תגובה: בנזיניה .. מה עדיף מהשניים ?
רוב הבנזיניות של קולמן לא מגיבות טוב לנפט. מעבר לזה שזה יוצר המון לכלוך. בנזין לבן זה נחמד ונקי אבל מנסיוני בוער פחות טוב- ויותר יקר. אני עובד על בנזין 95 כבר שנים ב-4 כירות של קולמן כולל זו הכפולה שקבועה בטנדר.
את הפומפה שווה להחליף לכזו מעור, ואז כשהיא מתייבשת אפשר לטבול אותה בשמן - כל שמן. שמן זית, מנוע, שמן הגה כח, שמן משומש מהמדיד- הכל עובד, מנסיון.
אני ממש לא מתווכח שדלק לבן, זה "הפתרון בי"ס", אבל מאחר ורק מעטים משתמשים בדלק לבן העליתי את נושא הנפט.
אין לי כח לוויכוחים ולא להסברים, אבל בכל זאת, ע"מ לא להטעות את הדורות הבאים, אני מצרף שני קישורים ( הראשונים שעלו לי בחמש דקות חיפוש באינטרנט)
http://www.cascadedesigns.com/msr/bl...id-fuel-stove/
ובסביבות הדקה ה 5 של הסירטון הזה
https://www.youtube.com/watch?v=NP14zKh9kQc
אני מקווה שבדעה שלהם אולי תתחשבו יותר.
שלא נתבלבל, גם אני משתמש בבנזין, זה פשוט זמין, ואין לי שום בעיה להביא חלפים בצורה סדירה.
אבל מי שבכל מקרה מחזיק דלק יעודי לכירה (כי יש לו רכב דיזל?) , בכירות האלו,ההמלצה של היצרנים, זה נפט ולא דלק של מכונית. התוספים של הבנזין לא עושים טוב לכירות האלו.
בנזיניה .. מה עדיף מהשניים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני ממש לא מתווכח שדלק לבן, זה "הפתרון בי"ס", אבל מאחר ורק מעטים משתמשים בדלק לבן העליתי את נושא הנפט.
אין לי כח לוויכוחים ולא להסברים, אבל בכל זאת, ע"מ לא להטעות את הדורות הבאים, אני מצרף שני קישורים ( הראשונים שעלו לי בחמש דקות חיפוש באינטרנט)
http://www.cascadedesigns.com/msr/bl...id-fuel-stove/
ובסביבות הדקה ה 5 של הסירטון הזה
https://www.youtube.com/watch?v=NP14zKh9kQc
אני מקווה שבדעה שלהם אולי תתחשבו יותר.
שלא נתבלבל, גם אני משתמש בבנזין, זה פשוט זמין, ואין לי שום בעיה להביא חלפים בצורה סדירה.
אבל מי שבכל מקרה מחזיק דלק יעודי לכירה (כי יש לו רכב דיזל?) , בכירות האלו,ההמלצה של היצרנים, זה נפט ולא דלק של מכונית. התוספים של הבנזין לא עושים טוב לכירות האלו.
לשים הוראות תפעול של מוצר אחר, גם אם מאותה משפחה זו חוכמה קטנה.
צריך להישתמש בקולמן לפי הוראות היצרן בבנזין לבן של קולמן או בבנזין של רכב נטול עופרת.
אני מקווה שלמרות שאין לך כח להסברים תואיל להחכים...
ראה להלן
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e83762d609.jpg
מה זה בכלל דלק לבן ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
כמו הבנזין של זיפו אני חושב.
לא נפוץ בארץ
אה.. תודה
אני עם קולמן 424, כירה כפולה וdual fuel כבר קרוב ל-10 שנים.
טפו...
יושבת קבוע מתחת לכסא נוסע. אין שום בעיית ריחות.
מדלק 95 נטול.
בעיני אין לה תחליף!
לגבי בנזיניה- יתרון ברור למיכל נפרד מהסיבות שצוינו וגם מהסיבה שיותר קל למגן מרוח.
לי יש msr ששוכבת בגלל שהגזיה אכן יותר זמינה ונוחה.
כירה אלפינית עם מתאם למיכל גז נע מקרבת את העלויות לאלו של בנזין.
