אתה לא יכול להגיד שאין שום בעיות עבירות לכלים האלו.
ראיתי אותם מתיישבים/מתקשים מאד ביותר מקומות שרכב ״רגיל״ עובר, מאשר עוברים במקומות שרכב במימדים רגילים לא עובר.
Printable View
לא אמרתי שאין בעיה, ברור שיש להם מגבלות, אמרתי שהם יכולים לטייל ברוב המקומות, לא צריך להנדס מסלולים.
אני מתכנן להשאיר את ה ד2 (אגב במצב פנטסטי) ובנוסף לקנות היילקס חד קבינה, ארגז מעל לגלגלים ולזוודו כרכב טיולים/ מסעות סולידי לזוג עם אפשרות לשינה בקפסולה ממוזגת.
לא חושב שבמיבחר שקיים בארץ ניתן למצוא רכב בשל יותר מההיילקס.
נקרות זה לא חוכמה.
אבל קח אותו 5 ק"מ הצידה לח. קצרה למעלה, ותראה איך מעבר שכולם עוברים בלי לחשוב, הוא משפשף את הבטן.
תעלה את מעלה נח, ותמשיך בכחול לעבר נחל טרף, החצי ק"מ הראשון, תראה איך הוא סובל.
תרד מכביש 10 לנחל אלות, תעשה את נחל אלות, ופתאום תראה שהמפלצת מעקבת אותך יותר מגראנד וויטארה 2014.
וכל אלו, רק מהטיולים האחרונים ושליפה מהזכרון.
אנחנו מטילים לאט, בהשוואה להרבה פה, מאוד לאט, ובכל פעם שהסילברדו מצטרף, זה יותר לאט ואני בלחץ עם התכנון ועם הקצב.
תמיד החשש איפה הוא הולך להתיישב.
מה לגבי רישוי?
האם זה לא מוגדר כרכב מסחרי ברישיון? האם יש נפקות לענייני טסט וכו'?
לפני שנתיים קניתי ניסאן נבארה חדש (2018)
ואני מאוד מרוצה ממנו בכביש ובשטח
https://www.motoring.com.au/toyota-h...review-125864/
מזכיר מאוד SUV...פשוט הוא כבר לא אבל מפנק וחזק, כן. בהחלט אופציה טובה ל SUV עם תוספת Utilities...
קבינה וחצי זה מגניב,
יש מקום לקחת את המושב אחורה, יש מקום לקניות ושאר תיקים וכל מיני דברים שכדאי שיהיו במרחק יד.
ועם דלת פתוחה, יש מעל 2 מטר משטח ישר.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ובחלק מהדיגומים יש גם ספסל עינויים שמאפשר הסעת ילדים.
זה לא שונה בהרבה מבוסטר של ילדים.
ראיתי היום מובילית עמוסה היילקסים חדשים עושה דרכה צפונה. הגריל חדש, הגלגלים חדשים (יפים). אבל עדיין כולם בצבע לבן.
סיכוי טוב שהם בדרך לשחיטה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אללה ירחמו.
שחיטה ותחפושת התכוונת?
מצרף כתבה מ 2019 על עלות אחזקת טנדר היילקס חדש ( להערכתי מדובר בנסועה חודשית של 3000 קמ).
"עבודה יקרה: כמה עולה להחזיק טנדר חדש בישראל?
טויוטה היילקס תא כפול 2393 סמ"ק אוט' דיזל 4*4
מחיר: 255,900 שקלים
עלות אחזקה לשנה: 98,909 שקלים
8,242 שקלים: זה גובה ההוצאה החודשית שכרוכה באחזקת הרכב. על פי החישוב, מידי חודש מתכלים באופן רעיוני מכיסו של בעל הרכב 3,806 שקלים בגין ירידת ערך הרכב. בנוסף, בחישוב חודשי, הוא משלם 252 שקלים בגין הרישיון השנתי, 817 שקלים בגין תיקונים וחלפים לרבות הוצאות נוספת עבור ביטוח וצמיגים. ומה לגבי הוצאות הדלק? 2,038 שקלים. סך הכל, עלות האחזקה השנתית מגיעה ל 98,909 שקלים או במילים אחרות – 2.47 שקלים לכל קילומטר. היות ומדובר על רכב מסחרי, 45% מהוצאות הרכב מותרות לניכוי לצורכי מס הכנסה ושני שליש מהמע"מ."
17% בשנה ירידת ערך? להיילקס? איפה קונים רכב בן 3 ממוכר שמאמין לשטויות האלה?
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ירידת הערך שצוינה בכתבה גדולה ממה שמצוין במחירון של יד 2. מי ששוקל רכישת טנדר היילקס חדש שייערך לירידת ערך ב 3 השנים הראשונות של כ 30% שווה ערך ל 70000 שח או 2000 שח לחודש.
לפי מה שאני רואה פה במאמר שמצוין, אם אני רוצה לעבור מגרנד ויטרה 2010, להאנטר 2011 לשימוש פרטי אני צפוי להכפיל את הטסט ולשלש כמעט את עלות הטיפולים השנתית שלי? זה הסדר גודל של "מחיר" המעבר?
כן, הגרנד ויטרה שלי נפחה את נשמתה בתאונה ושמתי לב שיש לא מעט הנטרים שנכנסים לי בתקציב לרכב חדש, אבל העלויות האלו נשמעות כמו משהו די מרתיע.
קח בחשבון ירידת ערך של כ10 אחוז בשנה, לכל היותר. ביטוחים ואגרות - סביב ה10000 בשנה, ואחזקה הכל כולל הכל לרכב שעושה טיפול ל כל 10000 קמ נוסע 30000 שנתי - ממוצע של 7000-8000 בשנה.
כל זה לפני דלק.
אם לא תעשה מקיף תחסוך די הרבה. אם תיסע מעט תחסוך המון.
המספרים נכונים לכל רכב שטח דיזל בגודל הזה - פחות או יותר. ההבדל בין המותגים השונים הוא בשוליים - בירידת הערך בעיקר. כשזה רכב חדש זה הופך להיות משמעותי. לרכב בן עשור ההפרש זניח.
אסף.
אסף.
אסף, תודה רבה על הסדר במספרים!
משום מה אני לא רואה מאמר שדויד ל פרסם.
משהו מעניין או שאפשר לדלג.
יש לי פירוט מלא של ההיילקס שלי 5 שנים אחורה.
כל טיפול מתחיל ב600 שקל פילטרים ושמן. אם זה טיפול 40000 העלות כפולה. פעם בשנתיים צמיגים. פעם בשלוש מצבר. לפעמים בולג'וינטים לפעמים בוקסות, לפעמים נשפך בולם ובשנה אחרת אלטרנטור או מצמד. ציריות כל ארבע חמש שנים... מזרקים... שלא יהיה במשמרת שלך.
בקיצור אלו העלויות. של רכב שנוסע.
במוסכים - טיפול זה בין 1500 לטיפול 10000 ל 3000 לטיפול 40000 אם הכל בסדר...
אסף.