העניין גם שהנהלים מלאי חורים, אי אפשר לכסות אלפי חלקי רכב בנוהל יבוא שמתיר ואוסר, ככה שיש תמיד מקום לפרשנויות, שתמיד יפורשו לטובת מקורבים.
Printable View
העניין גם שהנהלים מלאי חורים, אי אפשר לכסות אלפי חלקי רכב בנוהל יבוא שמתיר ואוסר, ככה שיש תמיד מקום לפרשנויות, שתמיד יפורשו לטובת מקורבים.
רק בנושא הגבהות הם כאלו יעילים?
עדיין שני אגפים ממשיכים לריב על הגב שלנו?
אנסה לברר סטטוס עם הגברת סגל.
אני רואה שזה עודכן ממש ביום חמישי האחרון
אסף, בגלל שלא נתת מתנות מספיק יפות לחגים....
בקרב עמי אני חי, המצב הרבה יותר גרוע ממה שכולנו חושבים שאנחנו יודעים.
נצל"ש;
ראיתי שבנספח לשחרור מהיר קיימים מיסבים, זה אומר שאני יכול להזמין מיסב קדמי שמגיע עם הנאבה בלי בעיה? לא צריך שום אישור מראש?
תודה!
דוגמא מעולה לבעיה בנוהל, אכן מיסב הוא לשחרור מהיר, אבל מניסיון של כאלה שהזמינו נאבה זה נעצר במכס בטענה שזה חלק ממתלה קדמי ואז זה בטיחותי ויש להביא אישור. כמו שאמרתי הנוהל לא מסוגל לכסות את כל חלקי הרכב ותמיד יפורש לרעתך.
תוודא שהתיאור של החלק הוא מיסב ולא שום דבר אחר ובטח תשים לב שאתה לא שולח עם חברות השילוח הידועות לשמצה.
אני מניח שזה יגיע עם פדאקס או DHL, אבל אם אני אכתוב על זה "מתקן לשולחן מסתובב.." זה לא יעבור בקלות?
אני לא רוצה את זה לשום רכב - פשוט לבנות שולחן מיוחד לגינה :rolleyes:
יצירתיות אכן נדרשת אבל רצוי לדבוק בהצהרת אמת. מיסב זו הצהרת אמת.
חברות השילוח שאתה מציין אלה בדיוק חברות הרשע שאתה לא רוצה לעבוד איתן, בטוח יתקע ובטוח יגבו ממך תשלומים מיותרים אצלהם. תשלח ל shipito ועבוד משם חכם.
בדקתי את SHPITO, אבל הם גם משתמשים באותן חברות שילוח ועלות המשלוח דרכם הרבה יותר יקרה.. אז מה הרעיון?
ממש לא, האופציה הראשונה ב shipito היא תמיד דואר רגיל.
עדכון:
שלחתי פניה למשרד התחבורה על מנת להבין האם הנוהל שבועז שיתף אותנו בו אכן בתוקף. אעדכן במידה ואקבל תשובה.
כמו כן, קבלתי תשובה מ USHOPS לגבי הנוהל הזה. "כל תקנה ממשרד התחבורה שלא מופיעה בצו ייבוא חופשי אינה רלוונטית," - ונראה לי שהם מבינים משהו ביבוא.
שימו לב לסעיף 3.3
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/23499515.pdf
צו היבוא החופשי בתוקף
לא צריך שום צו נוסף של משרד התחבורה.
יש פרשנות מאוד ברורה של משרד התחבורה מה משוחרר מהר ומה לא.
חברות השילוח עושות עלינו סיבוב.
יהודה - לדעתי אתה יכול לחזור עם זה ליושופס....
שילמתי 100 ש"ח אחסנה + 150 ש"ח למפקח לתחבורה. יש לי עוד 6 חבילות וכפיצוי הבטיחו לפצות אותי.
בועז, אני מבולבל. המכס הינו גוף של משרד הכלכלה ובתוכו גם היבוא האישי. משרד התחבורה הוא משרד אחר.
בכל התהליך יושופס ענו לי מיד ונתנו לי מענה, מול הרשויות אין לי שום תקשורת וגם לא יכולת לברר שום דבר.
קשה לי להאמין שהם החליטו לעשות עלינו סיבוב. אני חושב שזה משהו אחר.
