-
עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
לא רק שהיא מיותרת היא אף מבלבלת את מי שלא טורח להתעמק בקישורים.
בקצרה, פטור מגלגל חלופי ניתן במעט מאוד מקרים ובראשם שכך הגדיר אותו היצרן ובמקומם יש קומפרסור וערכת תיקון או מערכת קשר ושרות החלפת צמיגים בפריסה ארצית.
אפשר להסיר את הרלוונטיות של הסעיף הזה מהשולחן. לא קשור כרגע לסיפור.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
תגובה: עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא חנן, כי אפילו לפי הקישור שלך:
365א. רכב שתוכנן בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף (תיקון: תשס"ה)
הוראות תקנה 365 לא יחולו על רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי הנע על גלגלי גומי שתכנן יצרנו בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף אם נתקיים בו אחד מאלה:
(1) ברכב מותקנים צמיגים שתכנן יצרנם גם לנסיעה כשהם ריקים מאוויר;
(2) ברכב מצויים בכל עת מדחס המתאים למילוי אוויר בגלגל וערכה לסתימת דליפת אוויר מהגלגל.
-
מאוד קשור. שמנסחים את התקינה הפרטנית ורק הנקודה הזו עולה כאבן נגף, ניתן להיתלות על ההחרגות בחוק הכללי, ועל הרציונל מאחוריהן, ואולי לפטור את הרכב הנ"ל מגלגל ספייר.
הרי אם ההגיון בתקינה הפרטית הזו שניתן להתבסס על התוצאות האמפיריות של הבדיקות שקבעו, להתעלם מהוראות היצרן, ולנסח היתרים יחודיים, (שכבר לא קשורים לתכנון המקורי של יצרן הרכב) יהיה ניתן לקבל היתר לאי נשיאת גלגל חלופי, גם על סמך זה שקיימים בחוק, ולו רק כאיזשהי גושפנקה.
לבעלי הסמכות זה מאוד עוזר שיש על מה להיתלות..
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
מאוד קשור. שמנסחים את התקינה הפרטנית ורק הנקודה הזו עולה כאבן נגף, ניתן להיתלות על ההחרגות בחוק הכללי, ועל הרציונל מאחוריהן, ואולי לפטור את הרכב הנ"ל מגלגל ספייר.
הרי אם ההגיון בתקינה הפרטית הזו שניתן להתבסס על התוצאות האמפיריות של הבדיקות שקבעו, להתעלם מהוראות היצרן, ולנסח היתרים יחודיים, (שכבר לא קשורים לתכנון המקורי של יצרן הרכב) יהיה ניתן לקבל היתר לאי נשיאת גלגל חלופי, גם על סמך זה שקיימים בחוק, ולא רק כאיזשהי גושפנקה.
לבעלי הסמכות זה מאוד עוזר שיש על מה להיתלות..
טל.
אתה יוצא מתוך הנחה (שגויה) שהכול תלוי ועומד על הגלגל החלופי ומשם פיתחת כבר תאורית קונספירציה.
מדובר באי עמידה רק בסעיף אחד מתוך כמה שלא עמדו בהם.
משרד התחבורה של היום מורכב מאנשים חושבים וטובים אבל גם הם לא יקחו על עצמם אחריות אישית חריגה. הם אולי יעזרו לדחוף אבל לא יעמיסו על שכמם אחריות בהתנדבות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שני גורמים שניסו לבצע רישום ערכות הגבהה לרוביקון עבור 4.5״ הכוללות מידות צמיגים גדולות במיוחד, עמדו בכל הדרישות למעט 2 שהייתה ציפיה שמשרד התחבורה יוותר להם.
1. שדה ראיה אחורי בעקבות הגדלת הגלגל החלופי.
2. חוסר בבדיקות זיהום אוויר דינמיות.
לא הנחות שלי. כתביך.
שני מחסומים שנותרו. כך רשמת שחור על גבי מסך..
אחד מהם הוא מחסור בציוד מסויים שעל פניו נשמע פתיר בקלות יחסית, שלא לומר non issue.
נשאר השני, (ראשון בסדר הכתיבה שלך), שמקבל אם כך, משקל רב מאוד ושכמעט הכל תלוי ועומד עליו.
