תגובה: דילמת ליסינג מול רכב פרטי מודל 2016 (הדילמה-לא הרכב) ואיזה רכב?
שלב הסיכומים:
קניתי סיטרואן קקטוס דיזל ידני ותודה ליואב על ההפניה.
בסופו של עיניין, לבוס יש גבול עליון של עלות שכר שהוא לא מעוניין\מסוגל לעלות מעליו (נכון להיום). במצב הזה העדפתי לקחת את עלות הליסינג והדלק שעולה לו ויורד ממני-כתוספת אחזקת רכב למשכורת ובא לציון גואל.
לאחר שיקלול כל הגורמים וההוצאות החלטתי שאני מעדיף לקנות רכב חדש במימון חוץ בנקאי - תנאי מימון אטרקטיבים יש היום. ועם התחייבות לטרייד אין מצד היבואן אני רגוע לא להיתקע עם רכב למוד קילומטראז'.
ליסינג זה יקר! גם כעסקה וגם תוספת המס שמשלמים. למרות הקילומטרז' הגבוה שאני צפוי לעשות וגם עם הנחחת מס הכנסה שאני זכאי לה החישוב הקר מראה שעדיין זה לא משתלם. - ראו "הוזהרתם" מתלבטים עתידיים :)
תהנה! היום, ממש היום, מכרתי את הקקטוס בצער רב אמיתי. בעקבות שינוי בעבודה העמידו לרשותי אוקטביה, ולמרות שניסתי להתחמק מזה, לא יכולתי ונאלצתי לקחת את האוקטביה. יסלחו לי כל חובבי DSG - זה פח אשפה. בהשוואה לאוקטביה האפרורית והמכוערת טילים, הקקטוס הוא פשוט ההפך - הוא מלא חן, הוא מתוק ומקסים, יש לו אופי ויש לו מוזרויות שבלעדיהם אין סיטרואן אמיתית, אבל הוא מבחינתי ארבע רמות מעל האוקטביה היעילה.
בחרת נכון לדעתי. הקקטוס הוא פצצה של רכב, וכל מי ששוקל להחליף רכב ויכול לנהוג עם גיר ידני, חייב לעשות סיבוב על הקקטוס. כל קקטוס שלא יהיה.
תתחדש!
פח אשפה זה מה שהרגשתי בקקטוס כשבדקתי מועמדים להחלפת האוקטביה...
בקיצור בקרוב נעבור ל xv
Sent from my LG-D802 using Tapatalk