עשיתי הבחנה מספיק ברורה בין רכב שטח משופר לבין רכב כביש משופר ונימקתי גם למה(לדעתי). אל תטשטש
את הגבול שהצבתי ותהפוך את זה להכללה שלא עשיתי, כי נראה לי שהויכוח הוא על קוצו של יוד.
Printable View
עשיתי הבחנה מספיק ברורה בין רכב שטח משופר לבין רכב כביש משופר ונימקתי גם למה(לדעתי). אל תטשטש
את הגבול שהצבתי ותהפוך את זה להכללה שלא עשיתי, כי נראה לי שהויכוח הוא על קוצו של יוד.
זוהר רכב שטח מוגבה, בטוח יותר מרכב כביש/ספורט מונמך?
שניהם הרי נוסעים בכביש הציבורי בדרך ל...מעלה עקרבים או מנחת ערד אז...מה תשובתך?
Sent from somewhere....
ה"הבחנה" שלך זוהר, מנותקת מהמציאות.
מה הופך רכב שטח משופר ל"כשר" בעיניך ורכב ספורטיבי ללא כשר?
אתה חי במציאות המדומה של הסרט "דו"ח מיוחד"? אתה מאשים, שופט ומעניש אנשים רטרואקטיבית על פשע שטרם ביצעו?......... מה זו השטות הזו "הצהרת כוונות"?........................
כי מחר אנשים צרי אופקים שיכורי כוח שעובדים במשרד ממשלתי, באמת עלולים להדביק לכל רוכב אופנוע כבד את "הצהרת הכוונות" הזו שלך. "מה אתה צריך אופנוע 1000 סמ"ק? "הרי ידוע" שכל רוכבי האופנועים הכבדים מתכווננים להשתולל, לפצוח בקטטות בבארים, לעשות ווילי ברחוב ולאנוס זקנות. "הרי ידוע" זה ביטוי שאתה אמרת. אתה כתבת.
"הרי ידוע" למי בדיוק?.... מה ידוע? ידוע למי? באיזה בית ספר למדת את זה?........ פלטת שטות, עכשיו תעמוד מאחוריה ותנמק.
אם יותר מאחד ויותר משניים אומרים לך שאתה שיכור, תאמין לי, כנראה הם צודקים. לך תשטוף ת'ראש ותשכב לישון.
תראו איך זה נראה מצד בעלי המכוניות על כבישים ציבוריים.
https://youtu.be/nQDozNMkYjk
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ראיתי את הסרטון ואין לי מה להגיד בעניין כי אלו רכבים חוקיים כמו גם האופנועים הכבדים, ואני מודע לכך שגם אני ,
בעקיפין, נתתי את קולי למי שאישר להביא כלים כאלו לארץ.
משה, גיפ מוגבה פחות יציב מרכב מונמך, אבל במרחב הציבורי (כבישים) נהגי הגיפים מודעים למגבלות רכבם ונוהגים בהתאם
בניגוד אליך שמבקש למצות את יכולות הרכב המשופר שלך על הכביש שאני נוהג בו.
גם הרשויות הבינו את הנקודה ואישרו הקלות מסוימות לרכבי שטח. כתבתי זאת.
דרור, לא מצאתי בשום תגובה שלי את המונח "הרי ידוע" .
.........
ובכללי,
הבעתי את דעתי האישית בלבד ואני יודע שהויכוח הזה לעולם לא יסתיים ומצד שני אנשים קוראים וחלקם אפילו מפנימים.
ואולי עצם הויכוח יתרום תרומה מזערית לבטיחות המשתמשים בכביש.
זוהר שוב אתה עושה את מה שדרור אמר , שזה...אומר לי שאני "מבקש למצות את יכולות הרכב שלי במרחב הציבורי" וזה בדיוק תואם את התאור שדרור נתן לזה שאדם הולך ללמוד קרטה כדי למצות את היכולות שלו על אנשים ברחוב.
