תתחדש ותהנה!
תמונה או שתיים לא יזיקו...
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
Printable View
תתחדש ותהנה!
תמונה או שתיים לא יזיקו...
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
קודם כל ההבדל העיקרי הוא ברמת הזיווד של הרכב, שנת ייצור, מודל ומצבו הפיזי.
שנת 97 נכנס כבר לקטגוריה של ״רכב מיושן״ כלומר, 2 טסטים בשנה (שנת 2000 בחסד עוד שנתיים גם שם)
יש 2 מודלים, GLS / GLX , הX מגיע עם 2 כריות אויר לעומת 1 בגרסה הבסיסית ולוח מכוונים ברומטר וזויות. למרות שממרום גיל הרכב לא נראה לי שאנשים שמים לב בשכלול המחיר הרבה פעמים.
יש גם הבדלים בין הקצר לארוך והביקוש להם. הארוך לרוב יותר מבוקש ומחירו גבוה יותר (לא ציינת מה אתה מחפש).
מהו מצבו המכאני של הרכב? הוחלף מנוע בעבר? אם כך סיכוי סביר שגם שאר המערכות בדרך לכשל (טורבו, גיר ועוד), כמה ק״מ עבר הרכב והאם הוא נראה טוב מבחינה פנימית וחיצונית בהתאם לפז״מ הזה?
ובסופו של דבר זיווד ותוספות של הרכב. הגבהות, צמיגים, כננת, מיגונים, גגונים ומערכות מולטימדיה שונות מקפיצים ויכולים להכפיל את מחיר הרכב.
והכי חשוב זה כמה אתה יודע להתמקח וכמה לחוץ אתה לקנות והמוכר למכור.
אני יכול להעיד על עצמי שאני לא מתמקח דגול, לחוץ לקנות והמוכר קיבל רגליים קרות במכירה ועיכב אותי כמה ימים...
ברגע שראיתי כלי שמור מאוד, החלטתי שאני מוכן לשים אפילו כמה שקלים נוספים על קרן הצבי כדי לקבל שקט נפשי.
מהבחינה הזאת, לא לקחתי את הרכב למכון או מוסך, אם לשם אתה מכוון בשאלתך. רכב כזה ישן ייכשל כמעט בכל פרמטר בדיקה ולא תקבל הרבה מידע שימושי.
בדקתי בעצמי את המכלולים.
מכסה מנוע פתוח, המנוע לא היה שטוף ומנוגב וזה כבר מעלה את רמת האמינות של המוכר מבחינתי. חפשנזילות מראש המנוע ובאיזור הטורבו. תסתכל אם הרדיאטור עם ריתוך כלשהו.
המנוע רץ נקי בלי רעשים ורעידות מיותרות, לא מתחמם בעמידה גם אחרי 10 דקות וגם אחרי נסיעה.
לאחר מכן, מתלכלכים קצת וזוחלים מתחת לרכב. אין סימן לנזילות בין הגיר למנוע או חופשים בדרייבשאפט ובסרנים, המיגונים אפילו נראו נקיים ממכות חמורות, אם תצליח עם הפנס של הטלפון לראות את קצוות השלדה אז תראה שאין סימני מתיחה.
הצמיגים והמצבר הוחלפו באחרונה וזה כבר רווח של 3 אלף שקל.
הרכב מתוקתק מבפנים, אין קרעים בריפודים, הפלסטיקהה מושלמת ולא רועדת, וכל מערכת החשמל (חלונות, כפתורים שונים, נעילה מרכזית) מתפקדת.
לחפש סימני חלודה, במסגרות החלונות והדלתות, בסאן רוף (!) בכיפופי פח שהוחזרו למקום, אם יש כאלו.
יורדים לשביל עפר ומשלבים את כל מצבי הגיר והטרנספר כדי לראות שהלוקרים והדיפרנציאלים ננעלים, עושים סיבוב במעגל לכל כיוון כדי לשמוע ולחפש נקישות במערכת ההיגוי והסרנים. חופשים בהגה זה תמרור אזהרה.
לרכב הזה יש מזגן מפוצל, לבדוק שגם הקדימה וגם האחורה עובד פיקס ומקרר.
קפוץ על איזה באמפר ב30 קמ״ש ותראה אם הרכב ממשיך להתנדנד או נבלם אחרי טלטול אחד גג 2. קח בחשבון שאין אפילו ABS ויש מרחק בלימה וסיבוב של סמי טריילר.
תתחדש
http://www.jeepolog.com/forums/showt...97%D7%99%D7%9C
על איזה סאן רוף (!) אתה מדבר? לרכב הזה אין לוקרים - יש משלבת צריה... אקטואטור.
לוקרים אוטומטיים, לא ידניים = אקטואטור. מה נועל את הצירייה? זה לוקר...
ובדגם שקניתי יש סאנרוף...
להלן:
קובץ מצורף 120106
לרכב יש בוכנות גז במכסה מנוע? נראה מוכר. בחיי שבתמונה ששמת מקודם אין סאן רוף גם הג'נטים שונים... כתבת שזה מהבעלים הקודם.
זה גם לא לוקרים - זה היחידה אחת. שמשלבת ומנתקת את ציריה ימין. שמאל מחוברת תמיד.
לא, אין בוכנות... ציר רגיל.
היד הקודמת התעסק בעיקר בקוסמטיקה של הרכב.. שם מערכת מולטימדיה עם מגבר ורמקולים היקפיים, מצלמות רוורס, גגון וכד׳.
היה אצלו 3-4 חודשים ומחפש לחזור למודל מודרני (היה לו דיסקו3 לפני, כנראה התרגל לנוחות). לא אתפלא אם הוא שמר את התמונות מהיד שלפניו.
לא נראה לי שבזוית הצילום מהתמונה שלו אפשר לראות אם יש סאנרוף... הוא יבריק.
תודה על המידע בנוגע לנעילת הצירייה, לא מכיר את המערכת לעומק. בכל זאת, בלוח המכוונים יש דיאגרמה מהבהבת של מערכת הנעילות. שווה לראות שהמערכת ננעלת בזמן ונסיעה קצרה והגיונית כשמשלבים 4x4
תוכל ללמוד עליה יותר בקישור ששמתי. בהצלחה. מקבלים הרבה תמורה במעט כסף.
גם את זה יש שם, גם כתבה גם ווידאו.
בדשבורד יש לזכרוני 4-5 T10 שזה התאורה ההיקפית. כל השאר זה T5 (ואין טעם ממש להמיר ללדים)
בפנל מזגן יש שני T5
תתחדש וסע בדרכים משובשות
בין המפלצות משנות התשעים/תחילת שנות ה-2000 לטעמי זו הבחירה הכי מאוזנת (גם לי יש אחד כזה).
Sent from my iPhone using Tapatalk