-
תגובה: שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
דורון,
אני חושש שפיקששת את הנקודה של אופי השימוש.
בשביל לדעת כמה המקרר צורך, מספיקה בדיקה של שעה, אבל זו לא הנקודה.
מה הטמפ' הסביבתית של המקרר (בתוך הרכב)? אולי יש בעיה בפינוי אויר?
כמה פעמים פותחים את המקרר? כמה מחליפים מוצרים (הוצאה של בקבוק קר והכנסה של חם)? כמה מוציאים ומחזירים (נגיד קופסת גבינה)?
אופי המוצרים? כמה המקרר עמוס?
כל השאלות האלו יתנו שוני עצום! בביצועים.
דרך אגב, אחת הסיבות שאתה מדווח מס' מאוד אופטימים ואני הקפאתי את הפרוייקט, זה בדיוק בגלל השוני בצורות המדידה.
לדעתי, במבחן התוצאה, באיכות חיים שאני מנסה לשמור בטיול, מכמות תאורה ועד לשימוש מסיבי במקרר (שאני מוציא בקבוק שתיה, כמעט תמיד אני מכניס בקבוק חליפי חם, ולא אני לא מקפיא סטיקים ) , ההספק החשמלי, האמיתי, שאני צורך הוא הרבה יותר גבוהה.
זה כבר מצריך פרוייקט של למעלה מאלף ש"ח, למעלה ממטר מרובע פאנל....
מאחר ואותי תצורת מחנה, לא מעניינת (מקסימום פעם בשנה) יותר זול ופשוט, ולהניע את הרכב מדי פעם (וגם אם יהיה לי בלאי מואץ יותר למצברים, יש לי אלף ש"ח ספר).
-
שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
אני חושש שפיקששת את הנקודה של אופי השימוש
בשביל לדעת כמה המקרר צורך, מספיקה בדיקה של שעה, .
לא פקששתי, אני מכוון לבדיקת דימוי מתאר שימוש ואתה מדבר על בדיקת צריכה תיאורטית של שעת שימוש ולהשליך ממנה הלאה.
זה לא רלוונטי לדימוי מתאר מורכב.
כדי לבדוק צריכה באופי שימוש מסוים צריך לבדוק את כל מתאר השימוש, כמו שהצעתי וכמו שהרחבת בהמשך.
בגלל זה, שימוש בבית בסופש נגיד, בו יהיה שימוש באופי הצפוי (אחסנה של מוצרים ושימוש בהם), ייתן מושג הרבה יותר טוב לדרישות.
גם זה יהיה רק מושג להתחיל ממנו, כי לא כל טיול בדיוק כמו אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מה הטמפ' הסביבתית של המקרר (בתוך הרכב)? אולי יש בעיה בפינוי אויר?
כמה פעמים פותחים את המקרר? כמה מחליפים מוצרים (הוצאה של בקבוק קר והכנסה של חם)? כמה מוציאים ומחזירים (נגיד קופסת גבינה)?
אופי המוצרים? כמה המקרר עמוס?
כל השאלות האלו יתנו שוני עצום! בביצועים.
.
מבחינתי הנעה היא מטרד ובעיה בפנים עצמה.
לא רוצה רעש מנוע מטרטר בחניון, באנו בשביל השקט.
ההנעה עצמה של מנוע דיזל גוזלת הרבה מהמצבר, ובתורה תצריך עוד זמן עבודת מנוע כדי לחזור לנקודה ממנה התחלנו בכלל עוד לפני הצרחכה של המקרר והתאורה.
אחרי כמה וכמה טיולים ומחנות עם פאנל, של יומיים ושלושה, מיפוי הצרכנים והדרישות לדעתי הרבה יותר פשוט ממה שאתה מתאר.
מול נבואות זעם, זה עובד.
-
אני נוטה להסכים בנוגע למטרד הנוצר כתוצאה מהנעת הרכב.
15 דקות לרוב לא מספיקות.
אני לא יכול להסתובב בזמן שהאישה לבד בחניון.
הרעש ממש מטריד, אדי הדיזל לא נעימים.
