תגובה: השוואת צמיגי כביש מול שטח ב-YNET
אני דווקא סבור שיש הבדל בביצועים כפי שניר הדגים היטב בין צמיגי כביש לשטח.
השאלה הבאה היא לגבי ההבדל בין AT לצמיגי בוץ - וכאן מנסיוני ההבדלים קטנים.
צריך לארגן מבחן לזה, הבעיה מאיפה להשיג שני סטים טריים על אותם חישוקים לאותו רכב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא חושב שיש מחלוקת לגבי זה.
עיוות ראשון הוא בכותרת שלא תואמת לתוכן.
במינוח ״צמיג שטח״ המקובל הוא צמיג MT, ובכתבה נבדקו צמיגי AT ולא צמיגי שטח.
עיוות שני הוא ניתוק מההקשר הכללי של הבדל בין צמיגים גם בתוך הקטגוריות, והאם יש כאן תופעה חריגה או סטנדרטית בעולם הצמיגים.
אתה גם יודע טוב שיש הבדלים משמעותיים במרחקי בלימה ואחיזה בין מותגים ובין צמיגים עם דרוג בלאי/אנרגיה שונים גם בצמיגי כביש רגילים.
בחלקם עם הבדלים גדולים יותר מאשר נמדדו במבחן בין צמיג כביש לבין צמיג AT.
אף אחד לא יוצא בכותרות אימים בנושא, כי כל הצמיגים בתקן.. וזה לא מייצר כותרת.
https://youtu.be/63CaC1fLk4M
https://www.tomket.com/pdf/complete_...ket_idiada.pdf
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
צריך לארגן מבחן לזה, הבעיה מאיפה להשיג שני סטים טריים על אותם חישוקים לאותו רכב.
אסף.
לא צריך 2 סטים ולא חייב חדשים דנדשים. צריך צמיג אחד מכל סוג, במצב דומה, מותקנים על הסרן הקדמי, ולגשת איתם למכון רישוי. בדיקת מרחקי עצירה בכביש עם נהג אנושי ממילא לא תהייה אחידה, בשביל זה צריך אוטומציה מורכבת...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בדיקת מרחקי עצירה בכביש עם נהג אנושי ממילא לא תהייה אחידה, בשביל זה צריך אוטומציה מורכבת...
לפי ההנחה שלך, בלימה חזקה על כביש יבש עם צמיגים שונים באותו הסרן תניב זריקה לצד אחד במידה ואכן יש הבדל.
לפי ההנחה שלי הדרך היחידה שזמינה לנו למדוד באופן כמותי ואובייקטיבי היא במכון רישוי. כל דבר אחר הוא תחושתי ותלוי ביותר מדי גורמים משתנים שאין לנו דרך למדוד.
דורון. כן. ולא
עם הדאסטר מכיון שזה מה שיש לי כיום ועל זה אני נוהג. אני גם נוסע הרבה יותר קרוב לצורת נהיגה של פרייבט. כי הוא פרייבט. בתחושה. במשקל. בדינמיות ...
כל מה שיש לי מרכבים אחרים גגולים וכבדים זה זיכרונות. עם הטראנו לא היתה חוויה מצמררת כזאת והיו צמיגי חצי חצי ... עם הההילקס. כן. החלקתי בחיפה. משקל נמוך מאחורה. הנעה אחורית. כביש רטוב. צמיגי שטח מלא. ...
שם לב לחוט השני ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
כן.. שרכבי שטח מיושנים עם סרנים חיים מתנהגים לא יפה בכביש?
א. צמיגים ישנים = חרא של ביצועים. גם צמיגי כביש משובחים מתקשים ומתיישנים. אז השוואה נכונה היא רק עם צמיגים חדשים יחסית.
ב. בפעם הלא ראשונה - בדיקה במכון רישוי היא ב5 קמש ובודקת את הבלמים לא את הצמיגים.
ג. כן דורון. בלימת חירום עם צמיגים שונים עלולה להוביל לסיבסוב.
אסף.
אסף, תביט בבקשה בסרטון:
https://youtu.be/s4cC4IwFSSM
בבדיקת הבלמים הערך שנמדד הוא הערך כאשר הגלגלות מסתובבות והצמיג מוחזק ללא תנועה בכלל ע"י הבלמים.
הבדיקה של הבלמים באה לבדוק האם הם מצליחים לבלום את הגלגל אל מול הגלילים, ואם הגלגל לא נעצר אז הרכב נכשל בטסט.
עכשיו נעבור לערך הנמדד בהנחה שהבלמים תקינים והגלגל אכן עומד בלא תנועה. אני טוען שהערך הזה נמצא ביחס ישיר למקדם החיכוך של הצמיג, כלומר על אותם גלילים ועם אותו משקל שמופעל עליהם צמיגים זהים ייתנו ערכים זהים וצמיגים שונים ייתנו ערכים שונים ביחס ישר ליחס בין מקדמי החיכוך שלהם.
אסף, אם אני טועה, אנא תקן אותי, אבל תוך מתן הסבר מדוייק מה זה כן מודד ומה ההבדל בין זה לבין הטענה שלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא לשם הדיון, לשם ההחלטה.
שנים אני נוסע על AT, בידיעה ברורה, שאני מקריב בשטח ( אחיזה ואמינות) לטובת בטיחות בכביש.
יש פה טענה שהאחיזת כביש של MT לא נופלת מזו של AT.
אם זה נכון, אז כנראה שטעיתי כל השנים, ואני עובר ל MT.
