-
תגובה: שימוש במקרר משרדי עם ממיר מתח בג'יפ
כבעלים טרי יחסית של מקרר קניתי מקרר של mobicool 38 ליטר ב2100 שח עד הבית. אז נכון שברור לי שאשתמש בו אולי 20 יום בשנה. מצד שני בנעילה האחורית שלי שעלתה הרבה יותר מכפול אני משתמש אולי שעה בשנה.
אני באמת סגפן אבל מאז המקרר החשק לטייל באמת עלה. רק כי אין יותר את המיץ צידנית המבחיל.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
כבעלים טרי יחסית של מקרר קניתי מקרר של mobicool 38 ליטר ב2100 שח עד הבית. אז נכון שברור לי שאשתמש בו אולי 20 יום בשנה. מצד שני בנעילה האחורית שלי שעלתה הרבה יותר מכפול אני משתמש אולי שעה בשנה.
אני באמת סגפן אבל מאז המקרר החשק לטייל באמת עלה. רק כי אין יותר את המיץ צידנית המבחיל.
לא הייתי יכול להגיד את זה טוב יותר.
אבל רק עוד הערה קטנה, שבת אחת שהתכוונתם לטייל, תשארו בבית ותעשו משהו אחר \ תטפלו ברכב, רק החיסכון הזה, יש לכם חצי מההפרש.
בחרתם תחביב לא זול, אז לא מתבכיינים על סכום כזה, מה עוד, שזה ברוב המקרים לכל החיים.
-
אני נוסע בסמוראי פתוח עם מקרר מגירה שנרכש משומש 30 וקצת ליטר...לפני יותר משנתיים. החליף צידנית 66ליטר משהו משהו אקסטרים...
מאז לא חושב ולא מבזבז דקה על הכנות לטיול בלקרר/להקפיא בקבוקים או אפילו להכניס את המצרכים קרים.. אני תמיד חוזר עם מצרכים מטיול, שום דבר לא נזרק.
לא מוצרי חלב ובשר. לא מבזבז זמן או כסף על מיסטר אייס..
אני יכול לנמק שאצלי אפילו הרווחתי שטח אחסון על גבי המקרר שלא היה אפשרי על הצידנית בזכות התצורה של המגירה גם הכל נגיש.
שדרוג מס 1 שעשיתי לטיולים.. ארוכים כקצרים.. וקצת לא מסתדר לקרוא מפונק למי שנוסע בסמוראי פתוח למדבר.
עכשיו חושב על הפינוק הבא... חימום מים למקלחת (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
golyat
לא מתווכח על מקרר או צידנית לרגע. זאת תגובה שרלוונטית אך ורק למי שלא חפץ במקרר.
טיפ לגבי המיץ צידניות:
הקירור אצלי נעשה ע"י קרחומים (גדולים) ובקבוקי מים קפואים (מלאים שלושת-רבעי כמובן).
מעולם לא היה לי מיץ צידנית, ואת הבקבוקים הקפואים גם שותים ביום השני/שלישי.
מי שמתעקש על קרח (למילוי חוזר בטיול ארוך) יכול לפזר אותו בקופסאות lock&lock גדולות ואז גם כשהוא מפשיר הוא לא נוזל לשום מקום (והנה לכם קרחום מתחדש, שגם מספק מי שתיה קרים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אני נוסע בסמוראי פתוח
שדרוג מס 1 שעשיתי לטיולים.. ארוכים כקצרים.. וקצת לא מסתדר לקרוא מפונק למי שנוסע בסמוראי פתוח למדבר.
עכשיו חושב על הפינוק הבא... חימום מים למקלחת (:
תעדכן אותנו כשתגיע לפינוק הזה
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
2 קבצים מצורפים
ברור שאעדכן.. אדאג גם לכתבה מסודרת.
אין לי ספק שמי שאין לו מקרר... יתרץ ויצדיק כמה שזה מיותר.. ואפשר בלי ופינוק וכו' וכו'... גם אני הייתי שם.
אבל בתכלס יש את הטיולים שלפני ויש את הטיולים של אחרי... וכל הזמן אתה אומר לעצמך איך לא עשיתי את זה קודם.
