תגובה: הוראת נוהל 5/99 בד' בלמים 4X4 הנעה קבועה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שמור לי בצד. ;)
קראתי וראיתי את הסרטונים וההנחיות של אשקרופט.
אני באמת לא מצליח להבין איך דיפרנציאל מרכזי יכול ללכת כשהוא מסתובב כמה שניות בלי שום עומס. לא מדובר כאן בבדיקת דינו.
לדעתי זה "בלאי מצטבר", זה לא משהו שניגרם ברגע אחד, אז למה לעזאזל לתרום לו עוד מהלומות כאלה שמזרזות את השבירה שככה או ככה בסוף תגיע...
תאמין כבר ראיתי בדיקות בלמים בחיים, עדין זה לא, זאת בלימה די אגרסיבית של סרן אחד.
*גם לטויוטות לנדקרוזר אותה "בעיה" בדיוק.
ד"א, גם לנסוע בשטח עם דיפ' מרכזי פתוח ולא נעול(חוץ מכאלה שאין להם בכלל אפשרות לנעול, אלא להוסיף נעילה אפטרמרקט) תורם לנזק הזה באותה מידה גם אם חושבים שאין צורך והשביל סבבה, כשהנזק בא הוא מגיע בדמות דיפ' נעול שלא ניתן לשחרר אותו בכלל עד לפירוק התיבה לגורמים במקרה הטוב, במקרה הרע אתה נישאר בשטח בלי יכולת תנועה.
כל הבלימה האגרסיבית מתנהלת על הברקסים. על שאר המערכת אין שום עומס וגם לא הלמים. הבלם עוצר את הגליל ולא להיפך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
רגע, זה לא הדיון על הבלונים כאן? איך הגענו עוד פעם לצבא?
אני מזמן ויתרתי בטסט. מבקש מהם להפוך כיוון של גליל אחד. עובד? יופי. לא עובד? לא רב.
קודם כל - זו הדרך המדוייקת והנכונה לבדוק רכב עם דיפ מרכזי. סיבוב כל אחד מהכלים בכיוון הפוך. זו ההוראה של יצרני הדינמומטרים ויש להם אופן פעולה כזה בתוכנה שמיועד לזה.
אבל מעבר לכך - אנחנו לא יודעים מה הנזק ומה הפוטנציאל. מרגע שיצרן הרכב מזהיר במפורש ממשהו - אני קודם כל מבצע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
היצרן לא מזהיר. זה היבואן. (יתכן שגם היצרן. אבל אני נתקלתי בהוראת היבואן, ובהסבר של אשקרופט שדיבר בעיקר על הבדלי מהירויות בעומס).
בנוסף, יש לי חשד לא קטן, שהוראת הנוהל הזאת נובעת מרכבי AWD עם כל מיני משלבים ויסקוזיים או אחרים, שיודעים לנתב כוח קדימה או אחורה לפי דרישה.
אבל כאמור, ברוב המקרים הם יודעים להפוך כיוון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כל הבלימה האגרסיבית מתנהלת על הברקסים. על שאר המערכת אין שום עומס וגם לא הלמים. הבלם עוצר את הגליל ולא להיפך.
איל, אתה יכול להמשיך לנסות לשכנע.... זה בסדר.
בפועל ובת'כלס, אתה מסובב 2 גלגלים על סרן אחד במקום 4 ביחד, ואז גם בולם אותם ובמכה אחת, הטיפונת חופש שיש בדיפ' האחורי עוברת לגל הינע ומישם מתורגמת לטרנספר שניבלם בתורו, אתה "מאלץ" את הדיפ' מרכזי לעשות מה שהיצרן לא תיכנן ולא כיוון אליו.
אסף, סיבוב הפוך של מכשיר בדיקת הבלמים (אחד קדימה אחד אחורה) אולי יעיל במקרה של בלמי דיסק, אבל אם יעלה רכב עם בלם תוף מאחור אז למיטב זכרוני, הגלגל שמסתובב אחורה יציג יכולת בלימה חלשה יותר, משהו בהמרצה העצמית של הסנדל בתוך התוף.
