כן זה יכול להיות רעיון נחמד למכור פרארי שהיא לא שלי....
לא יותר פשוט לשדוד איזו פיצוציה....:rolleyes::eek:
Printable View
כן זה יכול להיות רעיון נחמד למכור פרארי שהיא לא שלי....
לא יותר פשוט לשדוד איזו פיצוציה....:rolleyes::eek:
דפנות מאלומיניום
https://fordauthority.com/2020/09/20...teel-aluminum/
בקיצור, הם שמו בודי של דיסקברי...
מסתבר שפורד משתמשת בשילוב של קורות פלדה ומשטחי אלומיניום ב F150 משנת 2015
(תקרא בקישור ששמתי)
בדקתי, בדיסקו המיתי שלי זה קיים כבר 19 שנים :)
הטנדרים של פורד עשויים אלומיניום כבר כמה שנים טובות..
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
פורד נכנעה ללחצים של מומחי ג'יפולוג :-)
https://www.foxnews.com/auto/ford-br...tick-shift.amp
טוב לדעת שעוד לא מתה השפיות בעולם פסיכי.
חיפוש קטן ביד 2 מראה 2 רוביקונים עם גיר ידני שמחכים לקונה זמן רב במחיר זול משמעותית מרוביקון אוטומטי, כנראה שחוכמת ההמונים כאן גוברת על ההיגיון של חלקנו.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
תוסיף גם "חשמלי" ו"אוטונומי". אני באמת לא מבין איך אתה עדיין לא נוסע באיזה קרוסאובר חשמלי של זקנים וגייאזים, מגדל תחביבים כמו איסוף בולים והתבוננות בצבע מתייבש.....:rolleyes:
כי עוד מעט יהיה אסור לנסוע בשטח בכלל. גם עם מזגן ואוטומט.
ומבחינתי, תמצית השפיות היא "אפשר ומותר לאהוב כל מה שבא לי כל עוד אני לא פוגע בך ו/או מפריע לך".
וזה אומר גם לנהוג באוטו שאפשר לפרק לו את הגג, שיש לו שלוש דוושות ומקל שמערבב את הדלק. וגם שאפשר לקפל לו שמשה קדמית!
ולכן שאפו גדול לפורד ולג'יפ.
מי שמגדיר עצמו אוהב ג'יפים ושטח אמיתי ולא היה לו בחייו רכב שטח פתוח עם גיר ידני (רצוי Jeep, אבל ברונקו יתקבל בברכה) נשאר עם חלל רציני למלא ברזומה השפוי שלו. אז אל תפחדו - לכו על זה, תהנו מזה, כל עוד אפשר ומותר. זוכרים? כל עוד אפשר ומותר. כי אתם חיים רק פעם אחת ולכו תדעו מתי ובשם איזו רגולציה הזויה ו/או סיבה פוליטלי-קורקטית מופלצת, במציאות ובעולם לא שפויים, יאסרו עליכם גם את זה.
רנגלר בכלל ורוביקון בפרט זה האוטו הכי טוב מסוגו, חד משמעית. אבל גם כזה שלמרבה הצער, בישראל הוא עדיין אייקון של פוזה ושל ערסוואתים. ככזה, באופן טבעי רוב הלקוחות המיועדים והאופייניים שלו בישראל נרתעים מגיר ידני........ חלקם, במיוחד נשים וצעירים, בכלל עם רשיון רק לאוטומט.
מבחינתי זה רק מצויין. כשפעם אולי יהיה לי רנגלר - אחפש וגם אמצא -אך ורק ידני. ועכשיו אני שמח לדעת שזה גם יעלה לי פחות...!
אהה, וגם לא שחור ולא לבן. כאן בהחלט כבר יותר בעיה, עם הטעם השולט בקרב עדות הערסים.... לך תמצא רנגלר יד שניה שאינו שחור או לבן. ושלא חיללו אותו עם גריל כועס וחלון קדמי של נגמ"ש וגולגולות זועמות וסוללות-לדים סיניים וכנפונים מקוצצים מכוערים מברזל + ביטנות אלומיניום עם עכבישים ועקרבים וג'וקים - ואחרי הכל - גם ידני....