-
אין ולא תהייה לזה תשובה מוחלטת או אפילו ברורה - אז קחו פאנלים, בקר ומודדים למיניהם, תתקינו התראה קולית לירידת מתח המצבר וסעו לטייל ולהתנסות... מקסימום תתניעו עם בוסטר או כבלים מג'יפ אחר
אם תראו (כל אחד לעצמו) שהתרומה של התאים לא מספיקה באופן עקבי אז תתאימו את המערכת לצרכים ע"י הוספת כוח ייצור או ע"י צמצום הצריכה (פחות פתיחות מקרר, הוספת בידוד וכיו"ב).
יאללה, מספיק עם החפירות, צאו לטייל ולהתנחל :)
-
מנסיוני בתחום הקרוואנים, שם יש שטח קולטים גדול בהרבה ומצברי פריקה עמוקה גדולים -
בשורה התחתונה, אין לנו מספיק שטח לקולטים, ולא נסתובב עם מצברי פריקה עמוקה רק בשביל המקרר. אז באופן מעשי, אם המקרר קר בלילה (נניח 4 מעלות) ניתן לכבות את המקרר כשהולכים לישון, עד הבוקר הוא יעלה לסביב 10 מעלות.
בבוקר תתמוך במערכת החשמל, מערכת סולארית של כ 150w נקוב, מערכת כזו תתן כ 7ah בשעות האור ותכסה פחות או יותר על הצריכה בלילה הקודם ועל הפעלת המקרר. הפריקה בשעות הערב לא תוסיף בריאות למצברים, זה נכון, אבל במצברים איכותיים זה יפגע בצורה זניחה. מי ישמע כמה אנחנו יוצאים לשלושה לילות במדבר.
-
5 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
מנסיוני בתחום הקרוואנים, שם יש שטח קולטים גדול בהרבה ומצברי פריקה עמוקה גדולים -
בשורה התחתונה, אין לנו מספיק שטח לקולטים, ולא נסתובב עם מצברי פריקה עמוקה רק בשביל המקרר. אז באופן מעשי, אם המקרר קר בלילה (נניח 4 מעלות) ניתן לכבות את המקרר כשהולכים לישון, עד הבוקר הוא יעלה לסביב 10 מעלות. .
היינו בסיפור הזה, אז למה לא צידנית?
ואם אני רוצה ארטיק לילדים בצהריים של היום השני?
כל היתרון של המקרר הוא טמפרטורה רציפה קבועה.
אני דוגל בגישה שהציוד צריך לשרת אותי ולא אני אותו, כלומר, המקרר צריך להידלק בתחילת הטיול, בבית, ולהכבות בחנייה בבית.
לא רוצה להתעסק עם כיבוי והדלקה שלו בדרך, ולא בחנייה.
אם אתה צריך להתחיל לחשוב על מאזן האנרגיה שלך ולכבות מקרר בלילה, המערכת שלך בתכנון חוסר.
אם זה קמפינג ולא רק עצירה ללילה, אז אני מכניס לשרשרת את הפאנל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
הפריקה בשעות הערב לא תוסיף בריאות למצברים, זה נכון, אבל במצברים איכותיים זה יפגע בצורה זניחה. מי ישמע כמה אנחנו יוצאים לשלושה לילות במדבר.
זו השנה החמישית שלי עם המקרר ועם המצברים, ושנה שנייה עם משחקי הפאנלים.
בתהליך הוצאתי כסף על דברים שלא סיפקו או התוצאה הרצויה אבל הניבו תובנות "דרך הרגליים".
בעצת יותר מחבר אחד- אני עם מצבר רגיל ולא מצבר פריקה עמוקה כמצבר צרכנים.
STARTUP 70א"ש של ורטא, בעקבות המלצה של חבר שמוכר כאלו, ואמר שיש לו מעט מאד החזרות או תקלות עם המוצר הספציפי.
למעט תקלת תפעול ברורה שלי (הפעלה רציפה של המקרר ללא טעינה מעל 20 שעות), שהרגה את המצבר, מחליפו מציג נתוני הישרדות מרשימים.
אופי שימוש של הפעלה רציפה בלילה עם המקרר בטיול כפעם בחודש, ו-3-5 פעמים בשנה עם חניות ארוכות של יומיים+ בנקודה אחת ללא הנעת הרכב, עם פאנל 60W מחובר במשך היום.
המצבר על הרכב כשנתיים, ומחזיק בין הטיולים בחנייה בבית מתח 12.6-7V בין הטיולים, כלומר אופי השימוש שלי כנראה לא הזיק לו ברמה שניתן לראות.