זה הרושם שניתן לקבל מדבריך, לכן גם אם הנחתי כך, אז השגיאה כנראה לא רק אצלי..
טל.
-
תרשו לי, גם אם הסגנון קצת בוטה...
הכל דיבורים באוויר.
ראשית - סוגיית הסעיפים הלא פתורים. זה מה שחסר להם? מכשיר למדידת זיהום אוויר? זה הסיפור?..... הסתרת שדה הראייה על ידי גלגל רזרבי? נו באמת. יש תירוצים שנשמעים קצת פחות כיתה ב'?..... בכל מסחרית שדה הראייה אחורה הוא 0 בדיוק. יש מראות. מישהו מיכם רואה משהו כשהוא מסובב את הראש אחורה? הרי גם צמיג 31 המקורי שלי, על מינשא מקורי, חוסם כמעט את כל שדה הראייה.
שנית - סוגיית המחיר של תקינה פרטנית. זה יקר ומרחיק 99.9% מהקליינטים הפוטנציאליים.
גם DS (אחלה כינוי בחרת לך. DS הקלאסית של סיטרואן, מכונית החלומות שלי) התפתל כשדיבר על "יקר". "כמה זה יקר" וכו'.
כי "יקר" זה מושג גמיש מאוד. ממש כמו "כמה עולה חליפה ליתום?". יש מי ש-15K זה יקר לו (כמוני) ויש מי ש-150K זה בשבילו כסף לפיצוחים וסיגריות. הסטיפה שהוא מחזיק בכיס קבוע. אבל אני סבור שתהיה הסכמה כללית שאחת הדרכים היעילות של המערכת להניא אנשים מלבחור בדרך הזו היא להצמיד לה תג מחיר הזוי שרק מעטים שבמעטים יוכלו לעמוד בו.
שלישית - אשכרה יש אנשים טובים וחושבים וראויים במשרד התחבורה?... וואלה?... זה סקופ ממש. אבל מכיוון שבועז חבר שלי ובנאדם רציני ואני מאמין לו, כנראה זה נכון. אבל גם הם לא מוכנים לקחת אחריות אישית?..... ברור ומובן. גם אתם לא הייתם מוכנים.
אלא אם מישהו עם ראש פתוח ובעל חזון יעשה צעד גדול לאנושות ויבטל חוקים ותקנות מיותרים מימי האדם הקדמון ובראשם תקנה 380. בטח יצמחו לי שיערות על כף היד ועל השיניים לפני שדבר כזה יקרה.
מבחינתי, יש לכל זה תוצאה אחת בלבד - הרוב ימשיכו להסתפק בהגבהה המינורית המותרת של 50 מ"מ ובצמיגים במידה מקורית. מי שרוצה צמיג קצת יותר גדול, יצטרך להמשיך להיעזר בשירותי "עמילי הרישוי" כמימים-ימימה. העיקר שיש לנו חוק וסדר וש"אפשר לשנות". הא?........ עוד דוגמא מצויינת להתנהלות העקומה של מדינה ששונאת את אזרחיה.
-
עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
אני עדיין לא מתימר לומר שאני מכיר את התמונה כולה.
מחר כנראה היא תתבהר בפגישה.
אני מניח שלבד לא אצליח לפרק את המוקשים האלו.
אני כנראה אצטרך עזרה ממהנדס ( עדיף מהתחום) שיהיה מסוגל להשוות את מצבנו לתקנות הרלוונטיות בארופה וגם ליעץ ולהיות משקל הנדסי שקול לגורמי משרד התחבורה וכן עורך דין שידע להתמודד עם הפרשנויות החוקיות ולדעת לשים את האצבע על הנקודות שאפשר וצריך לשנות בתקנות הקיימות (כי רק מה שבתקנות אפשר לחלום לשנות).
אם יש כאלו מתנדבים בקהל אשמח אם ירימו את הכפפה בפרטי.
לבד לא אוכל לדעתי לעשות צעדים ממשיים.