אבל ברור שהסיכוי לבלמי תוף בימינו הוא קלוש.(הכוונה לרכב 4 על 4 קבוע עם בלמי תוף)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בנוסף, יש לי חשד לא קטן, שהוראת הנוהל הזאת נובעת מרכבי AWD עם כל מיני משלבים ויסקוזיים או אחרים, שיודעים לנתב כוח קדימה או אחורה לפי דרישה.
.
אם כבר בוויסקוזי זה פחות בעיה כי הוא מחליק.
בטרנספר שרשרת/גלגש זה חיבור קשיח.
מה שאסף כתב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
איל, אתה יכול להמשיך לנסות לשכנע.... זה בסדר.
בפועל ובת'כלס, אתה מסובב 2 גלגלים על סרן אחד במקום 4 ביחד, ואז גם בולם אותם ובמכה אחת, הטיפונת חופש שיש בדיפ' האחורי עוברת לגל הינע ומישם מתורגמת לטרנספר שניבלם בתורו, אתה "מאלץ" את הדיפ' מרכזי לעשות מה שהיצרן לא תיכנן ולא כיוון אליו.
אני לא משכנע. אני מטיל ספק*.
כל מי שמדבר על בלאי לא מדבר על ההלם של העצירה אלא על כך שהדיפ' המרכזי לא חזק כמו אלו שבסרנים ולא יודע לחלק הבדלי מהירויות קיצוניים *בעומס* לאורך זמן. תרטה שוב את ההסברים של המומחים.
אין הלם בעצירה. לא יותר מהלם הנגרם בהעברה מp לd או עזיבת גז פתאומית בכביש. המאסות הגדולות המסתובבות הם הגלגלים עצמם, והם כאמור נבלמים עי הבלם.
*אגב, אני מטיל ספק, שלא לומר מכחיש לחלוטין, דברים שהרבה יותר אנשים משוכנעים בהם. אין צורך להתרגש מדיפרנציאל מרכזי קטן.
(נ.ב. על תיבות העברה 230 יש לי במצטבר, להערכתי, מעל רבע מליון ק"מ, והן לא היו חדשות או חיו חיים קלים). בנתיים טפו טפו טפו.
את הקרבות שלי אני בוחר בקפידה (כלומר בורח מכולם) ואת הטסטים עובר די בקלות. אבל היי. השבוע יש לי טסט. נראה אם נצליח גם השנה ואף להספיק למפגש.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם כבר בוויסקוזי זה פחות בעיה כי הוא מחליק.
בטרנספר שרשרת/גלגש זה חיבור קשיח.
מה שאסף כתב.
כן. אבל הוא לא אוהב להחליק. ואם הוא מרגיש החלקה הוא עלול להתנגד (חלוקת כוח לפי צורך...טכנולוגיה..מחשבים... כבר אמרנו?).
אצלנו זה אמנם קשיח. אבל עדיין דיפרנציאל. זה בדיוק כמו שמישהו יגיד לך שלהרים גלגל אחד על ג'ק ולסובב אותו ידנית, יגרום נזק לדיפרנציאל אצלך בסרן.
נקודה למחשבה והיא מתייחסת רק לדגמי סובארו.
כמדומני, העברת ידית ההילוכים לסרק(N) מנתקת את הקשר אל הדיפרנציאל כך שכל אפקט ה-4X4 הקבוע אינו מתקיים בעת בדיקת הבלמים.
בכל מקרה, כפי שנכתב פה, במקרה של ספק - אין ספק, ועל המכון חובה לפעול ע"פ הוראת הנוהל.
שאלה, העברת הטרנספר למצב N בנוסף לגיר תשפר את המצב?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
כן. אבל הוא לא אוהב להחליק. ואם הוא מרגיש החלקה הוא עלול להתנגד (חלוקת כוח לפי צורך...טכנולוגיה..מחשבים... כבר אמרנו?).
אצלנו זה אמנם קשיח. אבל עדיין דיפרנציאל. זה בדיוק כמו שמישהו יגיד לך שלהרים גלגל אחד על ג'ק ולסובב אותו ידנית, יגרום נזק לדיפרנציאל אצלך בסרן.
הויסקוזי הוא בנוי להחלקה.. זה בדיוק היתרון היחסי שלו.
שיחקתי קצת עם דיפ מרכזי כזה בעומסים שונים, במהירות נמוכה כמו בטסט הוא לא מעביר כמעט כלום לסרן הנגדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
שאלה, העברת הטרנספר למצב N בנוסף לגיר תשפר את המצב?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ברוב הטרנספרים המודרניים המופעלים חשמלית אין מצב N.
