תגובה: חגורות בטיחות בשטח - כן (!) או לא (??)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אבירי הit's not a free country יכולים להגיע למסקנה מאד הגיונית מאותו סרטון:
למה להסתפק בלחייב לחגור, כשאפשר למנוע את הסכנה בכלל על ידי איסור לבצע דברים מסוכנים כמו למשל לטפס על הגבעה הספציפית הזאת, או בשטח בכלל. בשביל להגיע ממקום למקום יש כבישים, לא?
נמרוד היקר,
הבאה לאבסורד זה הטריק הכי ישן ומלוכלך בתורת הוויכוח, ואין לי שום כוונה לפול בפח.
הדיון כאן הוא אך ורק האם קורבן אי הנוחות של חגירת חגורה שווה את הקטנת הסיכון לפציעות וחיי אדם, בסוג הנהיגה שכולנו עושים בשטח.
המסקנה של רוב המגיבים כאן היא: כן, אי הנוחות שווה גם שווה את הקטנת הסיכון.
דעת רוב, היא בסה"כ, נו, דעת רוב.
מעולם לא היה כלום בינה ובין הוכחת אמיתות של טענה.
.
שאל את גלילאו.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
דעת רוב, היא בסה"כ, נו, דעת רוב.
מעולם לא היה כלום בינה ובין הוכחת אמיתות של טענה.
שאל את גלילאו.
דעת הרוב היא שהחגורה לא ממש מפריעה להם, ועם זה לא צריך להתווכח, זו תחושה אישית ואין כאן אמיתות או הוכחה.
להתווכח? על מה? אין לי שום בעייה עם זה שתשימו חגורה.
מעולם לא העליתי בדעתי לפנות לאדם בשטח ולשאול אותו למה הוא חוגר.
חנן אני אסביר לך על מה הוויכוח: נכנסים לפה חברים חדשים שזה עתה קנו רכב שטח ראשון, ולומדים מאיתנו כל מה שאפשר.
והנה שרשור מעניין על חגירה בשטח, ומסתבר שכמה מנהלי פורום נכבדים מסבירים בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שהסיכון לתאונה בשטח, מוכפל בסיכוי לפציעה משמעותית אם קרתה תאונה, הוא נמוך ולכן אפשר גם אפשר לא לחגור.
ברור, רק במצבים לא מסוכנים עאלק.
אז פה הוויכוח. אתם באופן אישי לא חוגרים? זב"שכם. אבל אל תהפכו את זה לתורה סדורה ותטעו פה גולשים חדשים.
אתה חושב שאני טועה ומטעה. אני חושב שאני צודק, וזה בסדר לא להסכים.
גולש חדש יחשוב כמוני? אין לי בעיה עם זה.
יש גם אנשים שחושבים שזה שאנחנו מעודדים אנשים לא מורשים לטפל ברכביהם בבית, זה גם לא בסדר.
איתי חושב שאני פושע כשאני מלמד גולש, לא חשמלאי מוסמך, לבנות דוד חשמל מופעל על ידי סלולאר.
גם זה סבאבה.
ג'יפולוג לא מתאים לכולם.
לזכותו יאמר שהוא מעולם לא התיימר לזה.
לי אישית נמאס כבר מהפולטקלי קורקט.
ונראה לי לפי תוצאות ההצבעה האחרונה בארצות הברית שגם שם לרבים נמאס.
יש תוכנית אינטרנטית בשם roadkill מציע לכם לראות אותה.
מדובר על שני חברה מאוד מוכשרים אבל פסיכים לגמרי.
הם יודעים טוב מאוד את הסיכונים, עושים את השיקולים שלהם ולוקחים או לא לוקחים אותם.
אבל זו זכותם לבחור !
הם לא מסכנים אף אחד חוץ מעצמם, ויודעים טוב מאוד שאם תהיה תאונה, הם יהיו האשמים כספית וגם נפשית.
תפסיקו לעשות שמרטפות לכול העולם. רוצים לכתוב מה הסיכונים סבבה, אל תעשו שימינג לאף אחד שמחליט לקחת אותם.