500 אלף פריטי רכב נשלחו לארץ מאיביי לבדה בשנת 2015, זה הרבה מאוד כסף. זה כסף של מישהו...ממש לא אינטרס של חברת המשלוחים - הם רוצים שתשלח עוד ועוד, קשה להבין מדוע ירצו להקשות. הרשויות מצד שני...
יהודה אנסה לעשות לך סדר למה יש כל כך הרבה חסמים ביבוא חלקי רכב ומה האינטרס של כל אחד, זה כמובן מופשט, זה קצת יותר מורכב במציאות:
משרד התחבורה - במסווה של בטיחות חוסם יבוא של כל מה שנקרא בטיחותי לדעתו, אתה צריך אישור יבוא אם זה לא מופיע בתקנה תחת שחרור מהיר.
המכס - ברור, רוצה לגבות מיסים כחוק למדינה.
חברות השילוח - הן בבעלות פרטית / ציבורית, רוצות למקסם את הרווח שלהן.
נראה פשוט נכון?
היכן מתחיל הסיבוך:
נניח שיש בארץ יבואן של ברקסים שמביא ברקסים תחליפיים דרגה ז' יש לו את כל האישורים הנחוצים מהמשרד, תקנים ועוד ועוד. נניח שאותו יבואן ברקסים עשה סידור עם רשת מוסכים של רכב X, אתה מגיע למוסך, אין לך יכולת לעקוף את המוסך ואת היבואן, בעידוד החוק, אז אתה בידיים שלהם, היבואן יגזור קופון מנופח וכנ"ל המוסך ואתה תיסע עם ברקסים חורקים שיגמרו אחרי כלום ק"מ.
במקום שתוכל להביא רפידות ברקס מקוריות בכלום כסף מהרשת ולהתקין לבד (לוקח חצי שעה עם כלים פשוטים) אתה בידים שלהם.
נמשיך הלאה: חברת השילוח, חברת השילוח מתפרנסת מזה שהיא מעכבת לך את המשלוח ובודקת אותו, ז"א שיש לה אינטרס לפרש את התקנות בצורה שיהיה צורך ברשימון יבוא, בודק מקצועי ואחסנה. חברת השילוח תיקח את התקנה ותגיד הבאת חיישן ABS, הרי ABS זה בלמים, זה בטיחותי אז נעכב את זה, לא משנה שזה חוט חשמל עם מגנט בסוף, וישלם הלקוח דמי בדיקה, מס עננים ואחסון. כסף זורם לקופה...
המכס - דווקא המכס כאן ברור, יש חוק, צריך לשלם לפי החוק ותפקיד המכס לדאוג שנשלם, אין לי טענות, אבל מה אין למדינה שום רצון להקל עלינו, אז יהיה בוחן מכס אחד לאלפי חבילות ואתה תחכה שבועות לחבילה.
עכשיו דעותיי ידועות, וכמובן שפישטתי את העניין, תתאר לך שיש גם בוחשים בקלחת, כאלה שיש להם פרה חולבת, הם מביאים פסים צהובים שאתה חייב לשים בכל טסט או יש להם רשת חלקי חילוף שמניבה הון וכל אחד מאיתנו שעוקף אותה גורם להם נזק כלכלי, אז תחשוב מה משתלם להם לעשות כדי לחסום אותנו. וכן כל תקנה שנראית מוזרה, חוסמת תחרות וגורמת לרווח מנופח למישהו לא נולדה סתם, מישהו גרם לכך בדרכים שונות ומשונות (ואמנע ממילים שלא אוהבים כאן).
זה לפני מכון התקנים ועוד כל מיני רשעים שיש בדרך, שאלת את עצמך פעם למה לחברה שהמציאה את הקטשופ אסור בישראל לרשום קטשופ על הבקבוקים שלה בעברית, תבדוק פעם שאתה קונה למה רשום מטבל עגבניות? או למה אם תביא טלפון סלולרי עם וויפיי תצטרך להביא אישור משרד התקשורת שהוא משדר תקין, כאשר הוא נמכר מעבר לפינה? ויש עוד ועוד דוגמאות לתקנות שלא נחקקו במקרה...
