-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
הדבר החשוב והעיקרי בו אני מחזק את דבריו של דרור - ולרגע כמעט נשכח - טסט זה לא רק הגבהות. ככה או ככה ג׳יפים אמיתיים לא עוברים טסט ״לבד״. אותם עמילי רישוי ואותם מוסכניקים מקושרים ימשיכו להיות הצינור להעברת טסט עם או בלי אישור להגבהה.
אסף.
-
לגבי ציבור בעלי הרכבים הישנים הכל הבל הבלים,הקיט אצלי מורכב מקפיצי שושנה בולמי משה מי יתן לי אשור.
באם אצטרך להוסיף איזה סעיף ברשיון אפנה כמו תמיד לנציג הציבור מול הרשויות. אחלה יום לכולם
-
לעניין השאלה איך ימדדו כמה הרכב גבוה.
הייתי לפני כשבועיים בגתוס והייתה שם הדרכה של מדריכי שטח מווינגייט. במהלכה הוסבר שגתוס (וייתכן שסדנאות נוספות) בונים למשרד התחבורה בסיס נתונים של גובה סטנדרטי של רכבים לפני ההגבהה.
יש עם זה כמובן לא מעט בעיות. לא כל הרכבים מאותו דגם באותו גובה, במיוחד בישנים שחלק עברו חיים קשים וחלק פחות. אני מניח גם שכל הרכבים הישנים שקעו במידה מסוימת.
בקיצור, הנה לכם אמת מידה.
נראה לי שכדאי ללכת עם פחות אויר בצמיגים לטסט :-)
-
אפילו במזרח התיכון זה נשמע כמו בדיחה גרועה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
SharonEden
לעניין השאלה איך ימדדו כמה הרכב גבוה.
הייתי לפני כשבועיים בגתוס והייתה שם הדרכה של מדריכי שטח מווינגייט. במהלכה הוסבר שגתוס (וייתכן שסדנאות נוספות) בונים למשרד התחבורה בסיס נתונים של גובה סטנדרטי של רכבים לפני ההגבהה.
יש עם זה כמובן לא מעט בעיות. לא כל הרכבים מאותו דגם באותו גובה, במיוחד בישנים שחלק עברו חיים קשים וחלק פחות. אני מניח גם שכל הרכבים הישנים שקעו במידה מסוימת.
בקיצור, הנה לכם אמת מידה.
נראה לי שכדאי ללכת עם פחות אויר בצמיגים לטסט :-)
תלך עם המוווון אויר בצמיגים .. לטסט.
אחרי זה תוריד אויר ואת הפרשי הגובה תמלא בקפיצים ובולמים ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
נו.. ומה אמרתי?
חכה.. עוד יתעורר האידיוט התורן שיעלה על 8 הממ' האלה = כמעטעוד סמ' שלם.. כבר היו כותבים בתקנה עד 60 ממ' וזהו, אבל למה שמישהו ילך לקראת האזרח?
0.8 מ"מ. לא 8.
השיטה העשרונית הזו... קשה איתה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
0.8 מ"מ. לא 8.
השיטה העשרונית הזו... קשה איתה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
נכון.:(
ואתה היחיד שעלה על זה... איזה בושות.
- - - Updated - - -
או יותר נכון..
נכון:(.
איזה בושות.
ואתה היחיד שעלה על זה..
-
מדידת הגובה תהיה בעיתית. צריך מכשור מיוחד ולהוכיח שהוא מכוייל. מטר פשוט לא מספיק (מבחינת החוק לפחות).
רכבים יכולים להיות מועמסים באופן שונה וזה משפיע על הגובה.
אחד עם קפיצים מקוריים מיום רכישת הרכב, נניח לפני 10 שנים והשני עם קפיצים מקוריים חדשים (מקוריים מהיצרן).
אחד מתח טיפה את מוט הפיתול והשני לא. הפרש של אוויר בגלגלים או גודלי צמיג שונים שמאושרים ברשיונות ובאוטודאטה.
בקיצור לדעתי בלתי אפשרי למדוד רכבים.
