לי זה תמיד היה ברור.
אבל כאן טוענים שאין הבדל, מה שכמובן פשוט לא נכון. כי יש הבדל ועוד איך. הפאן-קלאץ' לא נמצא שם בשביל יופי. יש לו תפקיד.
Printable View
לי זה תמיד היה ברור.
אבל כאן טוענים שאין הבדל, מה שכמובן פשוט לא נכון. כי יש הבדל ועוד איך. הפאן-קלאץ' לא נמצא שם בשביל יופי. יש לו תפקיד.
גם אני לא הבנתי מה מפריע לכולם הפאן קלאץ׳...
פעם באחד הטיולים לאחד הרכבים הוא הלך בדרום, היה חם, פשוט חיברנו את הוונטה החשמלית של המזגן בחיבור קבוע למצבר וזהו, סיים את הטיול ועד הבית אפילו.
כן כן...
גם אם אני לא מדייק על הוואט, זה הסדר גודל. אבל.
יסבירו מהנדסי האווירונאוטיקה למה - הספק המניפה תלוי בסל״ד בחזקה שלישית.
כלומר מניפה שלוקחת 10 כס בפיק של הסלד תיקח בערך 2 כס בשיוט.
המניפה צורכת הספק מקסימלי אולי 5 או 10 אחוז מהזמן, וזה כלום. אבל זה קורה דווקא כשאתה צריך את ההספק המירבי מהמנוע, לכן זה מורגש בהאצה.
כדי לקבל סדרי גודל - במשאיות ואוטובוסים המניפה צורכת 40 כס בסלד מירבי. זה המון אבל חיים עם זה...
אסף.
לדעתי גם הוספה של עוד קופסאת פיוזים מאחורי הדש מעל רגלי הנוסע עם חיבור ישיר למצבר לצורך צרכנים נוספים (תאורה שקעי מצת וכ'..) מקל על החיים וגם כך ניתן להפריד בין צרכנים מישניים למערכות חיוניות.
עוד דבר חשוב זה הוספת תאורת פנים לכל אורך הקשת מאוד עוזר בלילה לחפש משהו ברכב או להתארגנות, גם פס לד יעשה את העבודה.
בהמשל למה שכתב אסף, במעבר למניפה חשמלית העומס החלופי על המנוע מגיע מהאלטרנטור
אבל הסלד קבוע ולכן אין פיקים של הספק אלא עומס קבוע ולא גדול.
אסף.
אסף אני מקבל את מה שאתה אומר.
לטובת הכלל - חישוב מקורב הולך ככה:
מניפה חשמלית לג'יפ לוקחת מקסימום 20 אמפר (זה הפיוז של המניפה החשמלית בצ'רוקי למיטב זכרוני). כלומר 240 וואט ~ כשליש כוח סוס. אם זה מה שנדרש כדי להסיע את החום ברכב הנתון, נניח שהמניפה המכאנית מתוכננת לתת הספק דומה במהירות סיבוב מנוע נמוכה - נניח 1,200 סל"ד. אני מאמין שאתה צודק לגבי קשר של חזקה שלישית בין ההספק לסל"ד, אם כן, אז אז אם נכפיל את הסל"ד ההספק של המניפה יגדל פי 8, ואם נשלש את המהירות, הוא יגדל פי 27.
כלומר, מניפה שצורכת שליש כוח סוס בשיוט, אכן תיקח משהו כמו עשרה כוח סוס בסל"ד מקסימלי.
זה היה דיון צדדי מרתק.
חיזרו בבקשה לנושא המקורי, אפשר לתקן את הרשימה - לוודא שהפאן קלאץ' תקין.
סליחה אבל אם אני זוכר נכון אז למשל בוולוו שממנו שחטתי את המניפה מדובר במאוורר ראשי ולא מישני והפיוז כמדומני 50 אמפ.
הוא השקול בקירוב למניפה ראשית בסופה ולא המניפת עזר החשמלית בצירוקי
עניין המניפה לעניות דעתי הוא תיאורתי בלבד , 10 שנים עם מניפה מכאנית ובארבע שנים האחרונות עם מניפה חשמלית לא הרגשתי שינוי כלל , לא בצריכת דלק ,לא ברעש ולא בסחיבה...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ע"מ להרכיב פאן קלאץ' מאחורי רדיאטור של 3 שורות צריך להזיז את הרדיאטור קדימה.
זה כרוך בשינויים במסיכה ובצנרת המים.
למנוע של סיקס טיולים סטנדרטי אין מה לחפש מעל 2000, אולי בעליות ארוכות בכביש 2500 סל"ד, כך שהפאן קלאץ' מיותר.
נקודה חשובה נוספת היא הפחית שמחזיקה את ידית ההילוכים בחלק העליון של הגיר. כשהיא בלוייה היא נקרעת ללא התראה ואז אתה נשאר עם (הידית) ביד... חשוב להחליף אותה בחדשה.
אגב, גם זה לא עוצר את הסיקס - אפשר לתקוע שם מברג, ולצוד את ההילוך השלישי - הוא מתאים למהירויות של 0 עד 80 קמ"ש.
בעליות קשות אפשר להתחיל ב LOW ואז להעביר ל HI.
נמרוד, יהיה מרתק לראות סיקס חדש. תעלה תמונות ריגול...