GPS או גלונאס לצורך העניין אותו רעיון והאמירה שלך לגבי מדידה עם GPS נכונה עם התניות אליהן התייחסנו ומהן מנסים להתעלם כמה מהמשתתפים בדיון.
כמו ההבדל בין מכשיר מיקום לוויני לבין מכשיר שיש לו רכיב מיקום (טלפון).
Printable View
לפני כמה שנים, הייתי שותף בפרויקט של בניית רכב נשלט מרחוק.
לרכב הייתה יכולת הקלטת מסלול.
דיוק ה-GPS של מחשב "הטיסה" עם אנטנה חיצונית היה 0.5 מטר.
הגלאקסי 2 שהיה לי אז עם אפליקציה ייעודית? אותו דבר.
מבחינת חווית משתמש מול אפליקציות:
וויז- דיוק גרוע שלדעתי נעוץ בזמן עדכון ארוך ואופי בסיסי המתאים לשימושי כביש.
אורוקס- דיוק גבוה. ברמה של עמידה על צומת שבילים. (למרות שלא אמורים להסתמך על תכסית...)
עמוד ענן- כנ"ל.
למדתי לסמוך על דיוק המיקום בשתי האחרונות לעומת לסמוך על עצמי בראשונה.
לגבי שימוש בסמארטפון כמכשיר עבודה למדידה מדויקת- רק בדיקה מול מכשיר ניווט ייעודי תדע לתת את התשובה. וגם זה, בתלות בסמארטפון הספציפי (מבחינת דגם ויצרן).
אישית, הסמארטפון מספיק לצרכי היומיומיים.
להיפך. אני אומר שמערכות מקצועיות די זולות הן מדויקות מאוד - ולא חייב להיות ציוד טופ-אנד כדי להשיג דיוק.
אסף.
וואו, זה קשה.
מבחינה היסטורית משרד ההגנה האמריקאי היה מודאג מלתת לאויבים ולשימושים אזרחיים מידע מיקום מדוייק. זה נקרא SA - Selective Availability ומטרתו היתה להכניס חוסר דיוק של 100 מטר. המידע המדוייק קודד ורק ציוד צבאי שהיה לו את המפתח יכל להיות מדוייק.
ברבות השנים פותחו מכשירים כמו שהיה את ה"אנטי מחיקון" וגם היה לחץ ציבורי כך שבאיזור שנת 2000 הנשיא קלינטון ביטל את ה-SA כך שהדיוק (יחד עם ההתפתחויות הטכנולוגיות) נהיה 5 מטר לכולם.
דורון - אם הנסיון המבצעי שלך היה עד שנת 2000 הידע והניסיון שאני אכן מאמין שיש לך, פשוט לא רלוונטיים.
פיתוחים חדשים ושימוש בארכי גל חדשים משפרים את הדיוק ל30 ס"מ:
When selective availability was lifted in 2000, GPS had about a five-meter (16 ft) accuracy. The latest stage of accuracy enhancement uses the L5 band and is now fully deployed. GPS receivers released in 2018 that use the L5 band can have much higher accuracy, pinpointing to within 30 centimetres or 11.8 inches.אז ניסיון זה דבר חשוב אבל בדברים טכנולוגים אם אתה לא מחובר כל הזמן, מה שידעת אפילו לפני 5 שנים הוא די חסר ערך.
בברזלים של ג'יפים השינויים פחות מהירים...
assafy
שים לה מה הייתה השאלה המקורי ולאן לקחת אותה.
האם מדידת מהירות במכשיר סלולרי מדויקת כדי להגדיר התאמת יחסי העברה לסמוראי.
אתה עדיין חושב שאפשר לחשב/לבחור יחסי העברה לרכב ע״ב מדידת קצב נסיעה בכביש עם מכשיר סלולרי בסביבה לא מבוקרת?
בלי התחכמות, ובלי ציטוטים שפגשתי בימי המבואות לפני כמעט 20 שנה והפיזיקה שלהם לא השתנתה אלא רק איכות החישוב.
תשובה פשוטה, כן או לא.
לא צריך דיוק (במדידת מהירות שיוט) של של יותר מכמה אחוזים כדי לחשב או לפחות להעריך משמעויות של יחסי העברה ואת זה יש לך בקלות בכל טלפון ותכנת ניווט.
הסטייה של המיקום לא משנה הרבה לחישוב מהירות קבועה.
דיוק מדידה של מהירות קבועה בטלפון גרוע מ 10%?
אתה צודק תיאורטית אם הכל יציב.
אבל כשבבדיקה רואים שהמהירות רכב משתנה והמכשיר לא מתעדכן או שהמהירות המוצגת במכשיר כן משתנה כשהרכב לא שינה מהירות, אז זה כן משנה.