מה שכן אפשר זה לאשר רק מקט"ים של ערכות שעל פי היצרן מגביהות את הרכב בעד 2 אינטש או 58 מילימטר. ערכות שלפי מפרט היצרן מגביהות ביותר פשוט לא יאושרו אלא בנוהל המיוחד שהוזכר.
מה יקרה עם דיסקברי 4 מהדגם עם בולמי האוויר? נניח שהוא מגיע "מנופח" לטסט, יעבור או לא? ואם כן, מותר לו עוד 58ממ מעל לניפוח המקורי מהיצרן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
מדידת הגובה תהיה בעיתית....
לא מדובר על מדידת גובה ולו באזכור. מכל הסיבות הטובות שציינת, ואחרות.
ציטוט:
מה שכן אפשר זה לאשר רק מקט"ים של ערכות שעל פי היצרן מגביהות את הרכב בעד 2 אינטש או 58 מילימטר. ערכות שלפי מפרט היצרן מגביהות ביותר פשוט לא יאושרו אלא בנוהל המיוחד שהוזכר.
זה בדיוק מה שהנוהל אומר! מדהים, הצלחת איפה שכמעט כולם נכשלו - בקריאת הנוהל!
(2 אינץ' זה לא 58 אלא 50.8 מ"מ)
-
Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
לפני אי-אלו שנים רכשנו 2 היילקסים חדשים, בהפרש של כמה חודשים.
היו זהים למעט הגובה.. היה הפרש ברור בינהם, כמו שהגיעו ככה מהמפעל, נקיים לחלוטין.
לדעתי, בניגוד לנביאי הזעם, גם טסטרים יהיו מרוצים מקיומו של סעיף שמציין שהרכב מוגבה, והם לא צריכים להתקשקש ולפחד אם 2 מטר אחרי המכון עושים להם ביקורת פתע.
ד״א, גם במדינות נאורות כמו אוסטרליה, ומדינות אירופאיות, מאשרים קיט ולא רכב.
וגם שם, המידה היא 50-60ממ בלבד.
-
ושוב אתם מתעלמים מהעובדה הפשוטה, שבטסט בודקים עוד כמה וכמה מכלולים וסעיפים מלבד הגבהה.
אני רמזתי לכם וזה לא הספיק.
אסף חיזק את דבריי וגם זה לא הספיק....
אז אל תדאגו - יכשילו אתכם בטסט על סעיפים אחרים. לא על 50.8 או 51.2 מ"מ, כי אף אחד לא באמת ימדוד - לא עם מטר, ולא עם סרט מדידה של חייטים, ולא עם "שיבר" כמו מיסטר בין, ולא עם מיקרומטר בעל הנעה גרעינית של מכון התקנים.
כי בטסט "מודדים" רק בשיטה אחת - לפי העין. ככה מדדו עד היום וככה ימדדו גם בעוד 20 שנה. עין ביונית של טסטר במכון היא מכשיר מדידה גמיש ורב תכליתי שמודדת לפי שיטות אינצ'יות ומטריות כאחד ומשנה את אורכו של סנטימטר או מילימטר בהתאם למצב הרוח של המנוול התורן והרצון להכשיל.
אם יהיה כתוב ברשיון "מוגבה", הטסטר יסמן על זה V ויעבור להכשיל אתכם על הסעיף הבא בתור. כאילו שבג'יפים חסר על מה. מחור של סיגריה בריפוד, דרך קרע קטנטן בגומיות שעל הדוושות ועד חוט שאולי נפרם מחגורת הבטיחות שלכם ואולי לא. שלא לדבר על "חופשים" מדומיינים בתפוחי היגוי חדשים מהקופסא, "פיזור אור" בפנסים ראשיים ובליטה אמיתית או שלא של צמיגים מעבר לכנפונים.
ואם הרכב חלילה סטנדרטי עד העצם ולכן לא כתוב לו כלום? הוא יקבל עוד X לרשימה הארוכה של Xים, כאילו שזה משנה משהו למישהו, וישלח ואתכם להביא אישורים מהיצרן. כמו שהזבלים האלה עשו לחנן, שאם יש רק רכב סטנדרטי עד העצם אחד בישראל שמתוקתק ותקין מא' עד ת' - זה ההיילקס שלו.
