500 שקל ל"בדיקה" במוסך UMI חדרה???
זה בהחלט מעורר הזדהות והבנה לקושי של הצד השני...
דרך מקובלת בענף המוסכים- בוא נתעסק בשוטף המוכר שעליו אנחנו מרוויחים בבטחון ויכולים להתקיים.
כשיבוא הרכב החריג עם המקרה המסובך שכנראה נצטרך לנחש מה התקלה והלקוח לא ישלם את הזמן שהושקע אז תוקעים מחיר של תעוף מפה או שתשלם כמו שצריך.
כלקוח זה לא נעים אבל זה בהחלט נכון מצד המוסך.
לכן התפתחו מוסכי הגורואים אשר מכירים את המחלות הכרוניות ויכולים לתת פתרון זול יחסית היות ואין להם הפסד כל פעם בזמן הלימוד.
תגובה: 500 שקל ל"בדיקה" במוסך UMI חדרה???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
וכשתבין שהכניסה יקרה והמוסך יבין שאתה לקוח רציני תקבל שרות טוב
איציק
איציק
סליחה, אבל עם המשפט המצוטט יש לי בעיה רצינית.
למרות שהרבה ממה שכתבת מובן וידוע, הדרך לשירות טוב לא צריכה להיות תלויה באיכות הלקוח (או בגודל הלשון שלו...).
זה שורש הבעייה....
של רוב בעלי המקצוע בארץ אגב....
אתה בעל מקצוע? תן שירות טוב. אני חרא לקוח? תסלק אותי מהמוסך שלך בדרך זו או אחרת או שתשתוק ותעשה את העבודה.
זה סדר הדברים ולא הפוך!!!
בהמשך למה שכתב איציק, הכל בסוף עולה כסף. ושעת עבודה של מאבחן עולה למוסך כולל הכל כמה מאות שקלים.
אנחנו מצפים כמובן שאת האבחון יעשו לנו במחיר הפסד מתוך הנחה שאת הכסף הגדול נשאיר במוסך על התיקון.
אבל מן הסתם עברו במוסך לא לקוח אחד ולא שניים, שעשו אבחון ומסיבות כספיות העדיפו לתקן לבד - כי באינטרנט מישהו הסביר להם איך לתקן ואיפה קונים את החלק באיביי ובאמת זה לא מסובך להחליף חיישן.
ואז נתת שירות בהפסד אבל גם לא הרווחת על התיקון.
ומוסך צריך להרוויח. אז הלקוח הבא שייכנס עם רגב מהסוג שאנשים כבר מתחזקים לבד, ישלם לא רק את עלות שעת העבודה של המאבחן אלא גם את מה שצריך להרוויח - זו התנהגות של עסק כלכלי ולא מועדון חברים.
מה שמביא אותי לגולשים בג׳יפולוג שהם כן מועדון חברים. תהיו חברים ותשאילו לברנש טק2. ליום. אני בטוח שיש כאן כמה גולשים שיש להם ולא משתמשים בו כל הזמן.... אם היה לי זה מה שהייתי עושה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
מוסך הוא עסק כלכלי !!
מוסך זה לא מועדון לחבר
מוסך היא מערכת מורכבת המחייבת שליטה ובקרה על הרבה מערכות משנה
מוסך הוא עסק שנמצא בפיקוח ( של משרד התחבורה / משרד העבודה / רשרות מקומית ... ועוד גזלנים מזדמנים )
מוסך שמכבד את עצמו דורש מעצמו וגם מהלקוחות שלו
מהצד השני נמצא הלקוח
והלקוח " תמיד צודק " .... ?!
למוסך / למדינת ישראל / לכל העולם חסר כח אדם מקצועי
יצרני הרכב נמצאים בתחרות מטורפת סביב הזנב של עצמם
המוסכים נמצאים בתוך מחול שדים של הישרדות ( יום יום )
יושבי חכמי העולם ( אנשי הי טק ) וממציאים כל יום תעלול חדש
יושבים גזלני העולם ( אנשי הכלכלה והכספים ) ומחוקקים כל יום תקנה חדשה
מעל כולם נמצאים הירוקים שעד לא יעשו את העולם שחור לא ירגעו
על הגדר יושבים יבואני הרכב שחוגגים ( כי הבלאגן גדול )
ובעלי הרכב חושבים שהכל מגיעה להם
אז זה הוא שאולי מגיעה .... אבל אין מי שיתן לכם
ויש הרבה מוסכים שלא מוכנים להיות יותר פריירים
או שתשלם ( והרבה !!)