רמת הדיוק משותפת.
זה האלגוריתם של מכשיר ספציפי שמחשב את שינוי המיקום וכנגזרת את המהירות.
ואם רמת הדיוק באחוז סטייה מוצהר מסוים (ולכל מכשיר יש הצהרת סטיית דיוק ממוצעת), אז כל החישוב בהתאם.
ראיתי בעצמי ביותר ממקרה אחד הבדלים של מעל 10קמש בין הסלולר לרכב.
בגלל זה סלולרי פשוט וסטנדרטי אינו מכשיר מדידה, אלא מציג מיקום בקירוב טוב.
תפריד מטכנולוגיית GPS שבהחלט יכולה להיות מדוייקת מאד, ברמת סמ בודדים.
בפרקטיקה היומיומית, מדידות עושים בעיקר עם DGPS, שזה לווין+תחנה קרקעית בערכים מוחלטים.
הטלפון מציג מיקום אבסולוטי ברמת דיוק כזאת או אחרת, אבל מסוגל לחשב מהירות קבועה בדיוק מצויין.
כי גם אם הסטייה במיקום גדולה, נניח 50 מטר - על הפנים בסטנדרטים של היום - בסדרה של מיקומים עוקבים הסטייה תהיה באותו כיוון בגדול, ולכן הפרש המרחק בין המיקומים כן מדויק, והמהירות המחושבת כן מדויקת. וגם אם הסטייה אקראית לחלוטין, כלומר יכולה להיות עד 50 מטר לכיוון אחר לגמרי בכל נקודה, אם החישוב יהיה על פני כמה אלפי מטרים, שוב לא תהיה שום בעייה עם חישוב מרחק ומכאן מהירות במדויק.
פעם האחת, לפני כמה שנים, בהקשר לאיזו כתבה בג'יפולוג על צריכת דלק, השוויתי בין מרחק GPS לבין מרחק אמיתי עד כמה שאני יכול למדוד - ספירת אבני דרך בכביש מהיר - לא היה הבדל.
הטלפון מראה מהירות שונה, נמוכה יותר בכמה קמ"ש לעומת הספידומטר ברכב, אבל הספידומטר הקלאסי שמודד מהירות סיבוב של ציר הוא המכשיר הפחות מדויק.
יאללה נזרום עם זה.. נפתח את
זה.
תיקון קטן- הסטייה אינה עקבית בין הדגימות כי היא תלויה בעוד פרמטרים תוכ דגימה (חלק ״בול בפוני״, וחלק ממש גרועות).
אבל אני מבין לאן אתה הולך- גם אם הסטיות במדגם בערכי N קיימות בצורה לא קבועה, אבל כממוצע כללי, אתה אומר שהערך הסופי של מדידת מהירות היא בסטייה בגבולות המתקבל כמדויק?
בשביל זה מדגם הנסיעה צריך להיות ארוך מספיק כדי להקטין את סטיית התקן.
כמה?
תלוי במכשיר הספציפי.
וזה עדיין שונה מאיכות הדיוק הסטאטי (ע״ע השאלה שחוזרת פעם בכמה חודשים- ״למה הסמן במפה בסלולרי לא במקום שאני עומד בו בשטח בפועל״).
דורון, תחזור שוב וקרא את התגובה שלי על התאוריה לעומת הפרקטיקה.
גיפיאס בטלפון הוא מדויק לפחות כמו מד המהירות, ווזה מנסוים בשטח.
זה שאפליקציה כזאת או אחרת (נגיד ווייז) לא נותנת מהירות רגעית אמיתית, או לא מגיבה מספיק מהר- זאת טענה שלא חושב שיש עליה ויכוח.
אני לא רוצה לסכסך אבל ביננו דורון, נראה שקיפלו אותך להסכים למשהו שאתה ממש לא מסכים [emoji56]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא כדאי לסמוך על אבני הדרך/ק"מ של מע"צ/נתיבי ישראל.
אולי פעם, בסלילה הראשונית או הסימון הראשוני של הכביש, המיקומים היו מדוייקים.
בכל פעם שמשנים תוואי של הכביש ו/או סוללים/מרחיבים אותו, אבני הדרך ממוקמות מחדש ולא ע"פ צבירת הק"מ האמיתית (לא סביר שבכל שינוי תוואי ישלטו את הכביש מחדש לכל אורכו).
המטרה של אבני הק"מ היא בעיקר ניהול ותחזוקה של הכבישים והן משמשות כ'סימניות' על הכביש, לאו דווקא למדידת מרחקים.
על פני מרחקים ארוכים (בכבישים ארוכים), אני מניח שהסטיות מתמצעות.
את מה שהיה לי לתרום לדיון כבר כתבתי.