בקיצור - חרטא ברטא. עוד נפיחת אוויר חם ומצחין מכיוון המשרד הממשלתי הכי מטופש, שממחישה שוב ושוב ושוב עד כמה הוא מיותר ועד כמה כל פקידוניו צריכים ללכת לטאטא רחובות ולא להציק לנו ולגזול את כספי האזרחים לריק. ועוד משהו, יותר קונקרטי - מעמדו המיוחד של המאכער בהוויה הג'יפאית נשאר ויישאר איתן כתמיד. ואתם תשמרו את מס' הטלפון שלו בנייד שלכם ותכינו את השטרות, טריים וריחניים מהכספומט, כי הוא לא מקבל צ'קים ולא ויזה ומצפה לו עוד הרבה עבודה.
אבל בכל זאת, כדי שאני לא אצטייר כרואה שחורות סדרתי ושלילי שמה לעשות, תמיד צודק - אני מוכן להרים כפפה לטובת ניסוי.
הגיע זמנם של בולמי הזעזועים שלי. באמת. נתנו עבודה במשך 100K ק"מ שהסופה הזו נוסעת אצלי לאורך כמעט 8 שנים יפות שאני והיא נשואים. אני רוצה להחליף אותם מכיוון שאני מתחזק את הג'יפ בשוטף לא לכבוד הטסט ולא לכבוד ניידות משרד התחבורע אלא כי יש לי ילדים שנהנים לנסו עבג'יפ וכי הבטיחות שלהם חשובה לי.
אתם אמרתם שיש מתקינים רשמיים שמורשים לאשר "הגבהה"?
אתם טוענים שהם יאשרו לי גם קיט קפיצים שלא הם התקינו?... נו שויין.
אז תנו לי את השמות ואני אלך אליהם. והנה, אני מתחייב כאן: המתקין הראשון שאפנה אליו ויסכים לבדוק ולאשר לי את ה"הגבהה של 50 מ"מ" (שזה בתכל'ס מה שנשאר, פלוס-מינוס, מתוספת הגובה שנתנו הקפיצים שלי כשהיו חדשים) תמורת אותם 200 שקלים, אני קונה אצלו ארבעה בולמים חדשים - גם אם הוא לא הכי זול בשוק. כי כאמור, ממילא צריך כבר להחליף אותם. אז שיעלה קצת יותר, לא נורא, אותו מתקין יעבוד וירויח את לחמו וגם אני ארויח - בצורה חוקית למהדרין וללא מאכער, את השורה "מוגבה" ברשיון לפי סעיף 2303 או השד יודע איך קוראים לקישקוש המקושקש המטופש הזה.
אז קדימה, שמות.
ואני יודע שלפחות חלק מאותם יבואנים ומתקינים גם גולשים כאן וגם מכירים אותי ואת הג'יפ שלי שבוודאי אינו חריג, לפי כל קנה מידה. והם בוודאי גם מנחשים שאני בהחלט מתכוון לכתוב על ההרפתקאות שמצפות לי אצלם - בין אם יסכימו לאשר ובין אם לאו. כאמור - הראשון שמסכים לבדוק ולאשר, אני כותב את זה באותיות קידוש כאן בג'יפולוג. כי החל מה-1 למרץ זה כאמור חוקי למהדרין, לא?... אז אין להם מה להסתתר ולהתחבא ולחשוש. לא כך?................
ואם הם יסרבו, זו זכותם המלאה לסרב. לא יהיו לי טענות אליהם. אבל אני כמובן אכתוב גם על זה - ואז נראה מי יתפתל ומי יצטדק.
אני פתוח להצעות מהמוסכים והמתקינים שמוסמכים לאשר את השטות הזו. קדימה. אפשר בה"פ ואפשר בטלפון - 0528635759
-
דרור,
טסטרים יש גם בכביש, והם לדעתי מטרד גדול יותר.
במכון טסטים אתה מראש יודע שאתה מפנה את היום להתעסקות הזו.
