וכושר נקמה ואפס פחד מהמוות ואו הקרבה של מי מבני המשפחה בדוגמה שהבאת.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
אני אאתגר ואשאל אם מדובר בפרובוקציה בקלות או באגדה / שמועה או שמדובר בבעיה אמיתית שדורשת פתרון - האם אי פעם נגנב באמת מאג מעל טנק בשטח אימונים בזמן אימון?
אסף.
אני במסגרת שירות המילואים שלי פוגש עשרות\מאות מועמדים לשירות בצהל (מלשבים) שעוברים בשלבי המיון השונים
למרות שאני רוצה להלל את דור הזקנים (אני ושכמותי) הנוער שמתגייס היום הם גרסה משופרת שלנו
הם ערכיים - הרבה יותר עושים שנת שירות והרבה חילוניים שמתנדבים ועושים שנת שירות - פעם היה נחלתם של הדתיים
הם חכמים - כמות אדירה של יחידות בגרות בציונים מעולים
הם בכושר - קרוס פיט וריצה וכדורסל ושחייה והכנה לכושר קרבי
הם מודעים לעצמם - חושבים על העתיד ועל ההווה (לא סתומים כמוני - נתגייס וזהו - מי חשב על מה אעשה שאגדל)
הם באים - מגיעים לגיבושים, עושים כמה מיונים לכמה יחידות, אנשים שהתקבלו לסייבר מנסים ללכת למטכל ו13 וסיירות
בקיצור - אל תהיו עצובים, כמו כל דור, גם הדור שיחליף אותנו יהיה בסדר ויסבול את הקיטורים שלנו בסבלנות
אני לא פוגש מלשבים. אני פוגש אותם כמוצר מוגמר אחרי או בסוף מסלול.
הם באמת גרסה הרבה יותר טובה מאתנו.
בתור אזרח זה טוב.
בתור חיילים בשגרה זה מצויין כי הם מאתגרים את המפקדים שלהם, דבר המחייב אותם לעשות דברים כי צריך ולא "סתם".
הבעיה היא שכשצריך שיעשו דברים שמבחינתם אין בהם הגיון (כמו למשל במלחמה) מתחילות בעיות.
בגלל זה גם צה"ל בעימותים לא פועל לפי מה שנכון צבאית אלא לפי חישוב של חללים.
אגב, מה שמניע אותם זה הגשמה עצמית כזאת או אחרת ולאו דווקא ציונות ואתוס. אני לא חושב שבתקופות אחרות זה היה שונה, רק שאף אחד פעם לא העיז להודות בזה.
כמו שהיום אף ישראלי לא רוצה לעבוד בחקלאות כי זה לא מוביל לשום מקום, כך יותר ויותר בני נוער מבינים שקרבי לא יקדם אותם כמו יחידת מיחשוב או תחומים אחרים שיש להם ביקוש אח"כ.
ואגב 2,
שנת שירות היתה מאז ומתמיד עניין גם של חילונים.
חברה, יש גם דברים באמצע בין לא לעשות כלום ובין להיות השופט והתליין בשטח ולהוציא להורג כל בדואי שמשוטט בשטח אש.
זה יתחיל בבדואי על הטרקטורון שאכן מחפש מה לקחת ויסתיים בג'יפאי שבא לטייל.
ועל בונקרים של תחמושת, נשקיות ומשטחי טנקים ותומתים צריך לשמור וזו אכן בעיה שהצבא נופל בה שוב ושוב.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
לפני כמה שנים התפרסם מקרה שניסו לשדוד בכוח שני טרקטורונים מקבוצת מטיילים. זה מקרה אחד שאני יודע עליו בוודאות.
ב-2010 שוטטו לנו עם טרקטורונים בתוך מאהל באיזור נחל לבן. לא לקחו כלום כי לא היה מה לקחת - כי אנחנו אספנו את כל הדברים שלנו לפני שהלכנו לישון וחמישה כלי הרכב חנו בצורת כוכב כשהם קשורים זה לזה בשרשרת מסיבית וארוכה.... אנחנו הלכנו לישון בשעה מאוד מאוחרת ובבוקר כל המאהל היה מלא בעקבות צמיגי טרקטורונים. למה הם הגיעו? לשתות קפה?...
העדויות של חיילי המילואים מהסרטון כנראה לא מספיקות. הם בטח המציאו את הכל. מעלילים על הבדואים רודפי השלום ושומרי החוק.
לגבי דרך הפעולה של חייל מול מפגע.