כשזה יהיה רלוונטי, נצטרך להתחיל במסע חיפושים. לא יהיה קל. כנראה שיהיה גם מעניין ביותר בהיבט האנתרופולוגי, כמו שהיה בזמן האודישנים לסופות לפני 11 שנה....;)
איזה כייף לייצר סטריאוטיפים...
כל השמאלנים בוגדים, כל התימנים קמצנים, כל הפולניות קרות, כל המרוקאיות (טוב, פה אני מפסיק...).
מניסיוני, קהילת הרנגלרים מתהדרת בפלורליזם: אשכנזים, מזרחים, נשים, בני ישמעאל ואפילו ערסים.
המשותף לכולם היא האהבה הגדולה למותג.
בגלל שוק האפטר מרקט המשוגע (אין שום דרך אחרת להגדיר את זה) ואמזון, אפשר למצוא קשת רחבה של צורות ושיפורים; ממפלצות עבירות, שספק אם מקומם בכביש, ועד רכבים סולידים למדי.
כמו שכולנו יודעים, המיעוט הקולני הוא זה שעושה את הרעש ומושך את תשומת הלב.
בנוגע לאוטומטי / ידני:
ב 30 שנים האחרונות נהגתי על ידני (כל הגיפים שלי: ניבות, סיקס, טראנו והדיפנדר היו ידניים).
רק בשנה האחרונה עברתי לאוטומט.
אתחיל ואומר שבאופן לא מפתיע, קל בהרבה לנהוג בשטח באוטומטי והרכב סלחן בהרבה.
כמו כן האוטומטי מאפשר נהיגה ב 2 רגלים, יתרון משמעותי, הן בשבילים והן בשטח טכני.
מלבד פשטות ואמינות, לא רואה סיבה מספיק טובה לחזור לידני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נמרוד, ראינו מה כתבת בהודעה המקורית...
האם סוף כל סוף יצא המרצע מהשק?
דרור,
אני צריך עוד לטייל הרבה שנים בטרופר ע"מ להשתוות לכל הקילומטרז' שעשיתי בג'יפ פתוח בצבא, ותאמין לי, טיילתי הרבה בשטח.
אני ממש לא מבין את העקשנות על גיר ידני (אני מקווה שלפחות את ההגה "שידרגת" להגה כח).
אני נוסע לטייל ולהנות, לא מחפש לעבוד קשה, וכבר עברתי את הגיל של להשוויץ ביכולות (הטכניות) שלי.
תנסה לזקק ולהסביר, למה אתה מתעקש לעבוד קשה???
ואם בא לך לעשות את זה ליד איזה מדורה בשטח, אני זמין
https://www.motor1.com/news/445414/f...C_Wf2R-vIdY5LI
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא ישים, לפחות לא בקלות..
זה לא xj הרנגלר עמוס באלקטרוניקה ומחשבים לא פחות מגרנד צ'רוקי, ולך תלמד אותו שינוי גיר, למצוא גיר מתאים מפירוק, ידית, חיווטים.. יעלה עשרות אלפי שקלים
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
בהיותי אשכנזי כחול עיניים שאף היה עולה חדש כילד בן ארבע (אם כי מספיק גדול וחזק כדי שלא יציקו לי) מאז ועד היום חלמתי להיות ערסוואת ו/או פזאיסט...והנה שמח לשמוע שסוף סוף זכיתי לכך מעצם היותי בעלים של רוביקון שחור, עם גריל כועס, לד בר ואפילו יש סאב מאחורה....יששש.....
אם כי עדייין לא ערסוואת מושלם כי עוד אין לי כנפונים קצוצים, בתי גלגל עם עכבישים, לד בר בגג, תאורת סלעים מחליפת צבעים ועוד...היי אבל יש עוד תקווה כי מסע שדרוג של רנגלר אף פעם לא נגמר...