מהנסיון שלי, שני האנשים במשרד התחבורה שמחזיקים את המפתח הם משכמם ומעלה!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
בנושא שדה הראייה,אני לא מכיר את הבעייה הספציפית של הרכב אבל לטעון שבכל טנדר, מסחרית וכו' גם אין שדה ראייה זה טיעון לא רלוונטי לחלוטין מהטעם הפשוט שהרכבים הנ"ל מקבוצה N1 והג'יפ הוא M1 . החוקים והתקנות שחלים על כל קבוצה שונים ולכן (אני לא יודע) זו יכולה להיות בעייה.
את הפעולות הנדרשות לביצוע הרישוי הפרטני הסברתי, במידה ולא היה ברור אני יכתוב שוב:
א.הככנה נפשית שלא בדובר בתהליך זול (לא בהכרח אבל כנראה).
ב.בחירת המעבדה המועדפת.
ג.חיוג למעבדה וקבלת פרטים רלוונטים.
כל מה שתיארתי בתגובות הקודמות ניסה לכסות את כל הטווח האפשרי של המקרים ולכן הסטיות גדולות מאוד, אני מציע למי שמעוניין, לחשוב על מה הוא היה רוצה לעשות (והאם יש לו חברים עם רכבים זהים שרוצים להצטרף לצורך הוזלת עלויות). לפנות לאחת המעבדות ולקבל תשובה אמיתית ועניינית ולא השערה על סמך הערכה גסה מאוד.
כמו שאני מאוד מעוניין לדעת כמה עולה הזיבר החדש (רץ בדיון נפרד) אני יודע שזה לא בתקציב שלי ולכן אני לא נכנס לדיון כמה יעלה הזיבר עם גלגלי 42 במקום 40 ומסתפק במחיר כללי של הפנטזיה.
יש פה הרבה אנשים עם הרבה כושר אירגוני, אולי במקום לפתוח את הקבוצה הבאה של "גמדים בחורשן" או "אריות במשלט" מי שרוצה ויכול יפתח את הקבוצה של "היילקס ל33" או "רנגלר ל35" וינסה לקדם את העניין.
-
טוב,
הפגישה התקיימה.
קיבלתי את הסקירה הטכנית מהצד המבקש.
האתגרים, ויש אי אלו, אינם פשוטים בכלל ודורשים שפגט של משרד התחבורה שספק אם יסכימו בכלל לבצע.
התקינה הגרמנית לא הייתה מאשרת כנראה.
מכל מקום, שינוי מידת צמיגים יכול להתבצע רק כחלק משינוי מבנה הכולל הגבהה ולא כהליך בלתי תלוי.
מה שרק מסבך את העניין יותר.
עדיין נשאר לי לשוחח עם מהנדס משרד התחבורה אבל אם לומר בזהירות-
המצב אינו אופטימי בכלל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
בועז שאפו על היוזמה ועל הניסיונות, לא מובן מאליו.
אבל זה כנראה היה צפוי...
כמו שטענו כאן, שינוי מידת צמיגים או כל שינויים כאלה ואחרים (איך לומר בזהירות שמי שמבין פה יותר ממני לא יקפוץ עלי) הם כמעט בילתי אפשריים, למה כמעט? כי למי שיש רצון וגם יכולת הם יעלו לאזרח הון, או כחלק מיזה שימון וגירוז כל אחד שמחזיק עיפרון ביד הנכונה, וגם זה לא פותר כלום כי יעלו עליו בסופו של דבר, ולא סתם מרבית הכלים המשופרים האלה נוסעים עם שלט "במבחן" או על ניגרר.
-
כרגע הם לא אפשריים באופן רישמי ולא משנה בעיקרון כמה כסף אתה מוכן לשפוך על זה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
אני לא מוכן ולא שופך :cool:
הכוונה היתה למאעכרים למיניהם...
-
שלא כהרגלי, אני לא אגיד "אמרתי לכם".
אבל זה לא מפליא.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל כל מה שמנסים לעשות כאן, זה תמרונים בין סעיפי התקנות והחוקים הקיימים, נכון?
אף אחד לא יתעלם לכבודכם מתקנות וחוקים.
הם גם ימצאו סיבות מהתחת כדי לא לעשות שום צעד בכיוון.
ואם לא ימצאו, ימציאו תירוצים וסיבות מהתחת.
