https://www.youtube.com/watch?v=UcZzlPGnKdU
Printable View
עוד לא נסעתם מטר וכבר רבים? מה יהיה במסע?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
https://youtu.be/IuEGmzGfHuo
https://youtu.be/n31sUxlvLVk
..... ממליץ בחום לצפות, אין קהילה לדעתי יותר ראויה מגיפולוג להוציא מסע הארדקור ישראלי...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
פחחח...
חוצה ישראל סהכ.. ושומע יותר תירוצים מקמ...
אני באמת שלא עוקב אחרי מה שהולך פה, אבל נגיד מיגון מלא, פגושים ומידה אחת מעל לרישיון.
גם ככה ה"מבחן" הזה רק בתאוריה ולא ממש ישים.
רוצה להישתתף.... ומוכן גם לעזור במה שצריך....אם צריך...
מבחן מה מבחן.. .
רוצים מסע - ענק.
עם דיפנדר הדגמה בראש השיירה.
אז תגידו
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
היילקס?
בתור מי שארגן עם גיל מלמד אני חושב את החרמון אילת הראשון בארץ בתחילת שנות התשעים על גבי טרקטורונים ומבין מה המשמעות של לקחת שיירה כזו גדולה ולא הומוגנית על כל הנספחים והתקלות אני בין מחייך לבין מגכך על האופטימיות.
למען האמת אני לא רואה את עצמי מצטרף לפרוייקט כזה אבל בטוח שאקרא עליו ואצםה בסרטים ובתמונות בהנאה גדולה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אפשר להפוך את חניוני הלילה של כל אחד מהימים למיני-מפגשי-גיפולוג.
יאפשר לחברים מכל רחבי הארץ להגיע כל אחד לנקודה הנוחה לו, עם תקרובת כזו או אחרת, אפילו לפי בקשת /הזמנת המשתתפים כדי להקל לוגיסטית על המשתתפים בשיירה (קצת פחות לסחוב)...
יכול להיות נחמד....
נשלח מהנייד
אם זה יצא לפועל בשיטת ארז ויהיה מחנה קרוב למרכז פלוס מינוס אני יבוא לפרגן באיזה אסדו. אם הדיפנדר החדש יהיה חלק מזה אז בכלל...
מונשמת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני לא רואה פה כל כך הרבה בלאגן כמו שכולם אומרים.
שיירות של 10-15 רכבים זה דבר שאני רואה בשגרה. אז עוד 5 רכבים לא יהרוג אף אחד.
בטח ובטח עם נהגים מנוסים כמו פה, ועם רכבים בנויים ומוכנים לאתגר.
דווקא אני בעד רכבים משופרים - ככה אנחנו בוחנים פלטפורמות ולא רכבים כמו שיצאו מהמפעל...
מרגיש כאילו הקטע החדש זה להתנשא מעל המשופרים - אבל לא כל הרכבים המשופרים באים עם נהגים שרוצים לבדוק למי יש יותר גדול...
וכמובן שרכבים משופרים יותר, בעצם היותם משודרגים מאפשר לשדרג את המסלול גם כן ולהפוך אותו למאתגר יותר.
סיכוי יותר גבוה לתקלות? קיים גם בטיולים רגילים ברמת התכנות כזו או אחרת. בכל מקרה עבור 20 רכבים אני לא רואה סיטואציה שרכב לא ייצא לכביש עם ליווי, והמלווים יפגשו אותנו בחניון לילה.
מבחינת ניווט - אין בעיתיות היום - כל מי שייצא למסע יידרש למכשיר ניווט בסיסי (פלאפון עם עמוד ענן לדוגמא).
מבחינת אוכל? לחלק 20 איש ל-7 חבורות, שכל אחת אחראית על יום אחד של אוכל לכולם...או למצוא פתרונות אחרים לא נראה לי משהו קשה מדיי.
לוגיסטיקה וציוד - כולם פה עם 37 מצברים שני מקררים וצידנית שהכינו בבית - אז גם פה אני לא צופה בעיה.
יהיה קר? קשה? מעייף?
הכל נכון. ותמיד הסיפורים הכי טובים הם אלו עם הכי הרבה נאחס.
וחוצמזה- אני אעשה את המסע הזה בסמוראי טנדר שרובכם בכלל לא נכנסים בו פיזית. אז לי יהיה הכי קשה...
אני זורם.