קל לדבר כאן גבוהה גבוהה. אבל בפועל אנחנו היום במצב שיש חיילים שחושבים עשר פעמים לפני שהם דורכים נשק. מהסיבות הידועות.
בין מסתובבים במאהל ללא שמירה ומחפשים (וגם מוצאים. מי שזוכר את הראלי של נועם בצאלים לפני כמה שנים) מה לגנוב, לבין גונבים מאג מהטנק למול עיני החיילים המרחק כל כל גדול ולא בכלל באותו קנה מידה.
יש טכניקה רטורית של אקסטרפולציה- יש המכנים זאת גוזמה - אם אנחנו יודעים שמקרההאחד קרה ומקרה שני חמור יותר קרה אז אנחנו כבר מדברים על זה שמקרה שלישי חנור עוד יותר קרה קורה או יקרה. אבל זה לא נכון ולא עובד. כלומר בעולם הפייסבוק שמועות הוואטסאפ והטוקבקים זה כן עובד. כאן אני מקווה שלא.
אסף.
למה ללכת עד הדרום?
גם בעמק אני מכיר מקרה שבוא הורידו מבוגר מאוד מטרקטורונו והשאירו אתו בשדות לב העמק במקום לא שומם.
שפת אמם לא היתה עברית ,רוסית או אנגלית...
אני לא רואה הבדל משמעותי בין גניבות חקלאיות לגניבות נשק ותחמושת לבין גניבות רכב או הברחות ממצרים.
המניעים גם בגניבות הנשק הם כלכליים ולא חבלניים.
גניבות על ידי כנופיות שזה המקצוע שלהם בחיים יש מצפון ועד דרום.
העסק מתעצם כי המדינה לא משקיעה בזה את המאמץ העצום הנדרש ואז גופים הנפגעים צריכים להשקיע מאמץ עצום. גם הצבא אבל לא רק.
תשמע מנמרוד מערד מה עושים נגד גניבות רכב.
תשים לב לארגון השומר החדש וכו׳
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
הסתובבו עם טרקטורון בתוך מאהל ואף אחד לא התעורר?! בחיים לא הייתי שיכור עד כדי כך. וכולכם ביחד... Must have been some night
אפשרות אולי יותר סבירה - שסימני הטרקטורונים היו שם לפני שהגעתם בחושך, ורק בבוקר שמתם לב.
איזו מהאפשרויות יותר הזויה?
אבל למה להרוס סיפור טוב. ברלי, תמשיך.
דרור,
בשנה האחרונה ישנתי מספר פעמים במרחב רמת חובב בואכה נחל סכר וצאלים.
בכל הפעמים ראו שאנחנו שם, עברו קרוב לתהות מי אנחנו.
פעם אפילו ביקשו סיוע עם קומפרסור כי בתחנה של רמת חובב מישהו תלש את הצינו אוירר..
לפי כחודש שוטטתי במרחב ביר-הדאג-בשור-אשלים, רכב בודד עם הבן, כולל חניון לילה.
אז נסע אחרינו טרקטורון, ובא לחניון לתהות מי אנחנו, ״חשבתי שזה רכב של המשטרה מרחוק״..
וזהו, שלום-שלום הדדי וזהו.
כל הציוד היה פרוש בלילה בלי לקפל כלום למעט בלון גז שהוכנס מתחת לרכב כדי שיהיה פחות בולט.
והרכבים לא קשורים לשום דבר.
לא נגעו בכלום.
שנים שאני ישן בנגב בלי לקפל כלום בלילה.
מה שאני בא להגיד זה שלדעתי בהתייחס למטיילים הפניקה מוגזמת מאד.
זה גל שמועתי שמלבה את עצמו.
צריך להפריד מגניבת נשק צבאי כי זה משהו אחר לגמרי, אתה כמטייל לא ממש מעניין אותם.
גנבים תמיד היו ותמיד יהיו.
אז מקרה בודד לא מעיד עדיין על תופעה.
ושים לב בכתבה, מי שנכנס לכל הבסיסים והחניונים לא נראה כמו בדואי אלא חייל צהל לבוש מדים עם מראה מהצד היותר בהיר של הסקאלה, עם ידע פנימי איך להתנהג במחנה ובחניון שריון, כי הוא היה חייל בעבר!
אז אם לבוא בטענות זה צריך להיות פנימה, לאלו שחותרים מבפנים ומנצלים נגישות וידע.
אפשר תמצית של הלינקים?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ניר, אל תנסה לבלבל אותם עם עובדות. בסוף הם יאשימו אותך בהפצת פייק-ניוז ובזריעת בהלה או סתם בשתייה לשוכרה.
