בא לי לרוץ את המעלה
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
בא לי לרוץ את המעלה
האם מדובר בפורד E-350 4X4, או שאני טועה?
אכן פורד
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
בסיס גלגלים ארוך יחד עם צמיגים נורמליים ומרווח גחון בריא.. כולם יתרונות בדיוק במקום כזה, מה ההפתעה?
כשרכב קצר מתמודד עם 2 מדרגות יחד, או שמרכז הכובד שלו עדיין על המדרגה, רכב כזה מתמודד כל פעם עם מדרגה אחת, ומפעיל את המשקל נכון על הסרן שכבר עבר את המכשול.
עליה יפה ונקיה בלי דרמות.
נהיגה ראויה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אגב, יש גם אקונוליין 4x4 יותר קצרות. כלומר, עם סרח עודף אחורי יותר קצר.
כיף לא נורמלי (אם זה לא שלך).
צץ פה לאחרונה (לא רוצה להרוס למיהו אז לא רושם איפה ) ואנדורה מדוגם לטיולים ארוכים נראה משהו ליגה.
אתם מתרבים ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה כמו הפורד של אסף הלוי, קוסם הדיפרנציאלים
של אסף בצבע צהוב מדברי... מבורזל מקצה לקצה וצמיגי שטח מלא...
לעומת אסף הפורד בסרטון נעול כפול.
ובכן, עם הטיולים והזמן שעובר אני מתחיל לגבש לי חזון לגבי האוטו. אז כמה עדכונים והתייעצויות, אודה לכם אם כשתגיבו תכתבו את מספר הסעיף...
1. מבחינה מכאנית, טפו טפו, הרכב בסדר גמור בהתחשב בזה שלא עשיתי שום יישור קו מסודר.
אחרי הטיול האחרון הוחלף הרדיאטור בגלל נזילה מינורית, מתוך מדיניות של "אם במילא אני הבעלים שיחליף, אז בואו לא ניתקע בשטח".
התגלתה נזילה גם מהטרנספר - מינורית יחסית, ש"תוקנה" ע"י פוקסילינה ע"י הבעלים הקודם ולכן רק עכשיו התגלתה. אחרי החג אבדוק אופציה להחלפת הגוף בלבד (יש תורם פוטנציאלי). בכל מקרה, הרכב לא מושבת בגלל זה.
התלבטות: מיכל הדלק, היושב בסרח העודף, חטף לא פעם ולא פעמיים, וצורתו, איך לומר... פחות תיבה ויותר אוכף. הנפח שלו, מן הסתם, ירד בהתאם. האפשרויות הן:
א. לפרק, ליישר, להחזיר. לא עבודה מסובכת מדיי, הכל נגיש, אבל דורש ריקון של המיכל.
ב. להביא מפירוק (מצאתי, 400 ש"ח).
ג. לתכנן ולהזמין אחד חדש "ומשופר".
כמובן שאופציות א,ב דיי מזמינות מיגון.
2. מבחינה חשמלית ראיתי את הכתבה שעלתה בערך 10 דקות אחרי שהזמנתי את מה שרציתי כדי לסדר חלק מהסלט שעשו באוטו הזה... לשמחתי לא יצאתי טמבל, צריך רק פס מוליך להארקה (לפלוס יש מובנה בקופסת הפיוזים) וגם זה רק כדי לצאת צדיק.
אני שונא להתעסק עם חשמל, ובמיוחד שונא תקלות חשמל - ולכן חשוב לי לעשות הכל מסודר ונכון.
בתפריט: לוח הכולל מפסקים, שקע מצת ושקעי USB, קופסת פיוזים לכל אלו, פס תאורה לפרונט ופרוג'קטורים לאחורה, תאורת פנים ועוד קצת. אם הקונסולה של המפסקים תהיה מוצלחת, אזמין עוד אחת שתשב בחלק האחורי (ראו בהמשך...). למה לא הזמנתי 2? כי המחיר היה מעולה והמוכר מוכן למכור מוצר אחד כל 10 ימים לצרכן.
בגדול המטרה היא להעביר כבל אחד ישיר מהמצבר לקונסולה קדמית, אחד נוסף לאחורית ומשם להתפצל לצרכנים. אעדכן בעוד חצי שנה, כשהחלקים יגיעו.
3. הספסלים ממש מזמינים שאהפוך אותם למיטות.
המידות כמעט אידאליות - אפשר להכניס ספסל אחורי 1.75, ספסל קדמי 1.60 מ'. היום הם מתקפלים קדימה באופן לא יעיל ולא שימושי.
