ' חתך 10ממ"ר ???
הגז הבא שתתן בעלייה לג'אבל xxxx יעלה לך יותר.
שים חוט טוב (לפני שאני מזכיר לך, שאני משכתי גם אפס... ולכן כתבתי 8-10 מטר), ותפסיק לדאוג.
לא מתחמם, לא נמס, לא אובדני אנרגיה.
ודרך אגב, אני לוחץ, עם פלייר, נעל כבל מנחושת, ואז מחמם, בזהירות! עם מבער, וממיס כמות יפה של בדיל על כל הסיפור הזה.
מקרר אמוניה לא יעיל כמו מקרר מדחס אבל יש לו יתרונות משלו... במיוחד קירור ללא חשמל אלא באמצעות חימום נקודה מסויימת בקו שגורמת לסחרור במערכת. לרוב החימום באמצעות להבת גז בישול.
היה פעם ללוריה משהו כזה מזרח ארופאי
מקרר אמונייה נשמע מעניין מסיבה פשוטה: במקום תא סולרי של חשמל, ומערכת חשמל נוספת אפשר להשתמש במקור חום שכמעט אף פעם לא חסר ברכב: שמש והמנוע עצמו... ובקראוון אולי אפילו להתקין קולט שמש דומה לקולט הביתי רק קטן יותר ועם סירקולצייה של שמן חם לקרר את המקרר..
אני ממש ישמח לשמוע פרטים על הדבר הזה!
Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בחיית דורון...
כמה עולה 8-10 מ' חתך 10ממ"ר ???
הגז הבא שתתן בעלייה לג'אבל xxxx יעלה לך יותר.
שים חוט טוב (לפני שאני מזכיר לך, שאני משכתי גם אפס... ולכן כתבתי 8-10 מטר), ותפסיק לדאוג.
לא מתחמם, לא נמס, לא אובדני אנרגיה.
ודרך אגב, אני לוחץ, עם פלייר, נעל כבל מנחושת, ואז מחמם, בזהירות! עם מבער, וממיס כמות יפה של בדיל על כל הסיפור הזה.
איי, למה ככה?
כמו שאמר הבדואי לבנו: ״יא איבני, אם לא תשאל, איך תלמד?״
מחזיק מעצמי חכם קטן בחשמל ולכן שואל.
בזמנו, המליצו לי על חוט 4ממ, כמתאים לשימוש.
בדיעבד, לא מספיק.
חוט 8ממ נרכש כבר, וממתין לתיבת פיוזים שתמוקם בארגז לטובת פיצול לצרכנים.
הפרוצדורה עם הבדיל מוכרת ומבוצעת.
8 ממ או 8 ממר?
איפה קנית וכמה עולה?
8ממ.
כמה שקלים למטר.
חנות ציוד חשמל כללית.
תיבת הפיוזים כנראה תיתרם מיונדאי מושבת.
כמו מנוע מפירוק....
הפתעה. אם זה סיני ההפתעה תהיה עם הסתברות פחות חביבה...
אתה מכיר הרבה הזדמנויות כאלו של מקרר שבור?
לדעתי מוצר איכותי לא נשבר אלא עם התעללו בו
מה הסיכוי שיתקלקל משהו ברכב משומש?
במקרר, אפילו פחות.
תחשוב על שעות העבודה של מקרר ביתי,או אפילו של יאכטה שמפליגה באמת (לא בשבת סביב המרינה בהרצליה), המדחס מיועד לעבוד שנים.
רובנו פה מטיילי סוף שבוע וחג, כמה שעות המדחס עושה בשנה?
נראה לי סיכון סביר ביותר.
דרך אגב, היתרון בכיוון הזה, אתה מקבל מערכת (מדחס, מאייד, ומעבה) שמישהו כבר תיכנן והתאים, זה לדעתי יתרון חשוב.
נקודה אחת לתשומת לב - שמן במדחס.
יש חשיבות לסוג השמן (לפי סוג הגז).
אסור לערבב שמנים שונים.
שמן שהיה חשוף לאוויר מתחמצן וצריך להחליף.
אם ברח שמן (בזמן העבודה של הפירוק וההרכבה), חיבים להוציא את הכל, ולהכניס חדש (לפי משקל).
החלק שאולי הכי מועד לתקלות, המאוורר, אבל זה גרושים ואים בעיה להחליף.
במחשבה שניה, אם אתה מצליח לפרק את כל המערכת קירור בלי לפתוח אותה, זה בכלל יתרון (בהנחה שאתה מכסח את הגוף הישן).