-
שירשור האוהלים הגדול של ג'יפולוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הופה, אלו האחרונות מענינות לאללה.
הן אכן 12 אינץ׳, דקות ולא מתעקמות על אבני הנגב?
אם כן זה משהו שאני בהחלט אשמח להזמין.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ברזל בניין 8ממ מכופף לצורת U כשצד אחד ארוך יותר וחתוך בקצה לשפיץ.
אורך 23סמ בצד הארוך(אין מדע מאחורי זה, ככה יצא..), וצבוע באדום כדי שיהיה קל לראות בשטח.
עמיד לכל חלקי הארץ ואמצעי הדפיקה, https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fbb5f483fb.jpgוהיתרון של צורת ה-U היא שבנעיצה מלאה כששני חלקי ה-u בקרקע, גם בחול היא לא מסתובבת סביב עצמה ונשלפת.
-
תגובה: שירשור האוהלים הגדול של ג'יפולוג
אחרי הרוחות האחרונות.
קניתי יתדות של MSR ,https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...975764dd45.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
מה שאתם מציגים זה משחקים של ילדות ולא יתדות גיבורות.
יש לי האמת סט אחד גיבור ועבה אבל אלו של אסף נראים מעניינים במיוחד.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
הדבר הכי חשוב ביתדות, האלמנט משנה המציאות, זה בכלל הפטיש. תצמידו פטיש ישן לתיק של האוהל.
בעצם גם תיק נורמלי שלא מאלץ אותך להנדס בוואקום ולדחוס את האוהל כמו הסיני שארז אותו במקור זה משהו שהחיים לפניו ואחריו לא אותו דבר...
שני האוהלים המשפחתיים שלנו:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1240184639.jpg
-
למה המחצלת מתחת לאוהל?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברזל בניין 8ממ מכופף לצורת U כשצד אחד ארוך יותר וחתוך בקצה לשפיץ.
אורך 23סמ בצד הארוך(אין מדע מאחורי זה, ככה יצא..), וצבוע באדום כדי שיהיה קל לראות בשטח.
עמיד לכל חלקי הארץ ואמצעי הדפיקה,
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fbb5f483fb.jpgוהיתרון של צורת ה-U היא שבנעיצה מלאה כששני חלקי ה-u בקרקע, גם בחול היא לא מסתובבת סביב עצמה ונשלפת.
אם מישהו צריך כאלה, שצריך רק להשחיז להם את הקצה, בפרטי.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
למה המחצלת מתחת לאוהל?
https://youtu.be/zRzsUVXXMyE
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה שאתם מציגים זה משחקים של ילדות ולא יתדות גיבורות.
יש לי האמת סט אחד גיבור ועבה אבל אלו של אסף נראים מעניינים במיוחד.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חתכת בזנטים בשביל אוהל?
החוכמה היא מה עושה עבודה בכמה שפחות נפח ומשקל.
יתד גיבור צריך פטיש גיבור..
יתד חכם צריך פטיש קטן.
-
התשובה על המחצלת צריכה יותר התייחסות.
הרצפה של האוהל אמורה להיות אטומה במים (אם יש רצון לשמור על אוהל יבש). ברגע שהוא מונח ישירות על אבנים הן חותכות את הרצפה או שוחקות אותה (במיוחד אם לא מקפידים על הכלל של לא להכנס עם נעליים).
המחצלת גם שומרת על האוהל, גם יוצרת "מרפסת" נקיה שמונעת הכנסת טינופת, וגם יוצרת עוד שכבת בידוד בין הרצפה לאוהל (טמפרטורה ואבנים לא נוחות).
ישמע קצת כמו פדנטיות מיותרת, אבל אני למדתי שציוד ששומרים עליו, שומר עלינו.
לראיה,
יש לי אוהל זול שקיבלתי מתנה לבר מצווה (עלה לפני כמעט שלושים שנה 150 ש"ח), שנשמר עד היום במצב של כמו חדש. הילדים שלי כבר זכו להשתמש בו.
אוהל אחר השאיר אותי ואת אשתי יבשים גם כשהמשטח בחוץ הפך לביצה בעומק של שלוש ארבע ס"מ מים (הרצפה של האוהל הזכירה בחלק מהמקומות מיטת מים, אבל המים נשארו בחוץ).