יש לי מסלולים מוכנים של חוצה, ורצון להוביל ולעזור.
יש פה מספיק אנשים עם ידע טכני, ידיים עובדות, שידעו לעזור גם במקרה של תקלה וגם ליד המנגל.
לא רואה סיבה שלא ייצא מסע כזה ל-20 רכבים.
שאני אבין, צריך להתחיל לחפש לקנות אגדה משופרת כדי להצטרף?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
לא הייתי דואג במקומך
קובץ מצורף 129612
אם מדובר על מבחן אז בהחלט יש משמעות לרכב לא משופרים, אחרת מה משווים?
מצד שני, בכל מקרה יש הבדל גם בנהגים.
אני חושב שסינכרו משופר קלות, יפתיע הרבה אנשים.
אם הולכים על סטנדרט, אני צריך רק להחליף צמיגים.... רק אומר....
נדמה לי שדי מתחילת השירשור, אופי המסע שינה את פניו ולא מדובר במבחן שטח אלא באירוע מוטורי חברתי. מציע לשנות את כותרת השירשור או לחליפין לפצל את הדיונים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
מבחן פלטפורמות תקרא לזה..
זה לא סותר את האופי החווייתי והחברתי של מסע.
הרי הוויכוחים הם תמיד איזו פלטפורמה מתאימה יותר כרכב מסעות... אז ניקח את הוויכוחים האלו מדפי הפורום לעולם האמיתי.
(אני אסכם כבר עכשיו את המבחן שלכל אחד אופי הנהיגה, הרכב משפחתי, דגשים ואופי טיול שונה... אז לכל אחד רכב המסעות המושלם שלו יהיה הכי טוב)
המבחן בעיקר יהיה לדור הבא שירצה להיכנס לג'יפאות ברבאק. .. צריך לחשוב קדימה.
לא יהיו suv מפונפנים.. כאמור רכבים קשוחים עם low, נעילות, אחת או שתיים, הגבהות, צמיגי שטח מלא ומזוודים כהלכה.
רכבים שכולנו בתחביב פינטזנו או לטשנו עליהם עיניים.
יבחר אקסמפלר מדוגם שייצג כל דגם.
לגבי השיפורים, ... למרות רוח הדברים בשנים האחרונות, תלונות וקיטורים על הצרת התחביב שלנו....תקנות, החמרות, סגירות מסלולים, כניסת הג'יפונים הרכים והאלקטרוניקה... חלאס.
מה שאיגד את רובנו במקור תחת קורת הגג הזו... זו אהבה לג'יפים, לברזלים.. הבריחה מהבטונים והרצון לחוויה והרפתקאה שמקנה לנו טיול מאתגר בטבע.
המסע יראה שלמרות שנראה שזה דור הולך ונכחד... התחביב חי ובועט ויש מקום להמשכיות ולצד זה לג'יפאים יש כבוד לטבע, יש כבוד למשתמשי הדרך האחרים ויש מקום לתחביב הקשוח בעולם המתקדם במירוץ הקדמה.
המבחן,
רגע ההגדרה הזו של רכב מסעות ארצישראלי.
ארצנו קטנה.. אין ממש מסעות.. חרמון-אילת זה המסע הכי ארוך, המבחן הכי ארוך שתעשה בארץ לנהג ולמכונה,
במזג אוויר הכי מתאגר, בתוואי משתנה מחרמוו ועד אילת, בוץ, סלע, חולות, דרדרת .. הכל, ולאורך לוז ארוך מהמתאר טיולים הרגיל של סופש ארוך.
כלומר הוא באמת מעמיד למבחן קצה את ההגדרה הזו של רכב מסעות ארצישראלי.
כמו שכבר כתבתי "כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים".
מבטיח לכם שלדרור יהיו הרבה טקסט השוואתי וביקורתי לכתוב על כל אחד מהדגמים והיצרנים... למרות שאינם מקוריים.
למתאר כזה ברור שצריך רכבים משופרים,
אף רכב לא מתאים לכך במקור.
הדגמים המדוברים גם ככה מהווים פלטפורמה להתאמה אישית ורובם גם ככה אינם סטנדרטים ורובנו כן שואפים לרכבים משופרים ומדוגמים עם חתימה ואופי אישי.
ועוד משהו אחרון...
יש לנו ארץ נהדרת!קובץ מצורף 129613קובץ מצורף 129614קובץ מצורף 129616