אבל בשביל שנדבר קצת על עובדות, ולא רק תיאוריה, מצרף 3 צילומי מסך של רכיבה ארוכה שעשיתי לפני איזה שבוע וחצי.
תמונה ראשונה- נתוני הרכיבה כפי שהוקלטו במכשיר ניווט ייעודי של גרמין (etrex 20)
תמונה שניה, שלישית ורביעית- נתוני הרכיבה כפי שנרשמו באפליקצית הספורט סטראבה שהופעלה והקליטה במכשיר הנייד בזמן הרכיבה.
תמונה חמישית- נתוני הרכיבה כפי שנרשמו באפליקצית הניווט אורוקס שהופעלה והקליטה במכשיר הנייד בזמן הרכיבה.
אפשר להתרשם מההבדלים בכמה נתונים רלוונטיים-
1. מהירות נטו ממוצעת (בתנועה).
2. מהירות מקסימלית
3. מרחק
4. צבירת גובה.
הדבר הבולט זה שיש הבדלים בין הנתונים שנרשמו באפליקציות שונות על אותו מכשיר, עם אותו gps, באותו זמן. וזה מעיד בהכרח על זה שהדיוק מושפע מהממשק של המשתמש עם רכיב ה- gps.
מעבר לזה- ההבדלים בעיני לא דרמטיים מה שמעיד שהדיוק כנראה גבוה.
זה נכון למעט נתון צבירת הגובה שלגביו יש לי הסגות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...57a457fb50.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3a2cfe977f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6e1380ed57.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...933253268f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...616b230839.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
דרך אגב,
לכל מי שמשווה בין GPS לספידומטר של רכב, אז תקחו בחשבון, שספידומטר של רכב "מזייף" בהגדרה ומראה תמיד 6-8% מהר יותר ממהירות האמיתית.
בעולם התוכן שאני מכיר הדיוק הנדרש גבוה יותר ומכשיר סלולרי כמו הנדון אינו קביל.
אבל דיוק הוא יחסי וזה משהו שרבים כאן לא מפנימים.
אני מבין מה נמרוד מכוון אליו, ולמה מבחינתו ברמת סטייה מצטברת זה בסדר, אבל הוא לא מבטל את השגיאה של המכשיר אלא זה קביל מבחינתו לשימוש הספציפי..
וזה בדיוק העניין אליו התייחסתי עוד לפני הפיצול, מה קביל כ״מדויק״ בהתייחס לצורך.
בשביל נמרוד זה מספיק.
בשבילי לראות סטיות של 10-15קמש זה הרבה.
אז אני מסתמך על הטלפון כדי להגיע לכתובת עם וייז/גוגלמאפ, אבל לא למדידה שחשובה באמת.
לאחד מדויק זה 20מ מהצומת, לאפליקציה מסחרית זה המרחק בו אתה מבחין בשלט
החנות אליו האפליקציה שלחה אותך ולחיל האויר צריך קצת יותר מדויק.
גם להגדיר דיוק מיקום יש כללים וחלק מהמגיבים כאן מערבבים מונחים תחת כותרת ״ככה ראיתי״, כשהתרגום שלהם למשמעות התוצאה שגוי.
דיוק הוא תמיד יחסי מול כיול כלשהו, ואף אחד מהמגיבים לא כייל כלום אבל יצאו בהכרזות שהחצר שלהם מדויקת לפי הטלפון.
למדוד מיקום בחצר הבית ולהכריז שזה מדויק 5מ ומזה להשליך על דיוק בנסיעה..בלי להגיד מה נק׳ הייחוס, ואמת הדיוק שלה, זה מעיד על חוסר הבנה כיצד מודדים מיקום במרחב (להבדיל מרשת מקומית ללא ייחוס).
כבדיקת שפיות עצמית, הראתי לגיאודט מומחה את התגובות של חלק מהמשתתפים כאן שהעלו ניתוחים מה מוגדר ״מדויק״.
התגובה כללה גם איחולי הצלחה בחיים לאילו שחושבים שמצאו קיצור הדרך של עולם המדידות.
לא סתם משלמים המון כסף כדי לקבל דיוק של מטרים בודדים במיפוי שטח או סנטימטרים לנדלן.
דורון,
וכאן הטעות שלך.
הטולרנס הנדרש ב"ניסוי", הוא מספק לחלוטין, ויותר מזה,
הוא מדויק לפחות כמו הנסיון לחשב לפי סל"ד (מאיפה לך שזה מדויק), וחישובי הפחתות שבהם יש לא פחות סטיות,
וזה עוד לפני שדיברנו על המשימה הכמעט בלתי אפשרית לחשב מה בדיוק הקוטר של הצמיג כשהוא מסתובב (כשהגומי מסתובב הוא גם "נזרק החוצה", ולכן ייתכן שגם אם מדדנו רדיוס של הגלגל לפני הנסיעה, הרדיוס הסטאטי שלו יהיה שונה מהדינאמי).
