-
אחריות לנזק (רכוש או גוף) במהלך טיול בשטח - שרשור מתגלגל
אני רק מקווה שלמה שהדיון הזה לא יםתח לאיזה עורך דין משועמם את העיניים רק בגלל שהעורך דין משתכר לרוב מהדרך.
לאור כך שלא היה פסק דין כזה ( ואולי לא במקרה), את הדיון הזה אפשר לתמצת לשתי מסקנות-
1. כפי שרשם חנן- כחבר לא אתן שחבר ייתבע על נזק שנגרם לי ואם ייתבע אשיב לו כל שקל.
2. כפי שרשם נמרוד- עוד אחד מאותם סיכונים שוליים/ אפסיים שאנחנו מנהלים ביודעין.
בסך הכול יצאתי מחוזק מהדיון ועם הבנה שלמרות ההפחדות הסיכון לא מאוד גבוה ושכדאי לבחור את החברים בפנצטה.
אגב, המשפט שאתה מסתמך עליו היה ים האמר חדש?
זו מסקנה בפני עצמה, לא?
ולגבי החרא והמאוורר- שקודם יהיה מקרה אחד לרפרנס שיגמר לרעת ה״מוביל״ שאתה מתחמק מלהגדיר כשזה לא בתשלום.
מה גרם לך לשנות את דעתך מכאן?
http://www.jeepolog.com/forums/archi.../t-100758.html
-
תגובה: אחריות לנזק (רכוש או גוף) במהלך טיול בשטח - שרשור מתגלגל
כוסאמו. בטיול בפסח היו לפחות שני טנדרים שהמחיר שלהם נושק ל 200000.
מעכשיו כל פעם שאני נוסע ראשון במקרה או בטעות או בכוונה, אני פותח חלון וצועק 'אל תבואו אחרי'. זה עולה פחות מהפוליסה.
שלמה - תודה על המידע. שכל אחד, כאמור, יעשה עם זה מה שהוא רוצה.
ניהול סיכונים עוסק קודם כל בהערכת סיכונים. כלומר הסתברותית כמה הסיכון מתממש לעומת כל המקרים שהוא לא התממש. ובמקרה שלנו כמה פעמים משתתף בטיול נתבע על ידי חברת הביטוח של משתתף אחר, לעומת מספר הטיולים בהם זה לא קרה.
אישית - על האירוע הראשון לא שמעתי. על השני כן. אז המסקנה האישית שלי היא שהסיכון - הסתברותית - הוא מזערי. קטן יותר, למשל, מההסתברות שעץ ייפול על האוטו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
כאמור,
סוכני ביטוח עושים כסף מהפחדת הציבור.
אם הייתי עושה ביטוח על כל אחד מהמקרים שהוצגו לי בכל מיני הרצאות "מטעם", לא הייתי מסיים את החודש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני רק מקווה שלמה שהדיון הזה לא יםתח לאיזה עורך דין משועמם את העיניים רק בגלל שהעורך דין משתכר לרוב מהדרך.
לאור כך שלא היה פסק דין כזה ( ואולי לא במקרה), את הדיון הזה אפשר לתמצת לשתי מסקנות-
1. כפי שרשם חנן- כחבר לא אתן שחבר ייתבע על נזק שנגרם לי ואם ייתבע אשיב לו כל שקל.
2. כפי שרשם נמרוד- עוד אחד מאותם סיכונים שוליים/ אפסיים שאנחנו מנהלים ביודעין.
בסך הכול יצאתי מחוזק מהדיון ועם הבנה שלמרות ההפחדות הסיכון לא מאוד גבוה ושכדאי לבחור את החברים בפנצטה.
אגב, המשפט שאתה מסתמך עליו היה ים האמר חדש?
זו מסקנה בפני עצמה, לא?
ולגבי החרא והמאוורר- שקודם יהיה מקרה אחד לרפרנס שיגמר לרעת ה״מוביל״ שאתה מתחמק מלהגדיר כשזה לא בתשלום.
