תגובה: מחיר ריאלי לרוביקון
אז תבוא בטענות לשמאי הלאומי שכתב את ה"מחירון", שמתיימר להתבסס על עיסקאות שלכאורה בוצעו - אבל במציאות הוא לחלוטין לא ריאלי.
הנה - באה שרת התחבורע הקודמת וצווחה בקולי-קולות לכבוד השקת "מחירון העם" האידיוטי שלה, זה שלכאורה אמור לשקף "שווי אמיתי" של מכוניות יד-שניה.... כצפוי, הציבור לא משתף פעולה עם היוזמה המטופשת הזו כי הוא כנראה מבין לאן זה מוביל (לדעתי האישית, בפועל "מחירון העם" אמור להוות בסיס נתונים להטלת מס עתידי על עסקאות קניה ומכירה של רכב משומש, אבל גם זה עניין לדיון אחר).
אני לא מבין על מה הויכוח, רוביקון חדש עולה מעל 400k, יקר.. אז מן הסתם גם כמשומש הוא לא יהיה זול, בדקתם באיזה מחירים הם נסחרים בארהב? רוביקונים בני 13 משופרים קלות נעים שם סביב 40k דולר, עכשיו תעשו חשבון מה זה מחיר ריאלי
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
השיטה הנוכחית עובדת ועובדת טוב, אז למה לשנות ??
מה הבעיה בשיטה הנוכחית?
מחיר של כל דבר בשוק החופשי נקבע על ידי ההצע והביקוש בסופו של דבר.
לא יהיה ביקוש, המחיר ירד, יהיה ביקוש יעלה, מאוד פשוט.
כך נקבע ערך מכונית חדשה. היצרן יודע כמה עלה לו ליצר את הרכב, והוא מנסה לקבל כמה שיותר מעל סכום זה.
אם יהיה ביקוש הוא יגדיל את המחיר, לא יהיה יקטין או יבטל יצור.
חברות ביטוח צריכות להחזיר למבוטח סכום כלשהו בעקבות אובדן.
הם החליטו על יצחק לווי.
הוא לא קובע את המחיר אלא קובע כמה חברת הביטוח תחזיר ללקוח במקרה אובדן.
זה כל הסיפור..
היה כבר בהסטוריה שוק סגור שהמדינה קבעה בו מחירים. זה לא נגמר טוב.
מהר מאוד התפתח שוק שחור תוסס.
יתכן והמדינה צריכה לדאוג למוצרי יסוד, ולסבסד אותם, אולי, נתון לוויכוח.
אבל ממש ממש קשה להגדיר רוביקון בתור מוצר יסוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
שלמה,
יש הבדל בין השקעה בתחזוק הרכב לבין השקעה בשיפור הרכב. וכן, הסכומים שאתה וחבריך דורשים על רנגלרים, נראים לי חזיריים. אם השקעת בשיפור רכב 50 אלף ש"ח ואחרי חמש שנים אתה מבקש עליו עשרים וחמש מעל מחירון זה נראה לי הגיוני. אבל אם הגבהת בעשרת אלפים ואחרי חמש שנים אתה מבקש עשרים מעל מחירון כי "זה שוק חופשי" אז אתה חזיר.
ואם לדרור מותר לשבת בחושך ולשנוא את נציגי המדינה, לי מותר לשבת באור ולשנוא את אזרחיה.
אייל, זו זכותך המלאה לשבת באור ולשנוא את מי שאתה רוצה כולל את אזרחי ישראל בעלי הרנגלר, אבל למען ההגינות וכדי למנוע מוסר כפול אנא הוסף לקבוצת השנואים שלך את בעלי הדיפנדר, בעלי הלנדקרוזר, בעלי הטויוטה פראדו, בעלי הטויטה היילקס, בעלי הסופה ואפילו את בעלי הדיסקו דור 1 (רשימה חלקית) - כל אלו דורשים על הרכבים שלהם מחירים "חזיריים" לפי הגדרתך וללא קשר לרמת השיפור או למחיר המחירון שלהם.
לא זוכר איזה רכב שטח יש לך היום אבל אם זה אכן דיפנדר כמו באוואטאר שלך, אני מתחייב כאן קבל עם ועדה לרכוש אותו ממך בלי בדיקה ובלי קשר למצבו במחיר מחירון לוי יצחק + 50% מעלות השיפורים ככל שיש בו שיפורים.
את הדיפנדר שלי אני יכול לרכוש בחזרה מהבחור שקנה אותו ממני אי שם ב2007-2008, אם אני מוסיף איזה 20 30 אש"ח לסכום בו מכרתי אותו. מיותר לציין שהדבר היחיד שהוא הוסיף לרכב במהלך השנים זה קילומטרים לספידומטר.
אני על דיסקו 2 והוא לא הולך להמכר, כי בסכומים אותם אצטרך להוסיף כדי לטפל בבעיה היחידה שלו- זקנה (כלומר כדי להתקדם באיזה עשור), אני יכול להכניס אותו לסדנה ולהוציא אותו במצב כמעט חדש.
ואתה צודק לגבי מה שרשמת על שאר הדגמים. התייחסתי לזה.
סתם לצורך הדוגמה מצרף העתק הודעה שעלתה בקבוצת וואטסאפ של רנגלרים:
רנגלר ארוך ספורט (דגם x ייבוא אישי).
שנת 2007 .שמור כחדש !!!
מטופל כמו שעון בסופר ג'יפ.
הכל תמיד מקורי או משופר.
טיפול גדול לפני כשבוע .
יד 03 וק"מ נמוך 160,000 מייל.
מושקע ברמות : (הכל חוקי ותקני)
הגבהה 2" אולדמן. כולל בולמי פוקס .
קרדן קידמי כפול .
ניתוק מוט מייצב
קולר גיר
מיגון תחתון לקניסטר
נעילה אחורית חשמלית .
סט צמיגים חדשים bf km3 שטח מלא
ג'נטים של רוביקון (וגם המידות)
וו גרירה נשלף
מערכת אנדרואיד מסך 10.5 מתכוונן לכל הצדדים. כולל תוכנות ניווט וכל היתרונותשל אנדרואיד. מהיר מאוד .
מערכת הגברה כולל מגבר וסאב
ורמקולים משודרגים .
דיבורית מעולה של בורי .
ובטוח שכחתי משהו.
הזדמנות חד פעמית , בודדים שמורים ברמה הזאת .
כל הטוב הזה תמורת 140,000 ₪
בלבד .
צרו איתי בבקשה קשר בפרטי.
זה לטעמי דיי משקף את השוק - אפשר להוריד קצת אחרי מיקוח אבל להערכתי רכב כזה לא יימכר בפחות מ- 120,000 ש"ח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
.
יד 03 וק"מ נמוך 160,000 מייל.
זה לטעמי דיי משקף את השוק - אפשר להוריד קצת אחרי מיקוח אבל להערכתי רכב כזה לא יימכר בפחות מ- 120,000 ש"ח
אהבתי...רכב בן 15 עם 250 אלף ק"מ.... העיקר אומר ק"מ נמוך וכותב במיילים...
כמו שאני אגיד שאני צעיר ואגיד את הגיל שלי בשנות כלב :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
אהבתי...רכב בן 15 עם 250 אלף ק"מ.... העיקר אומר ק"מ נמוך וכותב במיילים...
כמו שאני אגיד שאני צעיר ואגיד את הגיל שלי בשנות כלב :)
מה קרה לך , הוא בחצי דרך לאספנות , עוד 15 שנה המחיר יקפוץ ב 100 אלף יותר [emoji23]
Sent from my SM-N970F using Tapatalk