ההחזר השנתי שלי 15,500 שקל בממוצע והמערכת עלתה מאה אלף. כמה עולה היום אני לא יודע.
Printable View
לגבי גודל הגג - מאוד תלוי - גג שטוח או משופע? (בשטוח נכנסים יותר פאנלים).
משופע - מה הזווית?
לאיזה כוון?
יש הצללות בחלק מהיום?
בעבר היה תעריף ידוע מראש. היום התמחור שונה, אני לא כל כך מצליח להבין אותו.
עלות הפאנלים ירדה לכ-20-25ֵ% ממה שהיתה לפני כעשור.
אתמול נאמר לי ע"י מנכל חברה בתחום שיש כרגע בעיה בארץ - מבחינת תשתית ישראל הגיע לקצה גבול יכולת הקליטה של מערכות ולא ניתן להוסיף עוד.
לא יודע מה שה אומר למערכות ביתיות (שהן קטנטנות) או רק מערכות מסחריות.
בפועל - חברות רבות נסגרו/פשטו רגל לאחרונה ואחרות מתאחדות ומתמזגות במטרה לשרוד.
זה אומר שללא מימון ה ROI שלך הוא 6 וחצי שנים. רק אחרי 6 וחצי שנים אתה בכלל מתחיל להרוויח, וזה אם שמת את כל הכסף על השולחן ביום הקנייה.
אם עלות המערכת ירדה לחצי, ומשלמים היום גם חצי (אין יותר תעריף כפול) עדיין נשארנו ב 6 וחצי שנים.
אני לא רואה פה שום התכנות כלכלית לבית פרטי.
בעניין השטיפה.
כדי שכמה שפחות אבנית תיתפס על הפאנלים
אני מקפיד לנקות רק לקראת ערב כך שהמים
יספיקו להתנקז במורד הפנל ולא יתאדו מחום היום.
כשהציגו לנו את הפרויקט (התארגנו כמה שכנים ביחד), דיברו על החזר של 10 אחוז שנתי למשך 20-25 שנה (האחריות היא לתקופה דומה).
אני עם המערכת הכי קטנה מבין כל השכנים ואפילו אצלי ההחזר די דומה לצפי (אצל האחרים החזר יותר גדול בגלל עלות שולית פחותה).
כמובן שאת אותו כסף אפשר להשקיע בשוק ההון ולעשות יותר, ועם ריבית דריבית ושאר ירקות. אבל להגיד שאין כאן התכנות כלכלית? לא מדויק.
מעכרת שעולה בסביבות ה 50 אלף שקלים (בכמה אתרים שמצאתי) וללא תיקונים/ירידה בביצועים ואם הכסף אצלך שוכב בבנק יקח לך להחזיר אותה תוך 9 שנים, נו, זה לא הפרוייקט הכי כלכלי. ואני מניח שאחרי עשור יתחילו קצת הוצאות על בלאי ותיקונים.
60K השקעה. 10K החזר שנתי. יש לך מסלול שעושה אותו הדבר או יותר בלי התעסקות יומיומית ו/או חוסר ודאות מתנודות כלכליות כאלה ואחרות?
אשמח לשמוע. { באמת }
לגבי מחירים - פאנל 560W . מחירים בערך 4-6 אש"ח לקילוואט מותקן { זה מהחברות שאנחנו בדקנו } .
לא זה לא משנה.
החישוב שעושה חחי למחיר המשולם נשאר על אותה תשואה.
רק הסכומים משתנים. יורדת עלות ההתקנה ובאותו יחס יורד מחיר המכרז / הקצאת לקןטש מיוצר.
התשואה היא פחות מ 7 שנים.
תלוי מי ואיך מחשבים.
לשיטתי
בהתחשב בזה שרובם עושים מימון של 100% זו תשואה אין סופית .
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אהלן חברים
לקראת בניית מערכת בבית, אשמח אם מישהו יוכל לפרט מנסיונו על נקיון הפאנלים בצורה הטובה ביותר.
שוטפים עם מים רגילים? אין בעיה עם האבנית?
מטאטא מיוחד?
להקפיד על שעות הערב / לפנות בוקר?
תודה רבה
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
מטאטא רך ושעות הערב.
כל השאר נתון לשיקולך.
אני לא דוגמה כי יש לי עודפי מי מזגן. כשאני שוטף אני גם מנגב עם סחבה אחרי זה.
ולמען האמת, הפעם האחרונה ששטפתי היתה בכלל בחורף בזמן גשם. חיכיתי שיגמרו הגשמים המלוכלכים של תחילת החורף, וניצלתי יום גשום ולא קר מדי.
וכאמור, אני לא דוגמה, כי כולנו יודעים מה עלול לקרות למי שעולה לגג כשיורד גשם.....
(התירוץ שנתתי כדי להוריד צקצקנים מהגב שלי היה שמשלושה כיוונים יש בתים שגבוהים ממני וזה תירוץ גרוע).
אחרי הרבה נסיונות,
מטאטא רך ורחב, עם חיבור כזה או אחר לצינור מים וברז לשליטה, מוט טלסקופי ארוך להגעה לכל הפאנלים (או שאתה על גג שטוח ואז פשוט וקל יותר)
רצוי אחה"צ כשהפאנלים לא חמים מידי והשמש כבר לא קופחת.
מעלה מן האוב עם שאלה שלא נתתי עליה את הדעת עד היום.
הפאנלים היום כנראה יותר יעילים מהישנים. מי עשה או יודע לשפוך אור על כדאיות של החלפת חלק או כל הפאנלים לחדשים יותר? כמה זה עולה, כמה מסובך, האם עבודה עצמית? מה השיפור בתפוקה? האם לחברת חשמל יש מה להגיד על זה שהתפוקה פתאום גודלת? אני עם מערכת תקינה בת 13, בתעריף גבוה של פעם לשבע שנים נוספות.
לא נראה לי שהחשבון מסובך ואני גם לא מצוי בתחום אבל אני רואה המון אנשים שעושים את המהלך הזה ואפילו מוכרים בזול את הפאנלים הישנים.
חבר אתר ש01 למיטב זכרוני עשה את זה לפני כשנה.
אם אין לך בחוזה מגבלת יצור אז הכול טוב כנראה.
ראיתי לא מזמן שחברת חשמל בפיגור מול היעדים במקורות חליפיים. בטח יודו לך
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז כמה עולים פאנלים חדשים? התקנה? אחכה לתגובה שלו.
רק עכשיו ראיתי...
ביצעתי שדרוג ב-2 שלבים לאחרונה.
ההחזר מאוד מהיר.
דבר איתי.