לא, אני לא :)
Printable View
לא עשיתי דוקטורט על יתדות בארץ...
אני יודע שהביקורת היחידה שיש לי ושכחתי לציין בגו נאייצר הקמה מהירה הייתה לגבי היתדות המקוריות שמתעקמות בקלות.
ומי מכם כמוני שלא עומד בפיתוי וממילא משוטט בדקטלון כאשר בחו"ל, מרוב מבחר ענק קל לפספס, דווקא בפריטים הקטנים הם אטרקטיביים ובאיכות סבירה, כגון יתדות, נצנץ נטען מ usb ועוד, רכשתי סט קומפקטי של יתדות עמידות לאוהל לפני מספר שנים ושורדות יופי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אצבעות של קטפת כותנה או שסתומים של רכב מנצחים כל דבר ולא מתכופפים אף פעם
ממש לא מעוניין להסיט את השרשור אבל על פי שמועות, דקטלון מגיעים לארץ.
ואצבעות של קטפת אמנם לא ישברו אבל ברוב הקרקעות ישלפו באותה מידה כמו היתדות הזולות.
ואם נחזור לנושא,
מכיוון שאנני לא ממש סומך על חוות דעת של אנונימים באמאזון, אשמח לדעת האם למישהו יש נסיון אישי עם האוהל בן רגע של קולמן (המרובע) מבחינת עמידות לגשם בלבד.
תודה.
אתה חמוד אתה דורון :)
אני מדבר על ההבדלים הכללים באיכות וגימור המוצרים בין הסחורה הנמכרת פה לבין הסחורה הנמכרת מעבר לים ועל הפער במחירים בינהם.
לך נראה שהאוהלים המקומיים הם ברי השוואה לסחורה מחול, על הכפאק. אני כנראה לא מסביר את עצמי טוב. אם ניפגש באיזה חניון לילה אשמח להראות לך יד ראשונה על מה אני מדבר. שוב, לא מתיימר שהאוהל שברשותי הוא מוצר השנה אבל בהחלט ברמה מעל הגו נייצ'ר שעולה בארץ כמעט פי שלוש.
צ׳מעו,
בואו ניפרד מכל הסממנים השיווקיים בתור התחלה.
בטח תופתעו אבל כל האוהלים בלי יוצא מן הכלל מיוצרים בסין.
ומה שמיוצר בסין לרוב נמכר גם בלי המיתוג בהרבה פחות.
בהתחשב שאנו ג׳יפאים אז הדרישות שלנו בסה״כ די דומות למעט המידות של האוהל.
משמע איכותי, עמיד ברוחות וקצת גשם, נפתח ומתקפל בקלות...
ובלי לקחת משכנתא.
עכשיו זרקו לכאן דוגמאות שמצאו חן בעינכם מעלי אקספרס ונראה מה יצא בסוף.
יש עד סוכות מספיק זמן לקבל החלטות
מכיון שרק הכיסוי גשם מציק לי באוהל עידן מחנאות שלי .. אז לי יש שנה שלמה עד הגשם הבא :)
מקווה שמשהו טוב יעלה עד אז.
Sent from my Pixel using Tapatalk
התייחסת למוצר ספציפי שאין לך נסיון איתו וכתבת דברים שגויים.
הכללות גסות של ״מוצר מקומי מול מוצר בייבוא״ זה חלש מאד, טווח המוצרים כ״כ גדול שזה פשוט לא הכללה או השוואה מציאותית.
תבדוק דגם מול דגם.
ואם אתה מחשיב כיס שקוף לטאבלט כיתרון באוהל שלוקחים לטבע.. אז באמת יש מרחק עצום בין מה שכל אחד מאיתנו מחפש באוהל.
סיכוי גשם זה nice to have. ותו לא, כי בתכלס אף אחד לא יוצא לקמפינג בסופה ,זה רק למקרה חרום. אני כמטיב טיולים עם 3 ילדים. לא נתקלתי בגשם זלעפות האמצע הלילה הקמפינג. עם טפטוף קל כל ניילון סיני עובד.
אם המטרה היא לקנות אוהל אלפיניסטי זה כבר תורה אחרת לגמרי,ועלויות שונות.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
עד השנה .. כן.
השנה הזאת יצא לי פעמיים לדלג לאוטו רטוב כולי ..
פעם אחת עם הבן שלי. שני אנשים בדאסטר עם הציוד .. לא כיף גדול.
הייתי קונה רק את הכיסוי אם הייתי מוצא .. או אולי אקמבן משהוא משקית גדולה.
אתה סתם קשה איתי...
לא כתבתי שום דבר שגוי.