אני פשוט לא מצליח להבין משהו הכי בסיסי,
80-100 קמ"ש, אותו הרכב, מה המרחק עצירה של KO לעומת KM?
זיו, כמה סטים של צמיגים כבר החלפת ברכבי השטח שלך?
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
צריך להתחיל מלקרוא פה, ורק אז לגשת לניסויים מעשיים ,אחרת נבין איך אבל לא נדע למה.
נדב אתה מתעקש ללכת למכון.
ברוב הפעמים אני לא מגיע להחלקה עם הרכב על הגלילים בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אסף, תביט בבקשה בסרטון:
https://youtu.be/s4cC4IwFSSM
בבדיקת הבלמים הערך שנמדד הוא הערך כאשר הגלגלות מסתובבות והצמיג מוחזק ללא תנועה בכלל ע"י הבלמים.
הבדיקה של הבלמים באה לבדוק האם הם מצליחים לבלום את הגלגל אל מול הגלילים, ואם הגלגל לא נעצר אז הרכב נכשל בטסט.
עכשיו נעבור לערך הנמדד בהנחה שהבלמים תקינים והגלגל אכן עומד בלא תנועה. אני טוען שהערך הזה נמצא ביחס ישיר למקדם החיכוך של הצמיג, כלומר על אותם גלילים ועם אותו משקל שמופעל עליהם צמיגים זהים ייתנו ערכים זהים וצמיגים שונים ייתנו ערכים שונים ביחס ישר ליחס בין מקדמי החיכוך שלהם.
אסף, אם אני טועה, אנא תקן אותי, אבל תוך מתן הסבר מדוייק מה זה כן מודד ומה ההבדל בין זה לבין הטענה שלי.
לא הבנתי מה אתה חושב שראית בסרטון. הסבר לאיך הדינמומטר עובד - זה לא היה.
והמסקנות שלך ממה שנדמה לך שרואים בסרטון - שגויות.
אני אסביר בפירוט מאוחר יותר...
אסף.
עכשיו...
דינמומטר בלמים (גלילים) בנוי בגדול משני סטים (ימין ושמאל) של 2 או 3 גלילים, לכל סט, מנוע גיר ומדי מעוות.
המנוע מסובב דרך הגיר את הגליל שמסובב את גלגל המכונית למהירות של בערך 5 קמ"ש.
אז הצועק מהמכון טסטים צועק עליך "ברקס!! " ואתה לוחץ. הבלמים מופעלים, מאטים את הגלגל עד עצירה.
בזמן הזה מדי המעוות מודדים פיתול בציר הדינמומטר וממנו מחושב הכוח הרגעי שמפעילים הגלגלים על הציר של הגלילים כדי לעצור אותם. אפשר גם לעשות את זה פשוט יותר על ידי מדידת ההספק העודף בבקר של המנוע.
כשהגלגל נעצר והמנוע עדיין רוצה לסובב את הגליל המדידה נגמרה ויש 'תופעת לוואי' - הוא זורק את האוטו אחורה. הגליל האמצעי אם יש חש שאין מכונית על המתקן ומפסיק את הפעלת המנוע. אם אין גליל אמצעי, יש מד משקל בגליל האחורי עצמו.
הגלילים, וזה מה שחשוב לענייננו, הם בקוטר גדול מספיק, עם מסה ואינרציה גדולה מספיק ועם קוצים שמעלים את מקדם החיכוך ל 1 - כדי שלא תהיה השפעה של הצמיגים (עיוות דינמי שלהם, בלאי, מקדם חיכוך) על מדידת כוח הבלימה. זה תנאי בסיסי לדינמומטר מסוג כזה.
כשנגמרה המדידה המכשיר מחשב את כוח הבלימה כאחוז של המשקל על הגלגל. זה המספר שמודפס על גליון הטסט.
אסף.
אז הלכתי למכון (רישוי) לבדוק את עצמי...
אסף, אתה אכן צודק שבמכון רגיל אי אפשר לבדוק את אחיזת הצמיגים, אבל ההסבר שלך לא מלא.
ההסבר המלא מתחיל כאן:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
המנוע מסובב דרך הגיר את הגליל שמסובב את גלגל המכונית למהירות של בערך 5 קמ"ש.
אז הצועק מהמכון טסטים צועק עליך "ברקס!! " ואתה לוחץ. הבלמים מופעלים, מאטים את הגלגל עד עצירה.
בזמן הזה מדי המעוות מודדים פיתול בציר הדינמומטר וממנו מחושב הכוח הרגעי שמפעילים הגלגלים על הציר של הגלילים כדי לעצור אותם.
החלק החסר בהסבר הוא שהתוצאה נרשמת עוד בטרם עצירת הגלגלים, ולא רואים על המסך את הנתונים הרגעיים לאחר העצירה, כמו שהיה פעם. למכון אין שליטה במשך המדידה ואין לו אפשרות להאריך אותה כדי לכלול את הזמן שהגלגל עומד.
לעניינינו הפרקטי, קיבלתי מאחד המכונים פרטי התקשרות של ספק הציוד של מסלול הרישוי, ואם מישהו רוצה להרים מבחן כזה, אני יכול לנסות לאתר מקום שבו אפשר לבצע את הבדיקה הזו. אני מניח שהקהל הרחב יהיה מעוניין בתוצאות של מידות מקובלות, אז הרכבים שלי פחות יתאימו למבחן כזה - אז שמישהו אחר יארגן את זה אם רוצים...