או שתחפש מי שיסיעה אותך
את הגרוטעות שאתם מוצאים בגרוש וחצי לא תצליחו להכניס לטיפול בכל מוסך
וכשתצליחו להכנס יראו לכם את הדלת בעדינות
וכשתבין שהכניסה יקרה והמוסך יבין שאתה לקוח רציני תקבל שרות טוב
בינתיים פה ושם יהיו שרשורי זעם
ובעתיד המצב יהיה רק הרבה הרבה יותר מסובך
איציק
איציק
הכל מובן וידוע, עדיין זה לא תירוץ.
מוסך הסדר גודל שאתה מדבר מפרנס הרבה עובדים, פקידות, אנשי שירות, תחזוקה, וכו' וזה עוד לפני מכונאים וטכנאים, אין ויכוח שמגיע למוסך כסף על כל כניסה אליו, אבל מכאן ועד "לשדוד" לקוח או לנפנף אותו יש הרבה הבדל, ומבטיח לך שאם פות"ח השרשור ירים טלפון לשירות לקוחות הוא גם יקבל מענה, זה שהרכב בן 10 או 14 לא אמור להפריע להם, עבודה זאת עבודה, אני מכיר מוסכי יבואן שמטפלים ברכבים כאלה ברצון ובמחירים הוגנים, דוגמה: מיצובישי פג׳רו שנת 97 של חבר, קיבל מכה או לא יודע מה באגן שמן, היתעקם הבורג ריקון ונזל, תיקון פשוט בכל מוסך אפשר נכון? ניכנס למוסך יבואן פירקו סידרו, עשו מה שצריך ועבדו יום שלם כולל עבודות חוץ(תיקון הקרטר), כמה יצא? 800 ₪, לטעמי לא מחיר יקר למוסך הנ"ל, אז יש גם כאלה, אולי אם היה ניכנס למוסך "רגיל" היה עולה פחות כמה שקלים.
המוסכים הגדולים היום הבינו את הטריק, הם רוצים כמה שיותר רכבים יחסית חדשים, כמה שיותר טיפולים, שמן פילטר שמן ושלום, מקסימום תקלה פה ושם חיישנים ושטויות, ניגמרו התיקונים המורכבים, או שתחליף מנוע או שתחליף רכב, אני אומר- מוסך כזה? עדיף להחליף מוסך.
אלה הסיבות שבועז ציין שבגללם צצו הגורואים, אישית לא מבין מה הסיפור, הרכבים שלנו לא צעירים, איציק איך אמרת? "גרוש וחצי", כל החומר כמעט נימצא ברשת, קצת ידע בקריאה והבנת הניקרא ותימצא הכל על תקלה שיש לך, אם אתה הולך למוסך לפחות תבוא מוכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בהמשך למה שכתב איציק, הכל בסוף עולה כסף. ושעת עבודה של מאבחן עולה למוסך כולל הכל כמה מאות שקלים.
אנחנו מצפים כמובן שאת האבחון יעשו לנו במחיר הפסד מתוך הנחה שאת הכסף הגדול נשאיר במוסך על התיקון.
אבל מן הסתם עברו במוסך לא לקוח אחד ולא שניים, שעשו אבחון ומסיבות כספיות העדיפו לתקן לבד - כי באינטרנט מישהו הסביר להם איך לתקן ואיפה קונים את החלק באיביי ובאמת זה לא מסובך להחליף חיישן.
ואז נתת שירות בהפסד אבל גם לא הרווחת על התיקון.
ומוסך צריך להרוויח. אז הלקוח הבא שייכנס עם רגב מהסוג שאנשים כבר מתחזקים לבד, ישלם לא רק את עלות שעת העבודה של המאבחן אלא גם את מה שצריך להרוויח - זו התנהגות של עסק כלכלי ולא מועדון חברים.
מה שמביא אותי לגולשים בג׳יפולוג שהם כן מועדון חברים. תהיו חברים ותשאילו לברנש טק2. ליום. אני בטוח שיש כאן כמה גולשים שיש להם ולא משתמשים בו כל הזמן.... אם היה לי זה מה שהייתי עושה.
אסף.
אתה יודע מה עושים אנשי הדיאגנוסטיקה כשאין להם עבודה?
למוסך עדיף שיכנסו רכבים לדיאגנוזה אפילו שבסוף לא יתקנו, ותכלס לקרוא מחשב ותקלות לא לוקח יותר מידי זמן.
לתקלה שיש לו אין צורך בטק2, היא לא קבועה לפי מה שהבנתי ממנו, משמע גם אם תחבר טק2 אתה לא תבחין בה, הוא יראה לך שכל הלחצים תקינים, רק שהתקלה מופיעה(זיופים) ותתחבר למחשב לפרמטר חיישן מסילה אתה תיראה שהוא משחק בלחץ עולה ויורד.
לכן אמרתי לנתק את החוט הלבן מיד שזה קורה, לא דבר מסובך בכלל וזה נגיש מיד, אפשר לאתר אותו לפני ולסמן אותו, פשוט שולפים אותו מהתקע, נעלמה התקלה? חיישן דפוק.
רוצה בכל זאת טק2? יש לחבר, אפשר לתאם איתו בדיקה, אבל ניראה לי שלבוא מהמרכז לצפון זה מיותר בשביל זה והסולר יעלה לך אותו דבר.
לדעתי יש הבדל בין לקוח מזדמן שנכנס למוסך לא מוכר לבין לקוח קבוע של אותו מוסך, שנכנס עם תקלה חדשה.
הלקוח הקבוע יקבל שרות ומחיר טוב יותר, וכנראה גם בדיקה ללא עלות, מכיוון שבטווח הארוך הלקוח מכניס כסף.
הלקוח המזדמן, שבכלל לא בטוח שיבצע את התיקון, מחוייב בכל עלות הבדיקה וכנראה גם קיבל עידוד לא לבוא יותר בדמות מחיר גבוה.
ואל תשכחו שמבחינה טכנית, לא בטוח שזה החיישן. המוסך כבר ראה עשרות טרופרים במשך 15 שנה, וכל בעל טרופר ראה רק את שלו ועוד כמה בפייסבוק. קצת ענווה לא תזיק.
בוזי לא על זה מדובר, אבל לפי מה שאתה אומר כל רכב בן שנה שהחליף בעלים סופו לטפל במוסך "רגיל".
הפג׳רו שהזכרתי בתגובה קודמת ניכנס לאותו מוסך בפעם הראשונה עם הבעלים הנוכחי, לאחר בדיקת מספר רישוי לצורך זיהוי או משהו גילו שבעבר הוא היה מטופל שלהם ועשה ראש מנוע שם, לא חושב שזאת הסיבה ליחס בכל אופן.
מהבחינה הטכנית, לרוב מוסכי umi יש את הידע והניסיון כבר אמרתי, הבעיה שאין להם את הרצון, ביצת הזהב כבר לא זהב, אני חושב שבעלי הטרופרים מכירים אותי מספיק פה, יודעים עם מי אני מטייל ומי החברים, אני "מכיר" לא מעט טרופרים(ולא רק), אני לא מתיימר להיות יודע הכל, להפך, אני סה"כ אומר שהתקלה מוכרת וידועה, טרופר הוא לא שד, חפש את התקלה בגוגל ותימצא את אותן תשובות, גם בפורום האוסטרלי.
אני חייב להגיד שאני קצת מזדהה עם מה שאיציק כתב.
אם אקח תחום אחר לגמרי כמו מטבח, הרי שרק בישראל לקוחות נכנסים ליצרניות מובילות על מנת לתכנן מטבח עם המעצב שלהם.
יוצאים משם עם סקיצה יפה ישר לנגר שלהם, שיעשה את העבודה בחצי מחיר.
עוד דוגמא ?
נכנסים לחנות נעלי ספורט כדי למצוא את הדגם המדוייק של הנעל ואת המידה הנכונה, ומשם ישר לאינטרנט להזמין.
אני חושב שמי ש"התחיל" את כל הסאגה הזו הם הלקוחות, ככה שבהחלט לכל עסק יש לקוחות לא רצויים.
ואם הם כבר מגיעים בלית ברירה, הרי ש"יענישו" אותם על ההתנהלות שלהם.
דניאל
אפרופו מוסכי יבואן ואי לקיחת אחריות על "שריפת מחשב רכב"... לגמרי במקרה, בynet... :)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4812968,00.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
אני חייב להגיד שאני קצת מזדהה עם מה שאיציק כתב.
אם אקח תחום אחר לגמרי כמו מטבח, הרי שרק בישראל לקוחות נכנסים ליצרניות מובילות על מנת לתכנן מטבח עם המעצב שלהם.
יוצאים משם עם סקיצה יפה ישר לנגר שלהם, שיעשה את העבודה בחצי מחיר.
עוד דוגמא ?
נכנסים לחנות נעלי ספורט כדי למצוא את הדגם המדוייק של הנעל ואת המידה הנכונה, ומשם ישר לאינטרנט להזמין.
אני חושב שמי ש"התחיל" את כל הסאגה הזו הם הלקוחות, ככה שבהחלט לכל עסק יש לקוחות לא רצויים.
ואם הם כבר מגיעים בלית ברירה, הרי ש"יענישו" אותם על ההתנהלות שלהם.
דניאל
נגר יעשה בחצי מחיר? הלוואי.
להזמין באינטרנט? בוודאי. אני מבין את העלויות, והיבוא, והמסים אבל אין שום סיבה לשלם פי 3 או פי 4. כשאני מוצא מקום שלוקח "רק" פי 2 אני אומר "ואי, איזה מקום הגון!". איזה שירות אני מקבל מחנויות? מוכרת פרחה מסריחה מסיגריות שאומרת "זה אין, קח את זה, ממש אותו דבר, ורוד זה הצבע של גברים עכשיו"?
בולשיט חצי מחיר ובתכל'ס שום נגר לא עושה סקיצה בלי שהוא מקבל את העבודה. כשעשינו את המטבח שלנו ראינו איזה חמישה נגרים, המחיר של כולם היה זהה.
לפעמים שווה להזמין מחול אבל לא תמיד זה משתלם. צריך להשוות מחירים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא הבנתי... לא נישרף בגלל מחשב, כתוב שלקחו אחריות וטופל לשביעות רצון הלקוח... ובכלל החליפו לו משאבת הזרקה.
יש המון מקרים, לפני כמה חודשים כמעט נישרף טרופר אחרי שהחליפו לו סטרטר והשאירו חוטים גלויים, במזל ניגמר בקצר ונישרף פיוז ראשי.
יכול לקרות בכל רכב לכל אחד.
כשאני מגיע ללקוח והתקלה לא בולטת לעין, אני מבהיר שהבדיקה עולה x ושאם הם יחליטו לתקן הדיאגנוזה ללא עלות.
כך אני הולך על בטוח, ומצד שני הלקוח לא משלם על דיאגנוזה כשהוא מחליט לבצע את התיקון.
מלכתחילה התרבות של תשלום בכל מקרה על דיאגנוזה לא ברורה לי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הבנתי מה זה השטויות האלה... שאיציק ועוד בחור כתבו - מוסך מתמחר בדיקה בהפסד?? אתם צוחקים עליי?? כמה מקבל הבוחן לשעת עבודה? תחלק את זה בשניים לפחות כי האיבחון שלו לא עולה על חצי שעה ברוב המקרים וגם זה מוגזם.. אז 250 שקל זה כבר לא בסדר? צריך לדפוק 500 שקל?? המוסך נשען רק על עובד אחד? הבוחן? עליו ועל הבדיקה המסכנה נשענות כל הוצאות המוסך באותה חצי שעה?
מדובר פה על ניצול ותו לא, הבעיה שהתרגלנו שתוקעים אותנו במדינה הזאת ואנחנו תמיד מחפשים את האור בתוך החרא.
אתם כותבים על מקצוענות במוסך והכסף ששווה לשלם להם? - אני מדבר על הכנסת כמה מספרים של מזרקים למחשב, פעולה שלוקחת 5 דקות בלחץ, על זה גבו ממני 270 שקל. שילמתי בשקט, למה? - כי להם היה את המכשיר שלי לא היה, להם היה את הידע שלי לא היה והם המקצוענים. אבל מכיוון שגם את העבודה הזאת עשו בצורה חאפרית והייתי צריך לחזור על זה - החלטתי שאליהם אני לא חוזר.
רוצים עוד דוגמה? - מוסך גבה ממני 1300 שקל על החלפת מיסב אחורי, המיסב עולה (מקורי בחברה) 35 שקל.. אני בטוח שהיה לבעל המוסך ממש קשה להרוויח עליי, הוא היה צריך להשתמש בפרס 30 טון.. ואז מה נגיד למוסכניק שהחליף שני מיסבים שבוע לאחר מכן ב 1200 שקל? הוא הפסיד? לא נראה לי.
אז מספיק לקשקש על זה שמוסכניקים מפסידים ומספיק לקשקש ששטראוס מפסידה על המילקי ואם לחנות הנעליים קשה עם זה שאני לא קונה אצלם - שיורידו קצת מחיר ואם הם קונים את הנעליים ביוקר - שילחצו על הספק שלהם להוריד מחיר.
אותו דבר לגבי נגרים - אם אתה מתלונן שעושים אצל החברות הגדולות סקיצה ונותנים לנגר פרטי - שהחברות הגדולות יורידו מחיר.
הגיע הזמן שבמדינה הזאת נותני שירות ילמדו שירות טוב מהו, שהלקוח אמנם לא תמיד צודק, אבל מתפקידו של בעל השירות לנסות לפחות להוציא את הלקוח מרוצה.
מדינת ישראל.
ביצה ותרנגולת.
ככל שיהיו פחות קונים, על מנת לשמר את החנויות/מוסכים יהיה צורך להעלות מחירים לאלו שכן קונים.
כתוצאה מזה - יקנו פחות.
כדי לשמר - שוב להעלות וכיו"ב.
ואז לא יהיו ביצה ותרנגולת, אלא ביצה ומחבת.
או - מחבת ותרנגולת.
והנה, פתחתי לדרור פתח...
מכל מקום ובאמת,
דעתי, הבלתי מלומדה בעליל, היא שעל שירות צריך לשלם, ומי שלא טוב לו - מוזמן ללכת למישהו אחר, אם קיים כזה.
אם היית לקוח קבוע, ייתכן שהמוסך היה סופג את זה, ברגע שאתה מזדמן - הוא לא חייב לך כלום.
ועוד אגב אחד והוא גילוי נאות:
אני מכיר את בעלי המוסך. אחד מהם, אדם טוב לב, יעזור לך ככל יכולתו באופן פרטי. המוסך, כמו שאיציק כתב, הוא עסק כלכלי.
לא ביצה ולא תרנגולת, יכול להיות שהאיש אדם טוב לב ואדם מצוין.
על שירות צריך ועדיף לטעמי לשלם, אבל יש מחיר סביר, מחיר "שוק", עלות שעת עבודה "מקובלת".
איך שלא תסתכל על זה - 500 שקל לבדיקה זה מוגזם מעבר לכל פרופורציה והסיבה היחידה לבקש מחיר כזה היא כדי להרחיק את הלקוח.
סתם שאלה... כמה אתה מתמחר שעת עבודה? כמה נראה לך תשלום סביר על שעת עבודה?
אסף.
המוסך מתמחר - בין 200₪ ל-300₪.
דרך אגב, כשלי יצא להיות בumi קיזזו לי את מחיר הבדיקה ממחיר התיקון (שילמתי רק על התיקון ועל החלקים), כך נאמר לי מראש וכך היה. והם גם לא ניסו להתחמק מראש מאחריות לגבי נזק שהם עלולים לעשות.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
עם כל הכבוד,,,,,
אני חושש שאתם מפקששים את הנקודה.
שזה מגיע לתמחור, אני מבין כל שיקול, בדיקה יקרה, כן \ לא רוצה לגעת ברכב, החזר על בדיקה כחלק מהתיקון....
אבל מה שהכי מכעיס , עד כדי שאלה של חוקיות, זה הסיפור של וויתור אחריות משריפה של המחשב של הרכב....
סיפור הזוי, ובקשה עוד יותר הזויה....