מבלי להתייחס לנושא עצמו, אני חושב שהשירשור הזה מזיק לאתר גיפולוג ומתפלא שלא ננקטו צעדים מתאימים על ידי מנהלי האתר.
שתהיה שנה טובה עם הרבה טיולים ומעט תקלות.
בועז הדיון הוא לא על שוד רכב או שוד בנקים או על זונות באלנבי. הוא על גניבת נשק ויש מי שטען שהמקרה הנכון לדון בו הוא גניבה של מאג מהטנק מול עיני החיילים. זה לדעתי לא קרה וביקשתי לדעת אם כן קרה.
אסף.
גניבת מאג היא רק לדוגמה.
מאג אכן נגנב ממתקן אדם.
ואם זו לקיחת משקפת, מחסנית או ארגז פמצרים או כל ציוד אחר מיחידה בשטח בידיעה שההוראות אוסרות על החיילים להשתמש בנשקם כדי למנוע את הגניבה - זה כן בסדר?
בסרטון חיילי מילואים מדברים על לקיחת ציוד מול עיני החיילים שמנועים מלהשתמש בנשקם כדי לפעול כנגד הגנבים. גם אתה טוען שהם משקרים?
על ההוא שעמד על הדיונה עם טנדר מגנום ללא לוחיות רישוי מול בסיס צאלים וטיווח בסלולרי בזמן אמת עבור יורי הטילים מעזה בזמן מבצע עמוד-ענן את הפגיעות הישירות שלהם בבסיס שעלו בחיי קצין - ואיך צבא הדמיקולו ראה וידע וכמובן לא עשה כלום
אני לא טוען לרגע שביר-הדאג קדושים, ושאין גניבות נשק ופשיעה מצידם וקרוביהם,רחוק מכך.
(שים בצד רגע את התיאור האפוקליפטי של פרשי האופל שעם רדת הערב יוצאים מהדיונות .).
אני חושב שאתה מערבב עובדות עם דיעות שמועות והערכות ומחבר קווים בין נקודות שחלקן לא קשורות אחת לשניה.
כמו ההשלכה על מטיילים.
כשהחלטתם לנעול את כל הרכבים אחד לשני בשטח, ולהחביא את כל הציוד (אם כבר למה לא שומר?..), ועד הבוקר לא נגעו בכלום, אז שכנעת את עצמך שזה מה ששמר עליך, ויכול להיות גם שפשוט לא באו בכלל.
הניסיון האישי שלי בנגב כמטייל מכוון לאופציה השנייה.
אין שום הוראה גורפת לא לפעול ולא להגיב מול גנב שגונב צל״מ לעיני החיילים ואם מפקד נותן כזו הוראה - להפקיר ציוד לחימה - הבעיה היא במפקד הספציפי וזה ברמת המפקד הזוטר.
לגבי האירוע בעמוד ענן ובלי להיכנס לפרטים - אתה מציג דברים בצורה שונה ממה שקרה.
כיוון שהיה מרדף בשטח.
אבל פייק ניוז זה לא רק המצאת עובדות אלא גם הצגתן באופן שונה מהמציאות.
אסף.
מיצינו, לא?
זה קצר, שווה לצפות.
רואים שם בדואים שגונבים שלדת סופה שמשמשת תפאורה בבלדיה בצאלים.
תודה לאל שחיילי צה"ל נדרשים להפעיל שיקול דעת לפני שהם יורים בכנופיה מאורגנת שבאה לגנוב שלדות רכב משטחי אימונים של הצבא.
כי לפעמים חברי הכנופיה, איך כתב בועז? עלולים להתגלות ככאלו שכן דוברים עברית, אנגלית, ואפילו קצת יידיש מבית אמא :rolleyes:
תראה, אמנם הויכוח ביננו הוא בין אחד שיודע לסתם סמל (ראשון!) בדימוס אבל אני חושב ממש הפוך ממך. לא ״תודה לאל ״ אלא חבל שלא יורים ולא משנה באיזה שפה הם מדברים. צריך מסר חד משמעי.
לטעמי הבלתי מלומדת, תגובה אלימה ונחושה מצד הריבון תסמן את גבולות הגזרה וההרתאה פעם אחת ולהרבה זמן. תגרום להם לעבור לחפש מטרות אחרות להיטפל אליהם.
כמובן בתנאי שבית המשפט לא יקלקל כהרגלו ויעניק להם פיצויים רחבים.
אבל באמת מיצינו.
למה מיצינו? כי לא נוח לך?
ידידי - אכן יש תהום כנראה בין הדעות שלנו. אני אומר דבר פשוט - אני אחראי.
