זוהר מאחל גם לך רק בריאות, וכל טוב.
אני מכבד את דעתך גם אם אני לא מסכים איתך.
Printable View
זוהר מאחל גם לך רק בריאות, וכל טוב.
אני מכבד את דעתך גם אם אני לא מסכים איתך.
מוני,
אם היית עוקב מתחילת הדיון, היית מבין שהבעתי רק חשש מהסיבות שנאמרו כאן. (אני בכלל לא אנטי חיסונים, הילדים שלי מחוסנים לפי הנוהל) ומה שבעיקר פיספסת זה שהצלחתם לשכנע אותי. היום התקשרתי לזמן תור, ומחר בבוקר אני מקבל ת'חיסון. ראה כמה הודעות לפני זו.(#50)
ודע שלא כולם גיבורים. יש המון אנשים שחוששים מהחיסון ולא צריך לזלזל בהם.
בריאות לך ולמשפחתך.
זוהר,
אם התפרש כי הסרקסטיות שלי מכוונת אליך, התנצלותי.
היא כלפי וואלה ומדיות פופוליסטיות שמפרסמות מידע מבולגן מטעה וחסר אחריות דווקא כי צרכן המידע הממוצע שלהן אינו בקיע בניואנסים.
אני חייב להגיד שדוקטורים שמשתמשים בתואר שלהם כדי לייצג עמדה בנושא שלא קשור להתמחות שלהם משולים בעיניי לנוכלים ברמת ההומאופטים.
נכון לגבי כל תואר.
דווקא ככל שמישהו יותר מיקצועי נהוג שהוא מסתייג יותר מייעוץ או עיסוק בתחום שהוא לא ממש המקצוע שלו.
מצד שני, אני כן רואה במדיה מקום שצריך להכיל מגוון דעות, גם כאלו שאני ממש שולל.
להסביר מאיפה נובע החשש זה הגיוני ובסדר, גם אם החשש לא מוצדק.
זה גם יוצר אמון בניגוד למדיה במדינות שבהן יש רק דעה אחת שמותר לכתוב.
אגב, אם רוצים שכולם ירוצו להתחסן צריך לנקוט באחת משתי הדרכים הבאות:
1. לפרסם שקודם מחסנים את החרדים- מייד כולם יתרעמו וידרשו חיסונים
2. לפרסם שמשנה הבאה זה יעלה 20 שקל.
המקום האחרון לחפש בו אינפורמציה אמינה היא העיתונות היומית / אתרי ״חדשות״.
גם אינפורמציה מחיפושים ברשת, צריך לקבל בביקורתיות.
אישית, משתדל לשאוב מידע ממאמרים מקצועיים ו/או אנשי מקצוע בעלי זיקה לעיניין (בדר״כ משפחה וחברים) שאני סומך עליהם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דורון,
זה בסדר גמור גם להכנס בי, כי לפעמים מגיע לי.
ותמיד אני שמח שיש מישהו חד וחריף כמוך שקורא ומבקר את השטויות שלי, ולכן ההתנצלות מתקבלת למרות שחושב שאין צורך בה.
זוהר.
תומר, מזל שתפסתי אותך עובר כאן,
שמע, אני חייב לך תודה.
אתה בטח לא מבין על מה אני מדבר, אז מזכיר לך את התאריך מחר - 22/12/20..........שנתיים לגמילה מפייסבוק ? (אני מקווה שעדיין תקף)
ובשבילי, זו בדיוק שנה להפסקת עישון אחרי הרבה עשורים, וכל זה בזכות הפוסט שלך.
מחר, חשבתי להעלות אותו מהאוב לציון האירוע, אבל הנה אתה כאן.
ומי יעז לקום ולומר שהכל כאן זה חרטא ואין השפעה והפריה בין אנשים - עובדה, יש.
בהחלט סיבה למסיבה. סחטיין!
מסיגריות נגמלתי לפני שנים, מפייסבוק יהיה לי קשה יותר.
אני בור ולא מבין כלום בזה. ואני גם לא נגד חיסונים.
אבל אם החיסון לא מבטל נשאות אז איך נחזור לשיגרה ככה? הרי אם החיסון הזה הוא "רק" נגד המחלה הרי שהמחלה תמשיך להיתפשט ואנחנו נמשיך בריחוק וכו' וכו'. עד שכל המדינה תתחסן זה נראה כמו נצח...
ואם בכלל המחלה הזאת כמו שפעת אז בכלל אכלנו אותה, כל שנה חיסון ולך תדע איזה מוטציות יבואו...
הינה כבר יש אחת בבריטניה...
