פתח קדמי הרבה פחות יעיל מפתח עליון במקרר שטח.
בכל פתיחה האויר הקר נשפך החוצה, להבדיל מפתיחה עליונה בה רק השכבה העליונה מתחממת בפתיחה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Printable View
פתח קדמי הרבה פחות יעיל מפתח עליון במקרר שטח.
בכל פתיחה האויר הקר נשפך החוצה, להבדיל מפתיחה עליונה בה רק השכבה העליונה מתחממת בפתיחה.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מניח שאתה צודק, אבל לי זה הכי נוח והכי מתאים מבחינת מיקום ופתיחה. גם היום אחרי שנתיים בערך לא הייתי מחליף אותו במקרר פתח עליון.
חשבתי אולי להוסיף לו מאוורר קטן פנימי ואז פיזור הקור יהיה מהיר ויעיל יותר.
הפעלתי את המקרר לפני...
הכנסתי קרחומים
ואז הכנסתי את הגלידות החזיק קפוא לגמרי עד למחרת בצהרים.
לגבי ה"שפיכה" של האוויר הקר החוצה,
אולי נכון בתאוריה,
לא מורגש בשטח,
במיוחד כשבגלל הנגישות, המקרר נפתח לדעתי הרבה יותר ממקרר שמועמסים מעליו עוד דברים מלמעלה, כל עצירה שולפים בקבוק שנמצא במדף העליון מחליפים בבקבוקים שעמדו מחוץ למקרר שיתקררו.
ועוד יתרון הוא במגירה התחתונה שנשלפת לגמרי לצורך העמסה או ניקוי.
זה שגוי לגמרי להעמיס על המקרר.
מקרר ברכב צריך מסגרת משלו שמאפשרת אוורור סביבו לעבודה אופטימלית בחילוף החום, ובתורה מאפשר מצד אחד העמסה על המסגרת, וגם שליפה עם מגירה והוצאה של דברים בלי לפרוק את הרכב.
זו לא תיאוריה.. זה פרקטיקה שהאויר הקר מתרוקן כשאתה פותח את הדלת.
התוצאה זה מקרר שעובד קשה יותר אחרי כל פתיחה.
99.999 אחוז ממקררי הרכב הם עם פתח עליון
99 אחוז ממקררי יאכטות המיפרש הם עם פתח עליון
כל זה כדי לחסוך אנרגיה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
לא מדויק לדעתי כמובן יכול להיות שאני טועה.., למרות שלא מתווכח עם זה שהאויר הקר יוצא מהר יותר כשפותחים דלת קדמית ושתצורת האמבטיה חוסכת באנרגיה - רוב השיקול הוא נוחות פתיחה ולא חסכון באנרגיה - ביאכטות, בקראוונים, בבית, רוב המוחלט של המקררים הם עם פתח קדמי. במפרשיות אולי תצורת האמבטיה יותר מתאימה להנחה על הרצפה בצורה יציבה והפתיחה יותר נוחה כשהדלת מלמעלה. כמו גם במקפיאים ביתיים נמוכים לדוגמה..
אפשר לבנות תצורה נוחה גם עם פתח עליון וגם עם פתח קדמי, כל אחד עם הדרך שנכונה עבורו לארגון כל אזור המטען. לי התאים יותר פתח קדמי כי זה אפשר לי להשאיר משטח העמסה פנוי מעל המקרר/מיכל גז/מיכל מים. עבורי התצורה הזו מוכיחה את עצמה ומאוד נוח לי גם לאורך זמן.
חסרון מובנה של מקרר כזה הוא שאין ולא יהיו בו אזורי קירור והקפאה נפרדים. אם זה חשוב אז ההחלטה ברורה לטובת פתח עליון.
אם כבר יש לך קו טוב לאחורי הרכב, אין בעיה לשתף, אם אין, תעביר קו.
לגבי הפתחים (עליון לעומת קידמי) - בתאוריה הכל נכון, בחיים יש שאלה של עדיפויות ופרקטיקה.
ככל שהמקרר יותר מלא, השאלה של האוויר הקר שנשפך החוצה יותר שולית (פחות אוויר חופשי).
לאוויר מסה כמעט שולית, ולכן גם אם צריך לקרר את האוויר, זה שולי.
שבניתי את המקרר שלי, התלבטתי בשאלה של פנים מאלומיניום או מפלסטיק, בסופו של יום החלטתי ללכת על אלומיניום והצמדתי את הגוף קירור לתיקרה של החלל הפנימי, בחלק הפנימי (המקרר שלי הוא מגירה, שנפתחת מלמעלה בחלק הקידמי), מתוך מחשבה שגוף האלומיניום יעזור לפזר את הקור בתוך המקרר.
המקרר בגודל 42-45 ליטר, ומאוד נמוך, כלומר המעטפת הפנימית יחסית גדולה (לנפח).
ועדיין, שאני מדליק את המקרר, והמקרר ריק, תוך 10 דקות המקרר מגיע ל 4 מעלות.
