[QUOTE=hadtomer;939641כשנביא אותה לגורן.[/QUOTE]
ללכת לגורן זה פיקציה רומנטית של מי שלא היה בגורן..
קש/חציר זה דוקר ומגרד.
Printable View
[QUOTE=hadtomer;939641כשנביא אותה לגורן.[/QUOTE]
ללכת לגורן זה פיקציה רומנטית של מי שלא היה בגורן..
קש/חציר זה דוקר ומגרד.
והמזון להשיב נפש אהובתו המעודנת?
חלה זה אחלה, אבל למה דג מלוח..... מי לוקח דג מלוח למקום שיש בו ממילא ריח של דג מלוח?
איך אייל יראה את הפוסט הזה לאשתו ?
נראה לי שהוא מחפש נואשות עזרה להינצל מעוד שלישיה
אז למה טעות? אדרבה תמשיכו, אני נהנה.
(שאתם כותבים חופשי, לא שדרור אוכל מירורים)
אני אדייק את הניסוח.
התכוונתי לאלו שאין להם עוד ילד ראשון ושהם עוד לא בגיל בו זה נהיה פריט חובה מבחינה חברתית,
לא אלו שכבר אול-אין במשחק אז כבר ממשיכים בתנופה.
-----------------------------------------------
בכל אופן אני מביע את הדעה של הגיל שצמוד אלי (של חלק גדול לדעתי).
אם תחזרו אחורה בהיסטוריה הקרובה ותראו איזה שינויים העולם עבר בשנות ההתבגרות שלנו ובאיזה קצב מסחרר הם קרו,
יהיה לכם ברור הרבה יותר כמה האכזבה ענקית שבסוף נשארנו מדינה , אפעס, קצת מפגרת.
זה היה נראה כאילו הכל פה על הגל ברמת קידמה מעריכית ממש. אבל בשנים האחרונות זה נהיה רק יותר ויותר דפוק (אגב זה לא בהכרח רק בישראל).
כמעט כל שירות שאנחנו מקבלים מהמדינה לא תאם את הציפיות ממנו בעשרות ומאות אחוזים, בעשור האחרון שבני המחזור שלי באזרחות.
זו מנטאליות מחרידה. אבא שלי נוהג לומר "שיהיה לחלקי חילוף", אבל המשמעות דומה: אנחנו חיים במדינה שיש מצב שהילד שלך ימות. זה לא הקטע של הלמות- אין מה לעשות, כמו שנאמר בסרט ההוא עם סת' מקפרלן שהוא עשה על המערב הפרוע: people die at the fare....זה מה יש, אנחנו לא בצבא ז'נבה.
אבל העובדה ששכבות על גבי שכבות של ישראלים חיים במציאות הזאת וזה מוטמע בהם, זה מטורף. כתבו כאן לפני ובמידה רבה של צדק שאנחנו מגיעים, לפחות בחלקנו, ממנטאליות שואתית. עובדתית זה נכון וזה שאנחנו חושבים שהשואה זה משהו שהתרחש לפני הרבה שנים-זה לא מדויק. כל מי שהוא צאצא של ניצולי שואה יודע את זה ברמה הגנטית. כבר כתבתי, אשתי היא הילדה החמישית במשפחתה-ולו מכיוון שהוריה הם ניצולי שואה שהיו חייבים להביא הרבה ילדים "כדי שיהיה שמח", שזה "ווייט ווש" לזה שהם פשוט מפחדים מאוד מהיטלר. אבא שלי הוא בן לזוג הורים מנוכרים ואיומים- סבתא שלי לדעתי היתה קוקו לחלוטין וסבא שלי היה גבר גבר (הכי נאה בדרוחוביץ',זה משפט של סבא שלי) שסבל אותה, וכל זה רק בגלל שהיה לשניהם חשוב להעמיד משפחה בישראל אחרי שהמשפחה שלהם הפכה לעשן. ההורים שהביאו את הילדים- הביאו בדרך כלל ילדים אומללים. וגם אם הם הביאו ילדים לא אומללים, עדיין זה משהו שהיה ברקע כל הזמן- וזה גרם להורים של הדור שלנו להביא מעט ילדים. ויותר מזה, אם יש נאמר "יעד" של מספר ילדים, אז בדור של ההורים שלנו זינבו חזק מאוד מלחמות ישראל. כשרואים סטטיסטיקות יום כיפור אז מבינים היטב כמה סיכויי ההישרדות בקרב אש של כל מי שהוא בן עד 50 הם סיכויים גבוהים ביחס לגיבורי יום כיפור לדוגמה. ולכן הדור של ההורים שלנו באמת האמין שאם אתה רוצה 2 ילדים אז תעשה שלושה שיהיה אחד לחלפים. זו תפיסה זוועתית, אבל מעוגנת במציאות.
הדור שלנו, כפי שכתב סטיפלר מעלי, זה דור שלדעתי איבד אמונה במדינה ובמוסדותיה. וזה משפיע על הבאת ילדים.
פייר? אין לי מושג על מה לעזאזל אתם מדברים. גורן, יקב, תחת, גדלתי בחיפה. נווה שאנן. בשנות התשעים, בהן היתי עסוק בלהיכשל קשות עם בנות המין הנשי, שיטת החיזור הרווחת בחיפה הייתה להגיע למקום מדהים שנקרא "החורבה" ולנסות לדבר עם הבחורה שהכי פחות הסריחה מנובלס. מדובר בשיח של חירשים ועיוורים. זה לא עבד וחבל שכך, כי כל חיפאי שמכבד את עצמו נהג לצרוך בין ארבעה לעשרה ז'אנרים של מטאל וזה נורא מעניין בחורות. או שממש לא. למי שאינו יודע, האגדה על זה שהחיפאיות הן היפות בבנות ישראל היא אגדה נכונה לחלוטין. העיר שעל הכרמל מייצרת בחורות זהובות שיער למכביר והשהות בים רק משביחה את הגזע. או שזה זיהום האוויר. אני מסתכל על ספר המחזור שלי וקולט מספר מרשים של בחורות ממש ממש יפות. אבל לכל כתר יש יהלום- היפות שביפות שביפות בבנות האזור, הן מגיעות מישוב ששמו רמת ישי. כך לפחות היה בתקופתי. בדיעבד, מתברר שאשתי היתה כמה פעמים בחורבה. והיא, יש לציין, מעיר האורות שאינה קיימת- פתח תקווה. לדבריה בשנות התשעים היה קשה לבחורות מהמרכז לצאת למקומות נורמאלים שבהם השמיעו בקומה אחת פיקסיז, בקומה אחת ביסטי בויז ובקומה אחת נירוונה. אולי אם הינו נפגשים בשנות התשעים היו לי כן יותר ילדים, ואז באמת היתי אדם אומלל.
אלוהים שיעזור לנו.
עוד דיון שהגיע לפתח תקווה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בועז אברהמי עכשיו מנסח אמירה על רמת ישי.
היזהרו לכם, אתם המשליכים את הנכון לכם ולחבריכם על כ ו ל ם. הזהרו מביטויים כל מי "ש.. הוא..." או "אין מי ש..."
לגבי המדינה ומה שהיא נותנת, זה לא שהיא הלכה אחורה, פשוט פעם אנשים לא שאלו מה המדינה יכולה לעשות בשבילי אלא מה אני יכול לעשות בשבילה. ואילו היום, אנשים לא שואלים מה המדינה עשתה לי, אלא מה אני יכול לעשות לה בחזרה (הזכויות להוא שגר קומה מתחת לחברה שלו. זאת שמתעקשת להגיד אזרחיות ואזרחי...).
האמת היא שפעם אחרונה שעצרתי בחומוסיה שליד היציאה המערבית נתקלתי שם בכמה יפהיפיות שאמנם יכלו כמעט להיות הבנות שלי, אבל גרמו לי להבין איך בני הסביבה יכלו ליפול בקלות בבור ביקוש הזה.
תקרא כמה פוסטים למעלה - האבא שסטר לילד שלו והילד התלונן למשטרה...
פעם, השוטר היה מגיע וסוטר לילד על ההלשנה ונותן צלש לאבא...
זה מה שהשתנה בחינוך... על רגל אחת
-----
2 ילדים, לא יהיה שלישי/ת ושנינו מסכימים על זה. התנאי שלי הוא שאם כן נחליט על שלישי/ת זה יהיה אך ורק באימוץ.
לה אין תנאים, היא פשוט מבינה שאם היא רוצה לפתח קריירה, היא צריכה לא להכנס להריון בשנים הקרובות, אפילו שאנחנו די שוויוניים בהכל (למעט הקטע הביולוגי, למזלי). ואז אנחנו כבר בגיל אחר לחלוטין וגם הפער בין הילדים יהיה גדול מידי, אצל אחרים זה עובד, אצלנו לא... גם ככה הם ילכו לפסיכולוג, אז שיהיה פחות נושא לדבר עליו...
אצלנו זה 50-50% כיף/לא כיף במשוואה לעומת אלה שרשמו 20-30%.... אבל לדעתי גם כאן, זה עניין של תפיסת עולם...
כן,נטל מסוים והקרבות שהקרבנו, אבל גם כיף שיש לך שותפים לחיים ולחוויות. רק שלא יהיו לי טבעוניים והכל בסדר...