הפתרון היחיד שבא בחשבון כדי לשחרר אותנו מהאזיקים הללו ולהצעיד אותנו קדימה, הוא שינוי חקיקתי - ביטול לאלתר של המון חוקים ותקנות מגבילים.
כן, אני יודע שזה קשה עד בלתי אפשרי.
זה משהו שלא משיגים סתם ככה כשמבקשים ממישהו שמכירים במשרד התחבורע. פקידים במשרד ממשלתי לא סופרים את האזרחים לא ממטר ולא ממילימטר.
כדי להשיג דברים כאלה צריך כוח פוליטי.
כבר דיברנו על זה לא פעם ולא פעמיים. אנחנו לא מעטים כלל, יש לנו פוטנציאל רציני מאוד. אבל בפועל אנחנו אדישים, כבשים מפוחדות וגם עצלנים. אנחנו טובים רק בלהקליד.
עוד חודשיים שוב בחירות, וכהרגלנו, נתפלג שוב למחנות יריבים, שמאל ומרכז וימין, כן ביבי ולא ביבי, והחלאות ימשיכו להשתין לנו לתוך הפה ואנחנו נמשיך להגיד שזה מיץ תפוזים.
-
דרור יש לך עוד כמה ימים לרשום מפלגה מוטורית. מקסימום תלך הביתה עם מימון מפלגות...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שלא כהרגלי, אני לא אגיד "אמרתי לכם".
אבל זה לא מפליא.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל כל מה שמנסים לעשות כאן, זה תמרונים בין סעיפי התקנות והחוקים הקיימים, נכון?
אף אחד לא יתעלם לכבודכם מתקנות וחוקים.
הם גם ימצאו סיבות מהתחת כדי לא לעשות שום צעד בכיוון.
ואם לא ימצאו, ימציאו תירוצים וסיבות.
הערת צד משהו שנתקלתי בו לפני שבוע
ממשל טראמפ הוציא הנחייה לגופים שמפרסמים תקינות פדרליות בארה״ב (אולי אני לא מדייק בניסוח) שעל כל תקינה חדשה שהם מוציאים הם צריכים לבטל שתיים. מכיר מקרה כזה שמתעכבים בהוצאת תקן חדש לסייבר כי עוד מחפשים מה לבטל...איזה תקן על סוסים ועגלות או משהו כזה
גישה מעניינת
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
https://www.facebook.com/groups/2380962568663410/
יש בפייסבוק קבוצה שמנסה גם במגעים עם מש' התחבורה להביא לשינויים/הקלות באכיפת/מימוש התקנה. ממה שהבנתי הם מתמקדים שם ברכבים פרטים , צ'יפים לניהול מנוע , פילטרים פתוחים למינהם , לאו דוקא מה שמעניין את באי הפורום הזה , למרות שראיתי שם גם פוסט/ים של יריב קלר ברוך.
-
עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דרור יש לך עוד כמה ימים לרשום מפלגה מוטורית. מקסימום תלך הביתה עם מימון מפלגות...
אסף.
אם היה לנו יכולת להתאגד הרבה דברים היו נראים שונה.
עם זאת, מפנה את תשומת ליבו של דרור לכך שגם בגרמניה זה ככול הנראה לא היה עובר.
אני בטוח שזה מנחם מישהו...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
הבעיה כאן נובעת שבמדינה הזאת, למיעוט יש מנטליות של רוב, ולרוב יש את המנטליות של מיעוט...
טל.
-
קודם כל - סליחה על הסגנון הבוטה. הכוונות רק טובות.
לא יודע מה בגרמניה מותר ואסור.