הערכה שלי כרגע כוללת 3 פאנלים 20W (סה"כ 60W) מהיצרן שהועלה כאן בשרשור, משורשרים יחד לבקר טעינה.
הפאנל נותן 2.3-2.4אמפ' באמצע היום, כשהמקרר עובד ויש צריכה מירבית.
אם אני בחניון, אני מחבר אותו מראש בלילה, מכווןן מזרחה וכבר מהזריחה הוא מתחיל לעבוד, ובמשך היום עושה תיקון-2 לכוונון יעיל מול השמש.
החוט מספיק ארוך כדי למקם אותו בשמש גם אם הרכב בצל.
כל זה טוב ויפה מול אופי השימוש שתיארתי.
אבנר, אם הייתי בונה מחדש, הייתי עולה קצת בהספק ובונה ערכה של שני 40WX2 או אפילו 3X40W אם אתה בונה מתקפל משולש כמו שבניתי.
זו הערכה שלי כרגע:
קובץ מצורף 119426
קובץ מצורף 119427
מבט מאחור: (כן אבנר, זו רגל של חצובה ישנה..
קובץ מצורף 119428
בקר ממוקם קבוע בחלק האחורי של הפאנל, עם חיבור מהיר לחוט מוכן שמתחבר לשקע אנדרסן ישיר למצבר.
קובץ מצורף 119429
מצב מקופל.
קובץ מצורף 119430
תיק אחסנה שכולל גם כבל עם תנינים אם צריך לחבר למצבר חיצוני או חבר, וכבל עם חיבור לבית מצית.
-
-
-
דורון,
לינק
מחירים
כמה אמפר אתה מוציא מהסט הזה בממוצע על פני יום שימוש ( ובכמה וולט אחרי הבקר)?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
מה דעתכם לארגן מיני מפגש סולארי ביום שישי 18.5?
אין כמו מראה עינים, מנגל ובירה אנגלית טובה.
אני מציע את יער האילנות צמוד לקרית השרון.
בוזי הציע להרצות לנו בתמורה לנתח קצבים משובח.
-
מתבקש מפגש מדברי, עדיף מבחינתי בשבת (או שישבת). אם כבר במרכז אז עדיף במקום שקט יחסית, יש חירב׳ה נחמדה ליד ראש העין ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דורון,
לינק
מחירים
כמה אמפר אתה מוציא מהסט הזה בממוצע על פני יום שימוש ( ובכמה וולט אחרי הבקר)?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לא מתעלם, נגיע לזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
מה דעתכם לארגן מיני מפגש סולארי ביום שישי 18.5?
.
זה לא סופש של שבועות?
אני מתכנן טיול, זה סופש ארוך שישי עד ראשון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושב שעבור מקרר, צריך להניח לפחות 35-40AH, תוסיף תאורה - (20-30W למשך 4-6 שעות) בסביבות 10AH נוספים.
בקיצור - 40-50AH ליממה.
אני מתקן את ההערכות שלי -
ניצלתי את טיולי השיטפונות של הסופ"ש האחרון לעשות קצת מדידות.
(כל הנתונים מתייחסים למקרר שלי, שהוא DIY ובידוד דק יחסית).
בזמן עבודה של המדחס, המקרר צורך בסביבות 3.5A.
מקרר חצי מלא, אחרי יום טיול (כלומר כל התכולה והמקרר כבר קרים), צורך במשך הלילה, בממוצע, כ 1.5AH לשעה.
מקרר בתיפעול מלא, פתיחות, סגירות, הכנסה של בקבוקים חדשים (במקום שתיה שהוצאה),בממוצע ~2.5AH לשעה.
נקודה חשובה - אם אתם מתכננים לצאת מהבית, לנסוע 4-5 שעות ולעצור, מאוד חשוב להדליק את המקרר בבית, לילה לפני הטיול, ולתת לו להתקרר טוב.
אני לא בדקתי תצורת מחנה (אלא טיול), אז אני עובד עם משטר מילוי מעט שונה - מהרגע שאני עוצר, אני לא מכניס בקבוקי שתיה חדשים למקרר. אני משלים את החסר, רק למחרת לפני תנועה בבוקר. בזמן נסיעה אני מכניס בקבוקים "חמים" בלי חשבון.
