מהירות וגז לרצפה זה הכל בחיים, גם לא יחס כח משקל גודל צמיגים וכו'...
אחרי הכל, מישהו מכיר רכב יותר עביר מ D-9 ?
(טוב, דחפור יותר מ D-9 בסדר - חוץ מזה ?)
Printable View
מהירות וגז לרצפה זה הכל בחיים, גם לא יחס כח משקל גודל צמיגים וכו'...
אחרי הכל, מישהו מכיר רכב יותר עביר מ D-9 ?
(טוב, דחפור יותר מ D-9 בסדר - חוץ מזה ?)
אגב אלון ונמרוד, לא טענתי שאתה לא צודקים.
אין לי ספק שאתם צודקים ועל הנייר או במבחן מהונדס סופה יותר עבירה מסמוראי -
אבל וזה אבל לא קטן -
הנייר הזה או המבחן המהונדס הזה לא שווים הרבה כי אתה מוציא מהמשוואה 2 גורמים מאוד משמעותיים - הנהג וחוסר האחידות של הקרקע.
וההבדלים בין 2 הכלים לא כאלה גדולים (כמו למשל בין סמוראי למרכבה 4)
לכן בתאוריה סופה יותר עבירה מסמוראי בבוץ - במציאות... זה לא כל כך חד משמעי..
נדמה לי שההשגים של סוזי בליגת הבוץ מוכיחים את זה לא ?
איזון רבותיי איזון
זו מילת המפתח
רכב מאוזן מתנהג יותר טוב במגוון מצבים ולכן הסמוראי לא מצטיין בכלום אבל טוב בהכל כי יש איזון טוב בין המידות הפיזיות לגודל וחוסן המכללים וחלוקת המשקל היא כמעט אופטימלית 50/50
בעוד שאר הרכבים חלוקת המשקל נוטה לכיוון הקדימה מי יותר ומי פחות
בטיפוס עודף משקל קדימה יהיה נחמד אבל בוץ לא גודל על שיפועים :twisted:
ובמישור משקל גדול מקדימה ברכב ייגרום לחרטום להנעץ עמוק יותר וליצור קוליסים עמוקים יותר מאשר רכב מאוזן
תחשבו על זה
שמוליק שלום,
לגבי ענין החלוקת משקל, אם אתה יודע מה החלוקת משקל בסמוראי ארוך?
רפול,
עבור נהג נתון, איזה רכב עביר יותר?
אופסי, הלכה התיאוריה שלך. עכשיו זה רק פונקציה של יכולת הרכב (תנאי שטח משתנים? הם משתנים אותו דבר עבור סמוראי וסופה ע"פ פרק זמן מספיק ארוך, נאמר טיולים של כמה שנים).
אז עבור נהג נתון, איך תקבע איזה רכב עביר יותר?
לרכב יש מעטפת ביצועים. היא הקובעת מה הרכב יכול/לא יכול לעשות. איך אתה מנצל אותה זה בעיה שלך, אל תאשים את הרכב... אני אשקע עם יונימוג איפה שסושי עובר עם הגרוטאה המחלידה שלו, אז עכשיו יונימוג פחות עביר, או שאני מנצל את מעטפת הביצועים פחות טוב מסושי?
סושי לא דוגמא לעבירות רכב, ע"ע הודעות קודמות. הוא דוגמא לאיך מנצחים מירוץ.
בוודאי שמוציאים מהמשוואה את שני הגורמים הנ"ל - השאלה היא על ההבדל בין הרכבים!!! ולא על ההבדל בין נהגים או על איכויות בוץ!ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
ההישגים של שמוליק מוכיחים הרבה, אבל לא במה שקשור לדיון הזה, כי בכל המרוצים הוא הגיע אחרי כמה רכבים גדולים יותר, חזקים יותר וטובים יותר בעבירות בוץ בלי ויכוח. אבל - חלקם היו אמינים פחות ולא סיימו מרוצים או לא השתתפו בכל הליגה. וחלקם הצוות היה מתמיד פחות ולא השתתף בכל הליגה. וחלקם ויתרו כשנשבר משהו מהותי ושמוליק וירון לא. וכן הלאה.
