+1.
אבל לזכור ששמת תולעת בצמיג, בנסיעה מהירה בכביש יש להם נטיה לצאת(מהסיבות הברורות)=סכנה!
בגלל זה עדיף בסיום טיול ועליה לכביש להחליף בספייר במקום נוח לעבודה ולא כמו בשטח.
Printable View
מצטרף לאזהרה, אבל לא משום שתולעת באמת נוטה להישלף מהצמיג (היא לא. חד משמעית. למרות כל האזהרות ותיאורי הזוועה מעולם לא ראיתי תולעת שעפה/יצאה מצמיג. אולי אחרים ראו, שמעו, השד יודע מה. אני לא מכיר מקרה כזה) אלא רק כי זה מה שאומר החוק - עם השלכות ברורות במקרה של חלילה תאונה.... אישית אני גם מכיר טוב מישהו שמנוסה בתולעים ושם תולעת שהחזיקה יפה מאוד יותר משנה ובערך 17K ק"מ. שטח בכל שבוע, הורדות אויר, ניפוחי אויר. הכל היה בסדר גמור. עד שהסתדר לו כסף והחליף צמיגים.
כנ"ל תיקוני דופן בצמיגים - בישראל זה אסור. יש מקומות שבהם הפרנסה קשה ובצמצום כמו באיו"ש או בירדן או בסיני - שם זה מקובל כי הם לא זורקים שום דבר אלא מתקנים. כמה תיקון כזה יחזיק? לא יודע. הם משתמשים בצמיג עד שהוא מתפרק ממש.
וזה בסדר - שם זה עולם שלישי ואנחנו מדינת חוק מערבית ומסודרת, עאלק. אצלנו גם אסור להרעיש בין שתיים לארבע ואסור גם להחליף מידת צמיג ואסור עוד המו ןדברים. אצלנו בעיקר הכל אסור.... וזה מוביל אתם יודעים לאן בדיוק - החוק היבש אומר עוד הרבה דברים. חלקם נכונים ומוצדקים, חלקם מטומטמים להחריד כמו האנשים שחוקקו אותם. ועדיין זה החוק ואנחנו מחוייבים לו לכאורה, אבל בפועל בוחרים איזה חוקים לכבד ומאיזה חוקים להתעלם - בידיעה שאם יקרה משהו או שניתפס, יהיה לזה מחיר.
אם זה כבר עולה, חשוב לציין לטובת החסכנים:
הצמיגים הכי חשובים לבטיחותכם הם על הסרן האחורי דווקא
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ואם שמת תולעת בסוליה ולא בצד?
גם זה אסור / לא יחזיק?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
זה יחזיק אבל אסור. בד"כ תולעים מחזיקות כמה חודשים לפני שמתייבשות ומתחילות לדלוף.
אבל זה אסור! הרציונל טוען שזה תיקון לא אמין שיכול לגרום לדליפה ופיצוץ צמיג.
לא ידעתי שתולעת אסור כתיקון קבוע.
מכיר יותר מצמיג אחד עם תיקון תולעת לפנצ׳ר ממסמר בסוליה, שהחזיק עד שהצמיג הוחלף מבלאי טבעי.
אני בטוח שגם כאן, לא כל התולעים שוות, ותוצרת סינית זולה בערכה של 10שקלים של כלים+תולעים לא שווה למוצר שנמכר ממשווק לפנצריות.
בזמני רכשתי תולעים ממשווק, והן עבות יותר, ודביקות מהדראק בכמה שקלים.
ואני מכיר מוסכניק שהיה תופר קרעים בצמיגים בעזרת חוט ברזל, והיה שם פנימית (אמיתי לחלוטין). זה גם החזיק.
אני גם לא מכיר תולעת שנשלפת מעצמה. צריך חתיכת קרע כדי שזה יקרה, או יישום לא נכון.
היא כן מסוכנת ולכן לא חוקית. אני גם זוכר פחות או יותר את התקופה שבה פנצ'רמעכרים התחילו להקפיד על זה. אי שם בתחילת המילניום.
הקרע היה בדופן ולא בסוליה, יש הבדל גדול, זאת גם היתה הכוונה שלי בתגובות הקודמות.
