איך מחשבים את זה ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
בתחביב שלנו צריך למצוא את האיזון בין נשמה ( שעולה כסף ) לבין עלויות. אמיר , אני הבנתי שכרגע אתה לא פוזל לאספנות , יש בה מגבלות , אבל אם כבר מדברים על כסף/עלויות , כרגע סגרתי חידוש ביטוח : חובה + צד ג' + גרירה : ₪813. ( הקודם עלה לי כמדומני ₪890 , אבל המחיר בחלקו הוא בגלל שאני בא בימים ) אולי כדאי לך אם המיועד יהיה רכב ב' לחפש אספנות.
אמיר מחפש משהו שייתן לו להשתעשע ולהינות גם בדרך אל ומהעבודה (או ככה לפחות הוא סתם לי את הפה כשניסיתי לשכנע אותו שהפרדת רשויות זה טוב ...)
לגיטימי, וממקד קצת יותר טוב ...
ויטארה ארוכה ??
מבחינתי, הכל כולל הכל, כולל ירידת ערך רלוונטית.
Been there done that...
תודה אבל לא... חשבתי על המודל החדש יותר, גם הוא לא מציאה גדולה.. באותו סכום ועלויות אני מביא רכב יותר "אמיתי" ומרווח עם יכולת נשיאה טובה יותר.
אני שב ומדגיש - אין בעיה של עלות ביטוח, זה לא בתחשיב שלי ולא במשוואה.
יתרה מכך, גם עלות אגרת הטסט עצמה (לא המעכר/מוסך) ואפילו השתתפות בעלות הדלק עד רמה מסוימת. לצורך העניין תשוו את זה כתנאי העסקה שנחשבים להוצאות רכב, במקום רכב ליסינג.
אגב, ליסינג יד2... לא נגעתי בסוגיה הזו כאופציה
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
כתבתי "רלוונטית" כי גם אני לא הכנסתי לטנדר-כי זה לא רלוונטי.
לפרייבט כן הכנסתי כי בשבילי זה כן רלוונטי.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...61b3edc5a2.jpg
לא מכיר את הרכב ובעליו, קפץ לי בפייסבוק.
מודיעין-ת״א על כזה דבר? נשמע לי תענוג מפוקפק..
4.88 להיילקס עם 31?
או שזה רכב שנבנה לצמיגי 33 ושונמך, או שמישהו התבלבל קצת.
זה אומר מנוע צורח במהירות כביש בינעירוני.
גם עם יחס ההעברה המקורי (4.56), מעל 110 אתה מרגיש שהרכב מתחיל להיות מחוץ לאזור הנוחות הסביר שלו מבחינת סל״ד.
שנים נסעתי בפקקים עם היילקס, העדפתי את זה בהרבה על רכבת מאחרת ועומס נוסעים בתחבורה ציבורית.
זה הלך רוח אחר, אם יש לך אותו אתה מסתדר יופי עם זה.
יחסי העברה קל להחליף (וזול. אפילו חינם).
אמיר, לך לראות את הנבלה. אולי ימצא חן בעיניך. אולי תקבל מכת מציאות לפרצוף.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה, לפי הרשימה זה רכב "רע"... לועס סלעים.
אני אבדוק עם מי יש עסק. בעקרון זו דוגמה לרכב שאני אצטרך לשנמך בכמה אספקטים.. לא בטוח שזה משתלם.
אני חושב שמדובר על בעל ג׳ימני שעבר להיילקס ולא הבין למה הוא נכנס.
לא דווקא.
יש לו ברשימה דברים טובים ועל הנייר זה רכב ״מסודר״ ולא מוגזם.
הטרנספר המקוצר נהדר.
נעילות- איזו קדמית יש שם?
גשר גיר משופר זה טוב בלי קשר ללעיסת סלעים, הוא משפר זוית בטן.
רדיאטור חדש ומוגדר זה טוב.
גם אצלי כשהגיע זמן ההחלפה שמתי אחד 3 שורות כי יש מקום בלי שינויים ברכב.
מה שקופץ לי מהרשימה זה הפולי המוקטן, לא צריך כזה במנוע אטמוספרי, האם בא לפתור בעיה בעבר?
ויחסי ההעברה, אבל זה ניתן להחלפה.
