השגתי את ההחלטה.
אם מישהו יודע לשפוך עוד אור על ההליך ועל התוצאה מפני שההחלטה לא משקפת את ההסבר בציטוט שהבאתי מפייסבוק
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f101456d22.jpg
Printable View
השגתי את ההחלטה.
אם מישהו יודע לשפוך עוד אור על ההליך ועל התוצאה מפני שההחלטה לא משקפת את ההסבר בציטוט שהבאתי מפייסבוק
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f101456d22.jpg
אני לא לגמרי מבין מה ההישג בפסק הדין
מפסק הדין עצמו זה לא ברור ומהפרסום של העמותה.
נשמע שהם הצליחו להשיג הסכמה על מסירת רשימת השבילים וכן לקבל איזה שהוא מידע של הנחיות (בהיותם הגוף שלכאורה אחראי על סימון השבילים), שהם העבירו לועדה לסימון שבילים (כ"קבלן הביצוע" שלהם?) מה שלדעת העמותה לא באמת התרחש בפועל.
נעשתה קביעה ברורה שמפות סימון השבילים (של החברה להגנת הטבע?) אינן קובעות ורק הסימון בשטח קובע (לגבי תוואי השביל?) - מה שאומר שאם יש סימון לא ברור, אולי אין יכולת אכיפה?
הישג נוסף הוא, שאחרי שהם יקבלו את המידע, הם יוכלו להגיש סוג של עתירה/קובלנה על כך שהוועדה לסימון שבילים היא לא באמת שלוחה של רט"ג, או "קבלן ביצוע", אלא גוף עצמאי ובלתי תלוי ולכן רט"ג פועלים בניגוד לחוק המסמיך אותם ואותם בלבד לסמן שבילים.
אמנם זה לא תלוי בי, אבל הייתי דורש מהם בשלב ראשון לפרסם לציבור בפורמט דיגיטלי את כל סימוני השבילים (לפחות אלו העוברים בשמורות וגנים) וכן את גבולות השמורות עם כל מאפייניהן והסטאטוס שלהן בעידכון רצוף ובפורמטים מקובלים בתחום המיפוי הממוחשב.
כך יוכל כל מטייל לדעת היכן יש מגבלות ומה השבילים המותרים (כולל מספריהם שנדרשים לצורך אישורים ע"י מרכזי התיאום של גופים ממשלתיים ללא עלות ועם יכולת לעבוד גם ללא קליטה סלולרית.
אם רק הסימון בשטח קובע אז אולי כל מי שנכנס לשמורה בלי שהיה שם שלט יכול להיות שלא ניתן לאכוף עליו?
לפי מה שהם מפרסמים ( ההחלטה לא מלמדת על כל זה והפרוטוקול לא פורסם) אז אין משמעות חוקית לכל מפה אלא רק לסימון בשטח.
את גבולות השמורות (בפורמט SHP) הם כבר פרסמו בעקבות בקשת חופש מידע קודמת.
לא ברור כאן אם הבקשה היתה לקבל את השבילים בפורמט דיגיטלי או לא.
אם דיגיטלי, זו התפתחות מעניינת שתאיץ את התייתרות מפות סמ״ש ותתן זריקת מרץ לפרויקטים כמו Israel Hiking Map
אם לא, אז אין התקדמות למיטב הבנתי חוץ מהטענה החדשה שרק הסימון בשטח קובע - שתגרום לרט״ג לסמן כל אבן שניה בשטח ולאנשים פה להתלונן שהם מכערים את הטבע עם סימוני השבילים שלהם.
כל מלחי הארץ לא מבינים שהם בונים פה מדינת כל עו״דיה. הרי זה מה שגורם לכל הסטריליזציה של השטח, תביעות הזויות של כל מיני דבילים שקרה להם משהו בתוך שמורה ושופטים הזויים שפסקו להם פיצויים.
זה לא שהם ממש התאמצו לסמן משהו בשנים האחרונות.
למעט היוזמה הברוכה המקומית לתת הכשר לצירי הר הנגב, איזה עוד שבילי רכב הותרו בשנים האחרונות?