אז כמו שנמרוד אמר:
למה לא!
-
משובח
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
-
אנחנו גם עם מחצלת, מאותן סיבות.
ראיתי מישהו שפרס מתחת לאוהל את המזרון פלציב המשתלב כמו של משטח יוגה/חדרי ילדים.
זה מתפרק ל-12 משבצות בגודל 40x40 ונותן בידוד גם מקור וגם מאבנים.
-
מישהו מכיר את זה: https://www.outsiders.co.il/product/atlas-6-vent/
שוקלים לשדרג את ת האוהל הנוכחי שהבעיה העיקרית איתו זה שהוא לא עמיד לגשם
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני כבר כמה שנים טובות עם האוהל הזה כשיוצא עם המשפחה:
https://www.e-shetach.co.il/pl_produ...656~74~174.htm
שים לב שיש לו כיסוי גשם מלא ולא חצי, אטום שלא ניכנסת גם רוח.
-
אני מטייל שנים, ועם יד על הלב ,אני לא זוכר מתי יצאתי או היה לי חשק לצאת ללינת שטח בגשם !
בישראל יש בממוצע כ 14 עד 20 ימי גשם בשנה, ולכן מבחינתי לטיולים באקלים ישראלי צריך יותר אוורור מאשר כיסוי שאוטם את זרימת אוויר או כיסוי גשם.
יש לנו אוהל פשוט ל 5 אנשים עושה את העבודה ,יש לו כיסוי גשם ומעולם לא הרכבתי אותו, ההיפך חשוב לי שתהיה זרימת אוויר בלילה.
-
אחרי כעשרה לילות בתנאי מז"א שונים אני מרגיש בשל לסקירה
שם אוהל, מותג,
Turbo tent freestander 300
סוג אוהל - ביקתה
היכן נרכש - איש שטח. הגיע תוך יומיים מההזמנה. המחיר - אפשר לראות באתר.
גודל פיזי פתוח - 3 מטר על 3 מטר על 2 מטר גובה. כן, אני עומד בפנים.
גודל פיזי מקופל - ענק. זה שוקל 14 קילו עם כל האביזרים. האורך בערך מטר כך שגם בארגז של טנדר המשקולת הזו משמעותית ומחייבת תכנון מראש של ההעמסה. מי שמרים את האוהל לגגון - אולי זה לא האוהל בשבילו....
פיצ'רים כללים- דלת גדולה +3 חלונות גדולים אבל לא ענקיים (בערך מטר על מטר) עם רשת וסגירה מבחוץ. שני פתחי איוורור בגג. כיסוי גשם נפרד עם מרפסת קטנה.
הפתיחה מהירה לכאורה אבל בגלל הגודל חייבים להקפיד על סדר פעולות שמתחיל במתיחת הריצפה עם יתדות - אחרת מסתבכים. אנחנו פותחים את האוהל בדקה שתיים ומקפלים אותו ב3.5 עד 4 דקות.
זה אוהל-על באמת. במזג אויר מכל הסוגים הוא עומד יציב ומגן ממזג האויר. הכיסוי לא רק מגן מגשם וטל אלא גם יוצר חיץ תרמי שמגן מחום השמש, ויש לו חלק חשוב ביציבות והקשיחות של האוהל עם או בלי היתרים הנוספים.
אבל יש לזה מחיר. גם מחיר הרכישה שהוא גבוה אבסולוטית, וגם העובדה שהאוהל כבד ומסורבל לנשיאה. לא רק בסטנדרט של אוהלים לטיולים רגליים (ברור....) אלא גם לטיול רכוב - הוא חד משמעית לא טריוויאלי לניוד בכל רכב.
מצד שני הגודל והמאסיביות הם פינוק של ממש שהופך את כל האוהלים האחרים לקצת מצ'וקמקים. זה האוהל שבזכותו הג'ינג'ית חזרה לישון בשטח וזה חשוב. אנחנו ישנים עד 5 באוהל ויש מקום. גם כשאני פותח מיטת שדה.
חוץ מהאוהל קניתי יתדות מסיביות ושטיח לאוהל שמשמש גם לצל. זה חשוב כדי לשמור על הריצפה שלו.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
אני מטייל שנים, ועם יד על הלב ,אני לא זוכר מתי יצאתי או היה לי חשק לצאת ללינת שטח בגשם !