קובץ מצורף 116983
האפשרויות:
א. למצוא פלטפורמה מתאימה עם מידות לא מתאימות - שלד של ספסלים שיודעים להיפתח אחורה (180 מעלות - שהמשענת והמושב מתיישרים), אני אתאים אותו למידות הרכב ואקח לרפד שיתפור. הכוונה היא שכל ספסל יהיה מורכב מ-2 "מלבנים", בדומה למצב היום אבל עם השכבה אחורה ולא קדימה. ספרו לי אם אתם מכירים רכב שיש בו כזה.
ב. למצוא ספסלים מוכנים מתאימים - אם מישהו מכיר את הרכב המושלם לצרכים שלי... המידות מעט גמישות אבל כרגע יש ספסל אמצעי של 3 ואחורי של 4 מקומות, מה שמאפשר לי לנצל למקסימום את המותר ברכב.
ג. לתכנן ולייצר מנגנון בעצמי - רק אם לא תהיה ברירה, כי ברור שזה ייקח הכי הרבה זמן, וזמן - אין לי.
ד. למצוא ספסלים שמתקפלים קדימה למשטח ישר. פחות טוב כי צריך מזרנים, נוסף על הספסלים עצמם. ובכל זאת - אם מישהו כאן מכיר ספסלים של רכב שיתאימו במידות, אשמח.
4. החלק האחורי ממש מבקש ממני יחס.
ב"בגאז'", שיכול להכיל תכולת דירה בינונית, אני רוצה להתקין מגירות ארוכווווווות ומעליהן להשאיר משטח ישר וסגול, כמו היום. סגול הצבע, לא הצורה. אשמח להמלצות על מקום לרכישת המסילות המתאימות.
בנוסף אני רוצה מיכל מים חדש (אידאלי: להתקין אותו מתחת לספסל האחורי. במידות 1.6X0.3X0.35, אפשר להכניס שם דיי והותר מים). הזמנתי משאבה, הספיקה בהמלצת גולש שיישאר אנונימי עד לתגובות שלכם.
אני מקווה לחבר את המשאבה למעין מטבחון שיחובר לדלתות האחוריות - כיור בצד אחד, כירה פריקה בשני - זה הכיוון.
5. התקרה של הרכב כבר הזעיקה את הרווחה. ריפוד קרוע, רועש, וחמור מכל: אין תשתיות לכלום! כחלק ממבצע החשמל אני מתכנן לפרק את הריפוד, להתקין תאורה באמצע ורמקולים בצדדים. אשמח לרעיונות לפיצ'רים נוספים שכדאי לעשות להם הכנות (אולי עוגנים? הכנה למדפים תלויים?). אחרי כל אלו אני מתלבט האם ללכת לרפד או להכין משהו מודולרי ופריק (לאו דווקא מבד).
אגב, יש מצב שכדי להחליף את הרמקולים הקדמיים אני חייב לפרק את כל הדשבורד?! אשמח אם מישהו שמכיר את הרכב יענה.
לגבי המשאבה- הספיקה של 3ל/ד לדעתי אידיאלית.
יש לי משאבה של 5ל/ד וזה יותר מידי, התקנתי ברז על הקו להורדת הספיקה, ואבטחה בעת הנסיעה.
טנק דלק במחיר שציינת תקנה מפירוק ותבנה מיגון כדי שתוכל לנוע בלי חשש וכפתרון מהיר וזול יחסית. בהמשך תבנה לך אחד יותר מתוחכם או תוספת לקיים. כבר יש לך טנק בחוץ למידות.
מגירות ארוכות אז למה שלא ישמשו כמצע למזרן/מיטה במקום כל ההתחכמות עם המושבים, אם נאמר ואכן אין להשיג מושבים מתאימים באופן זול ואו לייצר משהו בטיחותי.
חשמל בתקרה - חיבורים אפשריים לכל אורך הרכב, כמו באוטובוס מודרני, שקעי טעינה לusb לכל הנוסעים, שקעי מצת לאביזרים, ושאר התחכמויות. לא ציינת (או שכן) מה קורה עם מערכת האקלים ברכב, אבל אולי שווה לשקול תיעול לחלק האחורי לרווחת שאר הלקוחות.
תתקין יותר ממיכל מים אחד. פשוט כי הרכב גדול. או שתאפשר גישת הפעלה למים מכל קצוות הרכב.