לגבי המוות - יש ביטוחים שידאגו לי ולירושה וכל המסביב.. אפילו משפחה פיליפינית יש שאנחנו בקשר איתה כדי שאם יהיה צורך הם ישלחו נציג/ה או שאנחנו נעבור אל הכפר שלהם לימינו האחרונים .
רגע אחרי שאני מת, אין לי דאגות... רק צריך למות לפני כל האחרים ולהזמין מקום במסעדה טובה, שיאכלו כמו שצריך במקום להתאבל...
מה נהיה מהשרשור הזה... בוא נחזור לדבר על ג'יפים
Sent from my HD1903 using Tapatalk
את זה אני יכול לומר על מושב אחד סמוך לנתב"ג דווקא........
דברים השתנו בכל מקום.
כל הנערות היפות האלה, היום אין מה לנסות לומר להן שלום אפילו. הן שופטות אותך רק לפי חשבון העו"ש שלך ואם הצליח לך איתן, תדאג קודם כל להסכם ממון, כי התכנית שלהן סדורה.
וכל סיפורי הילדים שנהרגים במלחמות... גם זה כבר נחלת העבר. בכיפור נהרגו 2,500 חיילים בערך, טראומה לאומית שעד היום לא מגלידה. אבל בקורונה מתו כאן 6,300 וכולנו אדישים לגמרי. אולי כי רובם זקנים, ולמי אכפת כאן מהזקנים. החל מהקצבה שלהם שלא מתעדכנת כבר שנים ארוכות ועד סניף בנק יחיד ברדיוס של עשרות ק"מ שלא מספק יותר שירותי קופה לפני שתיכף ייסגר לטובת "המהפכה הדיגטלית" ועוד רווח לבנק - וכל הזקנים האלה, שרק צריכים למשוך את הקצבה העלובה שלהם ובחיים לא יצליחו להסתדר עם אפליקציה בטלפון, שיילכו להזדיין. שייסעו בתחב"צ היעילה למופת עשרות ק"מ לעיר אחרת...
דברים השתנו. היום כבר אין תפאורות ומליצות. האמת הפשוטה מכה בפרצוף.
50% מהנוער ממילא בכלל לא מתגייס, אז מוות במלחמות זה כבר לא פרמטר במכלול השיקולים האם לעשות/לא לעשות ילדים.
לא הייתי דואג האם הילד שלי ימות כאן במלחמה, אלא איך הוא יחיה כאן בין המלחמות.
לכן אני יכול להבין את זה שבגיל 31 בכלל לא רואה את עצמו עושה ילדים במדינה הזאת, ששונאת את אזרחיה ומתעללת בהם.
דירה? לבחור שמשתחרר עכשיו מהצבא ואין לו משכורת הייטק והורים מבוססים, לעולם כבר לא תהיה דירה. ואם תהיה, הילדים והנכדים שלו יצטרכו לשלם אותה.
כל חבר כנסת עולה לנו 1,700,000 שקלים לשנה. כל שנה. תמורת כלום - כי כל חצי שנה יש בחירות והח"כים האלה בתכל'ס לא עובדים, אבל את המשכורת שלהם שדופקת כסדרה, זה שלעולם לא יהיה לו בית, צריך לשלם. הם לא בחל"ת ולעולם לא יהיו. עושק הקופה ע"י נבחרי הציבור זה אחד הסימפטומים הכי זועקים של מה שקורה כאן. ממשלה יציבה שאשכרה מנהלת את המדינה מתוך דאגה אמיתית ולא עושקת אותה? נדבר אחרי סיבוב הבחירות ה-38. או ה-86...... או ה-172.
אז לבוא לי עם "אל תשאל מה המדינה עשתה בשבילי אלא מה אני עשיתי בשבילה?..." זה כבר לא מגוחך אפילו. רק עצוב. לכו תספרו את זה לאיציק סעידיאן.
כבר שנים ארוכות יש שבר עמוק ביני לבין המדינה שלי. הזעם שלי עליה ועל נציגיה עצום ורב ואלמלא התאריך שחל היום והכבוד שאני חש כלפי אלה שמסרו את נפשם למענה ותמורת מה.... הייתי מנבל את הפה עליה בלי בושה. במציאות של היום, הייתי חושב 20 פעם אם לעשות כאן ילדים.
עכשיו, כדי להדחיק ולברוח מהמציאות, אפשר לחזור לדבר על דברים חשובים כמו ג'יפים.
השמעתם?.... יצא עדכון נוהל למסמך הטררילפלייר!....
מביאים ילדים, כי זו הדרך היחידה לקבל נכדים.
ונכדים זה כיף נטו בלי האחריות לגדל אותם.
ונכדים הם אלו שבאו להחליף אותך בעולם...
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
בערך בגילך.. מאוהב במדינה ומוכן לעשות איתה מלא ילדים http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji1.png.
חג שמח!
Sent from my SM-N970F using Tapatalk