לפי חוקרת קורונה מהאוניברסיטה העברית ( לא זוכר את שמה) יש מעל 10000 מוטציות ידועות.
כל ההבדל הוא שזו מוטציה מדבקת יותר, החיסון עדיין אמור להגן מפניה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אז אני מבין ששוחחת עם אשתי.
ואכן, אני לא נכנסתי כבר מלא זמן לפייסבוק. בכל מקרה, נראה לי שזה נהיה מקום של דודות, משועממים וטרחנים בלתי נלאים. מזל טוב על החלטתך להפסיק לעשן. אמא שלי היתה מאלה שתמיד צחקו ואמרו שהם ימותו בגיל 90 עם סיגריה ביד. אלא שהיא מתה בגיל 65 בבילינסון מנפחת ריאות כמו כלב שגסס שנתיים, אחרי שהיא לפחות נפרדה מהמשפחה ואמרה לנו שזה מה יש ושחבל שהיא לא הפסיקה לעשן כשאמרו לה, כי מן הסתם היה נחמד להיות כאן עוד כמה שנים כדי לראות את הנכדות שלה גדלות ואת נמרוד נהיה מהנדס של ציוד רפואי. (החלק של נמרוד זה סתם, היתר נכון).
לגבי החיסון, אבא שלי יקבל השבוע ואני מאושר.
אף פעם לא הבנתי את הדיון הזה. כל זמן שהויכוח היה על אמצעי זהירות היה טעם לנסות לשכנע את מכחישי הקורונה. עכשיו כשיש חיסון? מי שרוצה יתחסן ומי שלא לא ויאללה, תנו לדרווין לעבוד.
לפי מה שאומרים במכבי, החיסון רק לבני 60 ומשהו ומעלה ואנשי צוות רפואי ..
אז פחות לחץ לצעירים ..
מה לא הבנת, הדיון הזה מונח פה רק 3 ימים . מה זה "אף פעם לא הבנתי את הדיון הזה...."
כנראה שלא קראת רק ריפרפת, אנשים מביעים חששות, ובצדק, תקרא טוב תבין יותר ואז אולי גם פחות תתלהם.
כי מצד אחד ייתכן שעוד חודש , שנה, חמש, יתחילו מחוסני היום לסבול מתופעות לואי קשות , ומאידך אוליי לא, ואולי יגלו שהחיסון יעיל, בטוח, ומגן גם מפני מוטציה של הוירוס שמדביקה מאוד, שבנתיים הגיעה לארץ.( לא הגיעה- לא לפחד) ואז כולם ירוצו ויתחננו לקבל......
הכל נזיל... חוסר הוודאות הוא שמפחיד אנשים . לא החיסון. דארווין לא שייך לסיפור כלל.
ואני התחסנתי אתמול. אין כאבים ואין שום תופעות לוואי. שימשיך כך.
גיא האדום בשבילך.
כמו שזוהר העיר, כאן בפורום היה דיון ענייני האם יש או אין סיכון בחיסון.
עכשיו לעצם שאלתך, מה הטעם לשכנע אנשים להתחסן.
למה לא ננקוט בשיטת "לא רוצה לא צריך"? בעיה שלך.
ובכן זה לא כ"כ פשוט.
אם למתחסנים הייתה הגנה מוחלטת של 100 אחוז,
הטענה שלך במקומה.
אבל הרי יעילות החיסון עומדת על 95 אחוז.
אז אם ניקח לדוגמה 2 קבוצות של 1000 איש
קבוצה א' התחסנה וקבוצה ב' סרבה להתחסן.
בקבוצה המתחסנת עדיין יש 50 איש בסיכון פנימי להדביק ולהידבק.
אבל זהו סיכון רק של 5 אחוז מהמפגשים שלהם.
אבל אם נוסיף אליהם את אלף המסרבים
הם יהיו בסיכון ב-55 אחוז להיפגש עם מקורות הדבקה.
כלומר, למתחסנים יש סיבה לשכנע אחרים להתחסן.
הוא מתייחס לפרק הזמן ממתן החיסון ואתה מתייחס לכמות המשתתפים, שזה דבר חשוב בפני עצמו אבל שונה.
תראה דוגמה לתכנון של שלב בדיקת הבטיחות והיעילות של חיסון ותשווה למה שידוע לנו על הלו"ז של המחקר פייזר (להבנתי מדובר על תכנון של המחקר עצמו ללא השלבים הבירוקרטיים):
Actual*Study Start Date**:
April 29, 2020
Estimated*Primary Completion Date**:
July 30, 2021
Estimated*Study Completion Date**:
January 27, 2023
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
התירוץ העיקרי של כל מתנגדי החיסון היא שהוא "לא נבדק לאורך זמן"
מה שאני לא מצליח להבין זה ממתי זה פרמטר שמישהו שם עליו כ"כ הרבה דגש?