אתה מודע ליכולות של הג'יפ שלך מי אמר לך שאני לא מודע ליכולות של רכב שלי???
למה אתה שופט אנשים רק כי הנמיכו או שמו פילטר פתוח לכוונות שלהם?
אולי אתה הגבתה את הרכב שלך ואתה רוצה לטפס על גדרות או על מכוניות או על וואט אבר?
הצהרת כוונות, בקיצור אתה נגד כל מה שאתה לא עושה.
פה בכבישים כל רכב שהוא לא מזדה או טויוטה מעלה את החשד של השוטרים וזה מה שעצוב אתה לא יכול להתנהל בלמבורגיני או פורשה או באיזה אימפרזה טורבו לצורך העניין עם ספויילר גבוה מאחורה וכונס במכסה מנוע שנמכרה מהיצרן כך, כן זוהר מהיצרן, כי אתה עוף מוזר ואתה הופך לעבריין, כי אתה "מצהיר כוונות".
על הצהרת כוונות לא אמורים לעצור אותך ואם כן, אז אל תמכרו רכבים עם מנוע גדול מליטר חלב כי כל שאר המכוניות "מצהירות כוונות".
Sent from somewhere....
אין שום תדמית שצריכה להיות, עשו עבירה תפוס ותן דוח או שלילה או מה שצריך, אבל אל תכליל כל רכב ספורט שראית עומד או סתם משייט בכביש החוף בשישי בערב לארוחת שישי כעבריין.
אתם כאילו אומרים במילים אחרות שלא יהיו רכבי ספורט בארץ.
מה דעתך על רייינג' רובר כאילו ג'יפ אבל יכול להתחרות באחלה רכבי ספורט זה בסדר? למה כי זה ג'יפ בהגדרה!
או אאודי Q5 או Q3 אבל ה-S גם הגדרה של ג'יפ אז לא נכלל בקירטריון של מועד לפורענות.
ועל מה עצר אותו בסופו של דבר על לוחית רישוי עקומה נו בחייאת...הוא היה עוצר גם מזדה 3 על אותו דבר, או שפה פשוט יש יותר בשר לתת דו"ח.
חלאס להתייפיף כבר תפסיקו להיות דו פרצופיים.
Sent from somewhere....
כתבתי תגובה ארוכה
מחקתי.
שורה תחתונה, לא כל מי שחושב אחרת ממך הוא דו פרצופי.
אם במיצוי יכולות עסקינן...למה אתה נגד מיצוי יכולות רכב משופר, ואילו נגד מיצוי יכולות של רכב "חוקי" אין לך מה להגיד??
מה? מיצוי יכולות של רכב ספורט אקסטרים יוקרתי "חוקי" נמוכות יותר? בטוחות יותר? בעלי פוטנציאל לנזק קטן יותר?? לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי הטיעון שלך...
ועוד נקודה...מניין ההנחות הטיפשיות הללו שבעלי ג'יפים משופרים מודעים יותר (כולם??),ולכן מתקבלים, ובעלי רכבי ספורט משופרים, מודעים פחות (כולם??) ולכן אינם מקובלים??
מאיפה ההנחה שבעלי רכב ספורט הם בהכרח עבריינים רק בשל פוטנציאל יכולות הרכב? לא נתקלת בחוליגנים על הכביש עם רכבים סטנדרטיים לחלוטין?
נתקלת באופן משמעותי הרבה יותר בכאלה המשתוללים על הכביש עם רכב ספורט משופר?
יש לך נתונים העומדים מאחרי החשש שלך בדבר הסיכון שמהווים רכבי ספורט משופרים במרחב הציבורי?
למשל נתון מעורבות בתאונות דרכים של רכבים משופרים?
ואם לא קיימים נתונים שכאלה, מה זה אומר לגבי החשש שלך מרכבים כאלו במרחב הציבורי???
-----------------------------------
איל,
לגבי סעיף א':
מסכים בהחלט, אבל..