אגב אלון טועה כשהוא כותב שהבדיקה כל כך מסובכת -
אני מרים את הכפפה. מבחן עבירות בוץ - מנהל מדעי - אני. חבר שופטים מדעי - יקבע, בטוח לא אלון ולא שמוליק... :twisted:
מקום - המסלול בבא"פ אליקים.
זמן - סוף דצמבר כשיהיה מספיק בוץ
רכבים - כל מי שמנדב את הסמוראי או הסופה שלו.
נהגים - בוודאות לא בעלי הרכבים, ולא שמוליק ולא אלון, אלא "סטיג". נהג אוביקטיבי. אני יכול לחשוב על כמה שמות.
לוקחים את הבריכה הארוכה, קובעים נקודת זינוק X מטר לפניה מסומנת בסס"ל, וסטיג-הבוץ שלנו נכנס עם כל רכב שאנחנו נותנים לו. אין אחריות על נזקים!!! מי שמנדב את הסמוראי/סופה שלו יתקן את הנזקים של עצמו! אנחנו נגרור אותו עד הכביש - זה לא רחוק.
כל מה שמעניין זה מי מתקדם רחוק יותר, שום דבר לא יותר מזה. כל רכב מקבל 3 ריצות, הארוכה ביותר נחשבת.
מי מנדב את הרכב שלו למבחן כזה?
ציטוט:
עבור נהג נתון, איזה רכב עביר יותר?
אין דבר כזה נהג אובייקטיבי - זה בדיוק החור בטיעון שלכם. כל נהג שתבחרו "יתחבר" בצורה סובייקטיבית לאחד מ 2 הרכבים, כי יש לו יותר נסיון על רכבים עם רוחב של סופה או בגלל שהוא זה שעושה את הכביסה בבית.ציטוט:
נהגים - בוודאות לא בעלי הרכבים, ולא שמוליק ולא אלון, אלא "סטיג". נהג אוביקטיבי
באותה מידה אני יכול לטעון שהעובדה שבעל הרכב יכנס למכשול במהירות גבוהה יותר עם סמוראי מאשר סופה - היא יתרון של הרכב, יתרון שהניסוי שאתה מציע לא מביא לידי ביטוי. בכלל אני מציע ניסוי חלופי:
תעלה בעומק 2 מטר, קצת בוץ בתחתית ורוחב של סמוראי (לא כולל מראות) לכל רכב יש 3 נסיונות (הסמוראי מנסה קודם) - מי שמשאיר קוליס יותר ארוך בתוך התעלה מנצח...
(אתה יכול לשפוט גם בתחרות הזאת אם אתה רוצה)
וכן אין לי ספק שסופה רכב יותר עביר בבוץ ובכלל - אבל מה לעשות שהשילוב של רגל ימין כבדה, נחושת בין הרגליים ואויר בין האוזניים יגרום לזה שבסוף כאשר סיקס וסמוראי מטיילים ביחד - הסמוראי יהיה עביר כמו הסיקס - וזאת היתה השאלה שנשאלה
אתה מפספס את העיקר במתודה המדעית. ניסוי מוכיח את מה שהוא מוכיח, לא משהו קוסמי כללי. תציע אתה איזה ניסוי שאתה רוצה. תבחר אתה את הנהג. כמובן שזה צריך להיות ריאלי... אז בוא ניקח לא נהג אחד, אלא שלושה. אפשר לנסות אפילו להשיג נהג ניסוי אמיתי מגוף שעושה ניסויים, לצורך העניין. בוא ניתן יותר נסיונות. בו תגדיר את תוואי הניסוי איך שנראה לך התוואי הכי "אויבקטיבי" - אל תלך למקרים גבוליים כמו שהצעת שבהם היתרון של אחד המתמודדים ברור לכל בר דעת כבר מראש, בוא ננסה להגיד תוואי ניסוי כללי שבו לא ברור לנו מראש מה התוצאות, או תוואי ניסוי שהוא משהו ממוצע, מדמה מציאות כמה שיותר.