במקרה כזה, כל מה שמעניין אותי זה הצריכה מעצירה (לחניית לילה) לתנועה (למחרת בבוקר)- בהנחה שעוצרים ב 17:00 ומשחקים עם המקרר עד 22:00 ואז לא נוגעים עד למחרת ב 08:00, זה סדר גודל של עד( 30AH (5*2.5+10*1.5!
במקרה של מחנה, בהנחה שמקפיאים הרבה בקבוקים, שומרים בצידינית, ומה שנכנס חדש למקרר זה מעט וגם זה די קר, ובהנחה שמקפידים על משטר שימוש (להמעיט בפתיחות), לדעתי, החישוב הכי אופטימיסטי צריך להיות 2AH לשעת פעילות (בערך 16 שעות) ו 1.5AH לשעת לילה (בערך 8 שעות). סה"כ כ 44AH (רק למקרר). לזה צריך להוסיף תאורה, וטעינות (טלפונים וכו').
בקיצור, למחנה צריך כ 60AH ליממה.
דרך אגב, דורון ונדב,
דורון כותב פאנל של 60W ונדב מדבר על פאנלים של 120W ?
לדעתי, שניכם עם פאנלים די דומים (בגודל ובסוג), אתם יכולים בבקשה למדוד כמה סמ"ר השטח האפקטיבי (מסגרת סביב השטח נטו של התאים) שלכם (שנוכל להשוות).
-
אצלי 3 פאנלים בערך נקוב של 40W, מידה בערך 40 על 60 ס"מ כל אחד.
-
-
תודה,
טעות שלי, דורון עם חצי שטח ולכן גם מדבר על 60W לעומת ה 120W של נדב.
המספרים האלו מסתדרים עם הכלל של 50-60סמ"ר לכל W מוצהר.
עכשיו המספרים מתחילים להסתדר (דורון מדבר על 2.3A אחה"צ ונדב על מקסימום 70W =>5.8A).
-
אין בעיה לרכוש אונליין את הפאנלים הללו? לא היו בעיות שחרור ?
-
שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
אין בעיה לרכוש אונליין את הפאנלים הללו? לא היו בעיות שחרור ?
שום דבר.
קניתי ב-3 הזמנות שונות.
העניין היחידי הוא גודל החבילה שלא נכנס בתיבת דואר..
-
אין בעייה, הפאנלים שלי עלו קצת פחות מ- $75 ליחידה ומשלוח חינם, שלחתי אותם אחד-אחד בהפרשים של כמה ימים ולא היתה שום בעייה, הגיעו ארוזים ומוגנים היטב.
-
נדב, דורון,
אתם יכולים לתת פרטים על הבקר שאתם משתמשים \ ממליצים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב, דורון,
אתם יכולים לתת פרטים על הבקר שאתם משתמשים \ ממליצים.
שמתי קישור.
יש דגם ל-עד 20 אמפר ויש לעד10 אמפר.
יש הבדל של אמפר שלם בהעברה למצבר לטובת הדגם של עד 10אמפר.
ניסיתי זולים יותר, אבל זה עובד טוב יותר, ורואים בזמן אמת כמה עובר דרכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון מדבר על 2.3A אחה"צ .
2.3-2.4 בשמש חזקה כשהמקרר עובד, כלומר כל הדרישה של המקרר.
היה גם קצת יותר יותר כשחיברתי לבדיקה גם מקרר וגם טלפון להטענה (יש 2 יציאות USB בבקר, וגם 2 יציאות 12V לצרכנים מתאימים).
אחה"צ אחרי 4 בערך, בקיץ, יורד לכ-2, ולפני השקיעה גם ל-1.
-
פעם הבאה תדליק אורות לכמה שניות ותמדוד.
זה יתן לך מושג כמה הפאנל יכול לספק ( ולא רק מה את צריך באותו רגע)
-
דורון,
לדעתי הבקר שלך הוא PWM ולא PMP (תחפש טוב ביוטיוב, יש סירטון שמוכיח את זה).
בשעות הטובות של היום, זה כנראה לא הבדל גדול, אבל ככל שהמערכת זזה מהנקודה האופטימלית, ההבדל גדול יותר (יכול להיות שההבדלים שראית בין ה 20A ל 10A נובעים בכלל מהתנאים של הבדיקה).
