לא. זה רק הם שמצלמים לסרטון הזה רק מהגרים לומדים נהיגה.... זה במקרה?
Printable View
לא. זה רק הם שמצלמים לסרטון הזה רק מהגרים לומדים נהיגה.... זה במקרה?
תשמעו... פורמלי = רשמי.
רשמי זה אומר מטעם רשות כלשהי. מטעם המדינה.
אני פוגש בשטח מטיילים שעברו הדרכות וזה נהדר. אני ממליץ לכל מי שנכנס לתחביב שלנו לעבור הדרכת נהיגה בשטח. רק אל תקראו לה הדרכה פורמלית.
פגשתי בוגרי הכשרות של מדריך ידוע בשנים האחרונות שעושה הרבה יחסי ציבור לעצמו (לא אף אחד שהוזכר כאן בדיון וגם לא אף אחד מה'וותיקים') שבטוח מי שעובר אצלו קורס, ומדביק את המדבקה שלו על הג'יפ, חושב שעבר הדרכה פורמלית. אבל בתכלס הבנאדם מלמד בכמה ימי הדרכה קצת תיאוריות שקרא באינטרנט, קצת הנפצות מהיתר נהיגה צבאי וקצת המצאות משל עצמו. אם יהיה מכרז ללימודי נהיגת שטח פורמליים הוא בוודאות גדולה יזכה כי ההצעה שלו תהיה זולה. ואז ישלחו אותי ואת דרור שמעולם לא עברנו הכשרה פורמלית, ללמוד אצלו.
אז היזהרו במה שאתם מבקשים. אתם עוד עלולים לקבל את זה (בפרצוף).
אסף.
פורמלי או רשמי זה עניין יחסי. סה"כ, הנקודה החשובה היא - האם אתה פתוח לקבל עצות וללמוד מטעויות של אחרים או ללמוד ממישהו שמוציא יד מהחלון בזמן שהוא מתפס את ורדית.
חשוב לדעת ממי לקבל ביקורת. התעודה לא אומרת כלום.
אבנר, כמו שכתב אסף, פורמאלי זה מטעם הרשויות.
אוי ואבוי לנו ולתחביב שלנו, אם הרשויות ידחפו את הידיים הדביקות שלהם גם לכאן ויחייבו הכשרות פורמאליות.
אני חושב שכולנו מבינים את היתרונות בהדרכה פרטית מקצועית מאנשים מנוסים שעוסקים בנהיגת שטח, אבל זה חייב להישאר כבחירה ולשיקול דעתו של הנהג.
תעודה/מדבקה זה יופי של מזכרת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הנה זה מתחיל
אמנם באסון בערבה לא מעורבים ג'יפים, אבל אחרי 10 הרוגים בבת אחת, המערבולת תסחוף כבר את כולם. תתכוננו.
היו גם רכבי שטח שנסחפו אתמול. אנשים עשו שטויות. אני מניח שהתמונות יגיעו לרשת במוקדם או במאוחר.
אני לא יכול לשפוט אותם וגם לא רוצה לדון בכל מקרה לגופו כל עוד אני לא יודע את כל הפרטים עד הסוף, לפחות הם ידעו מה לעשות מול שטפון פתאומי ולא נפגעו. אבל גם הנזק לרכוש היה מיותר לחלוטין וחלקו של המזל היה גדול. גדול מדי.
לדעתי,
אם אתה מוביל אנשים בתשלום או כחלק ממסגרת שאינה חברית, מן הראוי שתהיה לך הסמכה רשמית.
דרור,
לפי האמור, המכינות ״בין הכיסאות״ ולא מפוקחות ע״י אף אחד, והנה תוצר של זה בצורה הכי כואבת.
טיול של משרד החינוך נדרש ללא מעט אישורים והסמכות, ובצדק.
למה שהם יהיו שונים?
הסיבה מול העיניים בצורה הכי ברורה שיש, או שגם זו רגולציית יתר לשיטתך?
לא אמרתי כלום בעד או נגד.
עד כה המכינות עשו מה שרצו. זה כנראה נגמר.
הצבעתי על העובדה שעכשיו מתחיל מחול השדים. מחפשים ש"ג להפיל עליו אחריות.
זה יבוא בצורה של תגובת יתר של המערכת כלפי כל מי שעיסוקו בשטח.
להבנתכם הסמכה רשמית היתה מונעת מהאנשים הקובעים במכינה לקיים את הטיול כמתוכנן?...
גם נהג האוטובוס האדיוט שניסה לחצות את השיטפון ליד דימונה כש-50 איש יושבים מאחוריו, היה מוסמך רשמית.
עובדה - יש לו רשיון נהיגה לאוטובוס. זה מנע ממנו להיות דביל?... ורק מזל מנע אסון הרבה יותר חמור מזה שבנחל צפית...
האם חתיכת נייר שחתומה על ידי פקידון, היא אסמכתא לאחריות אישית?... לשיקול דעת?... למחשבה תחילה?...
לכן כתבתי "הנה זה מתחיל". עוד כסת"ח.
ואחרי שיהיו הסמכות רשמיות ובכל זאת יקרו אסונות (והם יקרו, כי בני אדם לוקחים סיכונים. ואי אפשר להחליף את העם), מעניין מי יהיה הש"ג הבא.
