-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
אני הרובוט, זה סרט מטומטם, שמבוסס על ספר (סידרת ספרים) מדהימה של אייזיק אסימוב.
ועל זה דיברתי, כשהזכרתי שהכל כבר היה אצל אסימוב.. כולל כל הבעיות..
אני ממליץ לקרוא.. בכל גיל.
ככל שאני חושב/נזכר בספרים שלו (יש לי את כולם, שתורגמו.. מגיל אפס.. עכשיו על המדף מולי) ושוקל/מנתח/רואה אתמה שכתב, בפרספקטיבה עכשווית, אני מבין כמה היהודי הזה היה גאון...
לא סתם מדע בדיוני בסיגנון פנטזיה או מחלמת הכוכבים או קפטן קירק, אלא ממש ראיית נולד וחזון וניתוח של בעיות שיעלו עם ה... מודרניזציה...
-
אני בכלל ממליץ לקרוא.
לקרוא ספרים. הרבה. מכל סוג. מתי שרק אפשר.
אלא שהדור החדש, הג'וניורים שלנו, כבר לא אוהב ולא רוצה לקרוא. אין לילדים האלה סבלנות. לא לספר ולא לשום דבר. הכל צריך להיות מהיר, עצבני, צעקני - ומרצד ב-HD. גם הכישורים החברתיים שלהם הולכים ומתנוונים. הם צמודים למסכים ושום דבר אחר לא מעניין אותם.
וזה בדיוק הדור של רוכשי הרכב העתידיים שכל יצרני הרכב מכוונים אליו - דור שמכור למערכות המולטימדיה ולקישוריות ורוצה מכונית אוטונומית, כדי שיוכל להמשיך לבהות במסך מרצד גם כשהוא נוסע לאנשהו. איזה דור מזוין זה. בעעע.
-
אם כבר ספרים...של יובל נח הררי....כתיבה עם גיבוי של "מדע"
-
-
אני לא רואה הכרח לחבר בין האינטרנט של הדברים לבין מכונית אוטונומית, אם כי בפועל היצרניות מתקדמות בשני הצירים במקביל.
באשר לאוטונומיה, אני לא מתמצא בצעקה האחרונה בתחום הרכב המודרני, אבל למיטב ידיעתי אפילו Wheel-by-Wire עוד לא השיקו מסחרית חוץ מאולי דגם מסויים של לקסוס.
למה?
כי לנתק בין גלגל ההגה למערכת ההיגוי זה פחד אלוהים, לא כמו לנתק בין דוושת הגז למצערת.
בעצם יודעים מה, אפילו לנתק בין הדוושה למצערת עלה בחיי אדם (ע"ע אסון פוריה\טבריה, וריקולים ידועים של טויוטה, מיצובישי ואחרות בדיוק על באג כזה).
אז הגה חשמלי, למיטב ידיעתי, הוא רק הגה מתוגבר חשמלית - מי מאיתנו היה מוכן לעלות על רכב בידיעה שההגה הוא אל-חוט לחלוטין? אותי זה מפחיד אימים.
ואם בסקטור המסויים של מערכות היגוי עוד לא שחררו את החבל, אז אוטונומיה?!
אשר לאינטרנט של הדברים (IOT), גם זה תרחיש אימים שדרור תיאר במדוייק.
לא צריך להיות מומחה גדול, ואפילו לא מומחה קטן, ללוחמת סייבר כדי להבין את העולם שאנחנו מתמודדים איתו היום. כנס לדארקנט ותזמין פשעים ברמות כאלה ואחרות תמורת תשלום. השתלט על מחשב של פלוני אלמוני ודרוש כופר לשחרור המידע שהצפנת לו על הדיסק שלו בבית שלו, בדיוק כמו גניבת הב.מ.וו של ההוא מסביון תמורת כופר שחרור.
אנחנו חיים בעולם מוטרף, וכיום מנהלי אבטחת מידע מוטרדים מאד ממה שקורה בחוץ. חבר את הרשת של חברת החשמל לאינטרנט, ולא משנה כמה חומות תבנה ולכמה סטארט-אפים תשלם עבור מערכות מיגון כאלה ואחרות - בסוף 'הם' ימצאו את הדרך, ולכן ארגונים מבצעים בדיקות חדירה תקופתיות.
למה ללכת רחוק - לפני חודשים ספורים הודגם בניסוי אמיתי, איך האקר משתלט על רכב IOT של פיאט ועושה בה כרצונו.
ושאלת השאלות - למה בכלל לחבר את האוטו לאינטרנט? איזו תועלת שוס מצדיקה מרוץ חימוש גם בתחום הרכב, שבו לעולם לא תצליח לסגור את הפינה הרמטית?
לעניות הבנתי, לא זה ולא זה בשלים לפרוץ מסחרית, ואני לא יודע מתי כן.
והאמת, גם אילו נניח שאני מתעב נהיגה - אני מקווה ששני אלה יישארו בגדר צעצועים במעבדות גוגל ושות'.
בבקשה:
כולל מותג ג'יפ במקרה http://www.pc.co.il/it-news/191391/
ופה בארץ http://www.pc.co.il/it-news/143732/
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
השאלה "למה צריך" או בשביל "מה זה טוב" או "זה לא מסוכן?", כבר לא רלוונטית..
-
יום אחד יפרצו גם לפורום וישתילו בו סיפור.?
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
-
גיטאי, למיטב ידעתי יש דגמים שבהם ההגה חשמלי לגמרי. וזה אפילו לא דנדש....
Sent from um melabes
-
-
דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
כמו שברנרד אמר, נקודת האל חזור כבר מאחורינו.
הסיבה לחבר רכב לאינטרנט של הדברים היא על מנת לחבר אותו לעוד סנסורים.
הכוונה של גיתאי להגה חשמלי היא למערכת מופעלת לחלוטין על ידי סרבו- בניתוק מכני בין גלגל ההגה למערכת ההיגוי.
כיום למיטב הבנתי עדיין אין ברכב נוסעים.
למיטב זכרוני יש בטרקטורים מערכות הדראוליות מנותקות מכנית.
מאידך, במטוסים זה כבר קיים עשרות שנים ומשם המושג גם שאוב flight by wire.
במטוסים גם הקדימו את הרכב בתחום ה abs.
ואם זה בטיחותי למטוסי קרב חזקה עלינו שזה יהיה בעת הצורך גם ברכב.
זה בטח לא שם עדיין רק בגלל המחיר
אגב, למצערת על חוט התרגלנו מזמן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
גיטאי, למיטב ידעתי יש דגמים שבהם ההגה חשמלי לגמרי. וזה אפילו לא דנדש....
Sent from um melabes
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יש לך מושג באיזה רכבים?
לא וכרגע כל מי שאני שואל לא מכיר, אז כנראה שאני טועה. (מכונאים בעיקר)
-
-
אני דווקא די שמח, זכרתי שסיטרואן עשו כזה, ואני לא כל כך סומך עליהם ;)
Sent from um melabes
-
אל תטרח. זה פטנט חדש בין לא יותר משנתיים
ההגה הוא על חוט ולא אל חוט.
הדבר היחידי שיהיה בו בסוף זה החוט
-
הדבר היחידי שמונע את הרכב מלהיות flay by wire הוא השמרנות של יצרני הרכב ויותר מזה רוכשי הרכב.
בהרבה מכוניות תיגבור הרכב הוא חשמלי מפוקד מחשב. המחשב יכול בקלות לסובב את הרכב ללא "עזרת" הנהג.
הברקסים גם הם מפוקדי מחשב (ABS) הנהג רק מתחיל להפעיל אותם הדראולית ואז המחשב עוזר.
דוושת הגז כמו שכבר נאמר כבר ממזמן מפוקדת מחשב.
בקיצור כל הטכנולוגיה קימת ומוכחת רק צריך לישם אותה באופן מלא.
ואת זה עדין לא עושים, כנראה בגלל ה"בעיות הפסכולוגיות" אצל הצרכן, שזה ייצר.
-
מטוסי קרב טסים עם Fly by wire טסים כבר מאמצע שנות ה-70. F16 היה הראשון. אז הטכנולוגיה קיימת.