מסילות לזיווד כבד כמו שאתה מתאר יש בכל חנויות פרזול. בין היתר אצל רכס במפעל כמובן ואצלו אפשר גם לצאת עם מערכת קומפלט או למצוא מציאות שנותרו אצלו מלקוחות שחידשו את הרכב שלהם, במחיר טוב.
יש מצב שזה באמת הכי הגיוני.ציטוט:
טנק דלק במחיר שציינת תקנה מפירוק ותבנה מיגון כדי שתוכל לנוע בלי חשש וכפתרון מהיר וזול יחסית. בהמשך תבנה לך אחד יותר מתוחכם או תוספת לקיים. כבר יש לך טנק בחוץ למידות.
לגבי הנושא הבטיחותי אל חשש - ואני כותב את זה כמהנדס (לא רק מבחינת התעודה אלא גם מבחינת הגישה התכנונית). אלו לא ימי הויטארה/סמוראי שאמרתי "זה בטוח יחזיק". אני שוקל באותה הזדמנות לעבור גם לחגורות 3 נקודות, אבל זה לפוסט אחר. בוא נאמר גם שהמנגנון הנוכחי הוא לא בדיוק חזית הטכנולוגיה.ציטוט:
מגירות ארוכות אז למה שלא ישמשו כמצע למזרן/מיטה במקום כל ההתחכמות עם המושבים, אם נאמר ואכן אין להשיג מושבים מתאימים באופן זול ואו לייצר משהו בטיחותי.
למה להתעסק?
כי המושבים כבר מרופדים, והם כמעט מושלמים למשימה. רק כמעט.
כי מאחורה תמיד יש ציוד - למה להזיז אותו למושבים כל פעם? בפעולה שאני מתכנן, יש איזור שינה ויש את כל השאר.
כי מאחורה יש פחות מקום! בתי הגלגלים האחוריים מצמצמים את הרוחב.
וכי, נו, זה ג'יפולוג. פה אוהבים להתעסק.
מצד שני, אולי בסוף אגיע למסקנה שאין מנוס. כרגע אני עוד במחקר ראשוני.
טוב! רשמתי.ציטוט:
חשמל בתקרה - חיבורים אפשריים לכל אורך הרכב, כמו באוטובוס מודרני, שקעי טעינה לusb לכל הנוסעים, שקעי מצת לאביזרים, ושאר התחכמויות. לא ציינת (או שכן) מה קורה עם מערכת האקלים ברכב, אבל אולי שווה לשקול תיעול לחלק האחורי לרווחת שאר הלקוחות.
מתחת למושב האחורי מאפשר לי ברז נוסף עם גישה נוחה. אאמץ.ציטוט:
תתקין יותר ממיכל מים אחד. פשוט כי הרכב גדול. או שתאפשר גישת הפעלה למים מכל קצוות הרכב.
בא לי לבנות בעצמי, אבל אולי אפנה אליו לפרזול וחזיתות משומשות...ציטוט:
מסילות לזיווד כבד כמו שאתה מתאר יש בכל חנויות פרזול. בין היתר אצל רכס במפעל כמובן ואצלו אפשר גם לצאת עם מערכת קומפלט או למצוא מציאות שנותרו אצלו מלקוחות שחידשו את הרכב שלהם, במחיר טוב.
- - - Updated - - -
אחלה. תודה לך ולאיתי...
לא אמרתי שתלך לרכס לקנות סט קומפלט כי אתה לא יכול לייצר, אלא כי יש לו גפ את האביזרים לבנות לבד אם תרצה וגם מציאות שתוכל לנצל כחלק מפרויקט שלך או כתחליף
1. לגבי המושבים האחוריים: לדעתי זה קלאסי לעשות אותם פריקים, ואז אין צורך לסחוב כסאות נוספים, פשוט פורקים אותם מהרכב. נראה לי יותר נוח מכל כסא מתקפל.
2. לגבי שינה - אם בתי הגלגלים מפריעים לך, תבנה את המגירות גבוהות ואת משטח השינה מעליהם. אני שונא לישון על ספות נפתחות. תמיד יוצא שהחיבור בין החלקים נתקע לי בגב.
3. ככה שאם תעשה את 1, אז מי שירצה ללכת לישון יוכל לנצל את 2 והשאר יוכלו להשאר לשבת בחוץ.
לא יודע אם המידות מתאימות אבל בסוואנה בדגמים של המושבים המפוארים, הם יודעים להתקפל אחורה ל180 מעלות ולתת לך בדיוק מה שאתה מחפש. הרווח בין הספסלים אפילו כזה שזה יוצר מיטה אחת ענקית משניהם.
