נכתב במקור על ידי
hadtomer
עזבתם את חולון!?!
אני עזבתי את חולון. מגיע פעם בשבוע אבל בגדול, אני כבר לא במרכז.
הצורה בה אתה מתייחס לתל אביב, משהו כזה נורא יצרי אך גם מאוד...נקרא לזה "איש מערותי" מזכירה לי שיחות שלי פה ושם עם חבר'ה נחמדים שאני פוגש מדרום לקו באר שבע, שבטוחים שתל אביב היא מעוז הרשע, שכולם שם מסוממים שמבלים את זמנם בהפגנות שמאל ובשריפת ספרי תורה ופה ושם מחרבנים על דגל ישראל את שאריות צלי החזיר של אתמול. רק שאתה, למיטב זכרוני, גר במרחק של כעשרה קילומטרים מת"א בקו אווירי.
5 ק"מ. ולא התייחסתי ולו ברמז לפרופיל הצבעוני של תושב ת"א שאתה מצייר... ויש לי הרגשה שגם אותם דרומיים מתייחסים לת"א לא בדיוק כמו שאתה מתאר. "מעוז הרשע"... מי שישמע. בן אדם אחד בחיי שמעתי אומר על ת"א שהיא "בבילון", וגם הוא מוזר וסטלן על סף הנרקומן. אני באמת משתדל שהטיעונים שלי לגבי העיר העברית הראשונה יהיו פרקטיים ככל האפשר.
דווקא בתור מי שהסתובב לא מעט בעולם- היתי מצפה ממך להבנה יותר מעמיקה של המצב. צר לי לבאס אותך, תל אביב לא נגדך. תל אביב לא נגדי. תל אביב פשוט תיישם- בעתיד הרחוק- תכנית תחבורתית בדיוק כמו כל עיר אחרת באירופה. זה לא יקרה מחר. כשזה יקרה הסופה שלך תהיה כבר בקבר. אוקיי, במקרה שלך לא בקבר, פשוט יהיו עליה עוד מיליון קילומטרים. כיום אתה לא יכול להיכנס גם למרכז לונדון עם רכב מזהם. אתה באמת חושב שכל בעלי הדיפנדר בבריטניה פמפמו בעצבים במקטרת וציינו בזעם שהם יותר לא יכנסו ללונדון?לא, הם נכנסו ללונדון באוטובוס. אתה לא יכול להיכנס עם רכב מזהם ללב אמסטרדם. גם בפריז יש תכנית ויהיו בעתיד הלא רחוק עוד ערים כאלה. למעשה- אם אתה עדיין חולוני- תל אביב השאירה אותך מאחור. היא בעצם גורמת לך ולרוב חבריך לנסוע עם הרכב המזהם ברחובות חולון ולפגוע בבריאות תושבי חולון. אם כי יש לציין שגם עיריית חולון החלה לפעול בכיוון ושירות רכב שיתופי ראשון החל לפעול בעיר לפני כחודש.
כתבתי - ואתה לא קראת. או שכהרגלך קראת רק את מה שמעניין אותך. בישראל נורא רוצים להיות "כמו בלונדון, פאריז, אמסטרדם..." עם כל מיני "תוכניות תחבורתיות" - רק לא רוצים לספק לאזרחים את הפתרונות התחבורתיים האמיתיים של לונדון, פאריז ואמסטרדם. לא מאפשרים תחבורה ציבורית בשבת וגם לא חלופה הגיונית לפרייבט הזה שזולל דלק, מזהם אויר, עומד בפקקים וזקוק למינימום 10 מ"ר של מקום חנייה. כל עוד לא מספקים לנו פתרון תחבורתי בצורת תחב"צ נוסח לונדון - אין מקום ואין הגיון לכפות עלינו שום "תוכנית תחבורתית" נוסח לונדון. (ואגב - לא יודע מתי היית לאחרונה בלונדון. אני הספקתי לחזור שנייה לפני הבידוד..... אבל מרכז לונדון סתום בכלי רכב. כאלה שמשלמים את אגרת הגודש כמובן. עשרות אלפי מרצדסים ופורשות ובנטלים ופרארים ורולסים וב.מ.ווים.... כלומר, העשירים ממשיכים וימשיכו לנסוע במרכז העיר במכוניות הכי מזהמות שאפשר ולצפצף על כל העולם - כל עוד הם משלמים, אז איכות האוויר לא נפגעת.... כי "איכות סביבה" וצביעות תמיד הלכו יד ביד, בכל מקום בעולם. העירייה מין הסתם מעושרת ומאושרת מזה עד אין קץ. זה כנראה המתווה שגם חולדאי רוצה)
צא כבר מהגישה של "אף אחד לא מתחשב באנשי המערות, אני אסתגל במערה שלי ולא אצא ממנה". עליך להבין רוב בני האדם לא חולקים את השקפותיך לפיהן רכב ישן זה סבבה כי יש לזה אופי, קופסה קאמל ביום זה בסדר כי סרטן זה בכלל חיה שגרה בים ודאודורנט זה משהו שהמציאו שמאלנים בגלל שהם מסריחים. העולם לא נמצא במקום בו אתה נמצא, העולם התקדם. אתה נשארת מאחור.
אני לא דורש שיתחשבו בי, אלא בעשרות ואולי מאות אלפי אנשים שמתפרנסים בזיעת אפיים מרכב מסחרי ישן, תמורת שכר שנמוך משלי ושלך ושאותם, צדקנים מסוגך נוטים לא לראות ממטר ולא לספור ממילימטר. בנוסף, אני כנראה צרכן דאודורנטים ובשמים גדול ממך, אבל לך יש יתרון מובהק עלי - אתה נהנה להזיע ואני לא. ליטרים של זיעה ניגרת בכל פעם שצריך להוציא את קצה האף לרחוב באוגוסט, הופכים אותי למפלצת. וממש לא בא לי להיות כזה.