שים לב שגם בפסיקה הם החריגו את הדרישת דיווח ביחס לשבילים הישנים.
הקביעה כי מה שבשטח קובע לא משנה ממש את הקיים כי ההנחייה בשילוט רטג גם היום היא שביל מסומן במפה וקיים בשטח, כלומר בכל מקרה ההנחייה היא לפי הקיים בשטח.
אז נסמן לבד...
סט צבעים לבן, כחול, ירוק, שחור ואדום עם מברשת קטנה ושבלונה כזו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...602eca4475.jpg
בשורה התחתונה, רט"ג יכולים די בקלות להקל על עצמם אם יתחילו לקבל החלטות בשקיפות הראויה ולפרסם לציבור את כל שכבות המידע.
בנוסף, הם יכולים לקדם ולפרסם הצעות תיקון/חוק (לטעמי במשותף עם קק"ל) המגבילה את אחריותם לפגיעות מטיילים בשטחי השמורות, הגנים והפרקים - מה שגם יוריד מהם עומס בתביעות "מצליח" שהולכות ומתרבות.
בסופו של דבר הבעיות שגרמו מלכתחילה להחמרות ולצורת העבודה הבעייתית של רט"ג לא נפתרות ואולי אף מחמירות למרות המאמצים וההשקעה מסיבות שדובר עליהן לא מעט (ציבורים שלמים שלא נאכפים והנגישות שלהם לטבע הולכת ועולה).
לרט"ג יש גם הרבה עשייה חיובית ולטעמי רוב מוחלט של הפקחים שלה אכן משקיעים המון וחדורי אידאולוגיה כך שלא צריך לצבוע הכל בשחור.
עוד עניין שקצת לא ברור לי ועולה מההודעה הראשונה בשרשור הזה, זה מדוע רט"ג נזקקים לשירות משפטי של משרד עורכי דין למתן מענה משפטי בנושאים שהם בליבת העשיה של הרשות, כשיש להם לשכה משפטית רשמית במימון ציבורי מלא, שסביר בעיני שהם ייצגו את רט"ג?
כל השבילים עוברים תחזוקה שוטפת לפי תור ע"י החברה להגנת הטבע.
סליחה, רוב השבילים.
צוות של עובדים עובר שביל שביל ומסמן מחדש ומחדש סימונים.
אפשר גם לפנות אליהם לדווח על סימונים מחוקים והם משתדלים לטפל מהר.
אם הם יפסיקו, תוך כמה שנים רוב הסימונים לא יהיו ברורים בכלל. ולאט לאט יעלמו.
הפחד הוא שהרשות תפרסם רשימה בסגנון... רוצים רשימה? הנה הרשימה. נגמר לנו הטונר או החשק אחרי 30 מסלולים אבל קיבלתם רשימה. אלו המסלולים שבהם מותר לטייל. מה שלא ברשימה אסור. ותודה לבג"צ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מתוך תמ״א 1....
שימו לב לסעיף 5.1.1
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ecae9171fc.jpg
ברשותכם, אוסיך קצת שמן למדורה, היישר ממטה המאבק:
קובץ מצורף 131870
בגמלא ראיתי פרסום על אפשרות לבר מצווה ובבית גוברין עושים הופעות במערות כבר שנים (שלא לדבר על הופעות באמפי שהוסב לשם כך כולל הרבה בניה)
https://www.facebook.com/groups/3343...9295935080514/
לחסרי הפייסבוק:
"אתמול ניתן פסה"ד בבג"צ לענײַן סימון הדרכים בשמורות הטבע ומספר שעות מאוחר יותר נעלמה מאתר מפ"י שכבת מפות הרקע עם דרכי הרכב והשבילים בשמורות ( כפי שמסופקות למפ"י על ידי הרט"ג כחובת דיווח)
כתגובה לפנייה מטעם מנהל בעמותה נתקבלה התשובה.המוזרה הזו של הסרת כל מפת מדינת ישראל לזמן בלתי ידוע כדי לתקן "טעות" מקומית כזו או אחרת...