לך תראה עם הדגשים הריכולים לרכב זקן.
אמיר, אתה טועה ולא טועה.
להתנייד שעתיים כל יום בפקקים ברכב שטח ישן שעולה 30 אלף שקל זה כנראה טעות.
אבל אם כבר החלטת לטעות, אז היילקס ב30 אלף שקל זה הטעות הכי קטנה. זה לא יהיה מהיר ולא הכי נוח אבל יניע כל בוקר והמזגן יעבוד תמיד.
חפש בסבלנות לא סרן קדמי חי עד 97, אלא משהו שלפני ויגו. 2001, 2002, 2003. מה שבא. סבלנות ואתה תמצא וזה רכב מעולה.
זה לא נראה כמו רכב מוגזם, ואני לא רואה צורך לשנמך בו כלום.
במידה והוא תקין זה נראה כמו דיל טוב.
בלי הספייסרים ועם צמיגים 32 צרים זה גם ישייט מהר יותר וגם יחסוך דלק לעומת ה31.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
נראה לי חטפת רגליים קרות.. אם בגלל ספייסר(6ברגים..), אתה מתלבט.
זה לא מה שמעקם את הסרן הזה.
מיסבים?
בשביל הקנה מידה, החלפתי מיסבי גלגל יזום ב465kקמ בפעם הראשונה כי פתחתי את הסרן למשהו אחר, ונמצא חופש אפסי במיסבים.
אני לא בעד ספייסרים, אבל כמה זה יוריד?
אז תחליף עוד 300,000קמ ולא 400,000קמ?
יחסי העברה זה פתיר אבל כנראה גם נדרש לשינוי ברכב הספציפי, אבל הייתי בודק בעצמי באמת מהו יחס ההעברה בפועל.
חלילה רגליים קרות, פשוט שילוב השדרוגים אומר לי משהו על הייעוד של הרכב לפחות ביד הנוכחית. זה גם מסתדר עם הפולי המוקטן המיועד לשיפור קירור בזחילת/עמידת סלעים ביום חם.
אעדכן בממצאים
ומה רע ב-33 ?
לא השתכנעתי.
ספייסרים, גם אם ישארו, לא חושב שתהיה השפעה דרמטית, ואם תחליט להיפטר מהם והם נדרשים עקב החישוקים שהורכבו שם, זה יעלה לך בסט חישוקים סטנדרטי. אין סיבה לשים ספייסרים לקונפיגורציה המתוארת, שהיא זהה לרכבים שלי ושל דורון.
לגבי מהירות השיוט, אני חולק על דורון, שכנראה מסתמך על אוזן רגישה, כי אין בדגם הזה מד סל"ד.
ניתן לעשות חישוב על סמך נתונים, אבל בחישוב גס: זה רכב שמגיע בשלישי למאה קמ"ש. 120 קמ"ש לא מדגדגים לו את הקו האדום בחמישי, לא בסטנדרט, וגם לא עם יחסי ההעברה האלה.
תוספת: חישבתי שהסל"ד במאה קמ"ש בהילוך חמישי על צמיג 31 הוא 2661. טיפה יותר מחצי הדרך לקו האדום.
הקו האדום של המנוע הזה מגיע ב4800 סל"ד. שיא ההספק ב4000 ושיא המומנט ב2200.
אגב, לא יצא לי להגיע עד לשם, אבל בהילוך שלישי, ובקו האדום, אתה ב110 קמ"ש.
חנן, אם כך אנחנו מדברים על נסיעה בסלד מעל שיוט כאמור. לטוב ולרע.
לגבי הספייסרים, מסכים.
נדב, לא רוצה 33 לרכב שלא נולד ככה בשלב זה, בשל הנסועה הרבה על הכביש ובהתחשב בזה שכנראה לא כל המכלולים שופרו בהתאם. רוצה רכב פשוט.
בנוסף, 33 מושך עיניים הרבה יותר מ31.
אני לא מכיר מונח מקצועי של שיוט. את אגדות הנהגים על מהירות שיוט אני מכיר.
אני גם מכיר אך ורק נזקים של סל"ד נמוך אצל אותם נהגים. לא נתקלתי מעולם בנזקי סל"ד גבוה, כל עוד הוא נשאר מתחת לקו האדום.