אי אפשר באמת להוכיח שום דבר לבנאדם שלא רוצה להסכים... אפשר להמשיך לנפנף ידיים כל היום וכל הלילה, ואתה הרי יכול להתווכח איתי שהשמש זורחת בלילה בלי שיש לי דרך לשכנע אותך. אבל בוא נהיה ריאליים, אם יש כאן באמת מחלוקת לגבי השאלה "מה יותר עביר בבוץ - סופה או סמוראי?" אז מה מפריע לנו לגבש תוואי מסלול מוסכם כלשהו, לבחור שלושה נהגי ניסוי אוביקטיביים (עד כמה שניתן, וניתן), להגדיר משהו מדיד, ולנסות?
יש מישהו שמוכן להעמיד את הרכב שלו לניסוי?
כמה זמן אוויר ואנרגיה מתבזבזים פה על וויכוח סרק.
נסכם את הדיון עד כה:
הסמוראי הוא הרכב הטוב ביותר בעולם ! למי שיש סוזוקי כמובן
הסיקס הוא הרכב הטוב ביותר בעולם ! למי שיש סיקס כמובן
אבא של הוא הכי גיבור בעולם, יש לו הסולם הכי גבוה בעולם ואני הכי גבר בעולם!
:D :D :wink: :wink:
בידידות
אוסי (יוסף).
קצת התבלבלת, אוסי. לפחות אלון ואני טוענים שהרכב שלנו הוא נחות מאשר הרכבים האחרים.
אבל, היי, למה לתת לעובדות לקלקל לך תאוריות?
מכל הדיון הזה הצלחתי להבין דבר אחד חשוב.
שכדאי לעשות תחרות עבירות בוץ בין סמוראים משופרים ולא לבין סופות וסיקסים משופרים ולא .
אני בעד.
יש תאריך ? יש מיקום ?
מיקום - אלייקים. תאריך - כשיהיה בוץ. מה שחסר זה מתנדבים שיעמידו את הרכב שלהם למבחן.ציטוט:
נכתב במקור על ידי סמוראי 92
אני לא מאמין שאתם באמת רציניים בנושא המוזר הזה.
נמרוד לדעתי גם אתה מפספס פה את הנקודה .
מה תוכיח ? שסמוראי בתנאים מסויימים מנצח/מפסיד לסיקס באותם תנאים ? נגיד ואלו בדיוק אותם תנאים (שזה לא יכול ליהיות כי מספיק שרכב אחד עבר שם והוא שינה את התנאים ואתה יודע את זה).
בתנאים אחרים ,כמו סוג קרקע שונה/בעליה/במקום שיש הצלבות בבוץ בדיוק באורך של מפסק הסרנים של אחד מהרכבים/במקום שהקרקע לא אחידה: בנקודות מסויימות הבוץ קצת יותר קשה וכו' , המצב יכול להיות הפוך - זה אומר שהוכחת את הטענה שלך רק לביצת בוץ הלוקאלית שלך.
חוץ מזה למה בכלל להכנס לבוץ ? :D
מי שמפספס את הנקודה זה אתה. בתור מהנדס אתה אמור להבין מה שאני כותב כאן, ואני בכוונה מתעקש. אפשר לכתוב ולדון ולתאר במילים סוגי קרקע וספיחת מים ומדרגות בגבהים שונים מצד אחד, וביצי נחושת וחור בין האוזניים מצד שני, ולהלל את שמוליק וירון בתור צוות מתחרים מיומנים ועקשנים מצד שלישי... הכל טוב ויפה. כנראה שאלון והפרופסורים שלו לא ישכנעו במילים את דיזה-מן והביצים שלו.
Put your money (=your ride) where your mouth is
תגידו אתם מה התנאים של המבחן צריכים להיות. כמה ריצות, כמה נהגים, סדר הזנקה יקבע אקראית, אפשר לחזור על המבחן בשתי שבתות נפרדות ובמסלולים שונים ולחזור שוב ושוב, הכל מוגבל רק על ידי המציאות.
אבל מי שבאמת מאמין במה שהוא אומר, שיגדיר הוא את פרוטוקול הניסוי, יעמיד את הכלי שלו למבחן, ויסתכן בזה שטעותו תוכח. אני מתנדב להיות המפקח המדעי. אני נותן את המילה שלי שזה יהיה מבחן הכי אוביקטיבי שיכול להיות, עם פרוטוקול כתוב מראש, דו"ח תוצאות בסוף, הכל גלוי ומפורסם כאן.
כמה דברים, ברשותכם.