כן יודע, (כי ראיתי ונהגתי), מכוניות משופרות בטירוף מהסוג שכאן היה מכניס את בעליהן לבית הסוהר. כולן עם לוחית רישוי תקנית. בדרך עברנו ליד שוטרים. בעלי המכוניות האלה לא היו מוטרדים כהוא זה. גרמנים, כן? צייתנים, שומרי חוק. ממושמעים. כנראה שבתנאים מסויימים ותחת סייגים מסוימים זה מותר. הרבה מאוד מותר כנראה. עובדה - יש שם אינספור סדנאות ומפעלים שכל עיסוקם אחד - שיפורים!!! וזה חוקי ומותר והם מייצרים ועובדים כמו מטורפים. בראבוס מכירים? זו לא "סדנת שיפורים". זה מפעל עצום. אימפריה. וזה רק אחד מתוך המוני מותגים. אפילו הפוליציי שלהם יוצאת במסע פירסום מאוד מעניין שמככבות בו כל מיני מכוניות ספורט אקזוטיות משופרות כמובן, בצבעי ניידות פוליציי, שקורא לציבור המשפרים לעשות את הטיונינג באופן נכון ובטוח.
בשטח אסור להם לנסוע (כי השטח פרטי ו/או חוקי שמירת סביבה) אבל רכבי שטח יש ולא מעט, כולל משופרים מאוד מהסוג ש.... נו, "לא היה עובר כאן": צמיגים גדולים, סרנים פורטליים, מנועים מוטרפים. אז כנראה שלצד האיסורים ואווירת הטירונות והליכת הברווזים יש שם סייגים ואפשרויות לעשות לא מעט דברים באופן חוקי. בטח הרבה יותר מאצלנו.
וזה לפני שהכנסנו לויכוח את ההבדלים בשכר הממוצע, את עלויות המחייה ביחס להכנסה הממוצעת, את התרבות המוטורית שלהם ותרבות בכלל, את אינספור המסלולים, את המהירות הלא מוגבלת באוטובאהן ועוד דברים "לא חשובים". גם בעיני הם לא חשובים - כי בסופו של דבר זה תמיד יהיה "גרמניה" עם כל מה שמשתמע ואנחנו חיים כאן בישראל ולא מתכננים לברוח מפה וכן רוצים שיהיה לנו טוב כאן. כי לברוח לגרמניה, או לאוסטרליה, או לטקסס (הכי טוב, כמעט ואין תקנות בעניין הזה. סע במה שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה, וקח אחריות אישית על מעשיך) זה הכי קל.
עוד אני יודע, לא סתם משוכנע או חושב אלא פשוט יודע - כל הפרטים הטכניים כמו מכשיר לבדיקת זיהום אוויר או סוגיית שדה הראיה אחורנית (ששימו לב, אף אחד שם לא באמת מתעניין בזיהום האוויר או בשדה הראיה אלא רק בפלפולים משפטיים) הם, נו, רק פרטים טכניים.
"הם" לא רוצים לאפשר לכם כלום, ולכן מחפשים סיבות מהתחת ופרטים טכניים להיתלות בהם. תהיו בטוחים שתמיד ישלפו לכם מהכובע איזה תירוץ טכני/פלפול משפטי למה לא ולמה אי אפשר ולמה אסור. כי בזה הפקידונים שלנו מתמחים ואלופים - בלאסור הכל אבל ה-כ-ל, כדי שלא יצטרכו חלילה לעבוד או לקחת על עצמם ולו את הקצה של קצה-קצהו של בדל אחריות.
הדרך היחידה להשיג משהו אמיתי, לבטל את התקנות הפוגעניות, לעקוף בסיבוב את סוללות הפקידים והיועצים המשפטיים ואת מכשירי מדידת זיהום האוויר שלהם וגלגליים רזרביים חוסמי שדה ראייה שלהם, היא רק באמצעות כוח פוליטי. זה ברור לכם.
השאלה היא מה הכוח הפוליטי האמיתי של ציבור חובבי הרכב בישראל. מספרים זה רק חצי הסיפור - כי גם 200,000 איש יכולים להגדיר את עצמם "חובבי רכב", זה מספר ששווה לא מעט מנדטים בכנסת! אבל ברגע האמת, האם הם יתגברו על חילוקי הדעות הפוליטיים המסורתיים, ישימו בראש סולם העדיפויות את סדר היום האזרחי ואת טובת הארנק הפרטי והתחביב שכולנו זקוקים לו כמו אוויר לנשימה, וישלשלו לקלפי פתק של מפלגה שזה הדגל שלה?.... מפלגה שמעלה על נס את כל הדברים האלה שמתכנסים להגדרה אחת ויחידה - הורדת מוסדות המדינה המנוולים מהגב שלנו?.... האם הציבור האדיש, הטיפש והעצלן הזה יוכל להתעלות ולעשות משהו לטובת עצמו?....... זו שאלת מיליון הדולר.