כיס שקוף לטאבלט זה לא יתרון ולא, אני לא נוסע לטבע לראות סרטים, זו סתם דוגמא אחת מני רבות לרמת האיבזור והירידה לפרטים של האוהלים האלה שבאים לידי ביטוי במגוון פיצ׳רים פונקציונליים שכבר נהפכו לסטנטרד ולא קימים באוהלים שנמכרים בארץ.
ההכללה נוגעת לטווח המוצרים בטווח מחירים מסויים.
טווח המוצרים בארץ מתחת למחיר 1000 שקל לאוהלים משפחתיים לא משתווה לאיכות המוצרים במחיר דומה ונמוך ממנו בחול
תבוא ותגיד כמו גיא, אני תן לי אוהל טנק עמיד שעושה את העבודה ותו לא, על הכפאק [emoji106]
תדע שאתה מפספס.
וכמו שנכתב פה קודם, חסר בארץ את טווח מוצרי האמצע. או שיש אוהלים פשוטים וספרטנים זולים/יקרים או אוהלים בנק טפחות. בחול ניתן למצוא מגוון מאוד גדול של אוהלי טווח אמצע במחירים זולים משמעותית ממה שנמכרים בארץ אוהלי ״תחנות הדלק״.
אני זורם עם בועז. במקום להפוך לעוד שרשור של התנצחויות, בואו נוציא מזה משהו יעיל - בתור התחלה רשימת דרישות ואח"כ לפי זה לאתר דברים סבירים.
מה אני מחפש באוהל:
1. אריזה נוחה ולא גדולה מדי. אומנם אוהל שסוחב רכב, אבל לא בא לי אוהל 12 מברזנט
2. פשטות בהרכבה.
2א. מוטות -אני לא אוהב אוהלי "בין רגע". יותר מדי דברים שיכולים להכשל. מצד שני, לא אוהב את האוהלי איגלו עם שרוולי ההשחלה. מסגרת מוטות והלבשה של ווים נראה לי מצוין. גם מאפשר לילדים להקים אוהל ולתת למבוגרים להתפנות לדברים חשובים כמו בירה
2ב. מוטות - אין לי העדפה או תובנה לחומר, להוציא כזה שמתפורר לסיבים שנכנסים לידיים
2ג. יתדות - רק לצורך ייצוב. לא מחויבות קונסטרוקטיבית. רוצה יכולת להקים אוהל ואח"כ לתת לו איזה סיבוב קטן כשהוא ריק מציוד, כדי למקם אותו יותר טוב
3. איוורור - גג רשת ומעליו כיסוי כלשהו. לישון בקיץ באוהל לא מאוור זה זוועה
3א. כיסוי גשם אופציונלי - אפשר להרכיב, אבל אפשר גם לא להרכיב. לא מחייב קונסטרוקטיבית לאוהל
4. עמיד ברוח - אין לי בעיה עם אוהלים נמוכים יחסית. כדי שאוהל גבוה יהיה עמיד הוא צריך מוטות יותר חזקים וחומר יותר חזק = או יותר יקר או יותר כבד.
הדרישה הכי חשובה לא כתבת - כמה נפשות אמורות לישון בו?
משנה מאד.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
חברים, מפנה את תשומת לבכם לשירשור חדש בנושא:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...490#post745490
אנא שתפו מנסיונכם
+1
לעתים כדי שוהל ל6 יהיה עמיד כמו אוהל ל-3, לא מספיק לעבות את המוטות אלא לעתים לשנות את הקונסטרוקציה. בגלל זה הרבה אוהלי איגלו למשפחה, גם אלו עם המוטות העבים פשוט נשכבים ברוח בינונית ומעלה (לא נשברים או עפים, אלא נשכבים). לכן לעתים יש לחברה אוהל איגלו קטן מעולה, אבל אוהל משפחתי גרוע (בד"כ החברות הזולות שלא משקיעות בפיתוח עוד דגם אלא מגדילות את הקיים).
לאדם כמוני .. שכל מה שנחוץ לו זה הגנה מיתושים ... ובהתחשב בעובדה שהאוהל הקודם החזיק כמעט 20 שנה בקלות .. בלי שום טיפול ... זה נראה הפתרון הבא שלי .. .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bae38b1714.jpg
גיא,
הבעיה עם דברים שהחזיקו 20 שנה היא שהם נבנו לפני 20 שנה...
לפני 20 שנה, גם הדברים הזולים נבנו על מנת להשאר...
היום הדברים הזולים ממש זולים ולא מיועדים לשרוד.
לפני 3-4 שנים רציתי אוהל חדש, במקום האוהל "סופר" שהיה לי ועלה 100 ש"ח (אוהל מוטות השחלה פשוט)
קניתי אוהל של "מודן" ב 400 שח (במבצע :) ) . בשימוש השני (!) הגומי שהחזיק את מוטות ההשחלה נקרע.