מה גרם לך לשנות את דעתך מכאן?
http://www.jeepolog.com/forums/archi.../t-100758.html
אז זהו שלא ממש שיניתי את דעתי עכשיו אחרי שקראתי מה כתבתי שם - כבר כתבתי שם כמו שכתבתי כאן שניתן יהיה להדביק רשלנות כל שהיא למוביל טיול בחינם וזה סוג של הימור מה יחליט בסופו של יום בית משפט.
מה שהשתנה מאז שכעת כבר ידוע לי אישית על מקרה בו כבר נתבע מוביל טיול חינמי - הסתיים בפשרה ולא בפסק דין
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
נראה לכם שדרור או יואב למדו את מה שהם יודעים בקורס?
פחחח...
אפרופו קורסים, בקורס הראשון שעברתי, המדריך המטכ"ליסט לשעבר שהתיימר ללמד אותי,.
ברוב המקרים שפגשתי מישהו שהצהיר בר׳ גלי שהוא מטכליסט/שלדג/מגלן/ניוד וכו, יחידות שהניוד בהן משמעותי, כחיזוק ותיקוף לאמירות שלו, היה מישהו שאולי עבר קרוב לבסיס, או היה אכן במקום, אבל בתפקיד שקשור בצורה רופפת מאד עד פריפריאלי להתיימרות לנסיון של מה שהוא מנסה להציג.
-
נמרוד, אסף ובועז סיכמו טוב, לדעתי, את עניין הסיכויים לאירוע כזה, וכשאני עושה את המאזן:
סיכוי אפסי שכזה אל מול הידיעה שגישה כזו והשרשור הזה עושים נזק ודאי של ניכור חברתי וקהילתי, התוצאה הברורה היא שחבל ממש שהשרשור הזה עלה לכאן.
-
גם לא בטוח לשרת בצבא ולומר אחרי ולהוביל.
מתים מזה.
מי שרוצה לחיות בפחד ו/או להפסיד את כל הטוב הזה בגלל סיכון תאורטי לרע, שיבושם לו . אני לא שם.
אגב, אם מישהו מהחברים יחטוף סכין שכזו אהיה מוכן לתרום לו כסף לצאת מזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
לפני שנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים. לא אשמתי לדעתי, תבעתי את הביטוח וקבלתי את עלויות התיקון. הביטוח תבע את צד ג' שטען שאינו אשם. בקיצור, מגיעים לבית משפט בהרצליה, העו"ד של חברת הביטוח שלי מכתיב לי בחוץ מה להגיד (לשקר שקר מוחלט), העו"ד של צד ג' תידרך את צד ג' בדיוק אותו דבר. אני הבאתי עד שתודרך לשקר וצד ג' הביא עד (שבכלל לא היה שם אז זה עד שקר) שגם תודרך לשקר על מה שהיה.
בקיצור, השופט שומע רק שקרים, בלי טיפת אמת ועל סמך זה צריך לקבל החלטה מושכלת בתיק. וזה תיק פשוט על 8000ש"ח. אז תארו לכם מה קורה בתיקים גדולים יותר. רוצה לומר, זה לא שאתה בא עם האמת שלך והכל מסתדר...
וואו.. ואת כל מסכת השקרים שלך אתה מפרסם ברשת.
גאון.
אז אנחנו יכולים לדעת כבר עכשיו מי ישקר בבית משפט אם הוא יחליט שזה משרת אותו לגבי נזק בטיול.
-
נראה לי שהרעיון של בועז הוא הכי טוב. אם קרה אירוע, אז במיקרה זה שנפגע היה הראשון בשיירה והוא אף זה שהציע להיכנס לאותו קטע מסלול.
לגבי דיון המשנה על הדרכת נהיגת השטח, במיקרים רבים למי שרוצה לממש את החלום ולהיכנס לתחביב אין חברים או מכרים עם נסיון שידריכו אותו ואני לא רואה שום פחיתות כבוד בלהעזר במדריך בתשלום.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
מה הבעיה לומר תמיד טיילתי לבד
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
עד עכשיו הייתי שותף סמוי בקריאה בלבד לשרשור המעניין.