1. אצל האחות הגדולה יש תחרויות דומות לזה שנמרוד מציע. שם באמת יש מסלול האצה וביצה בסופו. מי שמגיע הכי רחוק מנצח. יש לי קישור איפשהו אני אחפש.
2. איפה זה אלייקים בכלל?
3. לדעתי האישית, בין החוקים של התחרות/נסיוי/מבחן הזה שלכם צריך להיות חוק שאומר שרכב ששובר משהו הפסיד. זה לא חוכמה לשבור. אז עברת ביצה עם 2 סרנים טחונים ומנוע שצריך אוברול, זה לא נחשב עבירות לדעתי.
בגדול, לא אכפת לי לנסות עם הסיקס הסטנדרטי שלי. אבל מראש אני מזהיר שאני נהג פחדן ולא קורע את הרכב :wink:
אני לא בא להכריע לכאן או לכאן, פשוט תיאור מקרה:
שלולית בחולות פלמחים. בשיא החורף, עומקה עובר את ה-2 מטרים. שיפוע מתון מאוד מוביל פנימה.
בסוף החורף נשאר רק בוץ חרסיתי וטובעני.
בסוף החורף שעבר, בביצה שנותרה, התמודדו 2 עקשנים זה בזה:
האחד רפי, "מרפאל שיפורים" עם סופה אימתנית, מנוע V-8, גלגלים 35', אוטומטית, נעולה X 2, עם כל תוספת ושיפור אפשרי כמעט.
השני, דוד מ"דרך השטח" עם סמוראי 84, מנוע 1.3, גלגלים 31 ונעילה אחורית.
הסמוראי עשה צחוק מהסופה.
אין כאן משל ואין נמשל, מדובר בתוצאות נקודתיות של מקרה פרטני.
צרפתי תמונות מהשלולית לפני שהיא הופכת לביצה (התחלת החורף) וכשעוד אפשר להשתעשע בה.
אין למצולמים כל קשר למקרה.
[img][img=http://img219.imageshack.us/img219/6938/15xv1.th.jpg]
[img=http://img380.imageshack.us/img380/3659/14za.th.jpg]
[img=http://img219.imageshack.us/img219/1024/15fr.th.jpg][/img]
עזוב אותך מיכה, אם אנחנו תלויים בסיקס שלך אז אנחנו נפסיד וסמוראי יותר עביר. :twisted:
מוריס
אני מצטרף לרעיון המבחן לאו דווקא כדי לבחון תיאוריות עבירות אלא בעיקר כדי להנות ולראות מפלצות בוץ בעבודה. מבחינתי הירקון זה גם טוב.
מיכה, גם אתה מפספס את העיקר. לא מעניין אותי לראות אותך נוהג ברכב שלך - אתה כנראה נהג "קצת" פחות מנוסה משמוליק ואין לי ספק ש"סוזי המשתוללת" תעשה סביבך סיבובים בבוץ, גם סביבי. מעניין אותי יותר ההפך - מה יקרה כשאתה תנהג בסוזי ושמוליק ינהג בסיקס? ובאמת מעניין ובעל ערך אמיתי, מה יקרה כשניקח נהג צד ג' שאינו מחוייב רגשית לאחד משני מותגי העל, ונבקש ממנו לעשות סדרה של ריצות בתנאים דומים בתוך אותו בוץ, כשהוא מגביר את הקצב כל פעם עד למקסימום שהוא יכול להוציא משני הרכבים?
כולם כאן כתבו כל הזמן את אותו דבר, צריך לנטרל את הגורמים שנקראים "שונות הנהג" ו"שונות השטח" מהמשוואה. ברור ששני הגורמים האלו דומיננטיים ביותר, אם מנטרלים אותם, לא לגמרי אבל כמה שיותר, אפשר להתקרב לתשובה לשאלה - שהיא, אני מזכיר, "מי יותר עביר בבוץ - סופה או סמוראי?"
אין לי בעיה לנהוג באוטו של שמוליק, לדעתי לו תהיה בעיה עם זה :twisted:
טוב יש בעיה, אני לא בטוח אכנס פנימה :wink:
בכל מקרה, אם מדובר על סופה אז אני לא יכול לעזור.
אבל אשמח לבוא לראות את הניסוי.