בשקט בשקט כדי שדרור לא יתרגז יותר מדיי אזכיר כי לחלק אם לא רוב התוספות שהזכרתי יש גם פאן תפקודי המועיל לעברות ויכולות הרכב בשטח (למשל כנפונים שטוחים המאפשרים צמיגים גדולים יותר בקוטר וגם רחבים יותר)
לגבי ערבוב הדלק, ברזומה היו לי דיסקו 1 דיזל ידני, סופה ידנית, דיפנדר ידני וכיום רנגלר אוטו'- התובנה שלי, בכביש ידני זה מוי כיף, בשטח במיוחד לחובבי זחילת סלעים זה ממש לא. לא רואה את ה"כיף" במיומנות והעבודה הנדרשת עם משחקי הקלאץ' על מדרגה תלולה ומסתפק בעבודת שתי הרגליים באוטו' שגם אותה הפחתתי למינימום בעזרת הרובי קראולר.
זה לא מה המחשב יודע על הגיר,
זה מה הגיר יודע על האוטו.
אצלי למשל (אוטו שהושק ב1999) המחשב גיר מאים הילוך לפי נתונים מהמנוע, דוושת התאוצה ומהירות הרכב. הוא יודע כמה הרכב מתאמץ לא רק מהסל"ד לעומת דרישת נהג (כמה הדוושב לחוצה), אלא גם מלחצים בסעפות, לחצים בגיר ועוד...
וזה רכב מ99... (שלי מ2004, אבל הדגם מ99).
בדיוק בגלל זה, כתבתי שלושה דברים חשובים! בהודעה המקורית-
1- אני כותב מניסיון.
2- גיר מדגם ישן,
3 - ואפילו הוספתי דגם לדוגמה \ אפשרות- AW4.
גיר מתחילת שנות ה 2000, שלא מתחבר למחשב של האוטו, וצריך מידע מינימל, וזמין, מהמנוע.
כמה עולה פרוייקט כזה? לא יודע.
ולכן התחלתי בשאלה, מה ההפרש במחיר השוק?
או-הו עד לאן נסחפנו... שווה פיצול ...
אני במפלגה של דרור - מעדיף גיר ידני גם בשטח וגם בכביש, נהנה ממנו יותר ולא חייב הסברים לאף אחד.
ומעבר לליבוי הדיון - תרומתי העניינית הצנועה: הסבת הויטארה מגיר אוטומטי (טיפש) לגיר ידני עלתה לי בזמנו 11,000 ש"ח כולל הכל. זה דגם מספיק ישן כדי שלא יהיה בו בכלל מחשב גיר, ואת מחשב ההזרקה לא מעניין איזה גיר יש ברכב.
אבל רנגלר חדש הוא לא חיה טיפשה
לדעתי מבחינה כלכלית זה לא כדאי. העלויות לא נגמרות בגיר ועבודה. גם בהנחה שמצאת מישהו שיעשה עבודה טובה ולא יסבך אותך בלך ושוב ועבודה שלא נגמרת ותקלה שגוררת תקלה. ויהיה גם קושי למכור אחד כזה בבוא היום...
כמו שלקנות רוביקון יותר זול מלקנות ספורט ולהסב אותו לרוביקון, גם כחדש וגם כמשומש, עושים את זה רק כש:
1. לא מוצאים רוביקון מתאים הרבה זמן ומוכנים לשלם יותר
2. מוצאים ספורט עם נתונים מדהימים ורוצים ספציפית אותו
3. מחליטים מראש שרוצים לשדרג יותר מרוביקון (נניח סרנים דנה 60) ואז עדיף להתחיל מספורט.
ככה לדעתי גם במקרה שלך:
אם מצאת ידני עם נתונים מדהימים, מעט מאוד קמ. לא היה מעולם בשטח, חנייה מקורה של זקנה ומלא בתוספות, אולי...
בכל סיטואציה אחרת, זה לא כדאי. 99% מהרנגלרים בארץ אוטומטיים (בארה"ב זה 50/50) תחפש אוטומטי שמתאים לך.