ולסיכום העניין - אני נוסע על רפידות מופאר מקוריות כבר 60,000 ק"מ והן במחצית חייהן בלבד, חסכתי אלפי שקלים בזה שהבאתי אותן לבד, ברור שמישהו הפסיד כאן, אני הרווחתי בגדול תשאל למה לא קניתי ביבואן, כי לא היה, כי הוא מוכר תחליפי בלבד, במחיר שהיה מעל ומעבר למקורי שהבאתי.
אז יקומו עליי ויגידו בגללך מוסכים יפשטו רגל, נכון בגללי.
הם לא רוצים להקשות. הם רוצים להרוויח.
ובמקרה שלך ממציאים שאין מה לעשות והמכס מחייב אותם ועוד ועוד. והם מצליחים כי עובדה - שילמת.
עמילות מכס טובה יודעת לפתוח את הנוהל ולהראות למוכס שזה בשחרור המהיר. חברה שמעדיפה כסף על שירות לא תעשה את זה ותעדיף להסתתר מאחורי חוקים ותקנות.
הם מרוויחים. ממן מרוויחים. אתה מפסיד.
אסף.
+1 למה שאסף אמר.
אני חושב שעדאי לפנות ליושופס שיגיבו כאן לגבי המדיניות שלהם.
נכון לכרגע מסתמן מצב שעדאי להפסיק לעבוד איתם. במיוחד אחרי ההצעה לפיצוי שאני מפרש אותה כחצי הודאה.
אילן, אני חושב שאתה עושה סלט שלם מכל התקנות ולא מבין אותם עד הסוף.
אם זכרוני אינו מטעני מותר לך להביא חלפי בטיחות מקוריים לאוטו.
אתה צריך אישור מוסך שהם מתאימים ושהמוסך מתחייב להתקין אותם.
כן, בישראל אסור לך לתקן לבן חלקי בטיחות לרבות ברקסים.
גם את העניין של היבוא החופשי קצת בלגנת אבל זה המון לכתוב ואין לי כח מהטלפון.
בגדול עשו צו שמאפשר הכול למעט סיווגי מכס שכל משרד היה צריך לחסום.
על הצו אחראי משרד הכלכלה.
משרד התחבורה פתח באופן יחסי הרבה לעומת מה שהיה לפני
לגבי התגובה של אסף לפני 3 עמודים בערך....
ניתן להזמין חלק בטיחותי באופן עצמאית עם אישור של כל מוסך או שנדרש מוסך מורשה יבואן?
מה העלויות הצפויות של ייבוא כזה בהנחה שהוא נעשה כראוי?
אם החבילה עולה 1000$ ושוקלת 10 קילוגרם, איך מחשבים את זה ...?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
כל מוסך.
לגבי עלות המשלוח זה תלוי כיצד ועם מי אתה מיבא.
תנסה להשתמש במחשבון יבוא של יושופס כקנה מידה לעלות היבוא
קובץ מצורף 114485
זה מחשבון היחיד שאני מכיר ברשת. בדרך כלל מדויק מאוד.
שים לב, לא ציינת גודל פיזי שלפעמים יכול להיות גדול בהרבה מהמשקל הפיזי.
https://www.ushops.co.il/calculator.php
יצא שאתמול הייתי במוסך יבואן, בבעלות יבואן, והפנו אליי שאלה בנידון:
לקוח עם רפידות ודיסקים שחוקים ברכבו הגיע אל מרכז השירות ובידיו רכיבים כנ"ל עלומי שם. סיניים, כנראה. במרכז השירות ניסו להרים טלפון לכל מיני יבואנים כדי להבין מה הם הולכים להרכיב, תוך כדי לקיחת האחריות על העבודה. הם לא מצאו מידע כזה, ושאלו אותי לדעתי.
נעזוב את המשך הסיפור (מבחינתי ההמשך היה קצר מאוד: אני מונחה מהחברה לא לנגוע בנושא הזה, לא להיכנס למחסן החלפים במרכזי השירות, לא לבדוק מה הם מחזיקים, ולא להתערב במה שהם מרכיבים) . זה פשוט מתייחס למה שכתבת, ובמצב כמו שאתה מתאר, רכיבים מקוריים או ממותגים ידועים, המוסך לא היה מתלבט בכלל ומרכיב את מה שהלקוח הביא. יש חוק בעניין.
שלום לכולם,
אני אורי בנימיני ואני מנהל את יושופס מוטורס בקבוצת יושופס.
חשוב לי לומר שאנחנו בצד שלכם וגם אנחנו כעובדי החברה מזמינים חלקי חילוף ונתקלים באותן בעיות.