ראשית להזכיר,
כל "הטררם" של השרשור התחיל מבקשה פשוטה ולדעתי תמימה של
בחורה שרצתה להצטרף לטיול ג'יפים שהיא בעצמה ללא ג'יפ.
לדעתי , היא כבר מזמן ברחה מכאן כל עוד נפשה בה,
כנראה גם שתראה ג'יפ / ג'יפאי היא תעבור למדרכה השניה ...
לעצם העניין,
קראתי והתעמקתי בייעוץ המצויין (הלא מחייב) של שלמה וגם בתגובות שכנגד שעיקרן, תביא הוכחות / נתונים (מזכיר משהו אקטואלי מלפני כמה חודשים), אל תפחיד אותנו,
עד עכשיו הכל היה בסדר, אז ימשיך להיות בסדר.
בעצם צידוק עצמי קלאסי לתקוף את השליח (המייעץ במקרה שלנו).
מאד מזכיר את התחום עיסוקי כקריירה שניה.
עיסוקי הוא בטיחות בעבודה (רישיון ממונה בטיחות והסמכות נוספות).
לפני שנים שמענו על סיכוי לתביעות כנגד הממונה בטיחות למרות שבחוק עדיין הוא מוגדר יועץ והאחריות לבטיחות היא על "תופס המקום".
כמובן ש 99.9% מהממונים הגיבו בערך כמו התגובות שהייו כאן.
אממה,
לאחרונה הוגשו תביעות גם פליליות כנגד ממונים שבהם ההגנה ממשרד העבודה כבר לא הייתה כמו פעם (כנראה כדיי שהם בעצמם לא יהיו נתבעים) וממונים הורשעו.
אבל,
העניין היותר משמעותי שחברות הביטוח הצטרפו "לחגיגה" בתביעות אזרחיות (גם כשממונה יצא זכאי מבחינה פלילית) כנגד ממונים , או מצרפים אותם כחלק מהנתבעים,
ולבסוף בפסיקות "זוחלות" שדוחפות אחת את השניה ממונים משלמים פיצויים (ויש גם מעל מליון ש"ח).
כמו שציין שלמה, גם אין אפשרות למבוטח להתנגד לתביעת הביטוח.
כלומר, עובד במפעל נפגע , העובד תובע את חברת הביטוח ומקבל פיצויים.
חברת הביטוח תובעת את הממונה למרות התנגדות המפעל שמבוטח ע"י חברת הביטוח.
האבסורד הגיע, שאין אף חברת ביטוח ישראלית אחת שמוכנה לבטח ממוני בטיחות
(לעת עתה, יש רק חברת ביטוח אמריקאית אחת שמוכנה לבטח).
בקיצור,
כדאי שתוציאו את הראש מהחול ולפחות תסירו את ההתנגדות המחשבתית לעניין גם אם לא בהכרח תשנו משהו ממנהגכם .
הרכבת יצאה כבר מהתחנה ובלמים אין.
כל אחד שיחליט לעצמו אם להישאר על המסילה או להתרחק ועד כמה.
שבת שלום
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אז זהו שלא ממש שיניתי את דעתי עכשיו אחרי שקראתי מה כתבתי שם - כבר כתבתי שם כמו שכתבתי כאן שניתן יהיה להדביק רשלנות כל שהיא למוביל טיול בחינם וזה סוג של הימור מה יחליט בסופו של יום בית משפט.
מה שהשתנה מאז שכעת כבר ידוע לי אישית על מקרה בו כבר נתבע מוביל טיול חינמי - הסתיים בפשרה ולא בפסק דין
ברור שבפשרה.
הנה מה שהסביר לי מישהו שעוסק בביטוח - וכדאי להפנים - חברות ביטוח לא רוצות להגיע לבית משפט! יש שם שופטים! בשבילם זה סיכון. מילא סיכון לא לזכות, גרוע מזה - סיכון לתקדים נגדן. לכן הם יעשו הכל כדי לסגור בפשרה.