או אולי התפקדות למפלגה שיש לה סיכוי טוב להרכיב ממשלה. נגיד לליכוד. כמה מאיתנו יתפקדו בתכל'ס?... והאם המועמד בו נתמוך לא ישקר אותנו וישכח מאיתנו ברגע שיקבל תפקיד?... בכל זאת זה הליכוד, אתם יודעים.... אחינו הרוכבים ניסו את זה, רק אחוז קטן מהם התפקדו לליכוד ולכן הם נכשלו טוטאלית.
-
עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
עובדתית הנוהל שלנו נסמך על הנוהל הגרמני ששיך לאיחוד הארופי.
עזוב מסיפורים, הבדיקה פה התבצעה על ידי מעבדה גרמנית לפי תקן גרמני.
הזיהום אוויר הדינאמי כנראה ניתן לפתרון פשוט. בלי להיכנס לעומק - על ידי שינוי יחסי העברה בסרנים ניתן לקבל ממנו פטור.
הבעיות הגדולות הן דווקא בתחומי הגנת הנוסעים במגוון מצבי תאאונות, פגיעה בהולכי רגל ומנגנון קריסת ההגה.
אלו בדיקות לכאורה ( כך הוצג לי) שהתקן הגרמני מחייב.
אם זה נכון אז זה מכניס הכול לקטגוריה אחרת.
תוצאות לזה ידרשו מבחן ריסוק לא ראלי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
הוא שאמרתי, הם יהפכו את העולם ויקטפו את הירח ויעשו כל מאמץ כדי לא להסכים לאשר כלום. אפילו ינסו להמציא את הגלגל (הרזרבי) מחדש. מבחני ריסוק, נו באמת...
לא ייצא מזה כלום בועז, גם אתה יודע את זה.
הדרך היחידה להיחלץ מהסבך הזה היא באמצעות כוח פוליטי. שההקלות בתקנות או טוב יותר - ביטולן המוחלט, יונחתו על ראשם של קפוצי התחת האלה (שוב סליחה על הביטוי. אבל בכל פעם שמתעסקים במשרד התחבורע, מפלס הזעם שלי עולה).
וכוח פוליטי יגיע רק אם נשכיל להתעורר ולנצל את הפוטנציאל שלנו שטמון במספרנו.
-
דרור, יש לך דרך לבדוק איך אותן סדנאות שציינת מתמודדות עם התקן הגרמני ?
ולעניין עדר הכבשים האדיש, אני חושב שהציטוט הזה ממצה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מפלגה שמעלה על נס את כל הדברים האלה שמתכנסים להגדרה אחת ויחידה - הורדת מוסדות המדינה המנוולים מהגב שלנו?.... האם הציבור האדיש, הטיפש והעצלן הזה יוכל להתעלות ולעשות משהו לטובת עצמו?....... זו שאלת מיליון הדולר.
שים לב שהציטוט הזה תקף מילה במילה גם מחוץ להקשר של שיפורי רכב, ואז יש לו הרבה יותר תומכים פוטנציאליים. זה כבר שווה מפלגה בפני עצמה ...
-
עמדה 1\שינוי מידת צמיגים
דרור,
ישראל מאמצת בהרבה תחומי תקינה את התקן הארופי.
בשנים האחרונות נעשתה התקדמות די גדולה גם במשרד התחבורה לבטל כל מיני תקנות מקומיות ולא יעילות ולהחליף אותם בנוהלים מודרניים שמישרים קו עם ארופה.
אני יכול להבין את התסכול. אני שותף לו גם.
יחד עם זאת, בהינתן שהעניין הוא לא המצאה ישראלית יהיה לי יותר קל לקבל אותו.
כן, יכול מאוד להיות שלא יצא מזה כלום אבל אני מנסה לכל הפחות לבצע מיצוי של בדיקת ההתכנות.
אגב, רמזת שבגרמניה כן מותר לשפר.