חלק מהפעולות לשינוי החוק הוא לייצר לחץ ציבורי באמצעות רתימת כל אנשי הקהילה/הציבור בעלי אותו מכנה משותף. את זה ניתן להשיג, בין היתר, באמצעות הרשתות החברתיות, פורומים אינטרנטיים וכו'.
פתיחת דיונים שכאלה הם בדיוק למען מטרה זו.
אלו שמנסים לייצר דה לגיטימציה, בין היתר באמצעות הטענה, שמדובר על התבכיינות על שנתפסו, וחוסר בגרות על כך שאינו מקבל את העונש, על אף שעבר על החוק במודע, הם המטרילים והמנסים למנוע מאדם לבטא את דעתו על מה שבעיניו נראה כמעוות.
ועוד על כך, נראה לכם שמישהו באמת יבוא לבכות לכם על קנס של אלפייה?? או על הורדה מהכביש? (מה אתם כבר יכולים לעזור לו??), לא נראה לכם הגיוני יותר שיש כאן טענה עקרונית הנוגעת לציבור רחב ולא בשם האדם הפרטי??
תתעוררו כבר...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
כן דורון, איזה עבירות תנועה? הלוחית זיהוי העקומה...?
ישר הכנסת את כל החבורה הזו תחת רושם של "דבילי" רק בגלל שהם לא מאותו ארגז החול שאתה מכיר?
לא ראיתי כאן שום תדמית שלילית, לא ראיתי כאן אנשים שמהווים מפגע חברתי, מטרד לסביבה, או מחוץ לתחום הנורמטיבי. לא ראיתי כאן בהתנהגות עבריינית, או בפשעים נגד האנושות...
לא ראיתי דבר בסרטון שאמור למקד משטרה שאינה מעוותת בקבלת ההחלטות שלה ובהתנהלותה, (הבנתם כבר שאין אני מתכוון למשטרת ישראל...) למקד פעילות כנגד חובבי רכבי הספורט יותר מאשר נניח כנגד האלימות במגזר הערבי...
אם כבר התרשמתי מהסרטון שמדובר על חברה על הכיפאק שנהנים מתחביבם. ואפילו נהניתי.
אתה הצלחת להעכירם, העד כדי כך הם נראו לך שליליים?
או שזה רק לצורך העניין?
טל.
+
משה,
מציע לך להתעמק בחומר, תמצא הרבה דברים דומים.
הדו פרצופיות היא שלך בלבד.
אתה מעמיד פנים כאילו אותם חריגים לא משפיעים על הדיעה הציבורית הכללית וממשיך להטיף למי שאינו קהל היעד או לא מסכים איתך.
את המרץ שאתה משקיע כאן תשקיע מולם.
תגיב על הסרטונים שלהם, כנס לקבוצות ווטסאפ ותיתן את המשנה שלך שם.
אהה.. זה קצת יותר מאתגר, נכון?
אני לא פסלתי ציבור, רק דבילים פרטניים שמתעדים את עצמם..
אי מתן זכות קדימה, מעבר נתיבים בצורה שמסכנת את משתמשי הדרך, נסיעה במהירות מופרזת(לא צריך לדעת מה הייתה המהירות, מספיק לראות איך הם עוקפים את התנועה בכביש- זו עבירת תנועה בפני עצמה אם לא הכרת.
זה בשליפה.
את כל זה לא ראית?
הם לא היו משופרים אז נכון לעכשיו הכנסת כבר 2 קטגוריות תחת מסוכנים רכבים משופרים ורכבים ספורטיבים סטנדרטים , כלומר אתה נגד כל דבר ספורטיבי שזז בכביש הציבורי.
שאלתי ושאל גם טל אם יש לך ולכל אלה שהם נגד רכב מנועי בכביש [emoji6] בכלל , נתון לגבי תאונות של רכבים ספורטיבים משופרים וסטנדרטים בכביש.
כי חוץ מפעם בשנה או יותר שיש איזה פשיטה כזו מסכנה על חבורה של חובבי רכב שמסוקרת באיזה מקומון לא ראיתי שמתאמצים במיוחד או מדברים על כך שהם מהווים מטרד.
וכן בסרטון אין שום כלום מיוחד שכל רכב אחר פשוט ביותר מבצע ביום יום כולל לעבור בין נתיבים וכולל אי מתן זכות קדימה בהשתלבות וכולל כל אלה שהזכרת, שזה התרבות של הנהג הישראלי שלא קשור לסוג הרכב בכלל!!!
Sent from somewhere....
זה בדיוק העניין שאתה לא מבין.
זה לא ״אני״, זה הם.
זה ההתנהגות שלהם של חלק מבעלי הרכבים האלו שגורמת להכללה ולתשומת לב שזה מביא.
אנשים נורמטיביים לא מעניין להם קצה של הציפורן אם זה מקורי או משופר.
זה רכב ספורטכביש שמפריע להם..
זה שידור חוזר של הגיפוקליפסה בגירסת כביש.
האמת לא שמתי לב למשהו חריג.
ובוא ננתח לרגע את המשפט הנ"ל...
אני מבלה הרבה זמן יחסית על הכבישים. אני נתקל בכל סוגי הנהגים והתנהגויות של נהגים. אני כנראה כבר מורגל לאופי התנהגות נהיגה "נורמטיבי" של הסביבה כמכלול במהלכו של יום (חול...).
עכשיו, ביחס למה שאני מורגל לראות, לא שמתי לב למשהו חריג בסרטון.
האמן לי, ואני אומר זאת בתסכול לא קטן, בחיי היומיום אני נתקל במסוכנות הרבה יותר מורגשת ממה שאתה ראית בסרטון.
מכל הנאמר לעיל...ובהתייחס לראייתך, המשטרה אמורה (מה זה אמורה...חייבת..) להתמקד על כלל הנהגים והרכבים הנוסעים בכבישים, ובעיקר על הסטנדרטיים, מן הטעם שמספרם גבוה יותר ומן הסתם, סטטיסטית, הם יהיו מעורבים הרבה יותר בתאונות דרכים קטלניות...רגע...זה לא פחות מאשר תיאור מדויק של...המציאות!
ובקיצור כל עוד הנתונים לא מראים על מעורבות גבוהה משמעותית של רכבי ספורט משופרים או לא, בתאונות דרכים, מיקוד האכיפה נגד בעלי רכבים אלו הוא בגדר התעמרות פופוליסטית חסרת תועלת.
אני רק מופתע שדווקא פה בג'יפולוג, רבים וטובים נופלים שולל לפופוליסטיות זולה שכזו...
טל.
בקיצור.... תנו לחובבי רכב להיות חובבי רכב.
ועבריינים משתוללים על הכביש - מה זה משנה באיזה רכב - תענישו.
הקשר בין א' לב'?
אסף.
המשטרה מחפשת כותרות ולא מלחמה אמיתית בבריוני כביש או באמת בעברינות.
בעוונותי אני גר בצפון השומרון.
כל יום נוסע בקטע שבי חריש למחסום ריחן.
מה שהולך על הקטע הנל מבחינה תחבורתית הוא מזעזע.
רכבים םרטיים שאוספים שבח״ים בתא מטען בארגז ובעוד מקומות אקזוטיים.
עקיפות מסוכנות מאוד,
מהירויות מופרזות,
עקיפה על פס לבן
קיפוח זכות בפקקים,
אי ציות לתמרורים.
אכיפה?
הצחקתם...
קטע נוסף-
כביש 6.
קצת צפונית לבת חפר.
מאות שבחי״ם עולים ויורדים מהסעות אסורות.
סכנת חיים של ממש - פועלים חוצים כביש מהיר.
עצירה מסוכנת באין שוליים.
השתלבות מסוכנת של המסיעים.
אכיפה דלה ולא יעילה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
למה שיאכפו את זה?
דובר המשטרע לא יכול לנפנף בזה.