והנה לסקפטיים.. לפני מקרר ואחרי מקרר:
קובץ מצורף 120966
קובץ מצורף 120967
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
ברור שאעדכן.. אדאג גם לכתבה מסודרת.
אין לי ספק שמי שאין לו מקרר... יתרץ ויצדיק כמה שזה מיותר.. ואפשר בלי ופינוק וכו' וכו'... גם אני הייתי שם.
אבל בתכלס יש את הטיולים שלפני ויש את הטיולים של אחרי... וכל הזמן אתה אומר לעצמך איך לא עשיתי את זה קודם.
והנה לסקפטיים.. לפני מקרר ואחרי מקרר:
קובץ מצורף 120966
קובץ מצורף 120967
כל פעם שאני מסתכל על הרמת דיגום של האוטו שלך, אני נדהם.
שאפו !
הכירה לא מפחידה אותך? פעם דלפה לי כזו באוטו והעפתי אותה.
-
תודה רבה!
לא חושש האמת מאחר ובסיום השימוש אני מקפיד להפוך את הבלון גז... מעולם לא דלפה לי.
זו סכנת נפשות להשאיר בלון מחובר.
-
אם אתה כבר מקפיד לנתק את הבלון, אז למה לאחסן אותו בתוך הרכב (עד כמה שיש פה משמעות "לתוך האוטו")?
אני הכנתי גומיה (מפנימית של רכב), בתוך הגלג הרזרבי (מתחת לכיסוי), לוקח לי שניה להסליק שם בלון גז או דלק.
-
כי אני לא דואג.
-
חצי מהתגובות פה לא רלוונטיות לדיון.
מקרר לשטח בעד או נגד לא זאת השאלה. תניחו שכל מי שמשתתף בדיון הוא בעד. עכשיו יש שתי אופציות: אופציה א' של הנובורישים המפונקים... שהיא קניה של מקרר יעודי לרכב באלפי שקלים... ואופציה ב' של התפרנים והחסכנים שהיא שימוש במקרר משרדי בשילוב עם ממיר מתח.
בשביל לטשטש את היתרון המובהק הכספי באפשרות השניה, להלן אופציה ב', התחילו להציג כאן כל מיני חלופות מאוד זולות יחסית למקררים לרכב. אבל משום מה כאשר שואלים אתכם בשרשורים דומים, בעלי המקררים היעודיים לרכב, מה הייתם ממליצים, תמיד ממליצים על המקררים הממותגים של הביוקר...בשרשור הזה כבר מצניעים אותם הרבה יותר כדי לא להבליט יותר את היתרון הכספי. ככה זה נראה לי...
קבוצה נוספת טוענת שבלאוו הכי, אנחנו מוציאים הון תועפות על התחביב הזה, אז מה זה עוד אלפי שקלים למדורה...וואלה, הדיון הזה לא רלוונטי כל כך לגבי אלה כנראה...אני לא יודע מה לגבי הרוב, אבל אני ממש שומר על תקציב הדוק בכל מה שקשור לתחביב הזה, ואני משער שההפרש בהוצאות שלי על התחביב, ביחס להוצאות על רכב, כל רכב, של האדם הממוצע, הוא קרוב לאפס...וכל הוצאה, שיפור או פינוק על הרכב נעשה במשורה...והרבה מחשבה איך לבצע את זה טוב! ובעלות הנמוכה ביותר האפשרית.
עבור אלא שהתקציב על התחביב הוא פתוח וגמיש, הדיון הזה מיותר. וכל טיעון שלכם נגד הוא מראש לא ממש רציני, כי אתם לא ממש שם. או ממש לא שם..
יש עוד קבוצה של אנשים, ממש לא מפונקים, ועם תקציב מוגבל, שבשלב מסויים די מאוחר באבולציה שלהם כג'יפאים, בחרו הפעם לתעדף ולהשקיע את מיטב כספם, ורכשו סופסוף את המקרר הנחשק...מזל טוב! תתחדשו ותהנו!
אבל למצער...גם בשבילכם הדיון הזה הוא כבר לא ממש רלוונטי, נכון? הרי אתם לא תמכרו עכשיו את המקרר ותעברו לאופציה ב'.
אז למי הדיון הזה בעצם כן רלוונטי??
ובכן, הדיון הזה רלוונטי רק עבור אלא שעונים על ההגדרה הנ"ל:
1.אין להם מקרר יעודי לרכב נכון לעכשיו!
2. מבינים והגיעו לשלב שהם כן מעוניינים לשדרג את עצמם במקרר לרכב.
3. בעלי תקציב מוגבל ביותר...(תפרנים בקיצור..)
4. לא מתביישים בסעיף 3...
אני עושה את הסלקציה הזו בעצם כדי להפוך את הדיון הזה למועיל למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'!
וחברים, אני לא יודע אם שמתם לב אבל בכל השרשור הזה אין פה ממש מידע מועיל לגבי היישום של אופציה ב', כי לא ממש נתתם לה צ'אנס!! אז מה בעצם הועלתם למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'? כלום!
אין כאן המלצות על ממירים, על מוליכים על סוגי חיבורים על תצורת ההתקנה ועוד ועוד ועוד...
זה מרגיש כאילו אלא שכן היו מעוניינים באופציה ב', מפחדים להיכנס לדיון שמא יחשבו כנחותים, כאנדרדוג, וכ...חסכנים...רחמנא ליצלן... אז בואו...אם יש לכם טיפים ותובנות בהתקנה שכזו, (ולא, לא משהו בסגנון "תקנה מקרר יעודי לרכב..."), תפאדל..אם לא, אז בסדר הבנו כבר...תרפו...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
"אופציה ב" תופסת הרבה יותר מקום...
-
לא.
זה בגלל שממיר מתח זול, שעובד ברכב באופן קבוע (אפילו יומיים רצוף) הוא פצצת זמן בלי ניצרה. וממיר טוב עולה כמו מקרר. אז למה?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
חצי מהתגובות פה לא רלוונטיות לדיון.
מקרר לשטח בעד או נגד לא זאת השאלה. תניחו שכל מי שמשתתף בדיון הוא בעד. עכשיו יש שתי אופציות: אופציה א' של הנובורישים המפונקים... שהיא קניה של מקרר יעודי לרכב באלפי שקלים... ואופציה ב' של התפרנים והחסכנים שהיא שימוש במקרר משרדי בשילוב עם ממיר מתח.
בשביל לטשטש את היתרון המובהק הכספי באפשרות השניה, להלן אופציה ב', התחילו להציג כאן כל מיני חלופות מאוד זולות יחסית למקררים לרכב. אבל משום מה כאשר שואלים אתכם בשרשורים דומים, בעלי המקררים היעודיים לרכב, מה הייתם ממליצים, תמיד ממליצים על המקררים הממותגים של הביוקר...בשרשור הזה כבר מצניעים אותם הרבה יותר כדי לא להבליט יותר את היתרון הכספי. ככה זה נראה לי...
קבוצה נוספת טוענת שבלאוו הכי, אנחנו מוציאים הון תועפות על התחביב הזה, אז מה זה עוד אלפי שקלים למדורה...וואלה, הדיון הזה לא רלוונטי כל כך לגבי אלה כנראה...אני לא יודע מה לגבי הרוב, אבל אני ממש שומר על תקציב הדוק בכל מה שקשור לתחביב הזה, ואני משער שההפרש בהוצאות שלי על התחביב, ביחס להוצאות על רכב, כל רכב, של האדם הממוצע, הוא קרוב לאפס...וכל הוצאה, שיפור או פינוק על הרכב נעשה במשורה...והרבה מחשבה איך לבצע את זה טוב! ובעלות הנמוכה ביותר האפשרית.
עבור אלא שהתקציב על התחביב הוא פתוח וגמיש, הדיון הזה מיותר. וכל טיעון שלכם נגד הוא מראש לא ממש רציני, כי אתם לא ממש שם. או ממש לא שם..
יש עוד קבוצה של אנשים, ממש לא מפונקים, ועם תקציב מוגבל, שבשלב מסויים די מאוחר באבולציה שלהם כג'יפאים, בחרו הפעם לתעדף ולהשקיע את מיטב כספם, ורכשו סופסוף את המקרר הנחשק...מזל טוב! תתחדשו ותהנו!
אבל למצער...גם בשבילכם הדיון הזה הוא כבר לא ממש רלוונטי, נכון? הרי אתם לא תמכרו עכשיו את המקרר ותעברו לאופציה ב'.
אז למי הדיון הזה בעצם כן רלוונטי??
ובכן, הדיון הזה רלוונטי רק עבור אלא שעונים על ההגדרה הנ"ל:
1.אין להם מקרר יעודי לרכב נכון לעכשיו!
2. מבינים והגיעו לשלב שהם כן מעוניינים לשדרג את עצמם במקרר לרכב.
3. בעלי תקציב מוגבל ביותר...(תפרנים בקיצור..)
4. לא מתביישים בסעיף 3...
אני עושה את הסלקציה הזו בעצם כדי להפוך את הדיון הזה למועיל למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'!
וחברים, אני לא יודע אם שמתם לב אבל בכל השרשור הזה אין פה ממש מידע מועיל לגבי היישום של אופציה ב', כי לא ממש נתתם לה צ'אנס!! אז מה בעצם הועלתם למי שכן מעוניין ללכת על אופציה ב'? כלום!
אין כאן המלצות על ממירים, על מוליכים על סוגי חיבורים על תצורת ההתקנה ועוד ועוד ועוד...
זה מרגיש כאילו אלא שכן היו מעוניינים באופציה ב', מפחדים להיכנס לדיון שמא יחשבו כנחותים, כאנדרדוג, וכ...חסכנים...רחמנא ליצלן... אז בואו...אם יש לכם טיפים ותובנות בהתקנה שכזו, (ולא, לא משהו בסגנון "תקנה מקרר יעודי לרכב..."), תפאדל..אם לא, אז בסדר הבנו כבר...תרפו...
טל.
סופסוף
-
לצורך העניין ביצענו כבר את הניסוי הזה
להלן הדרך
פרסנו כבל רתכת (+) מהמצבר לתא מטען עובי awg 0/1 כמובן דרך פיוז
בתא המטען חיברנו ממיר מתח סיני פשוט 500w עם פיק של 1000w (הכל לפי "נתוני יצרן")
מקרר חובר ישירות לשקע של הממיר
הכל עבד, לא בדקנו צריכה והספק אלא רק היתכנות
המקרר עבד בלי בעיה מיוחדת
דגשים קטנים ששמו לב אליהם:
חייבים מנגנון נעילה לדלת אחרת הדלת נפתחת.
המדחס רוקד בנסיעה, קראנו איפשהו שמומלץ לשים מסביב למקרר חומר מוקצף מסביב אבל לא הגענו לזה.
וכמובן חייבים לשים אותו ברכב בעמידה ולא להשכיב אותו
#המדען_המטורף
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
להלן הדרך
המדחס רוקד בנסיעה, קראנו איפשהו שמומלץ לשים מסביב למקרר חומר מוקצף מסביב אבל לא הגענו לזה.
#המדען_המטורף
לא הבנתי, למה רק בדקתם היתכנות ולא השתמשתם במקרר???
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
לא.
זה בגלל שממיר מתח זול, שעובד ברכב באופן קבוע (אפילו יומיים רצוף) הוא פצצת זמן בלי ניצרה. וממיר טוב עולה כמו מקרר. אז למה?
מה ההגדרה של ממיר מתח "טוב"
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
זה נכון לכל מקרר עם מדחס, גם הייעודיים לרכבים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בפאלו
לא הבנתי, למה רק בדקתם היתכנות ולא השתמשתם במקרר???
כי לי כבר יש מקרר יעודי שקניתי ביד שניה , וחבר שלי תכנן להתקין אותו לקראת עונת הטיולים ולא הגיע לידי לביצוע
#המדען_המטורף
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בפאלו
מה ההגדרה של ממיר מתח "טוב"
מיצרן נורמלי, עם מתח מיוצב, בנוי באופן איכותי ע"מ שלא יישרף לך ביד, רצוי מאוד סינוס טהור או לפחות modified wave.
יש גם סינים טובים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
"אופציה ב" תופסת הרבה יותר מקום...
נמק...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זה נכון לכל מקרר עם מדחס, גם הייעודיים לרכבים.
הייעודיים מראש בנויים ״בשכיבה״, כלומר פתח עליון.
לקחת אחד כזה ולהעמיד אותו על הצד זה באמת חשיבה עקומה.
-
יש לי מקרר משרדי קוביה במחסן כזה שעולה 400 שח ויש לי באוטו מקרר 45 ליטר ARB.
לפי ההגדרות של טל הדיון לא רלוונטי עבורי אבל אני חושב שלמרות שאת ההחלטה קיבלתי לפני שנים ואני כאילו מדבר מפוזיציה, יקרא המתלבט ויחליט אם דברי נוגעים אליו או לא.
המקרר המשרדי בעל נפח חיצוני של 150 לפחות מהמקרר לרכה ותכולתו השימושית להערכתי פחותה ממחצית מהמקרר לרכב.
גם צורת האיחסון בו אינה מוצלחת במיוחד כשנוסעים בשטח.
במידה ויש הפסקות הפעלה בלילה או הפשרות נניח של בשר קפוא המקרר המשרדי יזל באוטו ויגרום לסרחון...
היתרון המובהק של הקוביה הוא המחיר ולכן מי שמאוד מעוניין במקרר דל תקציב שיבושם לו.
בשולי הדברים כדאי לציין שהמקרר הוא נכס שניתן למכור ביום מן הימים ולקזז חלק מכובד מההשקעה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
להלן הדרך
#המדען_המטורף
כמה זמן הוא עבד? עשיתם אתו טיול אחד או שניים?
-
המקרר עבד כמה שעות, אבל לא הותקן קבע ברכב.
ולכן גם לא טייל עדיין
#המדען_המטורף
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
להלן הדרך
#המדען_המטורף
אני מתכוון ליישם את זה עם ממיר בהספק של לא פחות מ 1000W, אתה אומר שהצלחת אפילו להפעיל עם 500...מרשים.
מנגנון נעילה לדלת מאוד פשוט ונוח ב12 שקל...
[URL]. https://www.bitter.co.il/product/1329/%D7%A1%D7%92%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%92%D7%96-2901.aspx/URL]
חומר מוקצף מסביב למדחס נשמע לי רעיון מעולה...דגש חשוב.
כנראה שנשים בעמידה...מה שטוב הוא שאני נוסע לבד ברכב ואין לי בעיה של מקום באוטו, (טראנו ארוך) אני חושב אולי להעמיד אותו על גבי פלטה עץ על המושב ליד הנהג או מקסימום מישהו יצטרף ואז למושב מאחור קשור עם רצועת הבטיחות (ואם לא מספיק אז נוסיף עוד קשירה).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
כנראה שנשים בעמידה...מה שטוב הוא שאני נוסע לבד ברכב ואין לי בעיה של מקום באוטו, (טראנו ארוך) אני חושב אולי להעמיד אותו על גבי פלטה עץ על המושב ליד הנהג או מקסימום מישהו יצטרף ואז למושב מאחור קשור עם רצועת הבטיחות (ואם לא מספיק אז נוסיף עוד קשירה).
אנחנו גם בעלי טראנו ארוכות..
אני מאוד ממליץ לך למצוא דרך לאבטח את המקרר בתא המטען ולא בסביבת הנהג, גם שם יש חגורות בטיחות של כסאות 6-7 למרות אני לא חושב שזה רעיון טוב להשתמש בחגורות לזה.
אגב, בנושא המקרר בעמידה או שכיבה, קראתי באיזה פורום (כנראה אוסטרלי) אבל לא באמת זוכר, שיתכן וניתן להשכיב את המקרר בתנאי שמסובבים את המדחס שישב בתנוחה המקורית
#המדען_המטורף
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
אנחנו גם בעלי טראנו ארוכות..
אני מאוד ממליץ לך למצוא דרך לאבטח את המקרר בתא המטען ולא בסביבת הנהג, גם שם יש חגורות בטיחות של כסאות 6-7 למרות אני לא חושב שזה רעיון טוב להשתמש בחגורות לזה.
אגב, בנושא המקרר בעמידה או שכיבה, קראתי באיזה פורום (כנראה אוסטרלי) אבל לא באמת זוכר, שיתכן וניתן להשכיב את המקרר בתנאי שמסובבים את המדחס שישב בתנוחה המקורית
#המדען_המטורף
נשבע לך שהמחשבה הזאת גם עברה במוחי...לסובב את המדחס 90 מעלות...לא אמור להיות מסובך מידי...
לגבי אבטחת המקרר למושב, אמרתי אם הרצועה תהיה רופסת מידי, נקשור עם רצועה נוספת. הבעיה שאני לא רואה מקום בשבילו בתא המטען שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
נשבע לך שהמחשבה הזאת גם עברה במוחי...לסובב את המדחס 90 מעלות...לא אמור להיות מסובך מידי...
לגבי אבטחת המקרר למושב, אמרתי אם הרצועה תהיה רופסת מידי, נקשור עם רצועה נוספת. הבעיה שאני לא רואה מקום בשבילו בתא המטען שלי.
עכשיו נחזור לתחילת הדיון, לקטע של ההבדלים במנטליות בין ישראלים לארופאים ואמריקאים , הנה הגענו לנקודת הכשל באופי הישראלי, מאלתרים הכל, גם שהמקור יותר טוב ויותר זול.
וכמה יעלה לך "לסובב את המדחס ב 90 מעלות"????
בשביל לעשות את זה, צריך לחתוך את הצנרת גז, בבקשה -
סט כלים של טכנאי קרור (כולל משאבת וואקום).
בלון גז.
לפחות 2-3 שעות של בעל מקצוע (לחתוך ולהלחים הארכה של הצנרת, זה פשוט. הבעיה זה בכלל לבנות סט תושבות חדש למדחס).
המיקום היחסי בין המאייד (היחידה הפנימית ) לבין המעבה והמדחס בחוץ? את מודע שיש שמן במערכת? שבתיכנון המקורי מישהו חשב איך הוא חוזר \ נוזל חזרה למדחס?
רגליות חדשות למקרר, לאן ואיך מחברים? ומי אמר שהמבנה המכני בכלל בנוי לשכיבה.
הדלת, יש לך פתאום דלת ענקית !!! ברדיוס מפחיד.... בדקת שזה מסתדר.
תוסיף אבטחה לדלת.
עכשיו, במקרה הטוב, קיבלת איזה אלתור סביר -
תוסיף את הממיר, תוסיף מנגנון הגנה נגד פריקה של המצבר (מובנה במקררים לרכב), והופ...... עברת את הסכום שעול המקרר רכב חדש.
חברים יקרים, פעם, שמקרר עלה 4000 וצפונה, היה שווה לשקול, היום שחדש עולה פחות מ 3000 ועם קצת מאמץ סוגרים בסביבות ה 2000 (יש שניה?), כל השירשור הזה , לא מסתדר.
אני מסוגל להבין קרוואן (או כל מי) שלוקח מקרר משרדי איך שהוא, בעמידה, ושם לו ממיר 220, כל השאר הרעינות היצירתיים (להשכיב וכו') לא יחזיק מים ולא כלכלי (ותאמין לי שאני מבין משהו בתחום - לי ברכב יש מקרר שבניתי לבד, וגם זה רחוק מלהיות שיקול כלכלי).
דרך אגב, 1000W זה ממש לא בכיוון. לא צריכה להיות שום בעיה לממיר 500W (אמיתיים) לסחוב מקרר (ולא פחות חשוב , גם החוטים זריכים להיות בהתאם , ולא ל 1000W).
-
עוד סוגייה לעניין ההשכבה (תרתי משמע..),
פינוי החום של מקרר משרדי הוא אחורי, כלומר, ההשכבה חוסמת לו את חילוף האויר.
במקרר יעודי הפתחים בצד.