אממ, סגול ?
חידשת לי . לא ראיתי נוזל גיר בצבע סגול.
נוזל קירור ראיתי סגול / כחול.
אתה יכול להוציא מספר הרכב את סוג / שם נוזל הגיר ?
Printable View
לא מצאתי שם, אני כבר בעמוד 20 בספר שלך, מבין עכשיו איזה הכנה עשית בשבילי ומבין עכשיו למה אונס
אולי אני מוצא את האופציה האוטומטית לרכב פנאי שטח?
המון דברים שאתה מתאר על הדאסטר מסתדרים לי ממש
מעניין מתי יתפרצו לחוייה שלי אנשי הJ ;)
הזכרת לי בדיון אצלך שלפני מעלה רמון אני ניתקתי את המוט מייצב בשביל לקבל פתיחה הרבה יותר גדולה (מיועד לכל מי שקורא)
יודע בע״פ - דקסרון 3
אוודא שוב בסוף היום שזה סגול או שמתחיל לי עיוורון צבעים קל
בכל אופן הלכתי למכון גירים לפני כמה שבועות במטרה לעשות טיפול לגיר ולהחליף שמן,
הסתכל על המדיד, הראה לי את הצבע אמר שהכל בסדר ושלח אותי לדרכי אמר לי לשמור את הכסף ואחזור בהמשך עם קולר גיר אם אני רוצה לשמור על הגיר.
מאז אני פשוט מנסה לשים לב שזה אותו צבע ושהוא לא מתכהה
לא מצאתי שם, אני כבר בעמוד 20 בספר שלך, מבין עכשיו איזה הכנה עשית בשבילי ומבין עכשיו למה אונס
אולי אני מוצא את האופציה האוטומטית לרכב פנאי שטח?
המון דברים שאתה מתאר על הדאסטר מסתדרים לי ממש
מעניין מתי יתפרצו לחוייה שלי אנשי הJ ;)
הזכרת לי בדיון אצלך שלפני מעלה רמון אני ניתקתי את המוט מייצב בשביל לקבל פתיחה הרבה יותר גדולה (מיועד לכל מי שקורא)
יודע בע״פ - דקסרון 3
אוודא שוב בסוף היום שזה סגול או שמתחיל לי עיוורון צבעים קל
בכל אופן הלכתי למכון גירים לפני כמה שבועות במטרה לעשות טיפול לגיר ולהחליף שמן,
הסתכל על המדיד, הראה לי את הצבע אמר שהכל בסדר ושלח אותי לדרכי אמר לי לשמור את הכסף ואחזור בהמשך עם קולר גיר אם אני רוצה לשמור על הגיר.
מאז אני פשוט מנסה לשים לב שזה אותו צבע ושהוא לא מתכהה
דקסרון הוא אדום בדרך כלל. הוא הופך לורוד - מילקשייק תות - אחרי שהוא מתערבב עם נוזל קירור. וזה סימן רע.
אלא אם כן מדובר בנוזל באמת סגול מראש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כנראה שכל מה שעבר עד עכשיו עוד לא עשה הדים, אבל בסדר זה באמת לא המטרה.
מאוד זהה למה שאתה כתבת על הדאסטר, אני מרכז את כל המידע שאני יכול על הטריוס למען הבאים שיבואו וישקלו להיכנס איתו לשטח, בדיקת גבולות, אפשרויות, תקלות וכל החוויה שלי עם הכלי, נראה מה מבחן הזמן יגיד, זה יהיה מעניין...
יש עוד מלא תוכניות בראש, כשיחזור להיות קריר ויהיה גם קולר גיר, חולם על תלת יומי של מרזבה-מצלעות-אברהם ולצלם את זה כמו שצריך
בינתיים כל מה שניסיתי הצלחתי, לא יודע למה לקשר את זה, לרכב לא היה קשיים חוץ ממעלה רמון ששם היה מקומות שהורגש כמה נדרש low ומה קורה שלוקחים תנופה לסלעים, יש כמה סרטונים שעוד אני צריך להעלות
והיה משיכה קלה באשמדאי בגלל טעות אנוש שלי, לא מכשול מיוחד פשוט הפך לספק בטיחותי ליד התהום והחלטנו לא להסתכן (בסה"כ ניסיתי לעבור הצלבות בעלייה עם אמברקס מורם)
הלוואי, למזלי יש לי חברים טובים שאוהבים אותי ואת הצעצוע שלי (וגם אני מתכנן להם מסלולים והם מבסוטים)
לא יכול להגיד שאני יוצא עם טריוס לשטח ואני בראש שקט, להפך.
אבל בגלל זה כננת, בגלל זה ל״ק משופצר שמצטרף, בגלל זה ציוד חילוץ, מברגה וכו׳
בכלל זה כל טיול עובר תכנון מקדים מצידי - צפייה בסרטונים מהמעלות, קריאה בפורום וצבירת כל מידע שיסייע לי.
לרוב (לא תמיד) הגעה למכשול/מעלה עם ירידה מהרכב תכנון מעבר בניה במידת הצורך והכוונה
אני חדש בתחום הנהיגת שטח, אני ניגש למה שאני עושה בחששנות וספק, הגבול לטיפשות ויהירות הוא מאוד דק , מנסה לעשות את המקסימום לא להגיע לזה.
אבל אוי תחושת ההצלחה היא מתוקה כל כך... במיוחד שאני באמת לא מצפה לה אני בסה״כ מנסה להיכשל בצורה הבטוחה ביותר במקומות שאחרים ניסו ולא ניסו עם הטריוס.
וכמובן להנות, חווית הטבע והנהיגה היא מספקת ומדבקת
בסופו של יום אני כבר עברתי את הציפיות שלי מהרכב, כל דבר כרגע הוא בונוס.
בקרוב יהיה תמונה.. שעתיים כזה ונראה מה הולך,
פירוק וניקוי גיר ומילוי שמן חזרה נחשב שיפוץ גיר מלא? :O
בכל אופן למיטב ידיעתי זה לא נעשה.
רדו מנושא הצבעים.זה כמו נוזלי קירור. כל אחד דוחף צבע משלו.
אצלי במשך שנים היה נוזל גיר סינטטי ירוק ולא אדום. בשלב מסוים המכונאי עבר לעבוד עם סינטטי אחר בצבע כחול. אני במילא לא סומך על זה (עיוור צבעים).
קובץ מצורף 133583
- - - Updated - - -
ואני מריח את הנייר יותר מאשר את השמן
כל עוד זה נראה מצוין, אני מבסוט.
לגבי הקולר גיר עם המאוורר, הפחד היחידי שלי הוא חשמל, אמנם זה משהו קטן אבל איך אני יודע מתי זה יותר מדי? (יש כבר מערכת סאונד, עכשיו גם הכננת)
ובהקשר אחר, אתמול העליתי צילומים מטיול פסח
ציחור-צניפים-דלעת-רמון
אעלה בפורום טיולים קובץ מסלול לנחלת הכלל בהמשך (צריך לתקן בו כמה דברים)
https://youtu.be/3COb5TUD3bY
את הקולר גיר אני רוצה להתקין בעצמי, מחכה לעשות את הסדנה של סוויץ' בראש כדי לקבל קצת ביטחון בהתעסקות עם הרכב (מתחיל ביום ראשון)
זה לא מקובע בדשבורד, יש שלט עם כבל שמתחבר ואפליקציה לשליטה
קובץ מצורף 133593
זה מפסח, עוד לפני הנעילה האחורית...
בינתיים עם האחורית טיילתי רק ברמת הגולן, סמך ושביל המוסכים
יהיה מעניין לעשות את אותו טיול עם האחורית
אין ספק שיש לך חברים טובים, הרבה סבלנות והרבה בניות לליווי במדרגות.... שמור עליהם....
שוב שאפו על הטיולים, הנחישות והשיתוף כאן.
טיפ קטן לצלמים - וידאו לצלם "לרוחב" (landscape) - תחשבו טלוויזיה....
נשלח מהנייד
+1
אין ספק שיש כאן הוכחה ניצחת שגם טריוס יכול.
מצד שני הסרטון גם מראה שצריך להיות בגיל הנכון וצריך להיות עם חברים טובים, סבלניים ושבאותו ראש כמוך.
כנראה שהשילוב הזה לא יתאים לכל חבורת מטיילים ואנשים שמתלבטים באיזה רכב שטח לבחור צריכים להיות מודעים לזה כשקוראים שרשור זה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
שמע...
טוב שהעלית את הסרטון.
זה עושה סדר.
מצד אחד, שאפו גדול על התעוזה, על הנהיגה, על העבודה הפיזית של החברים....
כן רכב שטח, לא רכב שטח.... מי אמר שבשביל לטייל בשטח צריך רכב שטח?..... הילוך כוח?.... נעילה?..... צמיגי 37'?..... עובדה!
יש נהג טוב, יש חברים נמרצים, יש ג'ימני ולנדקרוזר לגיבוי. נשאר רק להינות.
מצד שני...אחינו, לא נעים, אבל זה אונס.
עכשיו אין לי צל של ספק שהקביעה "טריוס אינו רכב שטח" עדיין בתוקף.
זה לא "לאתגר את האנדרדוג"... זה "לזמבר את האנדרדוג" ובגדול....
הבדיחה הגסה הרלוונטית לעניינינו עוסקת באישה שבוקר בהיר אחד נעלמה מהבית.