תולעת בדופן בשימוש קבוע זה סכנה לדעתי.
כן דורון, לא היתה דליפה מפני שעקבתי אחר הלחץ, חיכיתי לצמיג חדש שיגיע, בינתיים נסעתי ככה במקום להחליף לספייר(עצלנות).
הערכת תולעים שלי לא סינית ולא זולה בכלל.
כבר קרה לי בליסינג שצמיגאי פסל צמיג שתיקנתי עם תולעת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה ממש חרטא, הצמיגאי סתם ניצל את חברת הליסינג. היה יכול (וצריך) לגלח את התולעת מבפנים ולבצע תיקון פאנצ׳ר רגיל עם פטרייה רגילה. אבל על החלפת צמיג הוא מרוויח יותר ...
גם אני נתקלתי בתקריות שלא מוכנות לטפל בצמיג עם תולעת. בעוונותיי פשוט המשכתי עם התולעת בצמיג עד שהוא הוחלף בשיבה טובה.
חבר בעל פנצריה אמר שהכלי להחדרת התולעת פשוט גדול מידי למרווחי הסיבים בצמיג פרייבט וקורע אותם בתיקון תולעים, ולכן זה פוסל צמיג כזה.
אמר, וזה נשמע הגיוני, שלא כל תיקון של צמיג שטח בגודל מלא מתאים לצמיגים קטנים.
הראה לי שהפיטרייה הכי גדולה לצמיג פרייבט קטנה מידי לחור שנוצר מהתולעת.
לעומת זאת, לצמיגי שטח גדולים (31), יש פטריות מתאימות.
קוריוז שמראה שתי גישות קיצוניות:
לחבר ואחיו יש ג'סטי לגרוטראלי.
לפני כמה שנים הם יצאו לגרוטראלי חוצה ישראל, בשביל למקסם את הגרוטאיות של המסע הם לקחו צמיגים משומשים ועוד ערמה של ספריים.
נסעו בפראות, כי זה כל הכיף, לחץ אוויר בינוני, והחליפו במסע 16 פנצ'רים, כולל קנייה של צמיגים משומשים בדרך.
אחרי שנה בערך יצאנו החבר ואני לגרוטראלי אחר עם אותה ג'סטי, 4 צמיגים חדשים זולים, לחץ אוויר גבוה יחסית, ונהיגה פרועה, כי זה כיף.
חטפנו שני פנצרים, אחד היה כה בג'נט שיושר עם הצמיג מורכב, והשני בזנט בלתי נמנע.
נכון, זה לא אותו עולם צמיגים, משקלים, מהירויות וכו'.
אבל בהחלט מראה שצמיגים רעננים, לחץ אוויר מתאים, ונהיגה שקולה יכולים לחסוך ספייר נוסף.
אצלי היה ספייר זבל אמיתי (לא מאוד שחוק, אבל יוצר לפני עידן ביבי)\
התפוצץ לי גלגל באמצע טיול של חמישה ימים, למזלי זה קרה בשישי בבוקר על הכביש כשפינינו חבר עם קלקול קיבה לאוטובוס.
קניתי בצופר צמיג דומה וכשחזרתי הביתה הזמנתי צמיג זהה וההוא מצופר הפך לספייר.
הזבל עלה על ג'נט נוסף וילקח אם ארד למדבר לבד.
לעניות דעתי הצולעת, הסטטיסטיקה מראה שאם לא מטיילים לבד כמות הפנצ'רים הכפולים לא מצדיקה שני ספריים.
מבחינתי הספייר השני לא נועד למקרה של פנצ'ר כפול. הוא נועד לאפשר לי להמשיך לטייל אחרי הפנצ'ר הראשון בידיעה שיש לי ספייר אם יהיה פנצ'ר שני. ללא ספייר שני הפנצ'ר הראשון הוא הסימן שלי שהטיול נגמר או לפחות נעצר עד שהצמיג התקור מתוקן או מוחלף
האם אינכם חוששים להמשיך טיול אחרי פאנצ'ר - להיכנס לעומק המדבר, רכב בודד, במרחק שעות הליכה מעזרה ללא ספייר נוסף?