האם כל אחד שטוען ככה, בדק שכל הדברים שהוא עושה בחיים נבדקו לאורך זמן?(מאכלים בסופר, מתקנים בגני שעשועים שהוא עולה עליהם, מעליות מטכנולוגיה חדשה בבניינים, בניינים חדשים, צנרת מים חדשה שהותקנה בבית שלהם, הברז מעלי אקספרס שאיכותו מוטלת בספק, הסכו"ם שהוא קנה בחנות, הדגם החדש של צמיגי השטח וכו' וכו')
התשובה היא כנראה "לא, אנחנו מאמינים למכוני התקנים/האנושות צברה מספיק ניסיון עם דברים דומים"
אז איך קרה שיש כמות אדירה של אנשים משכילים שפיתחו את החיסון, והם אומרים בפירוש שאין בעיה, ולהם לא מאמינים?
בוודאי שמתחסנים, בדיוק כמו שהתחלתי להתחסן כנגד השפעת בתקופה האחרונה. ללא שמץ של היסוס.
טל.
זו סתם קנטרנות , לא בקורת.
אני לא הצגתי ספור אלא השערה ואתה לא מציג שום עובדה כי מצבם של הנסיינים אחרי חצי שנה(אתה אומר) אינו ידוע. אנחנו לא מקבלים דיווחים שוטפים, וההתנהלות עד כה של כלל הרשויות החל מהגורם שאישר ועד רמת משרדי הבריאות במדינות שכבר קבלו , די מעורפלת.
העובדות היחידות שאני מכיר בנושא הן 2.
1. 80000 איש קבלו את החיסון במהלך הניסוי ויעילותו הוכחה לפרק זמן לא ידוע- זה אומר שאיש עדיין לא יודע אם הוא חד פעמי או מצריך חידוש כל שנה. התגובות בחיסונים ואחריהן עדיין מנוטרות ביום יום, ואם תתגלה תופעה כלשהי ,לחלק מהמתחסנים כבר ייהיה מאוחר.
2. העובדה השניה היא שיש אנשים שחוששים מהחיסון כפי שכבר הבנת, ואישית, למרות שכבר קיבלתי אותו , החשש לא הוסר.
אם תקופה של חצי שנה בעינך מספיקה כדי לאשש בטיחות של תרופה אז במקרה הטוב אתה תמים ובגרוע.......
כי היו כבר בעבר תרופות שאושרו לשיווק ואח"כ הורדו מהמדפים בגלל בטיחות. אז מהיכן הביטחון שלך?
חריגה בהיקף הנזק שגרמה, היתה תרופה שיוצרה בגרמניה בשנות ה- 60 במאה הקודמת. תלידומיד. קרא ותרחיב קצת.
למיטב ידיעתי זו הפעם הראשונה בהיסטוריה של מנהל התרופות והמזון, שמאות אלפי אנשים מקבלים טיפול בתרופה שעדיין לא
קיבלה אישור סופי. זהו חריג בכל קנה מידה . רק למקרא המשפט הזה אתה צריך להתחיל לחשוש ולבחון מחדש את כל ההנחות שלך.
האם באמת אותה קבוצת מומחים שיושבים שם, שנתנה הכשר לשימוש, נקיה וחפה מכל שיקול זר מלבד דעתה המיקצועית מדעית?
אספר לך בסוד..... לא.
הדחיפות ומצב החירום הגלובלי, כשעיניי כל מדינות העולם נשואות, בתקווה ותחינה - "תנו לנו משהו..." הוא שאיפשר מתן חיסונים למאות אלפים ללא אישור סופי. ואני בהחלט מבין ומצדיק זאת, אבל כל זה עדיין לא מסיר ת'חששות.
מאיפה הבאת את זה?
כאן אתה כבר נסחף לפייקניוז והטלת סיסמאות באויר.
המעקב אחרי הנסיינים הוא מהות אישור החיסון..
בשביל לרדת לפרטים הקטנים תצטרך להאמין להם/לקרוא את התקציר/לקרוא את כל המחקר.
אני השקעתי מזמני לקרוא, וללכת לשאול מי שזה מקצועו.
כשאפשר, גם אתחסן.
וצר לי לבשר לך,
זה בפירוש לא חיסון גלובלי.
זה חיסון לעשירים.