העיתוי של היעלמות המפה בסמוך לפסק הדין הוא לפחות בעיניי חשוד מאוד!
מי זו היד הנעלמה או היד הבוחשת שעושה במרכז המיפוי הממשלתי כבתוך שלה וממש יכולה לגרום למפת רקע כזו חשובה להיעלם בעיתוי כזה קריטי מבחינת המאבק והן מבחינת הכנות המסלולים לקראת החג!!?
אתר ממשלתי המכיל מפות ישראל רשמיות ואין בלעדיו, מסיר ומעלים מפות ולא טוען לנפילת אתר או כשל בתוכנה או חומרה אלא פוטר עצמו במילה "טעות"?! מבלי לפרט מהותה?! ומשאיר את עם ישראל בחג לחסדי המפות השקריות של הרט"ג שגבול השמורות בהן שקרי, סימוני הדרכים מגמתי וחלקי ואין יכולת השוואה עם החוקי אלא ברכישת מפות פיסיות במחיר של 1100 שח לקנמ 1 ל-100 אלף או במחיר של 5000 שח לסט פיסי בקנמ של 1 ל- 25 אלף."
אין ספק שיש המון שקיפות במקום הזה ...
בואנה אתה באמת חי בסרט בלהות...
אני חי בסרט אחר.
בסרט שאני חי בו, יש שפע של מפות - סמ"ש, ממ"ג, שביל-נט, ישראל הייקינג. חלקן פיזיות בתשלום (אני כבר מזמן לא נוגע במפות נייר) חלקן לאפליקציות בחינם או בתשלום, ועל מסך המחשב מול העיניים.
המידע הפרקטי בהן ממש לא שקרי - הוא תואם ב99% בין כולן ואת המציאות בשטח. ברור לי לכל צורך פרקטי מה גבולות השמורות, מה מיקומי חניוני הלילה ומהן השבילים המסומנים שבהם אני יכול ליסוע בשמורה בלי שום הגבלה.
אין לי שום בעייה לטייל. בכלל. אין לי שום חשש ושום סיבה לויכוח עם פקח.
האם יש מקומות או שבילים נוספים שהייתי שמח ליסוע בהם בתוך השמורות? כן, בוודאי. ואולי אני אפילו עושה את זה לפעמים. אבל ברור לי לחלוטין מה מותר ומה אסור.
אני היחיד שחי בסרט הלא מלהיב אבל סבבה הזה?
יש הבדל קטן בין לחיות בסרט רע או בסרט טוב .. ויש המון גוונים של אפור באמצע .. אולי אפילו 50.
אתה קצת מפספס את מהות הדיון אולי .. אף אחד לא באמת מדבר על המפות שנעלמו או לא או על אם לטייל או לא .. אפילו לא אני עם הפרייבט שלי ..
הדיון הוא פה על איזה מין קרב מאסף תו"כ פעולות גרילה שמנהלת רשות מפוקפקת שחיה 'לכאורה' עמוק בתוך התחום הכהה של האפורים ..
להגיד הכל טוב .. אני מטייל ... זה בדיוק כמו הבלונדה שאומרת תמיד, מה אכפת לי אני תמיד קונה דלק ב 50 שקל.
אפנה אותך לקריאה נוספת במרשתת אודות הצפרדע שחיה בתוך הסיר שעל האש ..
תגיד תודה שהמידע לא מתויק בארון נעול בשרותים במרתף עם שלט "זהירות נמר" על הדלת.
לא ברור מה בדיוק "הורידו" מאתר המפות הממשלתי לטענת כותב הפוסט, אך כפי שזה כתוב זה מריח לי חזק מאוד כמו Fake News.