המטרה שלנו היא שכל חלק שנשלח ישוחרר בצורה חלקה ומהירה, מזה אנחנו מתפרנסים.
אני אנסה להסביר את הדברים מהצד שלנו:
משרד התחבורה מבצע בדיקת מפקח באופן אקראי לחלק מהחבילות בהן יש חלקי חילוף.
עמיל המכס צריך להיות נוכח בבדיקה כזו וכשיש בדיקה כזו היא גורמת לכך שהחלק מאוחסן זמן רב יותר במחסני הנמל\ נתב"ג. כמובן שיש לזה עלויות (אנחנו לא מרוויחים מכך, אנחנו גובים מהלקוח את הסכום שגובים מאתנו).
אנחנו מבינים לגמרי את התסכול שלכם, אנחנו כחברת שילוח גם נפגעים מכך כי זה פוגע בלקוחות שלנו.
אנחנו פועלים בלי הפסקה מול משרד התחבורה, המכס ומול גורמים בכירים במשרד הכלכלה כדי להקל על התהליכים.
לדוגמא, עד לא מזמן פטור המע"מ שניתן לקניות עד 75$ בשילוחים אוויריים לא ניתן בשילוחים שנעשו דרך הים.
אחרי מאבק ממושך שלנו מול הרשויות, נעשה יישור קו ועכשיו פטור זה קיים גם בשילוחים ימיים.
בשבוע הקרוב הולך להתקיים מפגש נוסף לגבי הסרת חסמי יבוא בתחום חלקי החילוף ואנחנו בחזית מול כל הרשויות כי זה נושא הנוגע לליבנו כגוף מוביל בתחום המוטורי.
אנחנו נלחמים ונמשיך להילחם מול הרשויות בכל הקשור לתחום היבוא האישי בכדי להקל על התהליך ולהוזיל אותו.
בשורות טובות,
אורי
בעל מוסך אמר לי פעם: "להביא חלקי חילוף למוסך שלי ולבקש התקנה זה כמו להגיע למסעדה עם סנדוויצ'ים ולבקש לשלם רק על השולחן".
מוסכי מאזדה \ טויוטה \ לקסוס לא מאשרים כלל לבוא עם חלפים מהבית. בדרך כלל זה נכון למוסכי סוג Z (מזהה אותם לפי העובדה שהם סוגרים ברגים עם פטיש אוויר WTF) שדואגים לבצע יותר נזק מתועלת, לפחות מהניסיון האישי שלי.
הייתי רוצה לתת לך יהודה זווית מבט נוספת על הנושא-
אני ישבתי עם שני בעלי מוסכים שמוכרים בפורום ודנתי איתם מראש על הסוגיה.
תנאי הבסיס הוא שאני לא מוכן להסתפק בחלפים זולים המצויים בשוק.
מעדיף מופר או תחליפי שנחשב מבחינתי טוב יותר. זו השריטה שלי.
מאחר ואני לא מעוניין לגרוע מפרנסתו של המכונאי שלי אני מוכן לשלם לו תוספת על העבודה עליה נסכם מראש.
אם המכונאי שלך היה מבין מעט במסעדנות אז זה שווה ערך למה שמכונה במסעדה "דמי חליצה"...
למוסך יש בזה גם יתרונות:
א. הוא פטור מאחריות על החלף.
ב. במקרה כשל הוא אינו נושא בעבודה חוזרת ללא תשלום (ובהתחשב בכך שהחלקים המקומיים באיכות גרועה זה סיכון ממשי)
מאחר והסידור היה אישי ביני לבין בעל המוסך והוא מבוסס גם על הערכה אישית בין שני הצדדים לא אציין את שמות המוסכים.
אורי שלום,
ראשית, תודה רבה שמצאת לנכון להגיב כאן.
זה אינו דבר מאליו ובסה"כ מוערך מאוד.
עיקר הטענה שעלתה כנגד יושופס הינה שבעת האחרונה מרבית החבילות המכילות חלפי רכב נעצרות לבדיקה.
אנחנו יודעים להבדיל בין בדיקה מדגמית לבין עיכוב גורף של חלפי רכב.
אבקש את התיחסותך לעניין ספציפי זה.
חברי ג'יפולוג הם סנסור מאוד רגיש לשינויים שיש בנושא הזה וחשוב לנו להבין למה התחושה היא כרגע שמרבית המשלוחים נעצרים לבדיקות ומן הסתם עלות השחרור שלהם מתייקרת בגין הפרוצדורה.
אנחנו מכירים את השיטה הזו מחברות שילוח אחרות שכך מכניסות לנו בדלת האחורית חיובים מיותרים.
חשוב לנו להבין שיושופס לא מאמצת התנהגות דומה ושנוכל להמשיך להנות משרות טוב גם בעתיד.
אם המדיניות הזו תשתנה מן הסתם תפסידו אותנו כלקוחות שליוו אותכם תקופה ארוכה.
בברכה
בועז
אותי יושופס כבר הפסידו, ואפילו לא היה מדובר בחלקי רכב.
חייבו אותי בעמילות מכס על פריט מתחת ל- $75 ועל ימי אחסנה בעקבות עיכובים בטיפול שלהם במוצר (מנגל גז) שזכאי לפטור מבדיקת תקן ביבוא אישי (אחד בשנה). הם הטעו אותי, גרמו לי לבזבוז זמן ועצבים מיותרים, וסרבו לקחת אחריות על המחדלים שלהם.
מכיוון שזה היה מנגל ייחודי שהם החזיקו כבן ערובה, ולא הצלחתי למצוא עוד אחד כזה, שילמתי את כל הסכומים המיותרים ואני לא חוזר לשם יותר.
הכעס שלי הוא לא על הטעויות, כולם טועים וזה קורה וזה אנושי.
הכעס שלי הוא על אי לקיחת האחריות, ועל ניצול עמדת הכוח שלהם מולי כשהם מחזיקים את המשלוח שלי כבן ערובה.
יושופס הפסידו אותי כלקוח, הם כבר מזמן הפסידו את הסכומים שהם חייבו אותי שלא לצורך אחרי שהעברתי את ענייני לנתיבים אחרים, וזו אמנם זכותם להיות חברה כוחנית ונצלנית, אבך זו זכותינו לעבור הלאה לחברות אחרות. אני עשיתי את זה כבר לפני כמה חודשים.
גם אני נדב, ברגע שחלק בשחרור מהיר נעצר, ולא מעניינת אותי הסיבה, והייתי צריך לשלם זהו אין מחילה.
Shipito שולח איתם פעם אחר פעם ללא כל בעיה.
היי בועז,
תודה
אני רואה את השרשור כהזדמנות להתייחס ולהגיב,
משרד התחבורה הוציא לפני כמה חודשים מדיניות חדשה בכל הקשור ליבוא מוצרי תעבורה
http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/23499515.pdf
בגדול מטרת המדיניות היא להקל את תהליך היבוא בכך שרוב מוצרי התעבורה לא יצטרכו כל אישור.
אני נפגשתי מספר פעמים עם מהנדס ראשי לרכב במשרד התחבורה מר שם - טוב יעקב. הוא הוביל את המהלך וכוונותיו טובות מאוד!!!
למרות המדיניות החדשה, המכס עובד ע"פ צו יבוא חופשי שבו לא עודכנה עדיין המדיניות החדשה.
ככל הנראה זו הסיבה למה שאתה מתאר.
באמת שיש רוח חיובית ברשויות הרלוונטיות במטרה להקל על היבוא.
מדובר בנושא מורכב.
בכל מקרה אני אופטימי. תהיו בטוחים שאנחנו ביושופס רק רוצים לתת ללקוח שירות טוב.
בסוף כשאין חסמי יבוא והלקוח מרוצה יש הרבה יותר משלוחים וזו מטרתנו ופרנסתנו :).
אורי
צר לי, אבל זו ממש לא החוויה שלי, ואני לחלוטין מבחין בין חוקים ותקנות ובין התנהלות חברת יושופס.
במקרה שלי הם טעו (קורה), הטעו אותי (גם קורה) וסרבו לקחת אחריות למרות שנתתי מספר אפשרויות לרדת מהעץ.
אורי, אני לא מכיר אותך ואולי אתה באמת בא עם כוונות טובות וכנות, אבל אנשים אחרים בחברה שאתה מייצג פה לא מספקים את הסחורה שאתה מנסה למכור לנו. אם אתה מעוניין, צור קשר בפרטי ואעביר לך את פרטי המקרה ...