אתה מכלה המון עצבים ומלל על משהו שיקרה עוד זמן רב, אתה מכליל המון דברים- והמסקנה הסופית שלך היא "נחרים את תל אביב". ובכן- חדשות לי בשבילך: אתה ואיזה צבא בדיוק? הג'יפאים? אפשר לשאול באיזה סרט אתה חי?
מאז שאני והעיתון כבר לא, ומשכתי הצידה חזק לטובת התעסקות במה שאני באמת אוהב (וזה לא "עיתונות" הרכב וגם לא אינפוגרפיקה), ובמיוחד מאז שרוב זמני כבר לא עובר עלי בגוש-דן, אני חי במציאות הרבה יותר נעימה, טובה ורגועה וחיובית. דעתי על ערים שמגבילות את הכניסה לתוכן או על ת"א ספציפית?..... זה לא מאבק או מלחמה - זה משהו שאנשים שאם משהו בחיים לא מסתדר ולא טוב להם, צריכים לחשוב עליו עם עצמם. להבין, להסיק מסקנות ולקבל החלטות. מי שטוב לו בסיר המרק המבעבע הזה שכל כך חביב עליך - שיבושם לו ושייהנה וזה גם מה שמגיע לו!.... אבל מי שלא טוב לו - שיקום ויעשה מעשה. לא צריך לעלות על בריקדות, רק להעמיס את הפקלאות ולעלות צפונה או לרדת דרומה. זה מה שאני עשיתי. אם מספיק אנשים יקבלו שכל ויעשו את זה, המציאות תשתנה.
כפי שציינתי- אני בתל אביב מינימום פעמיים בשבוע. אני לא נכנס עם רכב. ההבדל בינינו הוא שלי סבבה להיכנס על האופניים. בחורף אני מעדיף אוטובוס כי לא בא לי לשלם חניה. אני גם משתמש פה ושם ברכב שיתופי וגם בבאבל דן. כל אלה מן הסתם זרים לך, כי אוי ואבוי אמרו לך שבשנת 2030 לא תוכל להיכנס לתל אביב עם רכב שבתכלס יהיה שייך למוזיאון. אני אישית מאוד אוהב את תל אביב. לפני כ20 שנים, כשהגעתי מחיפה לעיר הגדולה זה היה דווקא בעקבות לימודים ועבודה ושנאתי את תל אביב. כיום אני מאוד אוהב אותה. אני אוהב לשתות בה, אני אוהב להסתובב בה, אני אוהב להסתכל על בחורות. ואם אתה אומר לי שאני יכול לעשות את כל זה במקום שיהיה פחות מזוהם, במחיר להשאיר את הרכב שלי בחוץ, אני בעד.
בוא אחדש לך משהו על שתיה, בחורות וכו' (תחומים שבהם כנראה יש לי, איך נאמר בעדינות? קילומטראז' שאינו קטן משלך) - זו לא המצאה תל אביבית....
אני קליינט של אוטובוסים כבר תקופה ארוכה ולגמרי בעד תחב"צ, עד שבאה הקורונה וזמני ההמתנה בסחוניה שבחוץ הם... איך נאמר?.... בעייתיים. קורקינטים חשמליים שיתופיים? זה באמת אחלה רעיון, אני אפילו משתמש מדי פעם. כיף, אבל פחד אלוהים. עניין סטטיסטי פשוט עד שאחד האוטובוסים המשתוללים יסיים את הסיפור שלך.
את הכיף של האופניים בקיץ תל-אביבי אני משאיר לך - ראשית, כי בפעם האחרונה שנכנסתי לת"א על אופניים לפני 13 שנה זה עלה לי בחוויית שחזור לסתות בתל השומר, משהו שאני לא מאחל לאף אחד, אפילו לא לך. שנית, 90 אחוזי לחות, הזיעה והסרחון הרדיואקטיביים, שהם משהו שאתה נהנה ממנו ואולי גם הבנות שאתה מפשיט בעיניים כשאתה סובא בירה בבר תל-אביבי (עצתי: תפסיק עם זה. זו לא רק עילה להאשמה בהטרדה, בגילנו זה כבר לא...אפעס... מכובד?.... משהו שמגדיר אותך כאשמאי זקן?...) . אבל אני? בפעם המי יודע כמה - לא רק שאני לא נהנה מהזיעה הזו, זה מחזיר אותי לעצבים וללחץ ולשנאת האדם של ימי העיתון, שהופכים אותי למפלצת לא נחמדה בעליל. ואז גם ה"בחורות" ייבהלו ויברחו.... (שוב, בגילי הן כבר יותר דודות...) אז תודה, אבל לא. בלי הזיעה הזו אני חסיד אומות העולם, אוהב אדם, ליברל רגוע ומתחשב, כמעט שמאלני.
ואני מתכוון להישאר ככה. תודה.
אז ויתרתי על ת"א והיא ממש לא חסרה לי. וככל שאני נמצא יותר ויותר בשאר חלקי הארץ, אני מגלה שכמעט ואין מקום בארץ הטובה הזו שאינו טוב יותר מת"א בהכל. ואני מתכוון ב-ה-כ-ל, תומר. ולא רק מבחינת מזג אויר, איכות אויר, איכות אוירה, חנייה, צפיפות וכמובן מחירים - זה גם ובעיקר מבחינת איכות אנושית.