בעלה יצא מדעתו מדאגה. חיפש אותה ללא הפסקה, עירב משטרה, לא הצליח לעצום עין.
פתאום, אחרי יומיים, היא חוזרת הביתה בבוקר. כולה סימנים כחולים, פרועת שיער וקרועת בגדים, היא מספרת לבעלה:
"לא תאמין מה קרה לי. תפסו אותי חבורה של סודנים ענקיים, כל אחד סוחב במכנסיים קנה של תומ"ת, גררו אותי למרתף חשוך ושם אנסו אותי ללא הפסקה במשך ארבעה ימים!..."
בעלה מסתכל עליה ואומר "משהו לא מסתדר לי בסיפור שלך.... איך ארבעה ימים?.... את נעלמת רק ליומיים!...."
עונה לו "ארבעה ימים יקירי. אני הולכת למרתף גם היום וגם מחר".......
וזה הסיפור כאן. אונס? כן, אבל זה רק אוטו ישן והעיקר שאתם נהנים!
מעורר השראה. אני רציני. כל הכבוד.
ראיתי את הסרטון השני עכשו ויש לי הערה, שחף.
אני יודע שאני אמור לתמוך כי אני בצד של האנדרדוג, אבל ...
כן לטייל - כמה שאפשר - לא לחפש אתגרים ! זה לא בשביל האוטו ואתה משמיד אותו.
( זה לא בהכרח דבר רע, אם לקחת בחשבון מבחינה כלכלית וכו' .. וכל עוד אתה נהנה מהדרך .. )
אבל, הקטע עם נעילה, הוא שהיא מחברת את הגלגלים לדרך, הרבה יותר טוב מאשר בלי נעילה, המשמעות היא שההתנגדות גדולה יותר,
כשאתה מנסה להתחיל תנועה, ואין אחיזה, גלגלים מפרפרים והאנרגיה - יש לה לאן לברוח .. עם נעילה, הגלגלים פחות יפרפרו ולאנרגיה אין לאן לברוח.
מכיון שחל עלינו חוק שימור האנרגיה, אז האנרגיה הזאת מנוע->גיר->גלגלים->תנועה .. נעצרת בגיר, יותר נכון בממיר מומנט. והשמן / נוזל הידראולי שם סופג את האנרגיה הזאת. אין לו מה לעשות איתה והיא הופכת לחום, הרבה חום, המון חום .. אם אני זוכר נכון, טמפ' עבודה של ממיר מוננט זה עד 200 מעלות, אחרי זה הנוזל נשרף .. ובבת אחת מאבד את התכונות שלו.
המשמעות היא גם שיהיו לך נוזלים שלא עובדים, אתה נותן גז והאוטו לא זז .. וגם דברים אחרים שם יהרסו, כמו למשל חבקים / סולונואידים / ושאר ירקות.
בדאסטר, אני יכול להחליק מצמד, זה רע, אבל זה עושה את אותו דבר, סופג את האנרגיה שלא מצליחה להזיז את האוטו. אני יכול להגיד שעשיתי את זה, בליית ברירה, פעמים בודדות .. והרגשתי לא נוח עם זה, אבל זה מה שיש .. אני לא מחפש את האתגרים הללו, לא עליתי את כל המעלות שאתה עלית.
באוטו אוטומטי, אתה לא יכול להחילק מצמד, הממיר מומנט חייב לספוג את זה והנוזל איתו.
הדבר הראשון !!! הכי חשוב !!! יותר חשוב מלתדלק, זה הקולר גיר שאתה לא מתקין.
אל תחכה לסדנה של גיתאי, אתה לא תעשה את זה לבד במילא, לך למכון גירים ותתקין מחר קולר גיר וונטה חשמלית, אתה חייייייב לשמור את הנוזל של הגיר מתחת ל 200 מעלות צלסיוס.
צורת הנהיגה שמתחייבת מהעדר הילוך נמוך, היא קלטנית לממיר מומנט.
מעבר לזה, אני שמח שאתה נהנה. האוטו נראה נאד נחמד ועם זויות גישה / נטישה טובות .. אולי יש איזה תחליף גיר / ממיר מומנט שיכול לתת לך יחס נמוך יותר ..
דקסרון 3 כבר ב 140 צלזיוס מאבד את הרכבו הכימי.
יש טבלה של היידן שמתארת אורך חיים של גיר כתלות בטמפ' עבודה .
רצוי לשמור את הגיר באזור ה 80 מעלות צלזיוס ופיקים מכסימום 110 מעלות צלזיוס.
הטבלה נמצאת במאמר הזה
שחף,
אם תרצה עזרה בייעוץ איזה קולר להזמין (עדיף מחו"ל),
תוריד מידות מכסמליות לקולר (שניתן לקבעו בעזרת ברקטים קשיחים).
רענן