הכי פשוט זה לבדוק את המתח כניסה ויציאה של הבקר (תחת עומס). אם הם זהים, זה PWM ולא PMP.
(אם המתח זהה, כדי לחזור על הניסוי בתנאים טיפה שונים ע"מ להיות בטוח שזה לא PMP)
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
לדעתי הבקר שלך הוא PWM ולא PMP (תחפש טוב ביוטיוב, יש סירטון שמוכיח את זה).
בשעות הטובות של היום, זה כנראה לא הבדל גדול, אבל ככל שהמערכת זזה מהנקודה האופטימלית, ההבדל גדול יותר (יכול להיות שההבדלים שראית בין ה 20A ל 10A נובעים בכלל מהתנאים של הבדיקה).
ראיתי סרטון ביוטיוב בו נבדק ונאמר שזה אכן בקר PWM.
יש הרבה שרלטנות ברשת והצגת בקרים שאינם mppt ככאלו.
ההבדל בתפוקה נמדד מול אותו הפאנל באותה נקודת זמן, ניתקתי וחיברתי מבפעמים לוודא, אז השיטה לא זו שגרמה להבדל.
חבר עם בקר 20A חווה תופעה דומה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הכי פשוט זה לבדוק את המתח כניסה ויציאה של הבקר (תחת עומס). אם הם זהים, זה PWM ולא PMP.
(אם המתח זהה, כדי לחזור על הניסוי בתנאים טיפה שונים ע"מ להיות בטוח שזה לא PMP)
כניסה מצד הפאנל?
לא יכול להיות זהה כי המתח משתנה עם כמות האור והזוית.
יכול להיות בשיא גם 21v בכניסה לבקר, ויותר נפוץ באזור 18-19v.
ביציאה למצבר יש בהתאם לעומס.
במצב טעינה מול דרישה זה באזור 13.8v.
במצב ציפה זה בסביבות 13v~.
-
נדב , כן MPPT (טעות שלי).
דורון,
אני חושש שאתה טועה בפרשנות (ולכן גם אמרתי שתדליק אורות כדי להגדיל את הצריכה בזמן הבדיקה).
יום שמש אידאלי, בהנחה שהצרכנים, צורכים יותר ממה שהפאנל מסוגל לספק, מה את המצפה שיהיו המתחי כניסה ויציאה של הבקר?
בד"כ (ובטוח שיש כל מני חריגים וכל מני בקרים מוזרים) זה יתנהג כך-
בקר MPPT, יוציא את המתח המדוייק שהוא אמור להוציא, אבל המתח כניסה (כמו שכתבת) יהיה גבוהה יותר (בד"כ, בסביבות ה 18V).
מאחר והפאנל, ללא עומס, מוציא מתח מעל 20V, והמתח הולך ויורד ככל שצורכים יותר זרם, הבקר MPPT, ימשוך כמות זרם כזו, שההספק (מתח כפול הזרם), יהיה מכסימלי (ובפאנלים האלו, זה כאמור בסביבות ה 18V).
לעומת זאת, בקר PMW יתנהג אחרת, הוא ימשוך את המקסימום זרם שהוא יכול, כל עוד המתח יציאה של הפאנל (כניסה לבקר) לא נופל מתחת למתח שהוא צריך להוציא לצרכנים. ולכן, ברגע שאתה מעמיס את הפאנל למכסימום שלו, מתח הכניסה והיציאה של הבקר ישתוו.
אם אתה לא מעמיס את הפאנל למקסימום, אז מתח הכניסה והיציאה של הבקר אכן יהיו שונים. המתח יציאה יהיה מה שהבקר מתוכנת, והמתח כניסה לבקר (יציאה מהפאנל), יהיה תלוי בפאנל, המתח יקבע לפי הזרם שיצרוך הבקר מהפאנל.
-
זיו,
טועה במה?
פרטתי את המדידות בפועל, אלו המספרים.
אתה יכול לפרש את משמעות התוצאות, אבל לא הבנתי מה הטעות.
אותו בקר נמכר כ-mppt, pwm
כדי להגדיל את הצריכה חיברתי גם מקרר וגם טלפון וגם טאבלט, נראה שאם אני מגרד בשלב הזה את ה-3אמפ מלמטה אני צריך להיות מאד מרוצה בשביל פאנל עם הספק מוצהר של 3.3.