גאון בעיניי עצמו באמצע הכביש שנופל עליך עם שטויות זו בעיה לא מתוכננת, הרבה יותר קשה לפתרון נקודתי.
-
מזכיר לי שפעם הכשילו אותי עם הסיקס על "רכב מוגבה". ככשאלתי את הבוחן לפי מה הוא מודד התשובה הייתה "ככה החלטתי"
הסיקס שיהיה עם שאקלים מקוריים לחלוטין נכנס למוסך הוחלפו שאקלים באותו גובה רק חדשים עם צבע מבריק,
חזרתי לבוחן שהתהדר ואמר או זה הגובה הנכון!
מי שרוצה את פרטי המכון בכיף בפרטי.
את הרכב הנוכחי אני כנראה גם אמציא לו אישור (ושוב תודה למאכר). למרות שהוא עם בולמים מקוריים,
רק כדי להוריד ממני את הבוחן הבא שקם על צד שמאל בבוקר
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
טסטרים יש גם בכביש, והם לדעתי מטרד גדול יותר.
במכון טסטים אתה מראש יודע שאתה מפנה את היום להתעסקות הזו.
גאון בעיניי עצמו באמצע הכביש שנופל עליך עם שטויות זו בעיה לא מתוכננת, הרבה יותר קשה לפתרון נקודתי.
נכון מאוד.
ואת זה כתבתי כבר קודם.
טסטים במכון מדי שנה או חצ ישנה זה שטות. ניג'וס, הוצאה כספית, בזבוז זמן, אבל בסוף זה רק שטות. לטסט אתה מתכונן. מכין את האוטו. שוטף ומנקה. מחזק ובודק. מתקן מה שצריך, אם צריך. ואז המוסכניק או המאכער לוקח את הרכב (או את הניירות שלו) לטסט ובד"כ עובר. ואם נכשל אז בפעם השנייה יעבור. התרגלנו לזה וזו השיטה. כולם חיים עם זה בשלום, פחות או יותר.
אבל הניידות של משרד התחבורע בכביש זו הצרה הצרורה. לאחרונה, כתשובה מאתגרת למדי לקבוצות הווטסאפ שלנו שמזהירות אותנו מפני הניידות האלה ופוגעות קשה מאוד בתפקודן ובפרנסת מדינת הגנבים מכספי שוד הקנסות, התווספו אליהן שוטרים סמויים שמפטרלים על קטנועים ברדיוס של קילומטר-שניים שלושה מהניידת ו"צדים" עבורה את כלי הרכב, אותם הם שולחים לבדיקה ולהורדה מהכביש. אני לא ממציא את זה. זה אמיתי ויש כאן מספיק שראו את זה בפעולה ויאשרו את דבריי.
זו הבעיה האמיתית. והיא קשה וכואבת. כאילו שחסרות לאזרח נורמטיבי סיבות לשנוא מעומק ליבו את המדינה שלו.
-
אז כשאתה מדבר עם הבוחן תבהיר לו שאתה מקליט את השיחה. זה אן יחזיר אותו לתלם או שיפוצץ לו וריד. יהיה מעניין לראות מה.
-
איזה בוחן?
על מה אתה מדבר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא מדובר על מדידת גובה ולו באזכור. מכל הסיבות הטובות שציינת, ואחרות.
זה בדיוק מה שהנוהל אומר! מדהים, הצלחת איפה שכמעט כולם נכשלו - בקריאת הנוהל!
(2 אינץ' זה לא 58 אלא 50.8 מ"מ)
למה אתה סתם מלכלך - אולי חשבון אני לא יודע לעשות, אבל לקרוא (ולפעמים להבין) אני כן יודע.
ותפסיק להיות נאיבי - אם נתנו מידת גובה מקס' שמותרת להגבהה, ברור שמישהו יוכל לאכוף אותה.
וזה לא משנה אם ימדדו "בעין" או לפי מסד נתונים של אספיר+גתוס+NSA... אם יראה למישהו שאתה יותר מ-5 סמ', יפשפשו במסמכים ומישהו יצטרך "לחתום" שאתה כשר.
ואז יבדקו מה בדיוק מותקן אצלך והאם זה לפי המק"ט (ומה המק"ט כולל, לפי תיק המוצר) - ואת זה אמרתי כבר לפני שנה.
אז אם נראה לך שישי לך אישור של מק"ט X ואחרי הדפסת האישור ברשיון, תוכל/ו להתקין דברים אחרים ו"אף אחד לא ישים לב.. רק בגלל שיש לך חותמת "מוגבה""... אז שיהיה לכולם בהצלחה.
-
אני חוזר ואומר:
טסט זה לא רק הגבהה.
בטופס יש מספיק סעיפים מכשילים אחרים לבדיקה.
העובדה שמאשרים לכם "מוגבה", לא מעבירה אתכם טסט ולא נותנת לכם חסינות בבדיקת ניידת משרד התחבורע בכביש.
בתכל'ס, כלום לא השתנה - אתם עדיין חיה נרדפת.
ושוב - חוק הספורט המוטורי. מדינת ישראל הכירה בקיומו של הספורט הזה ו"הסדירה אותו". נו?..... אז יש ספורט?....:confused:
אז ממחר בעוד יומיים, מדינת ישראל "מכירה בצורך/אפשרות להגביה רכבי שטח". יופי חי. זה כמו שהיא תכיר בעובדת היותנו יצורים נושמי אוויר. ויש כאן כאלה שאפילו יוצאים במחולות ואומרים למדינה "תודה" על העניין הטריוויאלי הזה. תודה על מה בדיוק?
זה כאילו היום, עכשיו, בני דודינו הפלסטינים מסכימים להכיר בישראל כמדינת העם היהודי. זה ישנה משהו?... ואם הם לא יכירו, אז נלך מכאן?.... כרגיל, קישקוש. אויר חם ומסריח שיוצא מהחור האחורי ואחרי כמה שניות מתפוגג ונעלם, ולא יותר מזה.
אז מוטב להרגיע את תרועות הפסטיבלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
איזה בוחן?
על מה אתה מדבר?
מישהו כתב שבוחן הכשיל אותו על הגבהה והתירוץ היה מפגר. אז כתבתי שפעל הבאה יקליט אותו. נראה אם יחזיק בבית משפט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה כאילו מחר בני דודינו הפלסטינים יסכימו להכיר בישראל כמדינת העם היהודי. זה ישנה משהו?... ואם הם לא יכירו, אז נלך מכאן?.... כרגיל, קישקוש.
אני דווקא חושב שיש כאלו שהיו רוצים לסדר להם "הגבהה"
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
אז דרור, למה כועסת?
כלום לא השתנה גם לדעתך.
מקסימום בטעות פחות חצי סעיף להידבק אליו.
אף אחד לא חשב באמת שמחר הענף יפתח או יוסדר כן או לא לשביעות דעתנו.
בסה״כ רצינו לחזור הביתה בשלום.
תפנימו, כל המטרה הייתה כסת״ח של משרד התחבורה. כמו שעושים בהרבה רשויות ממלכתיות.
מישהו כתב נוהל לחלוטין סביר ובעט את הבעיה למגרש אחר.
אפשר לחזור לנשום כי לדעתי לא יהיה שום שינוי מהותי בחיי היומיום שלנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז דרור, למה כועסת?
כלום לא השתנה גם לדעתך.
יותר מזה,
המסות הגדולות של בעלי הרכבים הסטנדרטיים שהשינוי היחיד שנעשה בהם הוא הגבהה באחד הסטים המוכרים, יוכלו בשאיפה לעבור טסט ללא הצקות וללא קשר לצבע הבולמים או למצב הרוח של הבוחן.
מערכתית הנוהל הזה מיועד מן הסתם להם ולא לכאלו שעשו כל מיני שינויים ברכב וההגבהה היא רק עוד אחד מהם, או לכאלו שהרכיבו סט מיצור מקומי שלא אושר וכ"ו וכ"ו.
הסוג השני יכול לחזור לנשום כי כנראה לא יציקו לו מעבר למה שהיו מציקים לו ממילא גם בעבר.