אז החברה תובעת, הבנאדם נבהל, מעדיף לסגור בפשרה, העורך דין של החברה מתפרנס, העורך דין של הנתבע מתפרנס, חברת הביטוח הרוויחה עוד כמה שקלים וממשיכים הלאה.
העיקר לא להגיע לבית משפט.....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
לא בהכרח אסף.
לעיתים המסלול של בית המשפט הוא זה שהם בוחרות בדיעה צלולה.
למשל, חברת הביטוח צריכה לשלם לכאורה למבוטח כמה מאות אלפים.
היא נכנסת למשפט ארוך עם הלקוח ומתישה ושוחקת אותו.
בסוף ישסיכוי שהנזק יוקטן וגם אם לא בתי המשפט לא פוסקים להם הוצאות גבוהות על השטיה הנלוזה.
היה פעם טור משפטי של עו״ד קליר שבו הוא כתב על השיטה הזו שלהן.
רענן,
יש עיקרון כזה של כיס עמוק.
כשמדובר בין ביטוחים מקצועיים כל מיני אז שיריבו חברות הביטוח בינהן.
בסוף הן מחפשות כיס שיכול לשלם ולא סתם זכיה.
פה דווקא אני מזהה סכנה שבה אם יתחילו ביטוחים יהיו גם תביעות ולא להיפך
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
אני לא רואה שום פחיתות כבוד בלהעזר במדריך בתשלום.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
נדמה לי שלא נכתב כאן כלום על פחיתות כבוד.
כן נכתב כנגד מי שטען בזכותו של מעבר הדרכה רשמית כתנאי מקדים להיכנס לקבוצה.
וכן נכתב על רמת המדריכים עצמם. כשלעצמי, לאחר שעברתי יותר מ20 הדרכות נהיגת שטח שונות בצבא ובאזרחות, אם מישהו היה מבקש ממני המלצה על מדריכי נהיגת שטח לא היה לי אפילו שם אחד לתת לו. זה לא בגלל שאני מכוון לסף גבוה אלא כי אני לא מסוגל לשרוד במחיצתו של מדריך שמקשקש בנקודות שבהן הוא לא בקי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רענן
אתה כותב כאילו זה משהו שניתן לכתוב ובסה"כ מי שירצה יקרא ומי שלא, לא. לא נגרם שום נזק.
אז אומר את זה שוב: לשרשור הזה ולגישה הזו יש תג מחיר כבד, חברתי וקהילתי.
ההחלטה צריכה להיות אם אנחנו מוכנים לשלם את המחיר הזה, ולא אם אנחנו מוכנים לקרוא.
האמת היא שמרגע שנפתח השרשור הצ'ק כבר נמסר. תקוו שלא אתם תהיו אלו שיצטרכו לכסות אותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כשאני נוהג בפרייבט שלי ששווה ביום טוב 4,000-5,000 שקל (כי זה מה שהוא עלה) ומסביבי, במרחק חצי מטר ממני כל מיני טורטלים במפלצות החדשות של מיליון וחצי-שני מיליון שקל, אני מקבל התכווצויות במעיים. בישראל 2021 יש גדודי ערסים ופרחות שעשו את המכה ועלו לגדולה - עכשיו הם מתהדרים בצעצועים מוטוריים בשווי מיליוני שקלים ואם חלילה יישרט להם הציפוי-נאנו, כל אחד מאיתנו עלול למצוא את עצמו מככב בסרט רע על החיים הדפוקים של עצמו.
חס וחלילה מתפוצץ צמיג סיני עלום שם על פרייבט זול, או קורס מתלה קדמי בפראדו ישן, ונפגעת מרצדס או ריינג'רובר או בנטלי כזו או כל צעצוע דומה של ערסים מיליונרים..... תוודאו שביטוח הצד ג' שלכם באמת מכסה נזקים בשווי המכוניות האלה.... כדי שלא תצטרכו למכור את הבית.
ולגבי טיולי החברים?
