זיווד תא מטען:
תמיד היה חלק מהתכנון הגדול. גובה דפנות הצד תוכנן כך שיכיל מקרר ומגירות, מעל הכל פלטפורמה שטוחה לציוד.
התכנון:
קובץ מצורף 150273
מקרר:
כאמור, גובה התאים תוכנן בזמנו עם מחשבה להכניס מקרר. בשעתו היה איזה מקרר של סנומאסטר (32 או 36 ליטר) שהיה יחסית נמוך (41 ס"מ) שהתאים לי בול. מאז המקרר הזה כבר לא נמכר אבל נמצא מקרר עלום שם אחר באותם מידות. התמה המרכזית של זיווד הרכב היא שלא צריך לפרוק ציוד בשביל להגיע לציוד אחר והפתרון המתבקש זה מקרר נשלף על מסילות.
מסילות נשלפות 100% באורך 60 ס"מ נרכשו באמזון. המסילות ננעלות במצב הפתוח והסגור:
https://www.amazon.com/dp/B0D66JMDGZ...sin_title&th=1
מגש המקרר ותושבת למסילות אפשר די בקלות להכין לבד. אני החלטתי להזמין חתוך ומכופף על פי תכנון שלי. פלדה מגולוונת 2 מ"מ:
קובץ מצורף 150274
הפלטה עם השם זה כי כבר חתכתי בלייזר אז התפנקתי בלוח עיגון למקרר במקום הפתרון הסטנדרטי של להעביר רצועת מתיחה על הידית. בנוסף זה משחרר לי נפח במקום הידית המסיבית המקורית וכך אפשר להצמיד דברים למקרר.
קובץ מצורף 150275
המסילות הורכבו עם ברגים על פלטה נוספת לרצפת הרכב כדי להתמודד עם צלעות הקורוגציה המוטבעות על רצפת הבודי (מאז התמונה, הפלטה נחתכה למידות מינימליות יותר). עובד טוב סה"כ.
קובץ מצורף 150276
קובץ מצורף 150277
מגירות ציוד:
אני מטייל לא מעט עם הילדים בתרחישי קמפינג עם הפרייבט ובכלל, כך שיש לי בראש איזה ציוד אני לוקח ומה אני רוצה שיהיה.
הרעיון זה מגירה אחת מרכזית לציוד מטבח \ אוכל ומגירה צרה לציוד מנהלה (פק"ל פנסים, פטיש ויתדות, גרזן, מיכלי גז, רצועות ראצ'ט...).
למעשה אלו לא מגירות, בהגדרה אלו ארגזים שניתן לשלוף, להוציא ולשנע כך שהם פשוט מונחים בלי מנגנון הובלה או מסילות ויש להם ידיות נשיאה בשני הצדדים. אל רצפת הארגזים חיברתי רפידות מטפלון, כאלו ששמים על רגליים של כסאות או ספות על מנת להקטין את החיכוך בתפעול. עובד טוב.
בהיבט איוורור המקרר - יש לו פתחי אוירור בשני הצדדים ומאחורה. בצד נהג יש לו מספיק מרווח מול הדופן להזיז אוויר. מצד שני הצמדתי את הארגזים למקרר כך שפתחתי פתח במחיצה מול הפתח איורור ובארגז עצמו הטמעתי פתח על מנת שיהיה לאן או מאיפה למשוך אוויר למקרר.
במקום פשוט לחורר את הארגז החלטתי להדפיס רשת:
קובץ מצורף 150278
קובץ מצורף 150279
קובץ מצורף 150280
בהעמסת הציוד בתוך הארגז צריך לא לחסום את הפתח... נראה לי שזה יעשה את העבודה בגדול.
כל העסק בנוי מדיקט 12 מ"מ. מורכב עם דבק ואקדח מסמרים.
משיקולים של סדר פירוק והרכבה של כל העסק, בניתי בית עצמאי לארגזים ומעל הכל יושבת הפלטה הגדולה:
קובץ מצורף 150281
התוצר המוגמר (לפני חיבור עם ברגים של הפלטה):
קובץ מצורף 150282
תמיד כיף שבסוף יוצא מה שתכננת
קובץ מצורף 150273