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
קצת עובדות:
פנצ'רים בסוליה
אישית, מעולם לא נתקלתי בסוליה שנצבטה או נקרעה סתם ככה בשטח - גם לא בצמיגי כביש, אפילו לא בצמיגי חתך נמוך. אלא אם מדובר בפגם ייצור בצמיג.
המקרים היחידים של פנצ'ר בסוליה בשטח נגרמים מ:
1. הבאתם איתכם מהכביש את הבורג/מסמר שנתקע לכם בגלגל.
2. מסמרים שנותרו מפוזרים על הקרקע כתוצאה משריפת משטחים, וזה קורה כמובן בעיקר בחניוני לילה
3. עליה על בזנ"טים. הסיכון לזמבר צמיג מבזנ"ט קיים בכל מקום בו היתה אי פעם נוכחות של צה"ל. דיר באלקום.
עליתם על בזנ"ט? אל מלא רחמים.... הצמיג הזה מת ושום דבר לא יציל אותו, גם לא זמנית.
מדובר בקרע רציני וגדול בסוליה או בדופן שבשום אופן אי אפשר לסגור או לתקן. לא בתולעת, לא בפטריה, לא עם נחש ולא עם שטרונגול של סוס. לא בפנצ'ריה ובודאי לא בשטח. כבר ראינו ושמענו (וגם עשינו) כל מיני אילתורים כמו מילוי צמיג בשמיכות וכו' - זה באמת היה רק כדי להצליח להתגלגל איכשהו ולצמצם מרחקים לכביש קרוב, אבל בחיאת....
מותר לתקן פנצ'ר רגיל בסוליה. גם בתולעת.
רק תזכרו שלהחדיר תולעת איכותית בסוליה מצריך הפעלת כוח רב.
התולעת מחזיקה מעמד יופי! אבל כדי להיות שקטים, תיכנסו לפנצ'ריה בהזדמנות הראשונה כדי שיחליפו לכם את התולעת בפטריה מתאימה. או שיש לכם אקדח פטריות וכו....
פנצ'רים בדופן
רוב גדול עד מוחלט של הפנצ'רים בשטח הם בדופן ו/או בכתף הצמיג. אלה המקומות הרגישים לפגיעה. תסתכלו פעם בחתך של צמיג מנוסר על מנת שתבינו את מבנה הצמיג ותראו שעובי הדופן והכתף הקטנים משמעותית מעובי הסוליה. בסוליה יש גם יותר שכבות.
חוקית ורשמית - בישראל אסור לתקן דופן בשום מקרה!
אם תיקנתם באמצעות תולעת כדי להמשיך בטיול - ובחלק גדול מהצביטות/פנצ'רים זה אפשרי וקל - זה יהיה רק לצורך נסיעה בשטח ויציאה מהשטח עד לכביש הקרוב.
בכביש אסור במפורש לנסוע כך! על ערכות התולעים צריכה להיות מודבקת/מודפסת אזהרה מפורשת בעניין על פי דרישת החוק.
צמיג שתוקן בדופן מקומו בפח ויש להחליפו מיד - שוב, זו דרישת החוק. בכביש תחליפו לגלגל הרזרבי ואם אין לכם מסיבה כלשהי, גלגל מתאים שמישהו נתן לכם, גם אם אינו באותה מידה. כדי לדדו תעד לפנצ'ריה זה יספיק. כמובן על סרן שאינו נעול. אם התפנצ'ר גלגל על סרן שנעול בנעילה אוטומטית או בספול/מרותך, תצריחו צמיגים - על סרן נעול מוכרחים להיות צמיגים במידה זהה! רצוי מדגם זהה! מנופחים בלחץ שווה!
תיקון מיומן בתולעת איכותית ומתאימה, יחזיק מעמד זמן רב - רק קחו בחשבון שחוקי זה לא. הבחור שהכרתי שתיקן ונסע כך עוד לא מעט זמן וקילומטרים על הסופה שלו, לקח את זה בחשבון.....:rolleyes:
למי שלא מכיר ויש כאן כאלה, מסתבר - קצת מידע בעניין ערכות התולעים:
רובן ככולן מתוצרת סין. האם באמת חשוב לכם איפה ייצרו את המוצר עתיר הטכנולוגיה והמתוחכם הזה?.... נו באמת, זה אפילו לא מעניין לי ת'ביצה.....