בישראל יש בממוצע כ 14 עד 20 ימי גשם בשנה, ולכן מבחינתי לטיולים באקלים ישראלי צריך יותר אוורור מאשר כיסוי שאוטם את זרימת אוויר או כיסוי גשם.
יש לנו אוהל פשוט ל 5 אנשים עושה את העבודה ,יש לו כיסוי גשם ומעולם לא הרכבתי אותו, ההיפך חשוב לי שתהיה זרימת אוויר בלילה.
כשאתה ישן לדוגמה בבורות לוץ כמו בטיול האחרון עם סיכוי לגשם/טפטוף/טל/קור או מה שלא יהיה זה הכרחי, בבוקר הכל היה רטוב מסביב... אנחנו נישארנו יבשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אחרי כעשרה לילות בתנאי מז"א שונים אני מרגיש בשל לסקירה
שם אוהל, מותג,
Turbo tent freestander 300
סוג אוהל - ביקתה
היכן נרכש - איש שטח. הגיע תוך יומיים מההזמנה. המחיר - אפשר לראות באתר.
גודל פיזי פתוח - 3 מטר על 3 מטר על 2 מטר גובה. כן, אני עומד בפנים.
גודל פיזי מקופל - ענק. זה שוקל 14 קילו עם כל האביזרים. האורך בערך מטר כך שגם בארגז של טנדר המשקולת הזו משמעותית ומחייבת תכנון מראש של ההעמסה. מי שמרים את האוהל לגגון - אולי זה לא האוהל בשבילו....
פיצ'רים כללים- דלת גדולה +3 חלונות גדולים אבל לא ענקיים (בערך מטר על מטר) עם רשת וסגירה מבחוץ. שני פתחי איוורור בגג. כיסוי גשם נפרד עם מרפסת קטנה.
הפתיחה מהירה לכאורה אבל בגלל הגודל חייבים להקפיד על סדר פעולות שמתחיל במתיחת הריצפה עם יתדות - אחרת מסתבכים. אנחנו פותחים את האוהל בדקה שתיים ומקפלים אותו ב3.5 עד 4 דקות.
זה אוהל-על באמת. במזג אויר מכל הסוגים הוא עומד יציב ומגן ממזג האויר. הכיסוי לא רק מגן מגשם וטל אלא גם יוצר חיץ תרמי שמגן מחום השמש, ויש לו חלק חשוב ביציבות והקשיחות של האוהל עם או בלי היתרים הנוספים.
אבל יש לזה מחיר. גם מחיר הרכישה שהוא גבוה אבסולוטית, וגם העובדה שהאוהל כבד ומסורבל לנשיאה. לא רק בסטנדרט של אוהלים לטיולים רגליים (ברור....) אלא גם לטיול רכוב - הוא חד משמעית לא טריוויאלי לניוד בכל רכב.
מצד שני הגודל והמאסיביות הם פינוק של ממש שהופך את כל האוהלים האחרים לקצת מצ'וקמקים. זה האוהל שבזכותו הג'ינג'ית חזרה לישון בשטח וזה חשוב. אנחנו ישנים עד 5 באוהל ויש מקום. גם כשאני פותח מיטת שדה.
חוץ מהאוהל קניתי יתדות מסיביות ושטיח לאוהל שמשמש גם לצל. זה חשוב כדי לשמור על הריצפה שלו.
אסף.
ללא ספק זה האוהל שהייתי קונה אם הוא היה קיים לפני כמה שנים....
זה השדרוג הבא :cool:
גם ככה התיק של ה go nature כבר התבלה וחצי קרוע... הינה מצאתי תירוץ לקניה :cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
סוף אוגוסט. יער אודם. זה טל? טפטוף? גשם? גשם! בסוף אוגוסט!
פסח. מערת קשת. האוהל פתוח וזה זמן לקפה. אבל מה זה מטפטף לתוך הפינג'ן? גשם? גשם! מאיפה הגיע הגשם הזה?
בקיצור..... מזג האוויר זה מה שקורה בזמן שאנחנו מקשיבים לתחזית.
אסף.
-
וסוכות שפעם בכמה שנים מפתיע בגשם בנגב בלי תחזית לגשם?
-
גם לנו אוהל של גו נייצר מאיש שטח.
לזוג. כולל כיסוי גשם. עמיד מאד !
למעשה אטום. מתעוררים בבוקר ויש גשם בתוך האוהל מאדי הנשימות בלילה ....
אבל גשם לא חדר לאוהל. וניסינו כמה פעמים.
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
קניתי כזה שבוע שעבר. אחרי לילה אחד בדרום אני מאד מרוצה אבל מזג האויר היה כל כך נוח שלא שמתי אפילו את מה שנקרא שם "כיסוי גשם" אז אין לי פרספקטיבה. האוהל גדול ומרווח, מאד קל להקמה אם אין רוח ואם יש רוח צריך מבוגר שני לעזור עם היתדות כי אוהל גדול = מפרש גדול.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
גשם גשם אני לא יוצא לטייל ( למעט ענייני שיטפונות ואז בלי המשפחה ישנים ברכב )
טל כבד או גשם קל כבר תפס אותי כמה פעמים ונשארנו יבשים בפנים,
מה שכן חייבים לייבש את האוהל לפני הקיפול אחרת זה יריח ויתמלא פטריות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גם אנחנו כבר 3 שנים עם הגו-נייצ׳ר הזה
5 נפשות. אוהל מצוין. מחזיק מעמד ברוחות והתעללות של ילדים.
מאוורר מאוד כשחם. אין חלונות. רק 2 דלתות נגדיות עם רשת וסגירה. מתאים מאד לשימוש של משפחה שאוהבת אוהל מאוורר.
עמיד בגשם (נבדק במבול בחניון נחל חימר. ה"אזטק" של חברים התמוטט שם מהגשם וגרם לביטול הטיול וחזרה הביתה באמצע הלילה).
קניתי אותו במבצע שהיה בחגים ב2016. גם דרך אישטח.
בעיני, האוהלים הענקיים שמאפשרים עמידה טובים ונכונים לקמפינג. פחות לטיולי מדבר שהם לינה בלבד.
בחורף, כשקר, אוהל קטן יותר אומר שמירת חום טובה יותר ו5 נפשות שנושמות באוהל ממש שומרות על טמפ' סבירה בתוך האוהל (נבדק בחניון בורות חוץ בינואר כשבחוץ 1.5 מעלות).
איתי
-
אז רק אני "נידפקתי" וקניתי לפני יותר מ 4 שנים במחיר מלא(לא דרך איש שטח)... 🤣
-
כבר שנים עם האוהל הזה:
http://www.sbrs.co.il/items/740082
(לא זוכר איפה קניתי אותו במקור)
אוהל השחלה פשוט, גדול וגבוה. אם אתם קונים אותו, קודם כל תחליפו את הגומי שעובר במוטות. המקורי לא יחזיק מעמד אפילו 3 טיולים. גם אל תבנו על האריזה שלו, החזיקה מעמד בדיוק טיול אחד.
האוהל עצמו, בלי אריזה, מגולגל סביב המוטות, תופס ממש מעט מקום יחסית לגדלו, עשה כבר עשרות טיולים במשך שנים רבות ורק בטיול האחרון שמתי לב לבלאי ברצפה. כשיקרע כנראה שאקנה עוד אחד, אותו הדבר בדיוק..
כבר כמה פעמים שקלתי להשתדרג, אבל בעצתו של עידן (ויאמר לזכותו, זה היה כשהייתי על סף רכישה של טורבו-טנט באחד מירידי האוהלים שלו) נשארתי עם הישן והטוב.
השיקול המנחה היה הידיעה וההכרה שאני עצלן ואין מצב שאתקע יתדות, וע"פ עידן האוהלים העמידים ביותר לרוחות בלי יתדות הם מה שכבר יש לי (בקישור למעלה) או גו-נייטשר פתיחה מהירה ל-6 אנשים (שאני פחות אוהב כי הוא משושה)
אז אני מניח שהבחירה שלי לא תהייה פופולרית כאן, ("מה, אתה עוד עם אוהל השחלה ??"), אבל כן. זו הבחירה שלי. יותר קל ומהיר לי להשחיל מאשר לתקוע יתדות, המשקל והנפח של האוהל הארוז מצחיקים יחסית לגודלו, במחנה יום פותחים את 2 הדלתות ומסובבים אותו לכיוון הנכון ומתקבלת אחלה מנהרת רוח, זה האוהל שמתאים לי.
-
שירשור האוהלים הגדול של ג'יפולוג
נדב יש היום אוהל השחלה שלא משחילים. יש קליפסים קלים לשימוש.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f03f60c655.jpg
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
-
אני מתחיל להבין שכמו כל נושא בג'יפאות (צידניות\מקררים, מיכלי מים\בקבוקים...) גם נושא האוהלים אינו חף מאסכולות והעדפות אישיות מבוססות רגשות ותחושות.
ואני מבין כנראה לאיזה אסכולה אני שייך בתחום האוהלים.....
יחד עם זאת אני חייב לציין שמטרת השרשור במקור הייתה להרחיב את היריעה של מגוון האוהלים המצומצם יחסית שנמכר בארץ ולפתוח לאנשים את האופק לגבי סוגים שונים ומותגים שונים של אוהלים מחו"ל מעבר למצאי המקומי. אמנם מאז נפתח השרשור אכן גדל מגוון המוצרים בארץ במידה מסויימת והמחירים מעט התמתנו בשלל מבצעים לתקופות אבל תמונת המצב בכללותה לא השתנתה והיא לתפישתי - שהשוק המקומי מלא מותגי מדבקה באיכות דרג ג' במחיר מופקע ואנחנו קהל הצרכנים פשוט התרגל לרמת המוצרים ולמחירים הגבוהים.
אני חוזר ואומר - אין בכלל מה להשוות בין איכות הגימור והחשיבה על הפרטים והנוחות של אוהלים אמריקאים\אירופאים אל מול כל אוהלי תחנות הדלק שנמכרים בארץ תחת מותגים שונים ומשונים במחירים לא סבירים.
ואחרי נאום התוכחה הזה, אני חוזר לפסקה הראשונה שכתבתי והולך לשתות מים ולשבת בצל בשקט....:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
קישור ?
מרוצה ממנו באופן כללי ?
קיים בגודל "6" ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
קישור ?
מרוצה ממנו באופן כללי ?
קיים בגודל "6" ?
מרוצה מאד !! ( כתבתי כמה הודעות מעל ) מאד אטום לגשם. כבר נוסה בהצלחה מספר פעמים.
נקנה מעידן ( איש שטח ) מהאתר שלו..יש מספר גדלים במגוון דיי רחב.
קניתי זוגי כי זה המצב של הטיולים בימים אלו.
זה הספציפי שלנו:
https://www.e-shetach.co.il/pl_product~87427~74~174.htm
נקנה בעונה הקודמת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
גו-נייטשר פתיחה מהירה ל-6 אנשים (שאני פחות אוהב כי הוא משושה)
.
שירת אותנו נאמנה מספר שנים.
אוהל טוב מאד.
בסופת רוח שהשכיבה אוהלים, היה היחיד שנשאר שלם הלי תמיכות.
הוחלף לפני שנה ב-GoNature 6 cabin.
גם מרוצה מאד, אם כי זה לא לזרוק על הרצפה כמו האיגלו, חובה עיגון פינות כדי למתוח ולייצב את המסגרת, כמו כל אוהלי ה-cabin.
ומצד שני השטח הפנימי יעיל בהרבה בגלל הצורה המלבנית.
שניהם נרכשו מאישטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מרוצה מאד !! ( כתבתי כמה הודעות מעל ) מאד אטום לגשם. כבר נוסה בהצלחה מספר פעמים.
נקנה מעידן ( איש שטח ) מהאתר שלו..יש מספר גדלים במגוון דיי רחב.
קניתי זוגי כי זה המצב של הטיולים בימים אלו.
זה הספציפי שלנו:
https://www.e-shetach.co.il/pl_product~87427~74~174.htm
נקנה בעונה הקודמת.
חיפשנו הרבה זמן אוהל אולטרלייט לטייל עם תרמיל ברגל (שביל ישראל),ולעשות עצירה של לילה בשטח.
היעד היה האוהל של MSR Hubba ,אבל חשבנו שלא נכון להשקיע ככ הרבה כסף בשביל זה.
חיפשתי והשוותי בהמון אתרים.
בסוף מצאנו יצרן סיני שמייצר למוצרים אחרים כ OEM. רכשתי את האוהל הנל, טרם הגיע.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c43cee4429.jpg