ולכן אני מפנה אותך לאמירה של תיאוריה זה מעניין,
פרקטיקה היא שקובעת.
ו"ראיתי" היא כן שיטה מדעית. קוראים לזה תצפית.
ואם במשך אלפי תצפיות, כל פעם שהמחוג נח על 100 קמש הג'יפיאס מראה סביב ה94 קמש, עם סטיה של קמש לכאן או לכאן, ולא מעבר,
הרי שהג'יפיאס עקבי, ועם סטיה של אחוז או שניים. רוצה שלוש? כדי להחמיר? אולי לא הקפדתי שהמחט האנלוגית תהיה בול האותה נקודה? סבבה שלושה אחוזים. (אגב, העקביות חוזרת גם ברכב עם מד מהירות דיגיטלי, אבל גם כאן אנחנו לא יודעים עד כמה הוא עקבי).
שורה תחתונה,
תן לגיאודט לעלות את מעלה זיק ותן לג'יפאי....
כשארצה להכניס טיל שיוט לתוך חלון של בית אתחיל להתעניין בדיוק שאתה מדבר עליו.
בלי קשר לרמת הדיוק של הסלולר, אני לא מכיר את הגאודט המומחה שלך, אבל המודדים (גאודטים מוסמכים ועוזריהם) שאני ראיתי מודדים לא טרחו אפילו לייצב את מוט המדידה עם הבועית למצב אנכי (גם עם פריזמה וגם עם אנטנת ה-DGPS)...
בפעמים שאני מדדתי להצלבה, ראיתי סטיות של עשרות סנטימטרים ממדידה 'מדוייקת' שגיאודט מוסמך חתום עליה.
אם מישהו במפ"י היה טורח ברצינות גם לפקח על המודדים, אולי הם היו טורחים לשמור על הדיוק הנדרש מהם ..
אפרופו דיוק, מה הדיוק של שעון הסל״ד?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
עוד הערה על מדידה בסלולרי ישירות מהחיישן ולא מהאפליקציה.
האפליקציה חוסכת זכרון וחישובים על חשבון דיוק.
רוצים לראות מה המדידה של החיישן? תורידו את אפליקציית androsensor . שם רואים את הנתון הגולמי.
אסף.
דורון, אתה אפילו לא מנסה לתת את הכבוד המינימלי ולחטרוח לקרוא את התגובות ולנסות להבין אותם לכן המשך הדיון חסר טעם מבחינתי.
אם היית קורא לעומק, היית רואה שכבר כתבתי שדיוק של 5 מטר לא מספיק למדידת מהירות מהירה ללא מיצוע לאורך זמן, לכן השיטה שמשתמשים היא הסחת דופלר.
הdgps שאליו אתה מתייחס, במקור נועד להתגבר על הsa המקורי אבל גם היום הוא בשימוש למדידות מקצועיות של סטיות עד 3 ס"מ, לא רלוונטי מבחינת הדיון או השימושים שלנו.
כל הנתונים שהבאתי הם לא מחשבות והשערות שלי אלא ממקורות מוסמכים כולל ממשל ארצות הברית. אתה אפילו לא מתייחס לזה.
הGPS זו מערכת חיה שממשיכה להתקדם ולהעלות את הדיוק. כל הזמן מוסיפים, משדרגים ומחליפים את הלווינים ובהתאם את הטכנולוגיה של מקלטים. מערכת הgps נמצאת היום בדור השלישי שלה.
אתה כמו מישהו שמחזיק בסלולרי משנות ה90 ומתעקש שהמקסימום שאפשר לעשות איתו זה לדבר ולשחק בסנייק כי זה הניסיון שלך.
ממש לא.
גלגל שיניים הוא יחס ישיר וקשיח בין מה שנכנס בצד אחד למה שיוצא בצד שני.
ל-GPS יש סטייה מוגדרת ידועה.
מה שאתה מתאר הוא לא מדעי, זה אומדן, שים לב שגם אתה מתאר ״סביב 94״, כלומר על השגיאות המוגדרות הוספת שגיאת הערכה.
לפעמים זה מספיק טוב.
אתה ראית 3%, אני ראיתי גם 10-15%, אם בשבילך זה מספיק טוב יופי לך.
דורון, אודה לך על התייחסות לנתונים שהבאתי של השוואה בין מכשירים ובין אפליקציות.
בין כל המלל שיש כאן- בנתונים יש השוואה מסודרת בין מכשיר ניווט gps ייעודי (כפי שתיארת) לבין טלפון, כולל מהירויות, על פני הקלטה של 120 קמ.
זה הכי מוצק שיש כאן בכל הדיון הזה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk