סיכו סביר שהמנוע הוחלף ל 4.0 ( סופה /yj מוזרק ) נעשו התאמות לעבודה עם קרבורטור ולכן אין משאבת דלק מכנית ( מסביר את הסיבה למה יש משאבת דלק חשמלית ) .
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Printable View
סיכו סביר שהמנוע הוחלף ל 4.0 ( סופה /yj מוזרק ) נעשו התאמות לעבודה עם קרבורטור ולכן אין משאבת דלק מכנית ( מסביר את הסיבה למה יש משאבת דלק חשמלית ) .
הנכון באמת לעשות - משאבה מכנית מקורית - פשוט עובדת לאורך שנים וללא בעיות כלל .
חשמלית זה סוג של פשרה במידה ומחליפים מנוע למנוע סופה ( ששם אין אפשרות למשאבה מכנית ) .
גדולתו של הסיקס היא הפשטות , אל תנסה לסבך - זה פשוט פחות אמין !!!
אילן
תודה. האם מהתמונות ששמתי אי אפשר להבין האם נעשתה הסבה למנוע סופה? אם לא - מה נדרש לצלם או איך אפשר להבין לבד?
אין פה תוכניות לסבך כלום... להיפך. השאיפה היא להגיע לכלי שסומכים עליו לצאת למדבר ליום יומיים וגם לחזור משם
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
צלם את המנוע באיזור המפלג וימינה ממנו לכיוון האלטרנטור ( צריך להיות שם משאבה ישנה, או פלטת מתכת שמכסה את החור במקום המשאבה, בתנאי שזה מנוע סיקס מקורי ) , מצרף תמונה להמחשה .https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f3c7463600.jpg
אולי זה מנוע סופה או איזו קומבינה אחרת אבל יש לו קרבורטור. הסיבה היחידה (או יחידות) שלא להשתמש במשאבת דלק מקורית זה בגלל שאולי היא התקלקלה והיה נוח יותר לשים חשמלית, או שבאמת זה בלוק של סופה אז אין מקום או שהתחילו הסבה להזרקה והפסיקו באמצע.
בכל מקרה לפי הבנתי מהמגיבים פה המשאבה לא מתאימה מבחינת לחצים ולא מבחינת המיקום שלה. תסדרו את זה בזמנכם החופשי :-)
למה לשים חשמלית למרות שיש אפשרות למכנית? כי עברו הימים שרכיבים חשמליים לרכב אינם אמינים, כי משאבה מכנית תגרום להנעה ארוכה אחרי עמידה ממושכת של הג'יפ במקום, כי משאבה מכנית סובלת מספיקה לא מספקת בסל"ד גבוה ותובעני (לא יפריע למי שאוהב לנסוע עם מנועים סטנדרטים על הטורים כל היום) ומעבר לאלו סיבות ללמה משאבה חשמלית לא חסר, אבל במקרה המדובר כמו שאמרו יש מצב טוב שיש שם מנוע סופה שהוא הסיבה לשימוש במשאבה חשמלית ואת התשובה נדע אחרי תמונות של בלוק המנוע מצד הנוסע
אם המכסה שסתומים מקורי אז זה מנוע 4.0.
מבטיח לעדכן.
קובץ מצורף 126925
כרגע הבעיה הכי דחופה לו זה הגזים - הוא מרגיש שמצטברים לו גזים בקאבינה וזה גורם לו לכאבי ראש אחרי זמן מה.
הוא ניסה (בתמונה) להפנות את היציאה למקום אחר ולבדוק האם יש שינוי - הרכב ירה את הצינור הזה מיד עם ההנעה. אני לא רואה בתא המנוע בריחה של גזים אבל אולי חושד בצינור נשם מכסה שסתומים או בהיותו בחור "תל אביבי רגיש" כן יש ריח של אגזוז אבל הילד בן שלושים ולא ראיתי משהו חריג... עשן כחול או עשן בכלל - אין.
הברזנט לא באמת יושב טוב על הרכב יש פתחים בצדדים במושב האחורי וגם בחלונות הקדמיים מניח שסחרור מכניס את הגזים משם.
הצתה וקרבורטור. שיעשה לעצמו טובה, יאפס אותם לחלוטין וימשיך בחייו מאושר יותר. התסכול הכי גדול שלי מהסיקס בשנה הראשונה נבע מקרבורטור לקוי והצתה חלשה.
מבחינת קרבורטור - טיפול ראשוני יהיה כיוון ברגי תערובת, כיוון צ'וק, ובדיקה שחיבורי הוואקום מנותבים נכון ולא מושכים אוויר.
בסופו של יום הוא יאלץ להחליט אם הוא רוצה לשפץ את הBBD (לא..), או להחליף למוטרקרפט משופץ או וובר חדש, או ללכת על כל הקופה ולעבור להזרקה. אישית אני עם המוטורקרפט וחושב שזה הפתרון הכי טוב מבחינת עלות- תועלת.
הצתה - אני רואה שיש לו HEI מקורי של GM שזה אחלה. שיחליף חוטים, פלאגים, יחזיק מודול הצתה איכותי בתור ספייר ויסע לדרכו.
האוטו יניע בקלות, לא יגמגם, וגם ריח הגזים יעלם.
עוד טיפ קטן.. קנו שרשור ואזיקונים, תעשו קצת סדר עם כל חוטי החשמל החשופים. גם כדי למנוע תקלות וגם כי פשוט יהיה יותר נעים לעבוד שם.
זה גם יבוצע... קודם נסיר את מה שלא צריך להיות שם. יש למישהו קישור למיכל מים + משאבה למתזים?
מנצור. יש להם נאד מים. כולל משאבה מתז ולחצן. עולה 45 שח אם אני זוכר נכון
אסף.
ראיתי את הנאד נראה דיי מסריח.
כרגע הכיוון: אלא אם למישהו יש משהו עדיף
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F311950791317
שמני סרנים, גיר וטרנספר. 80-90?
תחפש באמזון.
בזמנו קניתי משאבה בלבד (היה לי מיכל) אבל אני בטוח שיש גם מיכל.
עדף את המקורי מאשר משהו אונוורסלי, אפילו שעולה קצת יותר.
יושב יותר טוב ומונע בעיות עתדיות. זו השקעה חד פעמית (ולא גבוהה במיוחד)
התמונות האלה עוזרות לנו להבין באיזה מנוע מדובר?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bec4603b81.jpg
2https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ec092be8d.jpg
כן.
יש לכם מנוע סופה.
אנחנו לא יודעים אם זה סיבה לשמוח או לא...
תהנו ממה שיש, מה שלא יודעים לא מפריע
המנוע הזה קצת יותר מודרני עם ראש מנוע יותר מוצלח מהאבא הישן שלו ובלוק מנוע יותר עמיד, עכשיו לכם בסיס למנוע משופר אם תרצו לבנות בעתיד
בכל אופן כדאי לשקול קרבורטור יותר רציני, המנוע הזה צריך הרבה אויר כדי לעבוד כמו שהוא יודע (מתוכנן למערכת הזרקה רב נקודתית) והקרבורטור המקורי של הסיקס חונק אותו לחלוטין
צינור הוואקום אל הבוסטר - צינור מיוחד? כולל בתוכו שסתום? הוא סדוק למראה.
קובץ מצורף 126955
השסתום הוא הדבר העגול בחיבור לבוסטר.
אסף.
וכן צינור ואקום הוא צינור ספציפי לשימוש בואקום, לא קורס פנימה מתת לחץ כמו צינור רגיל
כן זה ברור... פשוט ברכבים מסויימים השסתום בתוך הצינור ואי אפשר להבחין בזה חיצונית.
אני חייב לומר, מי הדביל שהתקין BBD על מנוע סופה?
מי שהחליף מנוע סיקס במנוע סופה ( כי כנראה לא מצא מנוע סיקס ) העביר את כול האביזרים כי רצה כנראה לחסוך , גם עם קרבורטור bbd הגיפ ייסע ,אולי לא הכי טוב או יעיל אבל ייסע ,אותי יותר מפליאה הקומבינת משאבת הגה כוח שיש שם , מיכל חיצוני ( סיגנון סופה ) עם משאבה שנראה שיש שם פולי כפול ?!
רואים את הפולים בתמונהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2a9d22b23c.jpg