אם מינו אותי לשמור על טנק, אני אחראי שלא יגנבו את המא"ג. ואם גנבו את המא"ג זה כי הפקרתי אותו, או נרדמתי, או הסתכלתי לכיוון הלא נכון. זה לא קשה - עובדה שחיילי צה"ל עושים את זה היטב, ב99.9% מהזמן. וכשהמא"ג המטפורי נגנב, זה בגלל שמישהו נרדם בשמירה - מטפורית או אמיתית. לפעמים זה השומר עצמו, לפעמים המפקד שלו, לפעמים מישהו מעל שטעה בארגון לוח השמירות או שהתרשל בתחזוקה של הגדר ההיקפית של המחנה שהוא המפקד שלו.
בטח שיש מקרים בזיוניים. ולפעמים מה שנגנב זה לא מא"ג אלא התותחן שנרדם בתוך הטנק. בזיון אדיר. האחראי הישיר (כתבתי אחראי, לא אשם) לצערנו שילם בחייו עוד באותו המעמד.
המישהו האחראי זה לא "המדינה" או "הצבא" - זה אנשים. זה אני, אתה, הבן של דרור עוד מעט, השכנים שלנו והחברים שלנו לטיולים - חלקם קצינים בכירים, חלקם טוראים ששומרים. אם כל אחד ואחד יקח אחריות מוסרית מלאה על מעשיו ומחדליו, וידאג למה שבגבול הגזרה שלו - זה השינוי הערכי שחסר במדינה.
לצערך אין ביננו פער למעט אולי התפיסה ההגנתית אם לגונן על כל ג׳ריקן בנפרד או להיות יותר מליטנט ומרתיע כלפי כל גנב באשר הוא משיג גבול...
אפשר לטחון את זה עוד שבועיים.
אני פשוט תמהה על העזוז שקפץ עליך להשתתף בדיון שניסית להחרים רק לפני יום יומיים
לא ניסיתי להחרים. רק הזהרתי, וזה עבד.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נסיון יפה לבדיקת כח ההרתעה.
אבל אל תתלהב ותסיק מסקנות שגויות, זה כנראה עובד רק בין חברים [emoji23]
אהה. עכשיו התגובה היא לעניין.
טען ולא תותחן אבל זה לא משנה
אתה חושב שאותו אירוע בזיוני הוא סימפטום שמעיד על בעיה כוללת או אירוע נקודתי שרק בגלל מזל רע נגמר כפי שנגמר?...
אני סבור שלהאשים את המזל הרע זו התחמקות מאחריות ומהצורך לתת תשובות. מזל טוב או רע יש רק במפעל הפיס. פשלות בצבא מתרחשות בגלל טעויות של אנשים ולא לחינם השריון תמיד היה חיל ''מרובע'' כי הטנקים לא סלחניים למקצועיות לקויה וכל פשלה וכל זלזול בכללים הנוקשים מתורגמים מיד לפגיעה פיזית או לאבדן חיי אדם.
לדעתי מקרה שליט הוא מייצג נטו של חיילות ירודה, של חוסר מקצועיות מוחלט ושל זלזול בוטה של המ''מ וצוותו בכללים הכי בסיסיים של הפעלת טנק במארב ארטישוק שכל איש צוות הכי צעיר בפלוגת טנקים מבצעית אמור לדעת בעל פה - אבל בהחלט יש מצב שהזלזול בכללים הללו הפך לנורמה ממאירה באותה גיזרה או באותה יחידה ואולי רק באותו מוצב או ''סתם'' רק באותו צוות, מי יודע - שגם זה מספיק גרוע. כי קרה מה שקרה וטילטל את כל המדינה כהוגן.
אם ראיתי חניון לילה בתרגיל האחרון שהדבר הראשון שקפץ לי לעיניים זה שאף אחד לא שמר בו - אז אולי דברים קצת השתנו בצבא הזה (ולא לטובה) מאז שאני ואתה שירתנו בו?...
אתה סבור שאין שום קשר בין כל הבזיונות האלה לבין הנורמה הפסולה (לדעתי) של קודקודים שנוסעים לישון באכסניה ממוזגת כשהחיילים שלהם זרוקים בשטח בתנאי שדה לא כל כך נוחים (בלשון המעטה)?
האשמת הש''ג היא מקסימום טיפול בסימפטום. לא בבעיה. כי הסירחון תמיד מתחיל מלמעלה ורק אח''כ מחלחל כלפי מטה. אבל מה? אני לא ברזלן. רק רס''ל במיל'. מה אני מבין בכלל.