מה הקשר לפוליטיקלי קורקט או לתוכניות טלוויזיה/אינטרנט?
בשביל רייטינג יעשו הרבה דברים משוגעים/לא מקובלים/לא פוליטיקלי-קורקטיים. וזה בסדר. הרי רייטינג זה נורא חשוב.
בשביל רייטינג, עושים דברים ביזאריים, מקללים, מרביצים, מתחמנים, מטרידים. מי אמר האח הגדול?....
כי בתרבות של מציצנות, להיות יוצא דופן זה יותר מעניין ויותר מגניב.
אבל לחגור חגורה זה לא בגלל פוליטיקלי-קורקט, ולא בשביל השוטר. ולא בשביל רייטינג. זה בשבילך. אלה החיים שלך.
אתה חושב שזה יותר מגניב לא לחגור?.... אל תחגור. רק קח אחריות על זה.
אני מזדהה עם מה שיואב כותב כי אני בא מהפוזיציה שלו - אני נתקל כל שבוע במטיילים ובמודרכים שפשוט לא חוגרים ולא בטעות.
רק לפני שבוע מודרכת, אמא לילדים, סירבה לחגור במושב אחורי, בכביש, בהשקת פרייבט חדש. "כל החיים שלי אף פעם לא חגרתי ולא קרה לי כלום, ואתה בטח לא תשכנע אותי עכשיו לחגור". אז ביקשתי מזה שנהג לעצור בצד הכביש. כיביתי את הרכב ולקחתי את המפתחות והודעתי לגברת שמבחינתי עומדים כאן ולא זזים עד שהיא חוגרת ואין לי בעיה שתעלה לרכב אחר בקבוצה ושלא תחגור שם. רק לא אצלי.
למזלי היתה בלחץ של זמן לחזור והתרצתה, לא בלי לסנן בשקט-בשקט, בידיעה ברורה שאני שומע הכל, מה היא חושבת על המדריך הנודניק הזה.
נו שויין. זה לא חדש לי שלא כל מבוגר הוא גם בוגר מספיק. מה לעשות. מעניין אם את הילדים שלה היא כן חוגרת... ואל תגידו לי "ברור שכן" כי שום דבר לא ברור ואפשר לראות בכבישים המוני מכוניות שבהן נמצאים ילדים לא חגורים.
וזה לא רק חגורות. זה גם ההתעסקות בטמבלפונים ובמולטימדיות ועוד שלל דברים ועיסוקים שיכולים להיות קטלניים בזמן נהיגה.
אתם אנשים מבוגרים ואני מאמין שגם מספיק בוגרים כדי להבין את ההשלכות של דברים כאלה. אז קחו אחריות על החיים שלכם. זה הכל.
אני לא נוהג כאותה גברת, על כל פנים לא בכביש, ועדיין טוען שרמת הסיכון שהיא לוקחת על עצמה היא פחות ממאית, אולי אפילו הרבה פחות, מזו שאתה, מיכה, יואב או אני לוקחים כשאנחנו עולים על דו-גלגלי, על הכביש.
אז למה היא מהווה מושא לביקורת ואתה, מיכה וכו' לא?
כי הסיכון שאתה/אנחנו לוקחים על עצמנו הוא חוקי, והסיכון שלה הוא לא?
למה אני צריך להסתיר את הנוהג שלי, אליבא דמיכה, ומיכה לא?
כי הנוהג שלו ושלך, מסוכן ככל שיהיה, גם עם אלף מיגונים, הוא חוקי?
חוקיות היא לא פרמטר, בעיניי, בהקשר הזה של בטיחות, או כדבריך: לקיחת אחריות.
אתם/אנחנו מסתכנים יותר ממנה. הרבה הרבה יותר.
.
כמו שנאמר, הכול יחסי.
לבת שלי, שקנתה לא מזמן אופנוע דו"ש אספנות, אני לא מסכים שהיא תעלה איתו על הכביש. לטעמי זה מסוכן מדי.
רק שלא תלמד ממיכה שזה בסדר (; [emoji12]
אם אני זוכר טוב, השרשור עוסק באי חגירה, לא ברכיבה על דו"ג.