קיבלתי באייס שירות טוב והחליפו לי את המוטות (כמובן שבאותו הטיול נאלצתי להשחיל בדרך לא דרך ולברך לא מעט...
כמובן שהמוטות החדשים נקרעו בשימוש הראשון בבית (למדתי את הלקח, ניסיתי בבית קודם)....
בקיצור, קניתי אוהל קולמן ל 8 אנשים, אוהל ענק ונהדר (עלה כמו לילה זוגי בצימר טוב), גם לו יש בעיות,משקל כבד, מחברים שבירים יחסית (כבר החלפתי אחד) ולחצנים שנוטים להתפרק ולהעלם - לא פוגע בתפקוד האוהל אבל פחות נוח להקים/לפרק.
לפני שנתיים גיליתי שברוב הטיולים אני לבד או מקסימום זוג... אז קניתי אוהל פתיחה מהירה של Go Nature עם חלונות גדולים בכל דופן (יש להם דגם זול יותר ללא חלונות כאלו) - So far so good.
בקיצור, מה שרציתי לכתוב, האוהלים שעולים היום 100 ש"ח בסופר, זה לא בהכרח האוהלים שעלו 100 שח בסופר לפני 10 שנים...
ההממ... האוהל 99₪ של התחנת דלק שיש לי מחזיק כבר 14 שנים .. לדעתי הוא באיכות מחפירה מבחינת חומרים לפחות ... ועדיין שורד יפה מאד. הילדים לקחו אותו לכל טיולי בצפר /צופים / חוג סיירות .... הם נראים לי ממש ממש זהים לאוהלי 99₪ של תחנת דלק כיום ..
מהיום.... https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1323dd4348.jpg
Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk
משתמש באוהל הזה: http://www.e-shetach.co.il/pl_product~26083~74~174.htm
דגם: Go Nature 4-wind בגודל "6 אנשים", מבנה איגלו השחלה פשוט ושתי דלתות גדולות.
התיק של האוהל נקרע בפעם הראשונה שניסיתי להחזיר את האוהל לתוכו.
את המוטות עידן החליף לי כבר פעמיים אחרי שהמיתר/גומי שבתוכם נקרע, בסופו של דבר החלפתי את המיתר למשהו איכותי יותר בחנות אחרת (גם זה היה באחריות, ללא תשלום מצידי)
הרוכסנים מרגישים זולים ואנו נוהגים בהם בעדינות הראוייה, בלי תקלות בינתיים.
השימוש שלי הוא בעיקר בתקופות חמות, לא אוהב לישון בחוץ בגשם.
הקמה ופירוק סטנדרטיים (של אוהל מוטות השחלה), אין בעייה להרים ולהזיז את האוהל כשהוא מורכב, ואפילו להשכיב ולנער את הלכלוך החוצה מהאוהל, מאחר וחיבור קצוות המוטות הוא ע"י פין השחלה מתכתי, ולא הפלסטיק הרגיש.
האוהל גבוה, מאוד נוח ומרווח גם לשינה וגם להתארגנות/החלפת בגדים וכו'. 2 מזרונים זוגיים או 4 בודדים נכנסים בנוחות, אפשר להכניס גם מזרון בודד חמישי אבל אז אין מקום לציוד ...
ברוחות הוא "נשכב", כלומר המוטות מתעוותים. מצד שני הוא מעולם לא עף לי ברוח (ואני לא משתמש ביתדות אלא רק באבנים/ציוד בפינות האוהל), בעיני זה יתרון ...
בהתנחלות ליום שלם במזג אוויר חם האוהל הזה הוא ממש ברכה - פותחים את 2 הדלתות ואפשר לשכב בפנים במנהרת רוח מוצלת - תענוג :)
בשתי הדלתות יש רשתות שנסגרות ע"י רוכסנים - מאפשר להשאיר חרקים בחוץ ועדיין לקבל איוורור.
לסיכום: האוהל אצלי כבר כמה שנים, היה בשימוש עשרות פעמים, לא הכי איכותי בעולם, ובהתאמה גם לא יקר, ואני עדיין לא מצאתי אוהל שישרת אותי יותר טוב בהתחשב בסוג השימוש שלי. הדגם הזה עדיין נמכר בארץ ואם מישהו בוחר לקנות אותו, אני ממליץ בחום להחליף את המיתרים במוטות עוד לפני השימוש הראשון ...
אגב: הדרך הנוחה להחליף את המיתר (בהנחה שעדיין לא נקרע) היא לחבר את המוטות ואז לשחרר את הקשר בצד אחד, לחבר (בעזרת מצית, ולקוצ'ץ' כדי שלא יהיו בליטות...) את המיתר החדש לישן, ולמשוך מהצד השני :)
אחלה סקירה!
מפנה את תשומת לבך לשירשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%95%D7%92
יהיה מועיל עם תעלה לשם יחד עם תמונות