דרור אני מצטער על הדוגמאות עם שמות אנשים, זה לא עובד אצלך.
אני בא לפתח את הדיון. אתה צודק לגמרי שאם מגדילים צמיג צריך להתייחס למערכת, להבין ולהתאים אותה. אבל זה לא ברור מאליו שחובה לשפוך כסף.
דוגמא ראשונה
אותו ג'יפ סופה בדיוק:
א. צמיגי 31 ויחס העברה 3.54:1 (מקורי של סופה)
ב. צמיגי 33 ויחס העברה 4.10:1
העומס על הציריות גבוה יותר בג'יפ ב'. אבל העומס על המכלולים שמעבר לציריות - גלי הינע, גיר, טרנספר - קטן יותר בג'יפ ב'!
משמעות - במקום לחפש טרנספר 241, החלף יחסי העברה ל3:73, אם לא 4:10. אתה תוריד עומס על טרנספר 231 הנוכחי שלך (שעשה עבודה לא רעה עד עכשיו) ותקבל בונוס של יחס העברה קצר יותר, זריז בכביש וזוחל קצת יותר טוב בשטח. העלות דומה. שווה מחשבה.
דוגמא שנייה
שני ג'יפים CJ. אחד 7 קצר ופתוח, אחד 8 ארוך וסגור. נגיד שאחד שוקל 1250 והשני 1,700 קילו (אל תתפסו אותי על הקילו) הבדל של 35%.
ההבדל בחוזק ציריה של דנה 30/35 לעומת דנה 44 הוא 44% (חישבתי עכשיו, וזה קצת יותר ממה שזכרתי בראש).
אז הג'יפ הקטן הוא כמעט עם סרן דנה 44 בהשוואה לגדול. המשמעות - תשמרו על המשקל! כל דבר שאתם שוקלים למגן, להוסיף, להעמיס - לחשוב טוב אם צריך. במיוחד אם בונים ג'יפ למבחני עבירות שבו המכלולים שלו יעבדו על הקצה.
נחזור לדבר אישית...
אני יכול להגיד לך שפירקתי מהג'יפ שלי כבר 80 קילו של מיגוני פלדה ואלומיניום מיותרים לגמרי. מדרגות צד, מיגון גחון לפני גשר הגיר המקורי (משהו מטומטם ומכוער, מן רשת של צינורות פלדה). מיגון מיכל דלק מסיבי וכבד ביותר, וזה כשכבר יש מיכל דלק מסיבי מרותך מפלדה. מיגון אלומיניום לחזית, מיותר לגמרי בג'יפ עם סרן חי. ברזלים מוזרים שחיברו את שני השאקלים הקדמיים ביחד.
בנוסף הורדתי מתא המנוע מיזוג אויר קומפלט (שגם ככה לא עבד), ועוד קומפרסור שני מיותר שהיה אמור לשמש כמדחס, ואת כל יחידת הHVAC הקדמית (שגם לא היתה מחוברת לכלום). אני אשתדל לא להוסיף יותר ממה שצריך, כן להוריד איפה שאפשר (בגשר הגיר אני מוריד 9 קילו), וככה, בלי להוציא כסף - למעשה, אני חוסך כסף - אני ממש מחזק את הציריות בעוד אחוז ועוד אחוז, ומגיע למצב שבו הג'יפ שלי עם 33 שקול מבחינת חוזק מכלולים ויכולת בלימה, ואולי אפילו עולה על, ג'יפ ארוך, סגור, וממוגן היטב על צמיגי 31.
דרור כתב -
אבל עם משקל כזה, העבירות, האמינות והשרידות יורדות בהתאם.... ביצה ותרנגולת.
נכון מאד, ביצה ותרנגולת... אבל אפשר לקחת את זה לצד השני - להפסיק להעמיס את הג'יפ בכל פריט ציוד אפשרי, העבירות, האמינות והשרידות יעלו בהתאם, ויהיה פחות צורך בציוד.