לכל היותר, הורידו מאתר המפות הממשלתי מפת רקע בשם "מפות 1:50000" - אלו מפות טופוגרפיות שמפ"י מייצרת על סמך בסיסי המידע שלה וכל השבילים ודרכי העפר שמופיעים שם הם מתוך מאגרי המיפוי של מפ"י ולא מהרט"ג
אפשר לראות במדריך המשתמש של GOVMAP את מפות הרקע שהיו בעת כתיבתו/עדכונו האחרוןקובץ מצורף 131871
ולהשוות למצב הנוכחיקובץ מצורף 131872
קשה לי להאמין שיש קשר בין הפסיקה להסרת מפת הרקע המדוברת (אם בכלל התרחשה באמת בצמידות לפסק הדין כפי שנטען שם).
אני לא לא רואה תועלת גדולה לרט"ג מהסרתה, מה גם שכל השכבות של רט"ג ב-GOVMAP עדיין זמינות שם כרגיל.
נו .. אם יובב אומר, יובב יודע ..
כנראה גם פייק ניוז זה כלי פוליטי .. :(
נמרוד, סע טייל. המפתחות בפנים.
לא הבנת כל כך כנראה את מהות העניין.
תחזור תקרא את מה שכתב עמי. את דעתו אני מניח שאתה מעריך יותר מאחרים בעניין.
בנוגע למשפט שרשמת לגבי מה מותר ומה אסור- הנחה שגויה.
אתה מכיר את מה שנחזה להיות מותר או אסור. המציאות שונה ולאו דווקא תואמת למפות.
ההנחות שלך שגויות.
כי הסימון בשטח אינו תואם במלואו להגדרה החוקית.
להזכירך, במפגש גיפולוג נאמר בקל ברור ע״י הפקח כי הם מודעים לכך שהם מציבים בצורה מכוונת בשטח שאינו שמורה סימול שמייצר נראות/תחושה של שמורה.
למה?
ככה.
בנוסף,
סימון בשטח ובמפות של ״שמורה״ בשטח שאינו מוכרז עדיין.
מסכים שאפשר להתנהל בשטח, אבל האמירה שלך על ״שפע מידע״ נכונה נקודתית למינוח הכמותי אבל רחוקה מהאמת בהקשר האיכותי של המידע.
כמו שהפקח במפגש אמר, ״מי שמכיר את השטח ויודע למצוא את המידע הרלוונטי ייודע להתנהל עם הפערים האלו״..
ומה עם האזרח שומר החוק שאינו בקיא בנבכי הדקויות של הדברים?
את הבבונים זה בכל מקרה לא מעניין אם זה שמורה או לא.
אז האזרח הממוצע חורק שיניים ונמנע מעוד חלק בשטח שנלקח ממנו בלי סמכות?
האם זו שיטה ראויה לגוף ציבורי?
למי שמעוניין במפות עם סימוני השבילים והמידע על השביל ללא תשלום. המידע כולל מספר השביל לצורך תיאום מול צה"ל או כל אח גדול אחר, אני שוב ממליץ לעשות שימוש באתר מוקד טבע של החברה להגנת הטבע (כזכיין של משרד החינוך וגופים נוספים לתיאום טיולים וביטחון)
https://mokedteva.co.il/InfoCenter/TrackWizard
באתר ניתן לאתר מסלולים מסומנים ולצפות במפה שלהם.
זה אינו תחליף ראוי להנגשת המידע הנדרשת מצד רט"ג ורשויות המדינה, אבל זה עוזר ברמה הפרקטית למי שצריך את המידע ואין לו חשק לקנות כל הזמן מפות צד ג'.
אני לא מפספס כלום. ואל תבלבל את המוח על הצפרדע וכל מיני אנלוגיות.
"רשות מפוקפקת" "גרילה" "מפות שקריות" או "נעלמו"- אתה מפיץ שטויות ופייק ניוז, ומתחיל להמאס לי מזה באתר שאני הקמתי לפני 20 שנה. פה זה לא פייסבוק. ולא צריך להדהד פה כל דבר משמה - תשאירו לצוקרברג קצת פרנסה.
תכתבו קצר, ברור, נקי ועובדתי.
(ואז לך גיא, ולעוד כמה כולל אחד המנהלים פה לא יהיה בעצם מה לתרום - וזה בסדר גמור ואפילו סבבה).