יש לנו באתר כמה מהנדסים שחיים את התחום ואם הם ירתמו לנתח את הנהלים ולהצביע על פרצה שמאפשרת לבצע שינויים תואמים לתקן הישראלי זה עשוי לסייע מאוד.
עורך דין כבר הרים את הכפפה.
מהנדס טרם...
חומר למחשבה... ( עוד לפני הפוליטיקה).
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
דרור, את המרצדס עם הפורטלים אתה מכיר, נכון? יש לו פגוש אחורי תת רכבי ומדרגות מזעזעות בצדדים. למה?
כי התקן דורש להגן על הולכי רגל ורוכבי אופניים.
המעבדה האירופית באה עם מטר למדידה. רנגלר מוגבה 4.5 עם גלגלים 37. הפגוש האחורי גבוה מדי? לא עובר. ספי המרכב גבוהים מדי? לא עובר. הגנה בחזית על הולכי רגל לא לפי התקן? לא עובר.
אף משרד רישוי באירופה לא יאשר תקינה לרכב שלא עומד בתקנים ושיש בדיקת מעבדה שמצביעה על הבעיות. למה אתה מצפה שפקיד בישראל כן יאשר?
(התשובה היא פה זה לא אירופה... תחתום תחתום....)
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דרור, את המרצדס עם הפורטלים אתה מכיר, נכון? יש לו פגוש אחורי תת רכבי ומדרגות מזעזעות בצדדים. למה?
כי התקן דורש להגן על הולכי רגל ורוכבי אופניים.
המעבדה האירופית באה עם מטר למדידה. רנגלר מוגבה 4.5 עם גלגלים 37. הפגוש האחורי גבוה מדי? לא עובר. ספי המרכב גבוהים מדי? לא עובר. הגנה בחזית על הולכי רגל לא לפי התקן? לא עובר.
אף משרד רישוי באירופה לא יאשר תקינה לרכב שלא עומד בתקנים ושיש בדיקת מעבדה שמצביעה על הבעיות. למה אתה מצפה שפקיד בישראל כן יאשר?
(התשובה היא פה זה לא אירופה... תחתום תחתום....)
אסף.
זה מאוד נכון והנקודות שרשמת מלמדות שאתה כנראה בקיא בפרטים מבפנים ואלו עוד הבעיות שהפתרון להן קל...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
2 קבצים מצורפים
-
הוראת הנוהל החדשה של משרד התחבורע הופכת את מכוני הרישוי למלשינון והכל כתוצאה מפרשת מעכרים או יותר נכון מעכר אחד בנתניה (ראו תגובה 5 בשירשור זה)
בזאת נסתם סופית הגולל על המושג "להכניס הצמיגים לרשיון".... בטסט יבדקו אם מידת הצמיג תואמת את נתוני האוטו דאטה ו/או הקאר דאטה ואם זה לא תואם הכשלה מיידית ודיווח למשרד הרישוי - שכנראה יוביל להורדה מהכביש ולצורך בשינוי מידת הצמיגים בחזרה למקור והנוהל של טסט חדש והנפקת רשיון חדש לאחר אישור עמדה מס' 1
ועל זה נאמר נו שויין....:mad:
-
מישהו יכול להמליץ על האקר טוב?
רצוי מאזור המרכז (אסיה).
אני צריך להחליף גלגל...
תודה,
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בזמנו נטען שבעשור הראשון של שנות ה2000 היה ניתן להכניס צמיגי 31' ברישיון לSUV/טנדרים באופן חוקי.
האם יש למישהו סימוכין לעניין ?
-
אנו מתכנסים שוב לדרך האחת והיחידה נכון להיום לאשר מידת צמיגים שונה מזו שאיתה הגיע הרכב ושרשומה ברישיון - הצגת אישור יצרן או יותר נכון יבואן למידת הצמיג המבוקשת- אישור שמאשר שמידת הצמיג המבוקשת מותרת מבחינת היצרן לרכב הספציפי המבוקש.
וכוונתי היא לאישור מקורי, אמיתי ושניתן יהיה לאמת אותו מול מי שנתן את האישור שכן כבר היו דברים מעולם ושעשו שימוש ב"אישור יבואן" מזוייף.