בסובארו הנ"ל אין לנהג שום שליטה על מערכת 4X4.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אבל מעבר לכך - אנחנו לא יודעים מה הנזק ומה הפוטנציאל. מרגע שיצרן הרכב מזהיר במפורש ממשהו - אני קודם כל מבצע.
אסף.
זה המסר החשוב פה.
אף אחד מאיתנו לא יודע להגיד בדיוק מה הטכנולוגיה או משטר העבודה שם, וגם אם כן, אולי בדגמי 21 זה כבר השתנה ?
לך תדע. בשביל זה הגיעו למסקנה שבאופן גורף צריך להמנע מזה.
אם יש החלטה כזו, והיא אכן בתוקף חוקי (לא מצאתי את זה בשום מקום בחקיקה עד עכשיו), אז שיכבדו אותה.
נראה להם סתם ? רוצים לשנות ?
שיפעלו להוציא הנחיה חדשה, ואם המחוקק לא מגיב מספיק מהר, שיפנו ליצרנים.
אם סובארו מוציאים מחר הנחיה שהכל עליהם והכל סבבה והכל בטיחותי ויש להתעלם מהוראה 5/99 בכל רכבי היצרן.
אז הכל נפתר.
אבל מהפייסבוק למדתי שפנו לסובארו במספר ערוצים והם מספקים לך חזרה את טופס הוראה 5/99.
אז מה אני אמור לעשות ?
ושוב - יאללה נגיד זה שולי, ואני מניח שספציפית במקרה שלי זה כנראה לא ביג דיל.
לא ברור לי באיזה רשות מכון הטסטים עושה דין לעצמו ?
זה בדיוק אותה התנהגות בהמתית שגורמת לכל עוסק וכל קבלן וכל ילד קקה במדינה הזו לעשות מה שבא לו גם בדברים המהותיים.
זה זולג ומחלחל לכל הוראה טכנית וכל המלצת יצרן. גם החשובות.
נכון, ככה זה במדינת "אחי, סמוך עליי יהיה בסדר, אני אדאג לך משהו משהו".
אבל זו הנורמה פה, לפעמים התחום האפור בצד שלנו ולפעמים בצד השני.
לפעמים אנחנו נהנים ממנו, ולפעמים סובלים ממנו.
זו העוגה, לפעמים היא טעימה יותר ולפעמים פחות.
הכל ברור לי.
אני גר פה רק מאז...שנולדתי :cool:
ואני גם אעלה על הגלילים ואעבור טסט והדיפ' שלי יעמוד בזה בכבוד.
אבל, אני אתלונן עליהם בכל מדיה אפשרית כדי שיפסיקו לשים עלינו....אתה יודע מה.
כשמקום העבודה שלי עושה טעות ונופל על אזרח נחוש, זה קוץ בתחת. אני יודע איך זה בשני הצדדים ואשמח להחליף תפקידים מידי פעם.
חבל שיתר האזרחים לא מספיק נחושים ולא יודעים להתאגד ולעבוד ביחד.
יכולנו לשנות הרבה דברים כאן.
לסגור לאלתר את כל מכוני הרישוי היה בין הדברים הראשונים ברשימת ה-to do list.
כל סובארו XV זה דורש ויכוח עם הטסטר? יש לי הרבה חברים עם סובארו פורסטר וXV, מכוניות מאד פופלריות גם פרטי וגם ליסינג. לא שמעתי על בעיות מיוחדות.
אם אני מנתח נכון אחד מהשניים נכון:
1. רוב מכוני הטסטים כן יודעים לבדוק את המכוניות האלו בצורה המיוחדת שלא גורמת נזק.
2. בדיקת בלמים רגילה לא גורמת נזק.
כל המכוניות עד גיל 3 לא נכנסות לטסט בכלל.
ואלה הרוב המוחלט של מכוניות הליסינג. בנות פחות מ-3.
זה למה לא שומעים על בעיות בטסטים. כי אין טסטים.....
הבלגן מתחיל אחר כך.
גם כשהם (הליסינג) הולכים /הלכו "לבצע" טסט.....
ימשיך כבודו!