רוצה לומר - דלת וצורת מקרר צריכים להיות נגזרת של הארגון הפנימי של הרכב והשימוש ולא שיקולי אנרגיה.
ארגז פתוח, סוג של, כי בנסיעת שטח הוא מכוסה בברזנט.
יש קו מתח בריא מהמצבר לתיבת פיוזים בארגז, ושקע-תקע אנדרסן למקרר.
הכל מתואר כאן:
פרויקט: דיגום ארגז טנדר לטיולים
עדכונים , לאחר לבטים ועיכובים אתמול נקנה מקרר 45 של ez
http://www.ezgoing.co.il/product/מקר...5-ליטר-פרמיום/
המקרר בשלב זה קובע לספסל האחורי בעזרת "שמרלינג" עם ווים .
המקרר נראה בנוי היטב ועמיד , מדחס דנפוס, ניתן לשלוט בטמ"פ ע"י אפליקציה , הדלת נפתחת לשני הכיוונים, קיבלתי עם המקרר גם כיסוי טרמי ,ישנה אפשרות להפעילו על 12\24\220v עם שנאי מתאים כמובן.
המקרר נקנה מ-ez בעיקר ע"י אינטואיציה.
במשך כשלושה שבועות הייתי בקשר עם 2 הבעלים ,ערן וזיו, תמיד ענו בחיוך ומתוך רצון לעזור ובסבלנות מלאה לכל שאלה.
היום המקרר הופעל לראשונה (תוכדי כך עלו אצלי מספר שאלות שנענו ע"י ערן תוך מספר דקות בוואטצאפ) , תוך כעשר דקות עד רבע שעה (לא מדוד) הטמ"פ במקרר ירדה מ28 מעלות לכ- 16 מעלות, המקרר שקט מאוד מאוד.
אמינות - ימים יגידו.
שירות במידה ואזדקק ?
בהתייחס לשירות שקיבלתי עד עכשיו מניח שלא תיהיה בעיה ומקווה לשנים רבות של הנאה ושקט מהמקרר.
אין לי שום קשר לez והכרתי את זיו וערן רק בעקבות שרשור זה וחיפוש מקרר , שניהם אנשים חביבים ומסבירי פנים.
שבת שלום ואם יהיו התפתחויות או עדכונים אעדכן.
תתחדש
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
תתחדש!
שים לב בקיבוע למושב לא לחסום את פתחי האוורור.
תתחדש ותהנה ממנו.
דיון מאוד מעניין.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
היום פגשתי בחור שנוסע ברכב עם ממיר מתח ומקרר משרדי רגיל.
מדווח על אמינות טובה ושביעות רצון.
לא יודע, אני ממש לא הייתי נוהג בשקט עם 220v חי ברכב.
לא מסתדר לי בראש החיבור הזה.
ואולי אני מגזים\פרנואיד .
נוסע בשטח או בכביש?
אני מכיר טוב אחד כזה שמטייל הרבה בשטח...
מסתובב גם כאן בפורום
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
דורון
נוסע הרבה מאוד בכביש ובשבילים עם קצת בורות לא משהו אקסטרים.
פספתי אותך.
אני לא קונה את זה שמישהו נוסע בשטח אמיתי לטייל עם מקרר משרדי מאחורה. מקרר ביתי לא בנוי לקפיצות וטילטולים.
עדכון :
הייתה לי בעיה במקרר שהמתח במצברים היה יורד מתחת למתח ההגנה שאמור לספק המקרר ולא הייתי מצליח להניע לאחר יומיים שהרכב בחנייה.
ערן לקח את המקרר בכדי לתקן ונתן לי מקרר חלופי.
לאחר התיקון הבעיה נמשכה ,
ערן החליף לי את המקרר לחדש בלי להתווכח בכלל.
מבחינתי זה שירות מעל ומעבר בדיוק כמו שצריך להיות ואני שמח שקניתי את המקרר מ-ez
גילוי נאות : אין לי קשר לספק (ערן) מלבד יחסי ספק - לקוח.
תודה ערן על השירות המעולה.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
+1 לערן, גם לי הייתה בעיה עם מקרר שקניתי, הוא לא ניסה להתחמק והחליף בחדש.
אחלה שירות, מומלץ.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מחמם את הלב שנרשמת לפורום במיוחד כדי להביא לנו את האינפורמציה הזאת. ואפילו בשם שלא מסגיר בכלל.
בהחלט שם משתמש מתאים.
עד הבוקר כבר לא יבינו מה אנחנו רוצים מה גובה של המשתמש החדש... בטח יתברר שהוא משהו אחר ג'יפים מוביל בישראל או משהו דומה.
נשלח מהנייד
זה לא רק שם משתמש, אם תסתכלו בפרטים של המשתמש, הוא רשום בגלוי כמשתמש של העסק (מבלי להכנס לכללי השימוש המסחרי של ג׳יפולוג).
הניסוח של ההודעה אכן פתטי ושקוף, ארים טלפון מחר למאיר להבין מה זה השטויות האלו ...
מה שכן, הם באמת חבר'ה ממש נחמדים ואכן יש להם שירות מצויין [emoji846]