תגובה: התייעצות זריזה (כי Black Friday) בעניין שמשה קדמית
טוב, אז לא התעצלתי (וגם היו לי זמן פנוי ורכב ליסינג זמין) והלכתי להסתכל על שמשות תחליפיות, אלו שהצלחתי למצוא לויטארה.
מצאתי 2 שמשות סיניות ואת השמשה של אורן (המפעל בקיבוץ צובא).
כל אחת בגוון אחר ובעובי אחר (5.7/5.2/5.0 מ"מ) וכולן דקות יותר מהמקורית (6.5 מ"מ). השמשה היחידה שהיתה בגוון סביר בעיני היתה דווקא אחת הסיניות, הדקה מבין כולם ...
בשמשה של אורן אין אטימה של הקנט ורואים ומרגישים את השכבות - חושף את השמשה להמסת הדבק שבין השמשות ופוטנציאל הפרדות של השכבות.
בחלק מהשמשות הפס השחור בשוליים הרגיש כמו מדבקה, לא בדיוק תורם לאיכות ההדבקה של השמשה ולחוזק המבני של המרכב בהתאמה..
בשיחה עם המתקינים באחד המקומות שביקרתי, המליצו לי להזמין מקורית חדשה מחו"ל (לא דרכם, כך שלא היה להם אינטרס כלכלי), מהסיבות הבאות:
א. לא תמיד הקימור של השמשות החלופיות תואם בדיוק לקימור של הרכב והשמשה המקורית. אמנם אפשר עדיין להדביק והם אכן עושים זאת, אבל אז מתקבלת בליטה במרכז או בפינות של השמשה, רעשי רוח, עובי לא אחיד של הדבק - פחות חזק
ב. לפעמים בחלופיות יש עיוותים קלים עקב קימור לא אחיד
זה כנראה ילך לכיוון של מקורית חדשה, מחכה לאישורים אחרונים מהחנות שהמקורית שבחרתי היא אכן ללא פס-שמש ושאר שטויות, ואזמין בשעות הקרובות...
סחטיין נדב, חידשת...
אני אוהב שאתה חופר לעומק.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני גם חושב שלשמשות תחליפיות יש חסרונות ביחס למקוריות. נשמע מאוד הגיוני מה שאמרו לך המתקינים.
המשלוח לא יעלה לך לפחות כמו השמשה? זאת חבילה לא קטנה.
מה רע בפס שמש? דווקא נשמע לי יתרון.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מצטרף להעדפה לשמשה עם פס שמש.
זה תמיד נוח.
מעדיף לבחור בעצמי מתי לראות את השמיים ומתי למסך. בכל מקרה, הוזמן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מעדיף לבחור בעצמי מתי לראות את השמיים ומתי למסך. בכל מקרה, הוזמן...
אני מריח השקה במפגש ג'יפולוג מתקרבת
אתה מוותר על המנגל לטובת השקה ?
(וחוצמזה, לא נראה לי שהיא תהייה מוכנה להשקה עד אז, יש עוד כמה דברים חוץ מהפחחות, רובם עבודה עצמית ...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
אני מריח השקה במפגש ג'יפולוג מתקרבת
אין שם את הצובר גז וכל מערכת הצינורות ....
לא רעיון טוב.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אין שם את הצובר גז וכל מערכת הצינורות ....
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא חייבים להיות מפונקים.
הסתדרנו עוד לפני שהבחור פה הפך לסניף של נובל אנרג'י
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
לא חייבים להיות מפונקים.
הסתדרנו עוד לפני שהבחור פה הפך לסניף של נובל אנרג'י
לא בטוח שבועז יסכים איתך ..
את המנגל אפשר להפעיל גם על בלון קמפינג, לא זה העניין, זה כל הציוד מסביב, המקרר, אין מקום בויטארה להכל.
וחוצמזה כרגע קיבלתי הודעה ממגהזיפ ש:
א. זמן אספקה של השמשה הוא חודש
ב. הם טעו במחיר המשלוחה ויש תוספת של מעל מאתיים דולר ...
עוצר לחשב מסלול מחדש ...
אני הייתי מסתכל על זה כך:
שמשה חליפית כרגע לא תעלה לך שקל. שקוף מבחינתך (סטגדיש). תבחר את הכי טובה מבין האופציות, ותרכיב.
אם תיפול הזדמנות למשלוח ימי בזול, או שתמצא אחת מפירוק בארץ, תמיד תוכל להחליף שוב, ואז, גם תהיה לך אחת שתכסה את הויטרה הלבנה...
בנוסף - הייתי בודק אופציה לתיקון השריטות בשמשה של הלבנה. אם הן שטחיות אולי אפשר להעלים אותן. ראיתי שעושים את זה בזכוכית של מעקות בבניין, וזה נראה טוב.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
סוף דבר:
המחיר וזמן ההמתנה ממגה-זיפ היו מוגזמים בעליל, וגם החנויות היפניות המקבילות לא היו מציאה גדולה (יותר יקרות משמעותית).
אז מבין השמשות שראיתי ולא היו שרוטות, נותרו 2:
א. שמשה סינית מיבוא באוטוגלס, 700 ש"ח
ב. שמשה תוצרת אורן ב א. א. גלס בירושלים, 770 ש"ח
החלטתי ללכת על הסינית כי הגימור שלה בשוליים נראה יותר טוב וגם יותר אהבתי את הגוון שלה. הגעתי לאוטוגלס חולון ו... אמרו לי שאין. התפלאתי מאוד כי 4 ימים לפני כן ראיתי במו עיני 7 שמשות כאלו חדשות דנדשות מסודרות יפה בארגז, ואפילו צילמתי את הכיתוב עליהן.
אחרי שביקשתי שיבדקו שוב כי לא סביר שימכרו 7 שמשות של ויטארה דור ראשון תוך 4 ימים, הגיע מישהו עם שמשה אחרת (של אורן מצובא), מלוכלכת ושרוטה. כמובן שסירבתי לקבל אותה אפילו בהנחה והלכתי לדבר עם הבעלים...
מה אגיד לכם, חבל שלה צילמתי בוידאו או אפילו הקלטתי את מה שקרה שם. במשך חצי שעה חטפתי צרחות מפה עד הונולולו, נשלחתי לאשפוז פסיכיאטרי כי מדדתי את עובי השמשה עם קליבר, למדתי עד כמה אני אפס ושעובי מודדים לדברים אחרים (אתם מקבלים פה גרסה מצונזרת ומנומסת של הדברים כמובן)... לא הצלחתי אפילו להשחיל "טוב, תודה לך ויום טוב" ... הסיבה היחידה שנשארתי שם מעבר לדקה ורבע היתה שהחלטתי להשאר ולהינות מההצגה. באיזשהו שלב שקלתי להוציא את הטלפון כדי להקליט להנאת הציבור, אבל חששתי שהבבון יכה אותי ...
בקיצור, אני לאוטוגלס חולון לא חוזר יותר בחיים. יצאתי משם, נסעתי מזועזע לירושלים, וחזרתי עם שמשה חדשה של אורן מצובא שראיתי כמה ימים קודם ...
ובא לציון גואל :)