נכון לגבי כמעט כל החלקים - למעט הכבל שרואה עומס מלא - כפול לצורך העניין, אם הכננת מושכת בכל הכוח.
Printable View
בדיוק הכוח המירבי של הכננת.
הבלוק לא מקטין לחצי את העומס על הכננת. הוא מגדיל פי שניים את כוח החילוץ.
(וגם את העומס על הרכב המחלץ אם להאמין לניוטון)
אסף.
למעט בנקודה בחבל שבמרכז מכפיל הכוח, שרואה עומס T לכיוונים הפוכים - כלומר 2T.
נמרוד, הכבל מתוח ב T
שני כבלים כאלה מחזיקים 2T
ארבעה במתח הנ״ל מחזיקים 4T
וכן הלאה
גלגלת שהחבל מתגלגל עליה לא נותנת לחבל לראות מתיחות גדולה מ T. אם הכבל מוכפל בלי גלגלת אז יש נקודה שבה התגובה כפולה אבל זה כבר לא גלגלת.
אם מתייחסים לכלכלת כמנוף - אז מרכז הגלגל, לא הכיפוף בחבל - הוא נקודת המשען של המנוף
אסף.
לא צריך להיות מהנדס. מספיק בגרות בפיזיקה.
הכוח על כל הכבל בבניה נכונה של מערכת הוא בדיוק t. ברגע שצד אחד רואה יותר מt אין שיווי משקל והכבל נמשך לצד מסוים.
העומס לכאורה של ה2t לא קיים כי הוא מתפזר על הגלגלת (אם אתה מתעקש, אז הוא ניצב לכיוון הכבל בנקודה שדיברת עליה, אני כבר לא זוכר סינוסים וקוסינוסים אבל זה הרעיון)׳, ואז אפשר להתחיל לדבר על רדיוסים שונים של הכבל עצמו (החלק החיצוני של הכבל נושא בכל העומס לכאורה) ונקודת כשל וכו... אבל זה לא אמיתי כי החבל כמעט שטוח בנקודה הזו ועוד ועוד. שורה תחתונה (ובדקתי את זה בצבא עם מד מתח) כל נקודה בחבל רואה את אותו מתח+ אובדנים על חיכוך).
מה שכן,
ברגע שהגלגלת לא מסתובבת החבל מתחיל לראות חום והרבה. וזה לא טוב. אין לי נסיון עם הגלגלת אלומיניום אבל ראיתי כבל ספקטרה נשרף על גלגלת תקועה. (בגלישה קיבלתי כמה כוויות מאמצעי חיכוך שונים ולכן אינטואיטיבית אני נמנע מהטבעת שהראו כאן).
עריכה-
התייחסתי לתגובה של נמרוד.
לא ראיתי שחנן כתב כבר.
אסף - אין משמעות לגלגול. העומס יכול להיות סטטי. אייל - העומס בחבל בנקודה אחת ניצב לכיוון החבל? גזירה טהורה? תתמקדו בחבל בנקודה אחת בלבד. זה לא סותר שום דבר שאתם יודעים. רק שאת הכבל צריך לבחור לפי העומס המירבי במערכת ולא לפי העומס המירבי של המנוע.
ברור שהוא לא. אבל לשם הולך העוד t שחסר לך. יש המון לחץ שמתפזר על הגלגלת בכל נקודה שבה החבל נצמד אליה.
(למרות שלרגע אחד כמעט בלבלת אותי).
אגב,
לפי מה שאתה אומר,
אם לקחתי רצועה של 1 טון, וקיפלתי אותה לשניים (יעני רצועה כפולה) היא עדיין תיקרע ב 1 טון, כי בנקודת הקיפול היא רואה מתח כפול (אחד מכל צד). עכשיו ברור שנקודת הקיפול היא נקודת חולשה, אבל היא מחלישה מסיבה אחרת לגמרי. כל סיב נושא בנטל אחר. ולמעשה הסיבין החיצוניים נושאים במירב העומס. לכן חוזק של רצועה כפולה (מקופלת הלוך חזור על שאקל נגיד) יהיה סביב ה1.5 טון ולא 2 טון כמתבקש. אבל בשרטוט סכימטי של דיון היא פי 2 חזקה.
אתה גם יודע שזה מתנהג ככה במציאות.
לגבי בחירת עומס אז העומס שצריך להיות הוא העומס של המנוע + מקדם על החלשת החבל בנקודות השבר שלו. משהו כמו עוד שליש עד חצי.
כמובן שהציוד שמעבר למערכת ההכפלה צריך להיות הרבה יותר חזק.
נמרוד אני ממוקד בחבל. בכיוון היחיד שמשנה - כיוון מתיחה. אין מה לדבר על העומס עליו בכיוונים אחרים.
אסף.
אני רחוק מאד מפיסיקה ..
אבל האם הגלגלת לא לוחצת את על החבל בכל הכוח של המשיכה בנקודה שהכי רחוקה מהמרכז של המשיכה ?
בתוך העיגול האדום
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...42e941961c.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל מה שאני יודע שזה ששקול הכוחות שווה לאפס. משמע ( אצלי בהיגיון ) לא משנה זויות ומרחקים כי הכננת ועוד העץ רואים בסוף בדיוק מה שרואה המכפיל כוח ... לא חשוב היחס בינהם ...
והגלגל של המכפיל אולי רואה המון אין סופים של נקודות מגע עם החבל עם זרוע שונה ומומנט שונה אבל כשהזוית של הזרוע אפס הכל נופל על נקודת מגע ... לא ?
לא, הכבל רואה את אותה מתיחות שהכננת מספקת, ככל שתגדיל את זווית הקודקוד כך יירד כוח "ההכפלה" - מכפול עד לאפס , ב 120 מעלות לא עשית כלום- כוח הכננת שווה לכוח "ההכפלה" .
מאיביי, במחירים כאלו, אני תמיד מחפש מוכרים עם דירוג גבוה יותר.
נתקלתי כעת במכירה באמזון (גם סיני, אז לוקח בעירבון מאד מוגבל), עם משלוח חינם (צריך להוסיף עוד כמה פריטים לעגלה) - https://www.amazon.com/Synthetic-Win...9&sr=8-18&th=1
קובץ מצורף 126593
האמת כרגע הוציאו לי את האויר מהמפרש קצת ...
בכל הכננות שהיו לי עד היום היה כבל מתכת.
עכשיו אומרים לי שהניילון מאד עדין וככה או ככה אחרי שנה שנתיים ימות. עם שימוש או בלי שימוש.
זה נכון ?
לא פה .. בעולם האמיתי. אנשים.
מציע לך לחפש כאן באתר שרשורי סינטטי או פלדה.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...פלדה-או-סינתטי
ראיתי כמה ...
בשביל עוד 10 מטר אולי שווה את ההשקעה. אבל .. אולי לא.
אז קניתי את הכבל שהבאתי בקישור לעצמי... שיהיה ברכב, פעם אולי יעזור...
נשלח מהנייד
יש לי באוטו 18 מטר רצועות
לגבי הדיון הפיזיקלי ממקודם.
אני טעיתי.
עוזב ומודה וכו...
ואפילו מכפיל במחיר נורמלי יותר.
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F293349401954