העניין הוא שהיגוי עם חיבור פיזי ישיר בין התיבה/מסרק לגלגל הגה, נדרש בחקיקה.
ברור שזה נועד לענות על צורך פסיכולוגי מסוים, וכן - בעיקר כסת"ח. אבל זה מה שיש. לא לעוד זמן רב. לצערנו.
ממש כפי שעוד מעט, כל מוצר שהוא, עד וכולל ויברטור דו-ראשי (סתאאם, בצחוק, רק בא להדגיש את האבסורד) יהיה מקושר לאינטרנט. מי צריך את זה? למי אכפת. העיקר שיהיה. כי זה גם יבעיקר אלמנט שיווקי. הכל כסף. כי אנשים קונים מה שהם רוצים, לא מה שהם צריכים. העיקר שיקנו.
אגב התאונה מעל טבריה/פוריה.
תקלה במצערת אלקטרונית יכולה לקרות. אבל גם כבל גז מסורתי יכול להיתפס. קרה לי פעמיים, לא בג'יפים. מפחיד, כשמנוע משופר עם אופי פרוע טס ל-8,000 סל"ד ומעיף אותך קדימה כאילו אין מחר והצומת המרומזר מתקרב כמו משוגע. אז מה לעשות? תקלות ובאגים זה חלק מהמשחק הזה במכונות, שאין להן הגיון ותודעה. או שהן תקינות, או שלא.
אז לא נעים, כבוד המת ומשפחתו וכו... אבל התאונה הנוראה היא בגלל נהג שלא ידע לתפעל את הרכב שלו, ברמה הכי בסיסית שנדרשת.
לא רוצה לחשוב מה שיקרה ברכב אוטונומי בסיטואציה כזו, בו לנהג אין שליטה על מה שקורה גם אם יצעק לשמיים, בזמן שהמערכת משתגעת או נפרצת ע"י האקר. ישמור אותנו אלוהים.
-
יש הרבה יתרונות ושימושים לחיבור לרשת..
וזה גם מה שמבדיל ומייחד ונותן יתרון, ליצרן/מוצר זה על פני האחר..
אחזור רגע לרובוט של הבריכה - המוכר מספר לי על כל האפשרויות שבמכשיר עם החיבור ואני מניד בראשי לשלילה... אחרי כמה דקות ההוא אומר לי "אה. אז אתה רוצה שרק ינקה את הבריכה..."
אם אתה רוצה שרק יביא אותך מ-A ל-B... לא צריך כל מיני דברים.
אבל אם אתה רוצה עודה דבריםפ בדרך מ-A ל-B, כמו מיזוג ושקט וניווט בין פקקים ומוזיקה ו... מייל או שניים - אתה צריך עוד כמה דברים, מלבד גלגלים ומנוע.
ואם היצרן יכול לספק את זה טוב/זול יותר מהמתחרים, הוא ימכור יותר..
אחת הבעיות הגדולות ביותר של הריינג' רובר (1995-2002) היא חוסר הקשר הישיר, בין הרכיבים/מרכיבים ל..נהג.
או במילים אחרות - שהכל עובר דרך מחשב, שלמעשה מחליט אם להפעיל את מה שאתה רוצה או לא.
אתה לוחץ על מתג האורות אבל המחשב למעשה מפעיל את הפנסים.. אם רוצה.
הוא גם מחליט מתי לנתק את המזגן (לפי אלגוריתם וסנסורים) ואם לא מוצא חן בעיני משהו.. הוא יוריד לך את האוטו לגובה אפס...
כך גם לגבי הילוכים ובספק מנוע (LIMP MODE) ועוד כל מיני דברים.
הכל כבר פה וקיים.. אפילו בסופה של דרור.
-
דרור ווירברטור שמחובר לאינטרנט יש כבר מזמן....אני רק אומר....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
דרור ווירברטור שמחובר לאינטרנט יש כבר מזמן....אני רק אומר....
זה קשור לז׳אנר חובבי עטיני העיזים שבעל כורחנו נחשפנו אליו בזכותך?
-