תבחר את החברים שלך בפינצטה. אני לא צוחק.
חלק גדול מהצעצועים המוטוריים שאתה רואה הם מהלוואות ולא מכסף שקיים אצלם.
הכל תרבות של שופוני
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
למרות שהבטן מתהפכת לכם, למרות שזה מגוחך, למרות שמי בכלל חושב על זה, 50 עד 200 ש"ח לשנה (כשמחלקים את הפרמיה בין כמה וכמה חברים) תקנה לכם כמובילים קבועים או מזדמנים ןלמשתתפי הטיול שקט נפשי ותמתיק את הגלולה המרה של המציאות שכל כך קשה לכם לעיכול. כן גם אם מדובר טיול חינם בין חברים קבועים או מזדמנים לצורכי טיול כזה או אחר.
השתכנעתי. איפה עושים ביטוח כזה?
-
אתה יכול לעשות אצלי.
הכנסתי למקפיא כמה לוחות קרח אתמול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא. ההליכים שאני דיברתי עליהם כנגד מוביל חינם היו בקשר עם רוביקון - לא ברור לי לאיזו מסקנה אתה רומז -
אישיות או סוג הבעלים של הרכב הניזוק (אם לשם אתה מכוון ) לא משנה את הכוונה העיקרית של המבטחות להקטין את ההוצאה שלהן.
היקף הנזק (העלות הכספית למבטחת) בהחלט משנה את רמת הרצון של המבטחת להקטין את ההוצאה.
אכן היה בזמנו הליך משפטי כנגד מוביל טיולים בשכר - אושייה מוטורית ידועה - בנוגע להאמר להאמר דנדש מהניילונים שהלך קפוט במהלך הדרכה והיכרות עם הרכב לבעלי האמר חדשים - לרוע מזלו של אותו מוביל בשכר לא היה לו ביטוח שמכסה את אחריותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מי שפתחו מזמן מזמן את העיניים זה עורכי הדין המייצגים את המבטחות ובתחום הזה של נזיקין לרוב עורכי הדין מקבלית את שכרם רק בסוף ההליך כאחוזים מהתוצאה ואינם מתפרנסים מהדרך
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
מה הבעיה לומר תמיד טיילתי לבד
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
זו טעות גדולה לשקר לחברת ביטוח - לשקר אין רגליים וסופה של האמת לצאת לאור לרוב - בתי המשפט כמו גם חברות הביטוח מאד לא אוהבים שקרים ומבחינת חברות הביטוח עצם השקר עצמו מהווה עילה מצויינת המעוגנת בחוק חוזה ביטוח לדחות הכיסוי הביטוחי.
-
אני משוכנע שלמה שאתה ועוד עורכי דין יסתערו פרו בונו כנגד תביעה כזו אם תהיה כנגד ג׳יפאי תמים.
אם היה תקדים כזה זה יפגע אנושות במרקם החיים.
אחהצ ראיתי קצת סרטים של טיולים אמריקאיים במסלולי עבירות קשה.
כידוע, אמריקה היא המעוז של התביעות ההזויות.
בלי לבדוק אני משוכנע שלאף טיול חברי בחינם אין ביטוח. מעודד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה כותב כאילו זה משהו שניתן לכתוב ובסה"כ מי שירצה יקרא ומי שלא, לא. לא נגרם שום נזק.
אז אומר את זה שוב: לשרשור הזה ולגישה הזו יש תג מחיר כבד, חברתי וקהילתי.
ההחלטה צריכה להיות אם אנחנו מוכנים לשלם את המחיר הזה, ולא אם אנחנו מוכנים לקרוא.
האמת היא שמרגע שנפתח השרשור הצ'ק כבר נמסר. תקוו שלא אתם תהיו אלו שיצטרכו לכסות אותו.
אני חולק על דעתך, השרשור הזה אינו יוצר מציאות אלא משקף מציאות. לראיה ראה השרשור שמצא בועז וכבר אז לפני 5 שנים היו דיונים על כך.