הסמכה רשמית לא מחליפה תרבות ומשמעת.
מסכים, וחשוב לא פחות. עדיין הסמכה רשמית, שגם עולה כסף מהווה פילטר ראשוני. איך אותה הסמכה נראית, זה כבר נושא לדיון.
מכיוון שאינני מתפרנס מהדרכות שטח (עדיין (-; ), קל לי להקיא את זה על המקלדת.
דרור,
מי כמוך יודע שעופר (4x4) ויואב (שבילים) בוחרים את המדריכים שלהם בפינצטה (אחרים מכיר פחות).
סיום קורס כזה או אחר, לא מבטיח לבוגר הקורס כלום (חוץ מחוויה). כבעלים, הם מחליטים את מי להעסיק.
לגבי הסמכה פורמאלית, דעתי כדעתך.
נייר שערכו מוטל בספק, אבל יעלה לבטח כמה מאות שקלים בשנה. מי ירוויח וכמה, זה כבר דיון אחר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מבין שזה היה סקר בקרב נהגיי כירכרות בריטיות.
אם ניתן להגיע לתוצאות עדכניות אז שווה לפרסם בקב' גראנד צירוקי כדאי לאזן :-)
רבין
הסקר פורסם בקרב כל קהילות הג'יפאים שהסכימו לשתף פעולה. היו כאלו שהרגישו מאויימים, פחדו לאשר את פרסום הסקר בקרב החברים בפורום וכדומה.
החשיפה הייתה בעיקר כאן, בדפי הפייסבוק הרלוונטים, בקרב כל המותגים במובילים למעט סובארו (הסיבות פורטו לעייל).
אני חושב שתוצאות המדגם לא משקרות, הן משקפות את המצב בשטח כפי שהוא, הן מבחינת כלי הרכב, הרגלי הנהגים ומודעות לנושאים שונים.
תכלס, הרבה יותר קל לחשוף שאין צורך להיחשף, היות והסקר אנונימי, התוצאות אולי לא יורדות טוב בגרון אבל זה הטעם האמיתי.
אני אפרסם בקרוב עדכון, סקרן לראות אם יש שינוי במגמות או חיזוק של המסקנות.
נכון לבוקר זה ה 16-09-2018, הגענו ל 400 עונים !!!
אני אעדכן את תוצאות הסקר לקראת סוכות.
אתם מוזמנים להמשיך לשתף קישור לכתבה בקרב קהילות חדשות או קהילות שנרתעו להשתתף עד כה.
גמר חתימה טובה וחורף קר לכולם,
אבנר
קרוב לשנה מאז פרסום הסקר לראשונה, אני חושב שכדאי וראוי לעדכן את המשתתפים בסקר בתגובות ומסקנות חדשות.
קודם כל, הסקר עדין זמין למענה (קישור). נכון לכתיבת שורות אלו (ינואר 2019) השתתפו בסקר מעל 400 משתתפים. זה לא נתון שיכול לגרום למינה צמח לשחרר נפיחה אבל זה בהחלט נתון מרשים, במיוחד לאור העובדה שמדובר במסע של 35 שאלות קשות ללא תמורה או טובות הנאה.
אז מהן המסקנות החדשות?
סקס - המין המסוקס עם הפטרת ברגליים והשערות באוזניים עדין שולט בשטח. כאמור, בעת פרסום הסקר לראשונה, נשים רבות התלוננו על הומור ירוד, יחס מזלזל ותוצאות שאינן מחבורות למציאות (העגומה). תוצאות המשוב היום מחזקות את המסקנה המקורית הטוענת כי נשים מתקשות להתמצא במרחב (הרכב) וכי העדר שותף לשיחה סתמית וארוכה מקשה על הריכוז בנהיגת השטח.
קובץ מצורף 122641
תחביבים – נצפתה עליה קלה של אחוז בודד במספר המשתתפים הנהנים מריצה בבגדים צמודים. כאשר מחברים נתון זה לממצא המוזכר קודם, ניתן להסיק כי העדר המין הנשי ומאידך האינטימיות המתפתחת בשטח בקרב הנהגים מאלצת אותם לחשב מסלול מחדש.
קובץ מצורף 122642
מקום עבודה – מעל 56% מהמשתתפים נאלצים לקצר את טיול הסופ"ש כדי לחזור לאור הפלורסננט וסביבת עבודה מרובת מטרוסקסואליים ופוקצ'ות הקוראות לעצמן "משאבי אנוש".
קובץ מצורף 122643
המותג המוביל בשטח – טויוטה מתחזקת, ג'יפ היה ונשאר מאחור ולנדרובר עדין מוביל ביתרון ברור.
קובץ מצורף 122644
הייליפט – מספר הנהגים המקבעים את ההייליפט בתוך הרכב עלה ומספר המקרים בהם הוא ממוקם מחוץ לרכב ירד. ניתן להסיק מכך שהמודעות לנושא הבטיחות והעיגון עלתה בעקבות פרסום הסקר הראשון.
קובץ מצורף 122645
אם אתן עדין לא מרוצות מכל סיבה שלא תהיה, כנסו עכשיו והצביעו או שתפו.