לעניין הדלק,
מנסיון עם אופנוע עם מערכת דלק עדינה (הזרקה) הסתבר לי שדלק 98 הוא בד"כ נקי יותר (למרות שההגיון אומר להיפך). לא יודע אם זה הדלק עצמו או שפשוט בתחנות מוהלים אותו פחות אבל בעיות שהיו במע' ההזרקה עקב משקעים נפתרו במעבר ל98.
עולה כמובן הרבה יותר ולא בכל תחנה יש.
(הmsr אגב עבדה תמיד לא משנה מה שמתי, כולל סולר עם חול).
למה צריך 98 בבנזיניה?
ה 95 עובד נהדר.
בבנזיניות צרפתיות ה 98 מצלצל פחות :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הmsr אגב עבדה תמיד לא משנה מה שמתי, כולל סולר עם חול).
+++
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
רק לי עושה רע כל המחשבה של בישול בסירים פתוחים עם סולר/חולר/בנזין/בנזיף? אין עם זה בעיה בריאותית? לנשום את זה וכו?
וגז בישול משמש כמשאף לחולי אסטמה???
כן, רק למי שלא מכיר את זה, חושש.
ולראיה, לא תראה פה אחד שיש לו כזה פתרון, ומצטער.
בסופו של יום, בכירות האלו, אין בעירה של דלק במובן שאתה חושב עליו.
זו אש כחולה, של גז.
הדלק מחוממם ומתאייד לגז לפני הבעירה, מה שדולק זה גז.
אם הכירה חמה מספיק ומדליקים אותה באוויר פתוח הכמויות של תוצרי לוואי שמגיעות לאוכל, אם בכלל הן זניחות.
יתרון גדול מאוד למיכל מופרד הוא בטיחות. כל מני נזילות או חולשות בחומר בגלל איכות יצור או שימוש לקוי (מכות, אטמים לא מתוחזקים, הברגות לא סגורות וכו') מופיעות בסוף. אם המכל והמשאבה מופרדים רוב התקלות יקרו רחוק מהאש. גם אם התקלה בראש, המכל פחות מתחמם ורמת הסכנה יורדת.
אולי אצל קולמן כיצרן עם בקרת איכות גבוה יש פחות בעיות כאלו, אבל לא הייתי מזלזל בזה, בעיקר אם מזמינים מאיזה סיני לא ידוע.
כשקניתי את הMSR שלי העדפתי אותו גם בגלל המכל הנפרד.
אני עם וויספר לייט כבר כמעט עשרים שנה. עובד כמו שעון.
היא מגיעה עם כבל לניקוי מושחל מראש במסלול הדלק, אחרי כל טיול אני מוציא אותו כדי לנגב ומעביר כמה פעמים הלוך חזור.
יש לה גם סיכה בנויה בתוך הדיזה, לפני הדלקה מנערים עד ששומעים את הסיכה זזה חופשי. לא היו לי בעיות עם זה.
האכלתי אותה כבר בנפט, סולר, בנזין, בנזין לבן. שום בעיה.
בקור ותנאים של לחץ אוויר נמוך, הבנזיניה עובדת הרבה יותר טוב מגזיה. מכירים את תופעת החיבוק של מיכל גזיה בלילה קר במדבר?
יתרון גם לזמן הבערה ביחס לנפח הדלק.
את הבנזיניות הפשוטות יותר קשה לכוון במדויק לבישולים שצריכים חום נמוך. אבל גם רוב הגזיות באות עם להבת רוטופליים שמתנהגת דומה.
השנקל שלי...
טוב ... מצאתי באיביי קולמן חדשה בקרטון מודל 73 .. זה יוצא עם משלוח לארץ סביב 900₪. זה זול לארץ .. אבל יקר באופן כללי ... אני חושב שאחכה ואקנה בארה'ב msr עם מיכל נפרד .. נראה לי שזה יספק את צרכי הבישול שלי.
תודה לעונים ;)
שלח בים דרך buy2usa
מחיר סופי יהיה כשלוש מאות עד ארבע מאות שח
כן אבל לא נראה לי שיש לי צורך בכזאת מפלצת
אז תקנה סינית ב 200 שח.
חבל על הכסף
מה זה סינית למשל ? שלא יהיה לזרוק לפח אחרי שלושה שימושים ?