כל מה שניסיתי כאן הוא לתת טיפים לניהול סיכונים נכון ומודע ואין שום טיפ או עיצה שלי הממליצה על "ריחוק חברתי" בתחום הג'יפאות וטיולי השטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אני חולק על דעתך, השרשור הזה אינו יוצר מציאות אלא משקף מציאות. לראיה ראה השרשור שמצא בועז וכבר אז לפני 5 שנים היו דיונים על כך.
כל מה שניסיתי כאן הוא לתת טיפים לניהול סיכונים נכון ומודע ואין שום טיפ או עיצה שלי הממליצה על "ריחוק חברתי" בתחום הג'יפאות וטיולי השטח.
השאלה היא האם מאז אותו שרשור מלפני 5 שנים באמת היה מקרה של תביעת נזקי גוף או רכוש ממוביל טיול או מחלץ כזה או אחר?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-
גלול למעלה וכתבתי שאכן הייתה והסתיימה בפשרה
-
תודה, פספסתי קודם.
ידוע מי יזם את התביעות? הנהג או חברת הביטוח?
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
-
חברת הביטוח ששילמה לבעל הרכב על הנזק שנגרם לרכב תבעה את המוביל חינם ובניגוד מבלי להתחשב ברצון הנהג
-
בואו ננסה להפיק משהו מהדיון מלבד עתיד קודר.
מה יגרום לשופט, ואפילו מחמיר, להבין שאין דבר כזה "מוביל"?
האם החלפה של מי נוסע ראשון מדי פעם היא מספיקה?
האם תיעוד של התכתבויות בווטסאפ בהן רואים שההחלטה על הטיול, המסלול, התפריט וכו' היא משותפת, עוזר?
אם יש משהו בכיוון אשמח אם שלמה יוכל לתת את התובנות שלו. כי עם יד על הלב, בטיולים שלי אין דבר כזה מוביל. גם אם יש מישהו שבד"כ נוסע ראשון.
-
אני חושב שהשרשור כאן נגנב (כרגיל) ואני מציע לתת לשלמה לסיים את הכתיבה ולשאול (להשיג / להתפלפל / לחלוק /לחוות דעה) בסיום.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
מצטער לא קונה את את הטענה שזה העתיד שלנו, מהטעם שמערכת המשפט תבין שזה מדרון חלקלק. מה לגבי טיול משפחות בשבת שמסתיים בתאונה לאחד המשתתפים, למה שלא נתבע את מי שהיה הכי דומיננטי בתכתובת הוואטסאפ בערב שלפני? וברכיבה השבועית על האופניים? וביציאה לפאב? וביציאה לפעילות התנדבותית קהילתית? בילוי משותף של הילדים?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מניח שטינקה היא כלבה כזו שנובחת והולכת על ארבע...(בעצם מכיר גם בנות אדם שעונות להגדרה הזו...)....
אז לשאלתך, לא...סתם להשכלה כללית לכל בעלי הכלבים - אחריות של בעל או מחזיק של כלב היא כמעט מוחלטת והבעלים/ המחזיק קודם כל אחראיים אוטמטית לכל נזק גוף שגרם הכלב שלהם למעט שלוש הגנות שיש להם בחוק- אני לא מדבר רק על מקרי תקיפה ונשיכה של כלבים וכבר קרה מקרה של כלבת פודל קטנה שקפצה משמחה ותוך משחק על אשה מבוגרת. המבוגרת נבהלה, נפלה לאחור שבר אגן ובעלי כלבת הפודל נאלצו לשלם ממון רב לנפגעת.
לכן לא יעזור לטינקה או לך מכתב / אישור הסרת אחריות
יש לשים לב שביטוח הדירה כולל (לרוב) כיסוי כזה או אחר על נזק שיגרום הכלב המשפחתי.
ההגבלות נובעות בד"כ לכיסוי ב"סביבה המוכרת" של הכלב, האם הכלב שלי מכיר רדיוס של 300 מטר מהבית או של 5000? זה כבר יתברר בבית משפט.