אל תקנו ערכות קטנות ובסיסיות בשקלים ספורים - 5-7 תולעים קצרות ודקות, כלי החדרה קטנים וחלשים. זה מספיק אולי לאופנוע, עם צמיגים פחות מסיביים ועם בעיה אמיתית של מקום לאיחסון. עבור ג'יפ באמת חבל על הכסף והזמן.
תשקיעו רק בערכות איכותיות - הן כוללות מספר רב של תולעים ארוכות ועבות, מצופות בחומר גיפור דביק. כלי החדרה מסיביים ומתאימים גם לשימוש תחת הפעלת כוח, בערכות כאלה מצורפת קופסה קטנה עם וזלין להקלת ההחדרה (כן, גיחיחיחי...... סיימנו לגחגח?..... יופי. ממשיכים) חלק מהערכות כוללות גם כמה כלים בסיסיים נוספים לטיפול ותחזוקת צמיגים כמו מד לחץ אוויר פשוט (עפרון), מפתח ונטילים וכמה ונטילים ספייר. הכל בקופסת פלסטיק קשיחה ועמידה. ערכה כזו תעלה כבר 70-80 שקלים אבל לדעתי זה שווה.
ניתן לרכוש בהמשך רק תולעים ולמלא ערכה ישנה שהתדלדלה. אישית אני משתמש בתולעים הארוכות שמיועדות לצמיגים גדולים, וחותך אותן באמצע לקבלת תולעת באורך סטנדרטי/מקובל שמספיק לצמיג של ג'יפ. מנסיוני, זה הכי טוב. באריזה שלהן יש 25 תולעים ארוכות, לאחר החיתוך לחצי יש לי 50 תולעים מוכנות לשימוש - זה די והותר להרבה טיולים במשך כמה חודשים.
אם אתם יכולים לרכוש תולעים וכלים באיכות גבוהה בפנצ'ריה או מבתי עסק שמספקים ציוד איכותי לפנצ'ריות - הכי טוב.
לסיכום: תנו קרדיט לתולעים! מדובר בפתרון מצוין ומוכח וזהו ציוד חובה ברכב שטח שמטייל ברצינות.
רק תשתמשו בהן בתבונה! זכרו את הוראות החוק ונהלו בשכל את הסיכונים שאתם מוכנים לקחת....
וכמובן - אין טעם בערכת התולעים אם אין לכם קומפרסור......
כפי שכתבו, ערכת תולעים מהווה בדרך כלל תחליף די טוב לספייר שני למעט מקרים נדירים שהצמיג נקרע בצורה כזו שאי אפשר לתקן עם זה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
לגבי תולעים ונסיעה בכביש-
כמו שדרור כתב, רוב הפנצ'רים בצמיגי השטח האיכותיים הם בדופן וכתוצאה מצביטה. מנסיוני, ברוב המקרים האלה לא מדובר בחור קטן שתולעת אחת סוגרת. לרוב מדובר בקרע של ממש. גם אותו ניתן לסגור עם תולעים. וכבר יצא לי יותר מפעם אחת לראות צמיגים שבדופן שלהם תקועה חבוט'ה ענקית של תולעים. כמעט תמיד זה שורד את הטיול מעולה. הבעיה כאמור מתחילה בכביש.
ולא רק באותם פנצ'רים שסגרו עם מספר גדול מאוד של תולעים.
למעשה, כמעט בכל טיול שבו תוקן דופן של צמיג ביותר מתולעת אחת והנהג התפתה להמשיך ככה הביתה (וזה קרה לא מעט), הוא שילם על זה מחיר יקר.
ותמיד, אבל תמיד, זה קורה בכביש 6...
וזו כבר בעיני סכנת נפשות של ממש.
גם כשכבר השתלטתם על האוטו שבבת אחת איבד אוויר באחד הגלגלים, עדיין התיקון בשוליים של כביש 6 עם כל המשפחה הוא מסוכן ומיותר.