השרשור הזה מחזיר אותי אחורה כמה שנים, לימי הוונדורות (היו לי שלוש כאלו ברצף, אחת מהן מאופסנת ומחכה להפוך לאספנות...). בדגמים המפוארים יותר של הוונדורות, אלו שהיו מיועדים מראש להסעת נוסעים, בשורה האמצעית היו שני כסאות קפטן מסתובבים וספסל אחורי שהיה נפתח למיטה. נסה למצוא אחד כזה בפירוקיות ותפתור לעצמך את כל ההתלבטויות. בזמנו היה בחור בגוש חלב (ג'יש) שהתמחה בוואנים אמריקאים, היתה לו ונדורה שהוא קנה מאיזה אוליגרך, מדוגמת להפליא. ובנוסף, החזיק חצר מלאה בשאריות של ואנים. שווה קפיצה לבדוק אם הוא עדיין בתוקף. הבית שלו באחת הסמטאות במעלה הכפר, לא רחוק מהכנסייה
מגניב.
היום ראיתי אחת כזו עם צמיגי שטח ומובנת בהגזמה.
אם אני לא טועה הייתה קצרה קצת מזו שלך.
לחלוטין רכב נוחות לשטח
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
בינתיים לא מצאתי פתרון מדף לנושא הכסאות. שוקל אולי להשתולל ולבנות Camper rock and roll bed. לא מכירים? חפשו ביוטיוב ולא תתחרטו.
חוץ מזה הגיעו כל מיני חבילות שיעזרו לי לסדר את החשמל, אעדכן כשיהיה רלוונטי. כרגע יש עיסוקים יותר בוערים אז הרכב ממתין.
בינתיים בעקבות פיצוץ של צמיג בטיול קיבלתי תרוץ לנעליים חדשות בחתך מתאים יותר.
קובץ מצורף 117533
חביבי הוא מתחיל להיות חתיך
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
הוד״ש?
אז מה התכנון לעתיד (נכון לעכשיו)?
תקרה, מגירות, חשמל, צבע פנים, צבע חוץ, שינוי כיסאות. הסדר לא ממש משנה, אני מאמין שאעשה קודם את מה ש"ידגדג" יותר ומה שאצליח מבחינת זמן ולוגיסטיקה.
מבחינת צבע (פנים וחוץ), מצאתי כמה דוגמאות מהן הוצאתי (ליתר דיוק ביקשתי מאחותי שתוציא) סכימה של 4 הצבעים בהם אני רוצה להשתמש.
הרעיון הוא לשחק על הצבעוניות הזאת גם בדש בורד (בקרוב!), בעתיד להחליף את הריפודים וכו' וכמובן גם מבחוץ. לא סגור עדיין האם תהיה דוגמא כלשהי או רק כמה גוונים.
קובץ מצורף 117550
חוץ מזה, הגיעו כמה תופינים וכמה לקחים:
תאורת לד שתותקן מעל השמשה הקדמית, כדי שאראה טוב יותר בשטח - קניתי קומבו שכלל גם 2 פרוג'קטורים. בדיעבד חבל שלא הזמנתי אחד מעוקל שיכול להאיר שטח גדול יותר וכם היה מלווה טוב יותר את הקווים של האוטו (המחיר דומה), אבל לא אסון.
קופסת מתגים כדי להחליף את ערימת המפסקים האקלקטית-משהו שיש כיום באוטו, קופסת פיוזים ועוד.
האמת שזה החלק שהכי מדגדג לי לסדר כבר כי הוא הכי מצ'וקמק היום.
הלקח הכי משמעותי הוא: אמאזון מגיע במהירות והביתה, איביי זה הימור. הזמנתי קופסת מתגים גם באיביי, זה היה מזמן. לא יודע אם עוד אקבל אותה. ברגע של עצבים הזמנתי אחת גם באמאזון, תוך בערך שבוע וחצי היא נחתה בביתי (זה בסדר, התכנון הוא אחת בדש והשניה מאחורה: למשאבת מים, פרוג'קטורים וכל מיני כאלה.
קובץ מצורף 117549
זהו בינתיים. מקווה לעדכן בקרוב כשאסמן איזה וי או שניים.
רון יא מלך!!
כיף לקרוא ולראות את התמונות.
תמשיך לעדכן.
יש אחת מדוגמת בגני עם בהוד"ש, נראית כאילו לא נסעה הרבה זמן..
כל פעם שאני עובר שם אני עוצר להסתכל לדקה 2