עבודה סיזיפית, אולי גם מסוכנת.
זה לא סקסי.
זה לא מצטלם טוב.
בדיוק כמו אכיפת נהיגה איטית בנתיב שמאלי ובנתיב אמצעי (גם עבירה חמורה, סתם שתדעו)
פשוט לא קיימת. אם היתה קיימת, 75% מהקורולות, היאריס והפיקנטו בישראל (ועוד כמה דגמים שחביבים על גיל שלישי) היו נחות בחנייה כי לנהגים/ות שלהם לא היה רשיון יותר.
כי לאכוף את זה, זה לא סקסי, זה לא מצטלם יפה אז לא משקיעים בזה רגע מיותר.
המשטרע הולכת והופכת לסוג של משרד יחצ"נות.
אתמול בלילה נסעתי על כביש 443 מירושלים למרכז. בשלב מסויים עקפה אותי גולף במהירות מסחררת עם רעש אדיר מהאגזוזים.
5 דקות אחרי הגעתי לצומת גבעת זאב שהגולף כמה רגעים לפני נכנסה ברכב פרטי ו 2 הרכבים נהרסו לגמרי עם פצועים קשה.
אפשר היה לראות על הגולף שהיא עברה שיפורים.
אולי השיפורים לא גרמו לתאונה אבל הם מושכים את הנהגים להשתולל בכבישים
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
https://m.ynet.co.il/Articles/5635006
הנה, שלכל מי שששותף וקורא את השרשור הזה תהיה את התמונה הזו מול העיניים.
הבן השני (בן 12) פצוע אנוש והאבא קשה.
למעשים יש תוצאות.
תחשבו על זה טוב טוב כשאתם על הכביש בין אם זה בג'יפ מושפר, קורולה סטנדרטית, או רכב ספורט משודרג מהתחת. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...361e9f284b.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ממש לא!
הבעייה לא בבלמים או כל מערכת מכנית אחרת.
הבעייה שהאנשים ש'משפרים' את הרכבים האלו מראש הם בעייתיים, זה אלו שמראש לא שמים זין על אף אחד.
זו לא דו פרצופיות, ברור שזו הכללה, אבל הכללה ש 99% ממנה נכונה!
יופי של שרשור התייפיפוות יש פה, או הבמילים אחרות זיבולי שכל: מי ששם אגזוז שכל מטרתו היא לעשות רעש, לא מעניין לו את קצה הצ'ופצ'יק אנשים אחרים, מי שמעיר שכונה שלמה כי זה 'עושה לו טוב באוזן' - הוא סוציופט!
וסוציופטים הורגים!
קודם כל תנחומים למשפחה .
עכשיו תסבירו לי איך איך החלטתם שהגולף היתה משופרת ?
אתה עוד אומר היא נראית משופרת! מה נראה איך נראה, עד כמה אתה מבין ועוד כשהרכב במצב של קופסת שימורים שהרכב משופר.
זה שהיא נסעה במהירות מטורפת??? ואם זה היתה מזדה 3 אז הייתם קובעים את אותה הקביעה.
השתוללות בכביש לא קוראת בגלל שמשפרים רכב או לא, היא קוראת בגלל תרבות נהיגה מסריחה שיש לנו פה .
במקביל באותה כתבה בסוף יש עוד שני הרוגים הולכי רגל מפגיעה של זה ושל ההוא, אז גם הם משופרים לא?
האופנוע בכביש 38 או בכביש אחר, גם היה משופר או שבכלל אסור לאופנועים לנסוע בכבישים כי הם מהירים משתוללים.
99% שאתה מדבר עליהם זה בדיוק ההכללה שאתם עושים למה המשטרה לא מדברת על זה שהרכב היה משופר או לא, כי ברגע שיש תאונה כתוצאה ממהירות מופרזת/מעבר באור אדום/אי שמירת מרחק, מה זה משנה שיפור או סטנדרט, מרצדס או דייהטסו?!
Sent from somewhere....