לתמיד.
אבל אם אתה לא משמר רצף של חוזי אחזקה (1500$ לשנה) אתה לא יכול לשדרג או לקבל תמיכה.
מעשית, אין סיבה לשדרג.
אתה מחפש תוכנה אני מבין לא לצורך פרטי/תחביב? זה עבור מקום העבודה? מפעל? מה השתמשתם עד היום? ומה תפקידך בכוח?
Printable View
לתמיד.
אבל אם אתה לא משמר רצף של חוזי אחזקה (1500$ לשנה) אתה לא יכול לשדרג או לקבל תמיכה.
מעשית, אין סיבה לשדרג.
אתה מחפש תוכנה אני מבין לא לצורך פרטי/תחביב? זה עבור מקום העבודה? מפעל? מה השתמשתם עד היום? ומה תפקידך בכוח?
לשדרג.... אם אתה רוצה גרסה חדשה ממילא צריך לקנות אותה במחיר מלא.
אסף.
לא נכון אם שמרת רצף של חוזי אחזקה שנתיים. אם מדובר על רשיון-שניים ללא דרישות נוספות, וללא צפי גדילה, חוזי האחזקה הם גזל. אם יש תוכנית לגדול, להוסיף רשיונות צפים, PDM וכולי, אז צריך להושיט את הלחי השנייה ולשלם לסולידוורקס.
לעסק שמחפש תוכנת תיב"מ בפעם הראשונה, אני ממליץ בחום לא להכנס לחתונה עם סולידוורקס, אלא ל"נישואים פתוחים" וזולים הרבה יותר עם onshape.
יש גם את FUSION360 או משהו כזה של אוטודסק כמדומני.
יש עוד כל מיני אבל אישית אם הייתי צריך לרכוש תוכנה, כנראה ONSHAPE. אלא אם מדובר על מוצרים רגישים.
זה עבור מקום עבודה, מפעל מזון בתחום האוכל המוכן.
אני מנהל שם כמה תחומים ובעיקרם הצד הטכני.
בגלל ענייני מחיר מול גמישות מול הבנה של התהליכים שאנחנו עושים והדרישות המיוחדות שלנו - התחלנו לפתח לעצמנו את המכונות, לצד כל מיני פתרונות פיקוד ובקרה, ויש כבר דברים שעובדים יפה מאוד יום יום.
2 אנשים עובדים בתוכנה וזה לא צפוי לגדול.
קנינו את Onshape לשנה, על בסיס הדיונים וההמלצות פה, לא היה לנו רקע בתחום ואנחנו סה"כ מרוצים,
קצב העבודה טוב והמדריכים מצליחים לגשר על חוסר הרקע שלנו.
אז למה שאלתי על סוליוורקס ?
בממשק עם יצרנים ומהנדסים ראינו כל מיני דברים בסולידוורקס שעניינו אותנו, ורציתי להבין באיזה סד"ג של פערי מחירים מדובר.
מהדיון פה עוד לא הצלחתי להבין לגמרי את העסקה עם סולידוורקס .
אם הבנתי נכון :
משלמים 5000-6000$ פעם אחת, ואז 1500$ כל שנה אם רוצים להמשיך לקבל עדכונים וגרסאות חדשות.
או - ללא התשלום השנתי ואז כשהתוכנה עוברת עידכון גדול אתה לא מקבל אותו.
אם תרצה את העידכון בעתיד תצטרך שוב לשלם על רישיון חדש.
הבנתי נכון ?
תודה על הייעוץ
לדעתי 1500$ זה לא לגרסה חדשה אלא לעדכון גרסה/תוכנה. גרסה חדשה=מחיר מלא מחדש. אבל לא הבנתי את הרעיון של הרצף חוזים אז אולי אני טועה.
נמרוד, האם onshape לא מהווה מגבלה בכל הקשור במעבר מתכנון לייצור? כלומר האם נותן מענה להנפקת שרטוטים, תכנון בסביבת sheet metal ו-weldmentd assembly, פורמטים שונים של קבצים- dxf/stl וכדומה?
לא מכיר את onshape לכן שואל
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל אלה - כן וכן וכן. הsheetmetal היה מה שחיכיתי לו וכשהגיע עברתי לonshape.
תסתכל על ההשקעות שלהם ותראה שבהרכבות שיטת העבודה שונה ואפילו נוחה יותר.
המגבלות האמיתיות הן בהרכבות גדולות, בריבוי מערכות צירים, ובעוד פיצ'רים שהמתכנן הממוצע לא יודע שקיימים בסולידוורקס.
אסף.