הוא ספסר קרקעות מושבניק.... מה זה בשבילו מאה אלף שח
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
Printable View
הוא ספסר קרקעות מושבניק.... מה זה בשבילו מאה אלף שח
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני רק יכול להבטיח לכם שלא בחרתי בתצורת טנדר בגלל קמצנות, וגם לא כי "בא לי" אלא כי זה מה שהכי מתאים לצרכים שלי ושל משפחתי בעת הזו.
בולמים BP-51 - זה לגמרי כי בא לי.
לא מובן למה עוד לא פיתחו מלונה לכלבים על הוו גרירה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני פספתי את השאלה העניינית הזאת בתוך הדיון הלא רלוונטי של טנדר מול SUV.
אין מה להשוות בולם מרובה מעקפים (BP-51 הוא בפועל היחיד בשוק שרלוונטי להתקנה בולט-און) לבולם בלי מעקפים. זה חיות שונות לגמרי. מה שיש בשוק שהוא לכאורה מתחרה זה פוקס 2 אינץ' - בולם מצויין - אבל לא בליגה של בולם מעקפים, ואת זה החבר שלך כנראה פספס.
המיכל החיצוני לא קשור. הסיבה למיכל חיצוני היא כדי לאפשר מהלך מקסימלי באורך נתון. בולם מונוטיוב לרכב שטח בלי מיכל חיצוני הוא לרוב בולם נחות יותר שיש בו אמולסיה - שבו הנוזל ההידראולי והחנקן מעורבבים. לחלופין הוא בולם שהבוכנה המפרידה בין הנוזל לגז נמצאת בחלל הבולם וזה גוזל הרבה מהמהלך (ברכבי כביש) המיכל החיצוני מעביר את הבוכנה ואת נפח הגז הצידה, למיכל.
דיאגרמה להמחשה מהרשת:
קובץ מצורף 122062
כשחושבים על קצת, אז מונרו סנסטראק הוא טכנית בולם BP פנימי..
יש לו חריצים אורכיים בצילינדר הפנימי, שהולכים וצרים לקראת הקצוות.
הם מאפשרים מעבר נוזל בצידי הבוכנה בחלק המרכזי של תנועת הבולם (BP..).. והקטנת מעבר הנוזל ועלייה בלחץ ושיכוך ככל שמתקרבים לקצה החריצים וקצוות המהלך, בפתיחה ובסגירה.
אלף אלפי הבדלות בתוצאה..[emoji41]
ובקבוצה הזו גם בילשטיין 7100 ובמידה מסויימת גם בילשטיין 6160 עם מיכל חיצוני.
שניהם בייבוא סדיר.
אבל כל הקבוצה הזו שונה בתפקוד ובתוצאה.
המיכל החיצוני, לא יחודי, ולא מעניין לדיון הזה .
החלק המעניין, ונמרוד כתב את זה ברור, הרעיון כבר קיים לפני זה, אבל בבולם הזה זה פשוט עובד .
היכולת לנסוע רגוע עם בולם רך, שיודע להתקשח בקצוות המהלך, נותן פשוט תחושה מדהימה .
איך שאני מבין, במפגש הקרוב, נמרוד יגמור איזה מיכל דלק רק על הדגמות:-)
ובארגז מרגישים את השיפור בצורה הכי משמעותית!!
אסף.
הכי טוב דעא"ש, רק תידאג גם לוולקן בארגז.
אל תהיה חמוץ, הולך להיות כיף!https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...90c2e9728e.jpg
זה מהרשפ לא דאעש
לא נחשב
Sent from my SM-J530F using Tapatalk
שמעו קטע! במקרה, אתמול, אחד נאסר אל-עטייה ניצח בדקאר עם טנדר היילקס כמו שלי.
רק אומר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...74e706ebc7.jpg
אתה הרי יודע שזה לא אותו טנדר.
שלו אדום.
אסף.
מיצובישי פינו לטויוטה את המקום הראשון.
סיכום ביניים ראשון, חצי שנה על הטנדר.
בעיות: מגיני הרפש של הבולמים האחוריים. לא מחזיקים מעמד. מה שהורג אותם זה הבוץ של העמק שממלא את מה שנראה כמו מגן ברכיים של לגיונר רומאי, מכביד עליו, מוציא אותו מאיזון, ומהר מאד הוא מתנתק בתחתית. אחרי שהתנתקו פעם ראשונה, קיבלתי מהנפלד סט מחברים נוסף, אבל גם זה לא שרד את החורף. המגינים ירדו.
חוץ מזה - מעולה. הגעתי לסט-אפ די רך, הן בריבאונד והן קומפרשן, וככה אני נוסע. נסענו ארבע פעמים למדבר לנגב, וכל פעם שהשבילים נפתחים אני פשוט נהנה מהרכב. גם עמוס, גם לא עמוס, בחולות צאלים, בשבילים ארוכים של שטחי אש, לבד, עם המשפחה - לא משנה. הנסיעה בשטח גם מהירה יותר וגם רכב ונעימה יותר, משמעותית. זה לא משנה לקצב הטיול הכללי, זה פשוט אומר שאני פותח פער של כמה דקות/קילומטר ואז מחכה בצומת או בפיצול שבילים לשותפי לטיול (עם השותפים הקבועים שלי אין בעייה, אנחנו לא נוסעים צמודים בכל מקרה).
בפסח פגשתי את הלקוחות האמיתיים שצריכים בולמי BP-51: פקחי הרט"ג שעובדים בשמורות הגדולות של הנגב. הם נוסעים לבד, מרחקים עצומים, בשבילים מגוונים. עבור הרט"ג לשלם עוד 10,000 שקלים נניח על מערכת מתלים כזאת מעבר לשדרוג שהם במילא מרכיבים על כל טנדר, זה השקעה כלכלית סופר הגיונית. הפקחים פשוט ינצלו את הזמן יותר טוב, בקלות יוכלו לחסוך 10-15% בממוצע מזמן הנסיעה שלהם בשטח (בלי להתקרב להשתוללות). פחות זמן במושב הנהג, פחות כאבי גב, רווחת עובדים לכל דבר. אותו דבר לגבי הרכב כולו, בניגוד לחששות שעלו כאן, בפועל, איך שאני נוהג, ואני כנראה יותר אגרסיבי מהפקח הממוצע, כמות סגירות המתלה לעומת כל רכב אחר שהיה לי אי פעם ירדה לכמעט אפס.
למה אתה חושב שאתה פחות אגרסיבי ברכב שלך, לעומת פקח שנוסע ברכב חברה?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
לא יודע איזה לקוחות אתה רואה.... רט"ג לא נוסעים במהירויות גבוהות בשטח, נדמה לי שאפילו הם "נגד" זה בגלל האבק וכו'...
נדב,
איזה בולמים יש לך ברכב?
Slowly..
פוקס+מיכלים.
ואין הבדל מול בולמים רגילים גם בנסיעה שאינה נסיעה מהירה בשטח?
אצלי אמנם לא BP51 אבל בילשטיין 7100 עם מיכל חיצוני ואני בהחלט מבין על מה נמרוד מדבר כשהוא מתאר שהקצב מהיר יותר בצורה נינוחה יותר.
Slowly..
ברור שיש הבדל, גם בנסיעה איטית וגם מהירה, והבדל גדול אפשר לומר.
אבל בטנדרים של רט"ג למיטב ידיעתי מחליפים את הבולמים המקוריים, זה כבר שיפור.