הסוג הראשון, זה שיש לו רכב סטנדרטי ורק רוצה להגביה בגבולות שהמערכת מתירה - מצבו לדעתי השתפר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אז דרור, למה כועסת?
כלום לא השתנה גם לדעתך.
כועס?
אתה מכיר אותי משלשום בועז? מי כמוך יודע שאני כבר מזמן הפסקתי להתעצבן.
ידועה לכל דעתי על האנשים שעובדים בשירותה של מדינת ישראל. הכסת"ח אצלם הפך כבר מזמן מאמצעי למטרה וממטרה לאמנות. אנחנו נתקלים בזה בכל כך הרבה סיטואציות, ששום דבר כבר לא יכול להפתיע אותי. בהתחלה זה עצוב, כשאנחנו קוראים את דו"חות מבקר המדינה ורואים מי ומה מנהלים אותנו ובאיזה חוסר כישרון, חוסר יכולת ואפילו חוסר רצון, ואחר כך דמויות כמו השר הדרוזי ההוא שחולם על רובוטים (למה ככה, זי רובוט!), ואז זה אפילו קצת מצחיק. באמת אין לי שום ציפיות מהאפסים שמחזיקים את החותמות הרשמיות של המדינה הזו, אז אני לא מתאכזב.
כמו שאמרתי, בפעם המאה - נוהל ההגבהה הזה הוא אחיזת עיניים. הוא כלום. הוא אוויר חם. יש כל כך הרבה סעיפים מכשילים ובעייתיים וכל כך הרבה סיבות לבוחן במכון הרישוי להכשיל אותנו בטסט או לבוחן של משרד התחבורע להורות לנו לעצור בצד ימין ולתת לנו הורדה מהכביש מלבד הגבהה - גם אם הג'יפ שלנו נוצץ ומבריק ובמצב חדש, כך שאותו סעיף של "הגבהה" או הערה 2303 או מזמורי מנטרות מקודשות בסנסקריט או כל שטות אחרת, פשוט בטלים בשישים.
הדבר היחיד שאני מזהה כאן, זה שאותן דמויות בפורום שחגגו לפני 10 שנים את חוק הספורט המוטורי, חוגגות עכשיו את הערה 2303, כאילו הגיעו ימות המשיח.
ואני מסתכל מהצד וחושב לעצמי איך אנשים משכילים, חדים ואינטילגנטים כאלה, מאפשרים שיעבדו עליהם בעיניים פעם אחרי פעם. אולי זה עניין שראוי לטיפולם של רופאים.
-
שמת לב שהם גם תמיד שמאלנים [emoji23]
ההבדל בין אופטימי לפסימי
-
לאחר שיחה הבוקר עם אחד הגורמים שאני סומך עליהם בענף קיבלתי את המלצתו לשבת בשקט ולא לעשות בנתיים דבר.
עוד לא נאמרה כנראה המילה האחרונה.
צפוי סיבוב משפטי בנושא...
-
אני בקשתי אישור על הקפיצים שלי וזה מה שקבלתי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b8219cee0a.jpg
יש לי גם אישור ( כנראה, אני לא מבין גרמנית ) בגרמנית שהקפיצים הספציפיים הנ'ל מותאמים ומאושרים לסוג הרכב ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שמת לב שהם גם תמיד שמאלנים [emoji23]
ההבדל בין אופטימי לפסימי
נו... אם כבר מדברים על מציאות ומי שמתעלם ממנה ועוד יותר... מי שמעוות אותה.
בועז - אם היית רץ "אז" ולא מחכה לשקיעת האבק (כנראה אצלך אין גרביטציה) היית יכול להסתפק במידה L... עכשיו יהיה מביך עם XXL.
-
אז כמו היום המה שמו היה xxl רק שעכשיו הוא נראה לך מאיים יותר [emoji41]
-
-
בקיצור מהג'יפוקליפסה נשאר אויר חם, אם אני מבין נכון את מה שדרור כותב.
ובמילים אחרות המצב לא ממש השתנה למשפרים הכבדים או לבעלי הרכבים הישנים, ואולי אולי השתנה לטובה למשפרים הקלים.
יאללה בסדר.