העובדה שרכיבה על דו"ג (בכביש) מסוכנת יותר (ויש עוד כמה תחביבים מסוכנים), לא מכשירה את אי החגירה.
טכנית אפשר לרכב על הדו"ג גם ללא קסדה. אין ויכוח שזה יותר כיף. האם היית עושה זאת?
האם תאפשר לאופיר לרכב, בכביש או בשטח, ללא קסדה?
זה ממש לא עניין החוקיות. הייתי חוגר במכונית וחובש קסדה באופנוע גם אם החוק לא היה מחייב אותי.
יש מדינות שלמות בעולם, גם המערבי, שבהם חבישת קסדה ברכיבה על אופנוע אינה חובה. סע בניו-האמפשייר ביום ראשון בבוקר באביב, ותראה אינספור רוכבים בכל הגילאים. רבים מהםחובשים קסדה ביוזמתם, וזה בסדר, ואחרים מוותרים עליה, וגם זה בסדר. ואני בטוח שחלק גדול מהם רוכבים לפעמים עם ולפעמים בלי, וזה בטח בסדר. ואני מסכים שקסדה על אופנוע היא אביזר בטיחות חשוב יותר מחגורת בטיחות במכונית.
לא תשכנעו אותי שיש סכנה כלשהי בזחילה נינוחה בשני LOW בשביל שדות נטוש בשישי אחה"צ בלי חגורה.
לא תשכנעו אותי גם לחבוש קסדה כשאני רוכב על אופניים לקנות לחמניות לסנדוויצ'ים לילדות בבוקר.
באותה מידה לא צריך לשכנע אותי לחגור את כל הנוסעים במהירויות ובתוואי שטח רבים, ולהוריד את כל הנוסעים בטיפוס מעלה שיש בו שמץ של סיכוי להתהפכות.
יש המון שירשורים בנושאים שונים ומגוונים שחוט השני שעובר בכולם זה נושא האחריות האישית. אני חושש שבארץ תרבות לקיחת אחריות אישית הולכת ונעלמת. אני בטוח שאם אותה אישה בסיפור של דרור הייתה נפגעת מתאונה והסיבה לפגיעה הייתה בגלל שהיא לא הייתה חגורה אז היא הייתה מנסה להתחמק מזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יש המון שירשורים בנושאים שונים ומגוונים שחוט השני שעובר בכולם זה נושא האחריות האישית. אני חושש שבארץ תרבות לקיחת אחריות אישית הולכת ונעלמת. .
בארה"ב אתה אחראי לעצמך וגם לחשבון של הטיפול כשאתה נפצע.
כאן לא.
אני חושב שהאחריות האישית היא דווקא לשים חגורה/קסדה, ולו רק מתוך התחשבות בקרוביך שבסיכוי הקטן ככל שיהיה, יצטרכו לנגב לך את התחת או הריר מהפה עד סוף ימיך, אם תיפצע ותידרש לסיוע שלהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רק לפני שנה ועשרה חודשים ראיתי חבר יקר עף מהג'יפ שלו. לא היה חגור.
הוא יספר לכם שהכל היה בשליטה ושהוא קפץ. הוא אשכרה מאמין שזה מה שקרה. ואני אומר לכם - קשקוש. כי ראיתי את זה קורה מול העיניים שלי.
הוא לא קפץ. הג'יפ התגלגל כמו כדור והוא עף ממנו כמו בובת סמרטוטים. ורק בזכות מזל או לחילופין, היותו צדיק, מה שנתן לו קרדיט רציני אצל ריבונו שבשמיים, הג'יפ לא ירד עליו וגמר את הסיפור שלו והוא איתנו, בריא ושלם, ויכול להתווכח אם קפץ או נפל.
דרור אתה יודע שאני אוהב אותך, אבל למה, למה ריבונו של עולם, אתה שוב מרשה לעצמך לדבר בשמי, דברים שבינם לבין מה שאני מספר בגלוי אין אפילו קשר קלוש, שלא לומר הפוכים לחלוטין?
בעצם כתבת שהחבר ההוא היה צדיק, אז אולי אני סתם קופץ בראש.