אגב, הסיבה שזה קורה בבת אחת היא שהתולעים בכל סיבוב נדחפות עוד טיפה החוצה. עוד קצת, ועוד קצת, קילומטר אחרי קילומטר. עד שהן עפות. ואז כל האוויר יורד במכה.
תעשו לעצמכם ולשאר הרכבים בכביש טובה, אל תעלו על הכביש עם תולעים בדופן.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מה שאתה מתאר זה סימפטום של קרע גדול יחסית שתוקן ביותר מתולעת אחת. אז באמת חופן התולעים מתרופף ונדחף החוצה.
צביטה/חור קטן שתולעת אחת הספיקה כדי לתקן אותו - מנסיון רב של עשרות תיקונים, התיקון מחזיק היטב זמן רב ללא בעיות וללא איבוד אויר.
כל זה כמובן לא בא להכשיר נסיעה על כביש עם דופן מתוקנת בתולעת שכאמור - לא חוקי ואסור מסיבות מובנות והגיוניות!
מאוד לא נדירים.
רק בשנה וחצי האחרונות תיקנתי לפחות שלושה פנצ'רים כאלה.
צמיגי שטח מלא איכותיים ממותגים ידועים, לא ישנים מדי ובמצב טוב, שחטפו בדופן. אחד מהם שלי-עצמי.
התיקונים החזיקו מעמד יפה מאוד.
לי היה פנצ'ר בשטח ממסמר בסוליה. חור קטן. פשוט. תוקן עי תולעת אחת.
האם אסור להמשיך כך על הכביש?
האם מסוכן?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
זה משחק של ניהול סיכונים, של השקפת עולם ושל עלויות.
איזה סיכוי לתקלות ותקיעות אתה מוכן לסבול?
מה המאפיינים הספציפיים שלך ושל רכבך מבחינת סיכוי לתקרים?
מה העלויות שלך? אני פחות מדבר על כסף ויותר על מקום ברכב. חלקנו יצטרך להחליט מה הוא מוציא מהרכב כדי להכניס עוד ספייר.
חלופות: יותר אמצעים לתיקון גלגל. הקפדה על שני רכבים לפחות. טלפון לוויני שתופס פחות מקום מספייר ומכסה יותר סוגי תקלות.
איש איש ואיזון הסיכונים שלו.
amir_shai כן.
אף תיקון כזה לא מיועד לאורך זמן, זה רק זמני עד שתגיע לפנצ'ריה הקרובה או בגלגל חלופי.
אצלי אחת מהפעמים היתה חדירה לדופן הצמיג של פאקינג חוט ברזל עבה בשטח.
כנראה פספסתי.. אז היה קישור לערכת תולעים איכותית ומקיפה??
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ממליץ על משהו כזה
https://www.ebay.com/itm/Heavy-Duty-...gAAOSwfcNd8~jG
יש כל מיני מותגים מכמה גרושים ועד עשרות דולרים.
יש להשיג גם ערכה דומה בסביבות ה 100 שח בסניפי ל.כ.
לא מתווכח עם הנסיון שלך.
יודע מה הנסיון שלי.
ושל עוד כמה כאן שיש להם אי אלו שנות שטח, שכתבו שזה סופר נדיר.
אני האמת חטפתי פנצ'ר קטנטן כזה בדופן לא מזמן, קטן כזה שהצמיג איבד קצת אוויר רק אחרי לילה של חניה ליד הבית.
פעם ראשונה ויחידה אחרי כ- 15 שנה של אינספור טיולים אינטנסיביים וקשוחים על צמיגי שטח מלא ממספר מותגים בלחץ אוויר נמוך.
וזה גם מביא אותי להתייחס לסוגיה של השרשור הזה.
הסטטיסטיקה הפרטית שלי מראה שפנצ'ר הוא משהו שכמעט ולא צריך לקחת בחשבון בטיולים. אירוע כל כך נדיר שאם וכאשר יקרה, נמצא כבר את הדרך להתמודד איתו. לא משהו שמצדיק מחשבה, בטח לא מעבר לקומפרסור וכמה תולעים שזרוקות במקום הכי עמוק במגירה ברכב.
ועכשיו.... אני הולך לוודא אוויר בספייר [emoji28]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk